Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

18-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : DVD "Natalia meets..." vanaf dinsdag 08 april bij Dag allemaal.

Natalia - Natalia meets En Vogue feat. Shaggy De dvd 'Natalia meets En Vogue feat. Shaggy' die eerder werd aangekondigd zal dan toch niet te koop worden aangeboden in de Vlaamse platenzaken.

In samenwerking met het Antwerpse Sportpaleis wordt vanaf dinsdag 08 april eerstkomende, samen met het weekblad Dag allemaal, de 'Sportpaleis dvd-collectie' te koop aangeboden. Elke week, en dit vier weken lang, kan je samen met het weekblad een dvd aanschaffen en we zetten ze hieronder voor jou op een rijtje :

* dinsdag 08 april : 'Natalia meets En Vogue feat. Shaggy'.
* dinsdag 15 april : 'Marco Borsato live in het Sportpaleis'.
* dinsdag 22 april : 'Soulsister live @ Sportpaleis'.
* dinsdag 29 april : 'Frans Bauer live in het Sportpaleis' (met gastoptreden Belle Perez, Eurosong 1999-2006).

We willen er nogmaals op wijzen dat deze dvd's dus niet in de handel verkrijgbaar zullen zijn, enkel samen met het weekblad Dag allemaal. (bron : Dag allemaal, website Natalia)

18-03-2008 om 10:25 geschreven door Redactie  


17-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : 'Eurosong'single A Butterfly Mind nu te koop, eind deze maand verschijnt eerste album.

A Butterfly Mind - Lonely heart on wheels Sinds vandaag ligt "Lonely heart on wheels" van A Butterfly Mind (Eurosong 2008) in de Vlaamse platenzaken. Met dit nummer wisten de zusjes Cappaert het dankzij een wildcard te schoppen tot de halve finale van 'Eurosong 2008', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival.

Intussen raakte bekend dat de release van het debuutalbum, voorzien voor afgelopen donderdag 13 maart, uitgesteld is tot de laatste dag van deze maand, maandag 31 maart. Meteen werd ook de titel veranderd en het album zal nu dezelfde titel dragen als de 'Eurosong'single. In eerste instantie werd gekozen voor "Wicked waltzing feet", maar dat zal nu dus "Lonely heart on wheels" worden.

Het album zal op zondag 30 maart eerstkomende worden voorgesteld op Radio 2 tijdens het programma 'Viva Vlaanderen' (13.00-16.00). Later die avond zijn Annelies en Sarah Cappaert te gast in Hasselt alwaar ze tijdens de afterparty na de uitreiking van de 'Vlaamse Televisiesterren' het album zullen voorstellen. (bron : website A Butterfly Mind)

17-03-2008 om 23:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : België geeft als achtste land de punten tijdens de finale.

 Vandaag en morgen komen in de Servische hoofdstad Belgrado de delegatieleiders samen van de 43 deelnemende landen aan de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder op de dag werden alle nummers voor de editie van dit jaar ingediend en zonet werd er geloot voor de volgorde van optreden tijdens de halve finales en finale. De laatste lottrekking van de dag was die om de volgorde te bepalen waarin de landen tijdens de finale (op zaterdag 24 mei) de punten zullen bekendmaken.
 
* volgorde van puntentoekenning tijdens de finale :

01. VERENIGD KONINKRIJK.
02. FYROM.
03. OEKRAINE.
04. DUITSLAND.
05. ESTLAND.
06. BOSNIE-HERZEGOVINA.
07. ALBANIE.
08. BELGIE.
09. SAN MARINO.
10. LETLAND.
11. BULGARIJE.
12. SERVIE.
13. ISRAEL.
14. CYPRUS.
15. MOLDAVIE.
16. IJSLAND.
17. FRANKRIJK.
18. ROEMENIE.
19. PORTUGAL.
20. NOORWEGEN.
21. HONGARIJE.
22. ANDORRA.
23. POLEN.

24. SLOVENIE.
25. ARMENIE.
26. TSJECHIE.
27. SPANJE.

28. NEDERLAND.
29. TURKIJE.

30. MALTA.
31. IERLAND.
32. ZWITSERLAND.

33. AZERBEIDZJAN.
34. GRIEKENLAND.
35. FINLAND.
36. KROATIE.
37. ZWEDEN.
38. WIT-RUSLAND.
39. LITOUWEN.
40. RUSLAND.

41. MONTENEGRO.
42. GEORGIE.
43. DENEMARKEN.

Ons land zal als achtste land de punten van de televoting bekendmaken, de Nederlandse stemmen worden als achtentwintigste in het rijtje wereldkundig gemaakt. (bron : RTS, Eurovision.tv)

17-03-2008 om 17:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado : het Verenigd Koninkrijk start vanop de tweede plaats tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

 Vandaag en morgen komen in de Servische hoofdstad Belgrado de delegatieleiders samen van de 43 deelnemende landen aan de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder op de dag werden alle nummers voor de editie van dit jaar ingediend en zonet werd er geloot voor de volgorde van optreden tijdens de halve finales en finale. De lottrekking vond plaats in het Sava Center en werd in goede banen geleid door het presentatieduo Jovana Janković en Željko Joksimović, gastvrouw en -heer tijdens de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Gezien het grote aantal deelnemende landen werd eerder vorig najaar beslist om al vanaf dit jaar te werken met twee halve finales en een finale. De finale gaat op zaterdag 24 mei aanstaande door vanaf 21.00 en in totaal zullen 25 landen aantreden : gastland Servië, de 'Big 4' (Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en telkens tien kandidaten uit elke halve finale.

* volgorde van optreden tijdens de finale (zaterdag 24 mei) :

02. VERENIGD KONINKRIJK : "Even if" - Andy Abraham.
04. DUITSLAND : "Disappear" - No Angels.
19. FRANKRIJK : "Divine" - Sébastien Tellier.
22. SPANJE : "Baila el ChikiChiki" - Rodolfo Chikilicuarte.
23. SERVIE : "Oro" - Jelena Tomašević.

Gastland Servië mocht de startpositie bepalen en koos voor een drieëntwintigste plaats en nadien kregen ook de 'Big 4' een startplaats toegewezen. Aan het einde van elke halve finale (op dinsdag 20 en donderdag 22 mei) zal de volgorde van optreden worden bepaald van de tien geplaatste halve finalisten (twintig kandidaten in totaal). (bron : RTS,
Eurovision.tv)

17-03-2008 om 17:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : IJsland opent tweede halve finale, Portugal treedt als laatste aan.

 Vandaag en morgen komen in de Servische hoofdstad Belgrado de delegatieleiders samen van de 43 deelnemende landen aan de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder op de dag werden alle nummers voor de editie van dit jaar ingediend en zonet werd er geloot voor de volgorde van optreden tijdens de halve finales en finale. Nadat de indeling van de eerste halve finale bekend was ging men over tot het bepalen van de startvolgorde tijdens de tweede halve finale.

Gezien het grote aantal deelnemende landen werd eerder vorig najaar beslist om al vanaf dit jaar te werken met twee halve finales en een finale. De tweede halve finale gaat op donderdag 22 mei aanstaande door vanaf 21.00. Opnieuw mochten drie landen hun startplaats bepalen tijdens deze tweede halve finale : FYROM (achttiende), Portugal (negentiende) en Denemarken (dertiende).

* volgorde van optreden tijdens de tweede halve finale (donderdag 22 mei) :

01. IJSLAND: "This is my life" - Eurobandið.
02. ZWEDEN : "Hero" - Charlotte Perrelli.
03. TURKIJE : "Deli" - Mor ve Ötesi
.
04. OEKRAINE : "Shady lady" - Ani Lorak.
05. LITOUWEN : "Nomads in the night" - Jeronimas Milius.
06. ALBANIE :
"Zemrem e lame peng" - Olta Boka.
07. ZWITSERLAND : "Era stupendo" - Paolo Meneguzzi.
08. TSJECHIE : "Have some fun" - Tereza Kerndlová.
09. WIT-RUSLAND : "Hasta la vista" - Ruslan Alekhno.
10. LETLAND : "Wolves of the sea" - Pirates Of The Sea.
11. KROATIE : "Romanca" - Kraljevi Ulive & 75 Cents.
12. BULGARIJE : "DJ, take me away" - Deep Zone & Balthazar.
13. DENEMARKEN : "All night long" - Simon Mathew
.
14. GEORGIE : "Peace will come" - Diana Ghurtskaia.
15. HONGARIJE : "Szívverés" - Csézy.
16. MALTA : "Vodka" - Morena
.
17. CYPRUS : "Femme fatale" - Evdokia Kadi.
18. FYROM : "Izgubena vo noćta" -  Tamara feat. Vrčak & Adrian Gaxha
.
19. PORTUGAL : "Senhora do mar" - Vânia Fernandez.

** Frankrijk, Servië en Verenigd Koninkrijk : televoting.

In totaal stoten, net als tijdens de eerste halve finale, tien landen uit deze halve finale door naar de finale, die op zaterdag 24 mei doorgaat. De nummers één tot en met negen van de televoting zijn geplaatst alsook één kandidaat aangeduid door de backup-jury. (bron : RTS,
Eurovision.tv)

17-03-2008 om 16:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : België treedt aan als zesde tijdens eerste halve finale, Nederland als vijftiende.

 Vandaag en morgen komen in de Servische hoofdstad Belgrado de delegatieleiders samen van de 43 deelnemende landen aan de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder op de dag werden alle nummers voor de editie van dit jaar ingediend en zonet werd er geloot voor de volgorde van optreden tijdens de eerste halve finale.

Gezien het grote aantal deelnemende landen werd eerder vorig najaar beslist om al vanaf dit jaar te werken met twee halve finales en een finale. De eerste halve finale, met onder meer ons land en Nederland, gaat op dinsdag 20 mei aanstaande door vanaf 21.00. De eerste drie landen die werden geloot mochten hun startpositie bepalen : Azerbeidzjan (zevende), Griekenland (negentiende) en Rusland (achttiende) vielen die eer te beurt.

* volgorde van optreden tijdens de eerste halve finale (dinsdag 20 mei) :

01. MONTENEGRO : "Zauvijek volim te" - Stefan Filipović.
02. ISRAEL : "Ke'ilo kan" - Baoz Mauda.
03. ESTLAND : "Leto svet" - Kreisiraadio.
04. MOLDAVIE : "A century of love" - Geta Burlacu.

05. SAN MARINO : "Complice" - Miodio.

06. BELGIE : "O julissi na jalini" - Ishtar.

07. AZERBEIDZJAN : "Day by day" - Elnur Huseyov & Samir Javadzadeh.

08. SLOVENIE : "Vrag naj vzame" - Rebeka Dremelj.

09. NOORWEGEN : "Hold on be strong" - Maria Haukaas Storeng.

10. POLEN : "For life" - Isis Gee.

11. IERLAND : "Irelande douze pointe" - Dustin the Turkey.

12. ANDORRA : "Casanova" - Gisela.

13. BOSNIE-HERZEGOVINA : "Pokušaj" - Laka.

14. ARMENIE : "Qele qele" - Sirusho.

15. NEDERLAND : "Your heart belongs to me" - Hind.

16. FINLAND : "Missä miehet ratsastaa" - Teräsbetoni.
17. ROEMENIE : "Pe-o margine de lume" - Nico & Vlad Miriţă.

18. RUSLAND : "Believing" - Dima Bilan.

19. GRIEKENLAND : "Secret combination" - Kalomoira Saranti.

** Duitsland en Spanje : televoting.

In totaal stoten tien landen uit deze eerste halve finale door naar de finale, die op zaterdag 24 mei doorgaat. De nummers één tot en met negen van de televoting zijn geplaatst alsook één kandidaat aangeduid door de backup-jury. (bron : RTS,
Eurovision.tv)

17-03-2008 om 16:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe DVD van Michelle (ESF 2001) in aantocht.

Michelle - Collage Er komt binnenkort opnieuw werk uit van de Duitse zangeres Michelle (ESF 2001, Duitse selectie 1997). Vanaf volgende week vrijdag, 28 maart, ligt de compilatie-DVD "Collage" in de platenzaken.

Heelwat mooie momenten uit haar carriëre zullen op deze DVD de revue passeren en wij zetten ze hieronder alvast op een rijtje.

In "Michelle in Venedig" (tv-special uit 2001) leidt de zangeres ons door de het romantische Venetië en dit aan de hand van elf van haar mooiste nummers.

01. "Wirst du noch da sein".
02. "Und wir wollten doch mal fliegen".
03. "Tagträumer".
04. "Kleine Prinzessin".
05. "Dein Püppchen tanzt nicht mehr".
06. "Bis zum letzen Akkord".
07. "So was wie Liebe".
08. "Kinderaugen".
09. "Blue Angel".
10. "Wie Flammen im Wind".
11. "Tagträumer".

Verder zijn er twee interviews : eentje uit 2005 rond de release van het album "Leben!" en eentje uit 2006 rond het album "Glas". Daarbij krijg je de videoclips van
"Fliegen", "Größer als wir" en "Willst du mich für immer" als toemaatje.

 In de rubriek 'Extra' krijg je een aantal foto's te zien, een originele tv-spot over haar in 2001 verschenen album "Best of", een discografie en de perstekst naar aanleiding van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2001 alwaar ze in de Deense hoofdstad Kopenhagen met "Wer Liebe lebt" op een achtste plaats eindigde. (bron : nieuwsbrief Michelle)

17-03-2008 om 15:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Ola Brunkert, ex-drummer ABBA (ESF 1974), gisteren overleden.

Ola Brunkert De ex-drummer van de Zweedse popgroep ABBA (MF 1973, ESF 1974), Ola Brunkert, is gisteren dood aangetroffen in zijn villa op de Balearen in Spanje. De man is meer dan waarschijnlijk gestorven door een val.

De 62-jarige muzikant die alleen woonde in zijn optrekje in Arta op Mallorca, het meestbezochte eiland van de Balearen, werd gisterenavond dood aangetroffen door de burgerwacht, na vermoedelijk op een glazen dak te zijn gevallen.

Brunkert baadde in het bloed en had een wonde aan de hals. Een buur sloeg alarm, verklaarde een woordvoerder van de politie. Een autopsie zal uitsluitsel moeten geven over de doodsoorzaak van de muzikant.

De drummer, geboren op 16 december 1946, is te horen op alle albums van ABBA, die tussen 1976 en het begin van de jaren tachtig werden uitgebracht. 
Brunkert was één van de extra muzikanten van ABBA, de Zweedse groep die is opgericht en gevormd rond twee koppels, Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus en Anni-Frid Lyngstad. Het viertal verkocht wereldwijd meer dan 300 miljoen albums en wist met "Waterloo" in 1974 het Eurovisie Songfestival te winnen. (bron : Belga ; foto : ABBA the Show)

17-03-2008 om 12:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Ook vandaag hebben wij opnieuw een aflevering van 'Een avondje uit' voor je klaar. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons opnieuw op de eerste rij.

 Aanstaande zondag, 23 maart, geeft de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000) een concert in de Lotto Arena in Antwerpen. Twee dagen eerder, op vrijdag 21 maart, kunnen de Nederlandse fans hun gaan aanschouwen in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Kaartjes voor het Belgische optreden kunnen nog steeds worden aangekocht en dat via Proximus Go For Music (0900/260.60) of online en dat kan via deze link. Het optreden gaat om 20.00 van start en kaartjes kosten 28,00 € (exclusief reservatiekosten).

Schlagerfestival 2008 Na twee edities  van het 'Schlagerfestival' (in 2006 en 2007), georganiseerd door de commerciële zender vtm, komt er begin volgende maand een nieuwe editie. Wie er tijdens één van de twee of beide edities reeds bij was, weet dat het ambiance is van de eerste tot de laatste minuut.

Net als tijdens de twee vorige edities zal er ook dit jaar een 'geslaagde' combinatie zijn van een live orkest met nationale en internationale vedetten. De volgende artiesten zijn alvast van de partij : Corry Konings, John Terra (Eurosong 1987), Johnny White (Canzonissima 1967, Belgische selectie 1970, Eurosong 1971-1981), Garry Hagger ('De Gouden Zeemeermin' 1996, Eurosong 2004), Bart Van de Bossche (Eurosong 1989), Eddy Wally, Jo Vally (Eurosong 1981), Christoff (Eurosong 1993-2002), Laura Lynn en Frans Bauer.

Wie de artiesten van dichtbij wil meemaken moet op vrijdag 04zaterdag 05 of zondag 06 april naar de Hasseltse Ethias Arena afzakken. Op vrijdag en zaterdag start het optreden om 20.30, op zondag gaat men reeds om 15.00 van start. Tickets voor deze derde editie kunnen nog steeds worden aangeschaft en kosten 25,00 - 30,00 of 35,00 € (exclusief 3,00 € reservatiekosten) en die kunnen via deze link worden aangekocht. We moeten er wel bij vermelden dat de kaarten van 25,00 € ondertussen reeds allemaal de deur uit zijn. Meer informatie over 'Het Schlagerfestival' krijg je alvast hier.

Assepoester (Vlaamse versie) De musical 'Assepoester' krijgt binnenkort ook een Vlaamse versie. Vanaf april zal de voorstelling te zien zijn in de Stadsschouwburg in Antwerpen.

De hoofdrollen voor deze Vlaamse versie zijn weggelegd voor Jan Schepens (Eurosong 2002 en Ann Van Den Broeck. Zij zullen de rol van de Prins en Assepoester voor hun rekening nemen. Eerder vorig jaar waren ze samen al te zien in de succesvolle musical 'Beauty and the Beast'.

'Assepoester' is een musical van het beroemde Amerikaanse componistenduo Rodgers en Hammerstein. De hoofdrollen in de Nederlandse versie, een co-productie van Efteling Theater Producties en het bedrijf V&V Entertainment, zijn voor Do en Loeki Knol (NSF 1977). Ivo de Wijs schreef de nieuwe vertaling van de liedjesteksten. Ook voor onze landgenoot Koen Crucke is een rol weggelegd.
 
Kaarten voor één van de voorstellingen (tussen woensdag 23 april en zondag 04 mei) kunnen nog steeds worden aangekocht en dat kan via deze link.

17-03-2008 om 12:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : derde fase kaartverkoop Eurovisie Songfestival start vandaag.

ESF logo 2008 Zoals we reeds afgelopen vrijdag berichtten start vandaag de derde en meteen ook laatste fase met betrekking tot de kaartverkoop voor de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens deze laatste fase komen de overblijvende kaarten voor de losse verkoop in omloop en dit voor zowel de Serviërs als de buitenlandse fans.

* derde fase : verkoop vanaf maandag 17 maart : losse verkoop van kaarten voor zowel Servië als het buitenland via Ticket shop en Eurovision.tv .


Tot slot geven we ook het volledige schema mee van de generale repetities en rechtstreekse uitzendingen van beide halve finales en finale.

- maandag 19 mei (15.00) : eerste generale repetitie eerste halve finale.
- maandag 19 mei (21.00) : tweede generale repetitie eerste halve finale.
dinsdag 20 mei (15.00) : derde generale repetitie eerste halve finale.
dinsdag 20 mei (21.00) : eerste halve finale.
woensdag 21 mei (15.00) : eerste generale repetitie tweede halve finale.
- woensdag 21 mei (21.00) : tweede generale repetitie tweede halve finale.
donderdag 22 mei (15.00) : derde generale repetitie tweede halve finale.
donderdag 22 mei (21.00) : tweede halve finale.
vrijdag 23 mei (15.00) : eerste generale repetitie FINALE.
vrijdag 23 mei (21.00) : tweede generale repetitie FINALE.
zaterdag 24 mei (15.00) : derde generale repetitie FINALE.
zaterdag 24 mei (21.00) : FINALE.


De levering van alle tickets gebeurt vanaf vandaag en ze zullen geleverd worden op het adres dat opgegeven werd door de koper. (bron : RTS, Eurovision.tv)

17-03-2008 om 09:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vandaag lottrekking indeling halve finales en finale Eurovisie Songfestival.

 Vandaag (vanaf 16.15) wordt in de Servische hoofdstad de lottrekking gehouden voor de beide halve finales en finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Alles is rechtstreeks te volgen via Eurovision.tv.

Vandaag en morgen zijn de delegatieleiders van de 43 deelnemende omroepen samen in de Servische hoofdstad Belgrado en zij zullen allen ook aanwezig zijn tijdens deze lottrekking die doorgaat in het Sava Centre.

Sinds maandag 28 januari laatstleden weten we hoe die halve finales er uitzien want toen werd reeds geloot voor de indeling ervan.

* deelnemers eerste halve finale (dinsdag 20 mei) :

** Montenegro.
** Finland.
** Griekenland.
** Ierland.
** Israël.
** Polen.
** Bosnië-Herzegovina.
** Estland.
** Nederland.
** Roemenië.
** Moldavië.
** San Marino.
** Slovenië.
** Noorwegen.
** BELGIE.
** Andorra.
** Armenië.
** Azerbeidzjan.
** Rusland.

** Duitsland (1).
** Spanje (1).

* deelnemers tweede halve finale (donderdag 22 mei) :

** Kroatië.
** Denemarken.
** Bulgarije.
** Portugal.
** Oekraïne.
** Zwitserland.
** FYROM.
** IJsland.
** Cyprus.
** Letland.
** Wit-Rusland.
** Hongarije.
** Albanië.
** Zweden.
** Turkije.
** Litouwen.
** Georgië.
** Tsjechië.
** Malta.

** Frankrijk (1).
** Verenigd Koninkrijk (1).
** Servië (1).

(1) De 'Big 4' en gastland Servië zijn verplicht om één van beide halve finales uit te zenden en de kijkers uit die landen nemen ook deel aan de televoting van die halve finale. (bron : Eurovision.tv)

17-03-2008 om 09:30 geschreven door Redactie  


16-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Het Goede Doel maakt een comeback.

Het Goede Doel In Nederland maakt Het Goede Doel binnenkort een comeback. Op vrijdag 04 april eerstkomende geven Henk Temming (foto links) en Henk Westbroek (foto rechts) in Rijssen een eerste concert en later dit jaar zullen ze op heelwat Nederlandse podia te zien zijn. In het najaar staat een exclusieve tournee gepland langs de grote theaters en volgende maand zal er ook een nieuw album, "Gekkenwerk", te koop worden aangeboden.

Het Goede Doel - Belgie (is er leven op Pluto ?) Het Goede Doel is één van de meest succesvolle bands uit de jaren tachtig en had een aantal hits waaronder "België (is er leven op Pluto ?)" en "Vriendschap", beiden uit 1982. Temming en Westbroek hebben ook een band met het Eurovisie Songfestival. Zo schreef Henk Temming samen met zijn toenmalige vrouw Paula Patricio (presentatrice NSF 1990) in 1992 "Gouden bergen" voor Laura Vlasblom (ESF 1986, NSF 1992-2005) die daarmee een tweede plaats behaalde na Humphrey Campbell.

Henk Westbroek schreef de tekst van "Vrede", het nummer waarmee Ruth Jacott in 1993 naar het Ierse Millstreet mocht afreizen en aldaar voor Nederland een vijfde plaats in de wacht wist te slepen. (bron : website Henk Westbroek ; foto : Tourmail)

16-03-2008 om 22:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : vanaf dinsdag 01 april aanstaande tellen we af !

 Met Charlotte Perrelli als de Zweedse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zijn alle inzendingen bekend die tijdens de maand mei voor de overwinning zullen gaan strijden in de Servische hoofdstad Belgrado.

Morgennamiddag vindt in die stad trouwens ook de lottrekking plaats voor de volgorde van optreden tijdens de halve finales (op dinsdag 20 en donderdag 22 mei) en finale (op zaterdag 24 mei). Eens die indeling bekend is, richten wij onze pijlen op de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival waaraan dit jaar een recordaantal van 43 landen zullen deelnemen. Het vorige record dateert van vorig jaar toen 42 landen deelnamen. Enkel Oostenrijk is er dit jaar niet bij, maar daarvoor in de plaats kwamen Azerbeidzjan en San Marino.

In navolging van 2006 ('Kalispera Athina') en vorig jaar ('Hyvää iltaa Helsingin') stellen wij in aanloop naar het festival dagelijks één deelnemer voor en dit aan de hand van de indeling van de halve finales en finale. Vanaf dinsdag 01 april (en dit is geen grap !) krijg je dagelijks 'Dobro veče Beograde', en daarin krijg je net als de voorbije jaren een korte terugblik op eerdere deelnames van het land (als die er reeds geweest zijn), bekijken we nogmaals de nationale selectie en stellen we de kandidaat van naderbij voor. Tot slot krijg je ook de volledige tekst van het nummer zodat je tijdens de halve finales en finale alles vanaf de eerste noot kan volgen.

Tot slot zal volgende maand ook onze '€UROVISIE - W @ TCHER' opnieuw zijn opwachting maken. Hij zal op zijn manier alle inzendingen wikken en wegen. Dus net als de voorbije twee jaar zit je bij ons op de eerste rij. Stay tuned !

16-03-2008 om 12:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : Ishtar is opgewarmde kost volgens acteur Jaak Van Assche.

 Vanavond krijg je op vtm een nieuwe aflevering van '101 vragen aan...'. Te gast zijn acteur Jaak Van Assche en, Femme Fatale, Betty (Eurosong 2004-2008). In Het Nieuwsblad op Zondag geeft Van Assche ook zijn mening op de Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

"Ik had voor Sandrine gekozen, omdat zij het meest kwalitatieve nummer had en een erg goede stem. Ishtar is in mijn ogen opgewarmde kost. Urban Trad (ESF 2003) is hen al eens voorgegaan." zegt hij in het interview.

"Dat we Ishtar sturen, is volgens mij meer uit opportunisme en strategische overwegingen, omdat ze nu eenmaal zullen opvallen tussen de andere inzendingen." Verder was zijn eerste ontmoeting met Betty heel fijn. "Ze is een heel aangename en communicatieve vrouw, die bovendien nog eens heel aantrekkelijk is. Ze heeft zeker uitstraling."

'101 vragen aan...', met Jacques Vermeire als gastheer, VANAVOND op vtm vanaf 20.00. (foto : vtm)

16-03-2008 om 11:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : volledig deelnemersveld 53e editie Eurovisie Songfestival is bekend.

ESF logo 2008Het seizoen 2008 met de diverse nationale selecties voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zit er sinds gisterenavond helemaal op. Begin oktober waren IJsland en Bulgarije de eerste landen die het festivalseizoen, dat uiteindelijk meer dan vijf maanden duurde, op gang trokken. Zweden, met oud-festivalwinnares Charlotte Perrelli als verdiende winnares, sloot het seizoen op gepaste wijze af.

Morgen, maandag 17 maart, vindt de lottrekking plaats voor de volgorde van optreden tijdens beide halve finales (op dinsdag 20 en donderdag 22 mei) en finale (op zaterdag 24 mei). Wij zetten hieronder de indeling van de halve finales en finale reeds op een rijtje. De lottrekking voor die indeling vond reeds eind januari plaats.

Finale : zaterdag 24/05 (21 uur).* Duitsland : "Disappear" -
No Angels.
* Frankrijk : "Divine" -
Sébastien Tellier.
* Servië : "Oro" - Jelena Tomašević.
* Spanje : "Baila el ChikiChiki" -
Rodolfo Chikilicuarte.
* Verenigd Koninkrijk : "Even if
" - Andy Abraham.

* 1e Halve Finale : dinsdag 20/05 (21 uur).* Andorra : "Casanova" - Gisela.
* Armenië : "Qele qele" - Sirusho.
* Azerbeidzjan :
"Day by day" -
Elnur Huseyov.
* BELGIE :
"O julissi na jalini" - Ishtar.
* Bosnië-Herzegovina :
"Pokušaj" -
Laka.
* Estland :
"Leto svet" - Kreisiraadio.
* Finland : "Missä miehet ratsastaa" - Teräsbetoni.
* Griekenland : "Secret combination" - KalomoiraSaranti.
* Ierland : "Irelande douze pointe" - Dustin the Turkey.
* Israël :
"Ke'ilo kan" -
Baoz Mauda.
* Moldavië :
"A century of love" - Geta Burlacu.
* Montenegro :
"Zauvijek volim te" -
Stefan Filipović.
* Nederland :
"Your heart belongs to me" -
Hind.
* Noorwegen :
"Hold on be strong" - Maria Haukaas Storeng.
* Polen : "For life" - Isis Gee.
* Roemenië : "Pe-o margine de lume" - Nico en Vlad Miriţă.
* Rusland :
"Believing" - Dima Bilan.
* San Marino : "Complice" - Miodio.
* Slovenië : "Vrag naj vzame" - Rebeka Dremelj.

** Duitsland en Spanje : televoting.

* 2e Halve Finale : donderdag 22/05 (21 uur).* Albanië : "Zemrem e lame peng" - Olta Boka.
* Bulgarije :
"DJ, take me away" -
Deep Zone & Balthazar.
* Cyprus : "
Femme fatale" -
Evdokia Kadi.
* Denemarken : "All night long" - Simon Mathew.
* FYROM : "Izgubena vo noćta" - Tamara feat. Vrčak & Adrian Gaxha.
* Georgië : "Peace will come" - Diana Ghurtskaia.
* Hongarije : "Szívverés" - Csézy.
* IJsland : "This is my life" - Eurobandið.
* Kroatië : "Romanca" - Kraljevi Ulice & 75 Cents.
* Letland : "Wolves of the sea" - Pirates Of The Sea.
* Litouwen :
"Nomads in the night" - Jeronimas Milius.
* Malta : "Vodka" -
Morena.
* Oekraïne : "Shady lady" - Ani Lorak.
* Portugal : "Senhora do mar" - Vânia Fernandez.
* Tsjechië : "Have some fun" - Tereza Kerndlová.
* Turkije :
"Deli" -
Mor ve Ötesi.
* Wit-Rusland : "Hasta la vista" - Ruslan Alekhno.
* Zweden :
"Hero" - Charlotte Perrelli.
* Zwitserland : "Era stupendo" - Paolo Meneguzzi.

** Frankrijk, Servië en Verenigd Koninkrijk : televoting.


We willen er nogmaals op wijzen dat deze indeling niet de definitieve volgorde is van optreden want die wordt, zoals hierboven reeds beschreven, morgennamiddag gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Die lottrekking zal onder meer rechtstreeks via RTS en Eurovision.tv worden uitgezonden. (bron : RTS, Eurovision.tv)

16-03-2008 om 01:01 geschreven door Redactie  


15-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Charlotte Perrelli mag voor Zweden opnieuw naar het Eurovisie Songfestival.

 Zweden was vanavond het drieënveertigste en allerlaatste land dat de inzending koos voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Menig Songfestivalfan had 15 maart 2008 al maandenlang aangekruist als DE dag van de finale van 'Melodifestivalen 2008', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. De tien finalisten gaven in Globen (Stockholm) het beste van zichzelf en de winnaar werd gekozen door een vakjury (11 regio's) en door televoting. Nadat de punten van de vakjury bekend waren stond Charlotte Perrelli op de eerste plaats, gevolgd door Rongedal op een tweede en Sanna Nielsen op een derde plaats. Daarna werden de punten van de televoters (meer dan 2.400.000 oproepen) samengevoegd met de punten van de vakjury en uiteindelijk mag Charlotte Perrelli opnieuw naar het Eurovisie Songfestival.

* de uitslag van 'Melodifestivalen 2008' (tussen haakjes de punten van de vakjury en televoting) :

01. "Hero" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren) door Charlotte Perrelli : 224 punten (114+110).
02. "Empty room" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Aleena Gibson) door Sanna Nielsen : 206 punten (74+132).
03. "Lay your love on me" (tekst en muziek : Alexander Bard, Anders Hansson, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström) door BWO : 158 punten (70+88).
04. "Just a minute" (tekst : Magnus Rongedal, Henrik Rongedal ; muziek : Amir Aly, Henrik Wikström, Magnus Rongedal, Henrik Rongedal) door Rongedal : 142 punten (76+66).
05. "Hur svårt kan det va" (tekst en muziek : Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Linda Bengtzing : 64 punten (64+0).
06. "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door Nordman : 48 punten (4+44).
07. "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel : 39 punten (39+0).
08. "Thank you" (tekst en muziek : Sandra Nordström, Mathias Venge, Peter Wennerberg) door Amy Diamond : 36 punten (25+11).
09. "I love Europe" (tekst : Ingela 'Pling' Forsman ; muziek : Torgny Söderberg, Magnus Johansson) door Christer Sjögren : 23 punten (1+22).
10. "Upp o hoppa" (tekst : Anderz Wrethov, Frida Muranius, Sam Persson ; muziek : Anderz Wrethov, Frida Muranius) door Frida feat. Headline : 6 punten (6+0).

* hieronder de punten van de elf regionale (vak)jury's :

uitslag vakjury

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Totaal

01. Charlotte Perrelli

12

12

12

12

12

4

6

12

10

10

12

114

02. Sibel

1

2

4

2

2

2

4

8

1

12

1

39

03. Rongedal

8

4

6

8

6

10

12

10

2

 

10

76

04. Linda Bengtzing

6

8

10

6

4

8

 

4

4

8

6

64

05. Christer Sjögren

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

1

06. Amy Diamond

2

1

1

 

1

1

10

1

6

 

2

25

07. Sanna Nielsen

10

6

8

4

10

6

 

6

12

4

8

74

08. Nordman

 

 

 

1

 

 

2

 

 

1

 

4

09. Frida feat. Headline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

6

10. BWO

4

10

2

10

8

12

8

2

8

2

4

70

(01) vakjury Örebro.
(02) vakjury Luleå.
(03) vakjury Falun.
(04) vakjury Karlstad.
(05) vakjury Umea.
(06) vakjury Norrköping.
(07) vakjury Göteborg.
(08) vakjury Sundsvall.
(09) vakjury Växjö.
(10) vakjury Malmö.
(11) vakjury Stockholm.

Fredrik Kempe is geen onbekende in Zweden. In 2004 schreef hij "Finally", het nummer waarmee hij tijdens de tweede voorronde op een derde plaats eindigde. In de herkansingsronde legde hij pas beslag op een achtste en laatste plaats en zo zag hij het finaleticket aan zijn neus voorbijgaan. Een jaar later, in 2005, stond hij opnieuw op het festivalpodium, nu aan de zijde van zangeres Sanna Nielsen. Samen zingen ze "Du och jag mot världen" naar een achtste plaats tijdens de finale van Melodifestivalen. Vorig jaar was hij met drie nummers vertegenwoordigd in de Zweedse selectie. Met het hierboven reeds aangehaalde "Vågar du vågar jag" (door Sanna Nielsen) en met "Cara mia" (door Måns Zelmerlöw) wist hij door te stoten tot de finale. "Cara mia" wist zelfs beslag te leggen op een derde plaats. Regina Lund ("Rainbow star") moest in de tweede voorronde tevreden zijn met een achtste en laatste plaats. Het lijstje van Bobby Ljunggren's deelnemende nummers aan de Zweedse nationale selectie is best wel indrukwekkend. Zijn eerste deelname dateert van 1987 en is "När morgonstjärnan brinner". Op zijn erelijst staan ook drie winnende nummers in de Zweedse voorronde, namelijk "Se på mig" (1996 - derde plaats), "Kärleken är" (1998 - tiende plaats) en "Evighet/Invincible" (2006 - vijfde plaats). Verder schreef hij ook nog andere nummers zoals onder meer "Om igen" (1988), "Du" (1989), "Ett liv med dig" (1991), "Anropar försvunnen" (2000), "Not a sinner nor a saint" (2003), "We're unbreakable" (2003), "Bye bye" (2003), "Min kärlek" (2004), My no 1" (2005), "Att älska dig" (2005) "Etymon" (2006), "This woman" (2006) en "Rainbow star" (2007). Niemand minder dan Charlotte Perrelli (geboren als Nilsson) sloot de vierde en laatste voorronde af en kreeg meteen een ticket richting Globen. Zij nam in 1999 reeds deel voor Zweden aan het Eurovisie Songfestival met "Take me to your heaven" en wist haar land een vierde overwinning te bezorgen. In 2004 presenteerde ze samen met Ola Lindholm en Peter Settman de Zweedse selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival. Meer over Charlotte Perrelli krijg je op haar website.

Zweden neemt dit jaar deel aan de tweede halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival en dit op donderdag 22 mei eerstkomende. (bron en foto : SVT)

15-03-2008 om 22:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bart Peeters vanaf het najaar met nieuwe theatershow.

 Dit najaar staat Bart Peeters (presentator 'Eurosong') opnieuw op de planken en dit met een geheel nieuwe show. Na het succes van 'Slimmer dan de zanger' met honderdtwintig uitverkochte voorstellingen en dubbel platina, kon een opvolger natuurlijk niet uitblijven. De liedjes voor 'De hemel in het klad' werden reeds uitvoerig live getest tijdens het afgelopen tourjaar. En ook ditmaal kan je je nog steeds verwachten aan een mix van folk, wereldmuziek, cabaret, zelfs een beetje hip-hop en een vleugje jazz.
 
Het repertoire wordt gekozen uit 'De hemel in het klad' maar ook nummers uit de vorige shows ('Het plaatje van Bart Peeters' en 'Slimmer dan de zanger') komen zeker aan bod. De première van de gloednieuwe show vindt op vrijdag 05 september plaats in de AB in Brussel.

Dat weekend staat hij trouwens drie dagen na elkaar in de schouwburg en de optredens gaan op vrijdag 05 en zaterdag 06 september telkens om 20.00 van start. Op zondag 07 september is er een namiddagvoorstelling om 15.00. Kaarten voor één van de voorstellingen kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van de schouwburg (klik hier). De prijs van de tickets is vastgesteld op 16,00 €. (bron : AB)

15-03-2008 om 19:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melodifestivalen 2008 : Charlotte Perrelli wordt de Zweedse kandidaat voor Belgrado volgens onze poll.

 De voorbije week vroegen we wie er voor Zweden naar het Eurovisie Songfestival mag. Om 19.00 werd onze 'Melodifestivalen'poll afgesloten.

En dit is de uitslag :

01. Charlotte Perrelli : 42,35%.
02. BWO : 29,41%.
03. Linda Bengtzin : 5,88%.
03. Sanna Nielsen : 5,88%.
05. Christer Sjögren : 4,71%.
05. Amy Diamond : 4,71%.
07. Sibel : 3,53%.
07. Frida feat. Headline : 3,53%.
09. Rongedal : 0,00%.
09. Nordman : 0,00%. 

Als het van jullie afhangt gaat Charlotte Perrelli voor de tweede maal naar het Eurovisie Songfestival om haar land daar te gaan vertegenwoordigen met "Hero". Straks rond de klok van tien uur weten we of ze daadwerkelijk de Zweedse kandidaat voor de 53e editie van het Eurovisie Songfestival zal worden (foto : SVT).

15-03-2008 om 19:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (15-03-2008).

 Vanavond rond de klok van tienen valt het doek over het eerste deel van het Songfestivalseizoen editie 2008 want met de Zweedse kandidaat voor Belgrado zijn dan alle kandidaten bekend die zullen deelnemen aan de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Zo meteen meer daarover maar deze editie van 'Vers van de pers' starten we in eigen land.

 In Vlaanderen werd Ishtar afgelopen zondag verkozen om tijdens de eerste halve finale van de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival aan te treden. Samen met een aantal andere inzendingen voor 'Eurosong 2008' ligt "O jullisi na jalini" nu in de platenzaken. Een tweede album is voor later dit jaar.

 Sinds gisteren ligt in Zweden het compilatie-album van 'Melodifestivalen 2008' in de platenzaken. Daarop staan alle nummers die de afgelopen weken deelnamen aan de nationale selectie. Op de dvd van alle voorrondes, 'Andra chansen' en de finale is het nog een tweetal weekjes wachten, op vrijdag 28 maart zou die beschikbaar moeten zijn. Verder werden afgelopen week alle nummers van de finalisten uitgebracht en de kandidaten die deelnamen aan de herkansingsronde. De eerste nummers kwamen afgelopen donderdag reeds in de hitparade binnen.
 
 Maakt Charlotte Perrelli haar favorietenrol waar en mag ze haar land voor een tweede maal gaan vertegenwoordigen ? Of ze het nu haalt of niet, haar single "Hero" kwam afgelopen donderdag meteen binnen op een eerste plaats in de hitparade, iets wat haar met "Take me to your heaven" in 1999 niet lukte. Deze single is meteen ook de voorbode van een gloednieuw album dat er binnenkort zit aan te komen.

 Van Zweden naar buurland Finland is maar een kleine stap. Daar brengt de groep Teräsbetoni het album "Myrskyntuoja" aanstaande woensdag op de markt. Op dit album staan naast de festivalinzending "Missä miehet ratsastaa" nog elf andere pareltjes op te blinken.

Regi - In the mix (vol. 5) Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. In Duitsland is het jongste album van No Angels opnieuw uitgebracht. Op de nieuwe versie van "Destiny reloaded" vinden we onder meer hun festivalinzending "Disappear" terug en er is als extraatje ook een dvd bijgevoegd met daarop onder meer een liveconcert van vorig jaar. Regi Penxten brengt in eigen land reeds het vijfde deel uit van "In the mix" en ook Bab (Junior Eurosong 2007) heeft een nieuwe single op de markt. Zij zingt de titelsong van 'Zo is er maar één - de cup', dat je sinds begin deze maand kan bekijken op Ketnet.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

15-03-2008 om 18:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : 'met Ishtar maken we kans op een finaleplaats' zegt André Vermeulen.

André Vermeulen André Vermeulen, journalist en commentator tijdens het Eurovisie Songfestival, vindt de keuze van Vlaanderen voor "O julissi na jalini" perfect verdedigbaar. "Het is het enige nummer waarbij we kans maken om door te stoten naar de finale" zegt hij vandaag in De Morgen.

De krant schaarde zich eerder ook al bij het kransje van tegenstanders van de Belgische inzending voor de 53e Eurovisie Songfestival. Journalist Bart Steenhaut stelt onomwonden dat ons land, naast Spanje en Ierland, een klucht afvaardigt. Deze inzendingen vallen volgens hem buiten het verwachtingspatroon van het Eurovisie Songfestival en volgens Steenhaut ontstaat stilaan de indruk  dat de liedjeswedstrij tot een fraai geregisseerd circus is uitgegroeid.

André Vermeulen ziet daar niettemin geen echte tendens in. "Vroeger zaten er ook al rare vogels tussen. Iedereen focust nu op de kalkoen die Ierland stuurt, maar eerlijk gezegd heb ik al slechtere nummers horen passeren." Volgens Vermeulen gáát het Ierse nummer tenminste ergens over. "Het is een aanklacht die inspeelt op het idee dat de punten in de finale de voorbije jaren vooral door de landen uit het Oostblok worden uitgedeeld. Nu, dat is niet helemaal wáár, maar de perceptie leeft wel in Noord-Europa. En goed : het is niet geweldig gezongen, maar dat mag je van een kalkoen ook niet verwachten. Het is tenslotte een kalkoen, hé ?"

Maar volgens Vermeulen eindigen de echt goeie liedjes nog altijd vooraan. "Vorig jaar stuurde Oekraïne weliswaar een travestie maar die had wel een sterk nummer mee." Tot slot voegt hij er aan toe dat de voorrondes, zowel in ons land als in het buitenland, dit jaar van een bedenkelijk allooi waren.
(foto : Eén)

15-03-2008 om 17:28 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!