Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

02-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Elnur Huseynov voor Azerbeidzjan naar het Eurovisie Songfestival.
 Vanavond vond in Azerbeidzjan de allereerste nationale finale plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Het land neemt dit jaar, samen met San Marino, voor de eerste maal deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. ITV was sinds vorig najaar op zoek naar de kandidaat om het land te gaan vertegenwoordigen in de Servische hoofdstad Belgrado en vanavond kwam er aan deze zoektocht een einde.

Uiteindelijk werden drie kandidaten weerhouden en zij brachten elk twee nummers ten gehore. De keuze van de kandidaat lag geheel in handen van een vakjury en het is nog niet geheel duidelijk of één van deze zes nummers uiteindelijk ook de inzending voor de 53e editie van het Eurovisie Songfestival zal worden. De omroep laat de optie open om alsnog met een ander nummer deel te nemen.

* volgorde van optreden :

01. "If you're never back" (tekst : Paulina Volodkovskaya-Melikova ; muziek : Isa Melikov) door Elnur Huseynov.
02. "Lalala" (tekst : Dilyara Kazimova en Farida Jafarova ; muziek : Farida Jafarova) door Unformal.
03. "Swear that you will stay" (tekst : Zahra Badalbeyli ; muziek : Ilkham Abdullayev) door Aynur Iskenderli.
04. "Rhythm of fire" (tekst : Zahra Badalbeyli ; muziek : Mikhail Nekrasov) door Aynur Iskenderli.
05. "Muse" (tekst : Farida Jafarova en Togrul Manafov ; muziek : Farida Jafarova en Igor Garanin) door Unformal.
06. "Day by day" (tekst : Zahra Badalbeyi ; muziek : Govher Hesenzadeh) door Elnur Huseynov feat. Samir Javadzadeh.

Nadat elke kandidaat een eerste nummer had gezongen was het tijd voor de intervalacts. Daarvoor had de omroep oud-festivalwinnaars uitgenodigd. Als eerste mocht Sertab Erener aantreden. Zij won het liedjesfestival in 2003 met amper twee puntjes meer dan onze inzending, "Sanomi" van de groep Urban Trad. De Oekraïnse Ruslana, winnares van het festival in 2004, gaf in Baku de aftrap van haar nieuwe show, die als titel 'Wild Energy' meekreeg. Na afloop van de zes nummers was het de beurt aan Marija Šerifović, de winnares van het festival van vorig jaar.

En dan was het moment aangebroken waarop iedereen zat te wachten, de bekendmaking van de allereerste Azerbeidzjaanse kandidaat ooit die mag deelnemen aan de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. En de keuze van de dertienkoppige vakjury viel op Elnur Huseynov. Hij zal zijn land vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de komende editie op dinsdag 20 mei aanstaande. In diezelfde halve finale zitten ook ons land en Nederland. Zoals hierboven reeds aangegeven ligt de optie nog open om met een nieuw nummer aan te treden tijdens die halve finale. Zoniet zal Elnur aantreden met "Day by day". Meer informatie over de nationale selectie krijg je op de festivalsite van de omroep. (bron en foto's : ITV)

02-02-2008 om 19:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : ook Kenza heeft nu een eigen website.

Kenza Morgen gaat in eigen land de tweede voorronde door van 'Eurosong 2008'. En opener van deze tweede voorronde is Kenza met "Breaking all the rules". Een MySpace-pagina had de meidengroep al maar nu is er ook een eigen website. Rudolf Hecke, ooit zelf nog deelnemer aan 'Eurosong', is naast componist en tekstschrijver van hun inzending ook de manager.
 
Op dit ogenblik is de site nog in opbouw en draait het nieuws rond de deelname aan de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. (foto : Eén)

02-02-2008 om 19:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (02-02-2008).

 Ook op deze eerste zaterdag van februari krijg je in een aantal Europese landen weer voorrondes en/of finales voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival en tussen al die selecties door zetten wij het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje in een nieuwe 'Vers van de pers'. Ook in deze drukste periode van het festivalseizoen houden we je wekelijks op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Overmorgen, maandag, verschijnt in Denemarken een cd-box van Gustav Winckler, de allereerste deelnemer voor Denemarken op het Eurovisie Songfestival in 1957. De box bevat in totaal vijf cd's met daarop maar liefst 116 nummers waaronder de festivalinzending "Skibet skal sejle i nat" dat hij samen bracht met Birthe Wilke. Ook een aantal inzendingen uit andere nationale finales mochten op deze cd-box niet ontbreken, een echte aanrader voor de fans dus. 

 En we blijven nog eventjes in Denemarken. Vanavond vindt daar de nationale finale plaats van 'Dansk Melodi Grand Prix 2008'. The Dreams is één van de tien kandidaten die een kans maakt op het Deense ticket richting Belgrado. Aanstaande vrijdag, 08 februari, verschijnt hun debuutalbum "Den nye by" en daarop staan naast hun festivalinzending "La' mig være" nog tien andere nummers.
 
 Van Denemarken gaan we eventjes het water over en belanden zo in Noorwegen. Daar vindt aanstaande woensdag de herkansingsronde plaats en één van de kandidaten op een plaatsje in de finale is Lene Alexandra. Eerder vorige maand kwam haar festivalinzending "Sillycone Valley" reeds uit op single en het nummer staat momenteel in de Noorse hitparade. Volgende week maandag, twee dagen na de nationale finale, komt haar album "Welcome to Sillycone Valley" op de markt. In totaal staan er elf nummers op het gloednieuwe album waaronder ook "My boobs are OK". 

Alcazar - We keep on rockin' Het bleef lange tijd stil rond Alcazar (MF 2003-2005). In een ietwat nieuwe bezetting en als trio is de Zweedse formatie terug van (nooit) weggeweest. Een nieuwe single komt er binnenkort aan en die kreeg als titel "We keep on rockin'". Een klein fragmentje van het nummer is terug te vinden op de nieuwe website van de groep.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. In Duitsland komt aanstaande vrijdag, 08 februari, een nieuw album op de markt van zangeres Nicole, de enige die het Eurovisie Songfestival voor het land kon winnen tot op heden. Op "Mitten ins Herz" staan in totaal veertien nummers. No Angels neemt dit jaar deel aan de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Disappear". De single zou normaal gezien vanaf vrijdag 29 februari in de platenzaken liggen. En van de Oostenrijkse zangeres Petra Frey (ESF 1994, nationale selectie 2002) mogen we ook nieuw werk verwachten. "Selbstbewusst", met in totaal dertien nummers, ligt vanaf nu vrijdag 08 februari in de platenzaken.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

02-02-2008 om 18:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : na rijverbod nu pokerverbod voor Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008).

 Ex-Miss België, en één van de vijf kandidaten morgen tijdens de tweede voorronde van 'Eurosong 2008', Tanja Dexters komt opnieuw op een minder positieve manier in het nieuws.

Nadat ze eerder vorige maand een rijverbod kreeg aangesmeerd lijkt er nu een pokerverbod in de maak. De Kansspelencommissie stelt namelijk een proces-verbaal op tegen DextersP-Magazine en het gokbedrijf Unibet.

In het weekblad stak een poker-cd die gesponsord werd door Unibet en op die cd legt Tanja het pokerspel uit. "Dat is strijdig met de wet op kansspelen. Unibet heeft geen vergunning in België en voor pokeren mag je geen publiciteit maken" zegt de Kansspelencommissie.
(bron : Het Laatste Nieuws ; foto : Eén)

02-02-2008 om 13:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : IJsland zet zoektocht naar finalisten verder.

Logo IJsland In IJsland gaan ze vanavond verder met de tweede selectieronde van 'Söngvakeppni sjónvarpsins 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens deze ronde strijden in totaal twaalf kandidaten voor acht finaleplaatsen. Die finale gaat, later deze maand, op zaterdag 23 februari door maar eer het zover is volgen er eerst nog vier shows met daarin telkens drie kandidaten. Uit elke voorronde gaan telkens twee artiesten door naar de finale, de nummer drie is definitief uitgeschakeld.

* Derde show (derde halve finale) :

01. "Leigubílar" - (tekst en muziek : Magnús Eiríksson) - Hrund Ósk Árnadóttir en Pálmi Gunnarsson (Mannakorn).
02. "Fullkomið líf" (tekst en muziek : Örlygur Smári) - Eurobandið.
03. "Hvar ert þú?" (tekst en muziek : Dr. Gunni) - Dr. Spock (WILDCARD).

* Geplaatst voor de finale :

01. "Núna veit ég" (tekst en muziek : Hafdís Huld Þrastardóttir) - Magni Áseirsson (eerste halve finale).
02. "Gef mér von" (tekst en muziek : Guðmundur Jónsson) - Páll Rósinkranz en Gospelkór Reykjavíkur (eerste halve finale).
03. "In your dreams" (tekst en muziek : Davíð Þorsteinn Olgeirsson) - Davíð Þorsteinn Olgeirsson (tweede halve finale).
04. "Hvað var það sem þú sást í honum ?" (tekst en muziek : Magnús Eiríksson) - Baggalútur (tweede halve finale).

'Laugardagslögin' loopt elke zaterdag tussen 20.15 en 21.15 plaatselijke tijd (21.15 en 22.15 Belgische tijd) en de uitslag volgt dan tussen 21.25 en 21.40 plaatselijke tijd (22.25 en 22.40 Belgische tijd) en kan rechtstreeks via het internet gevolgd worden (klik hier). Na afloop is het programma terug te vinden in het archief van de nationale omroep. De in totaal 33 nummers die deelnamen aan de eerste voorronde kunnen nog steeds via de website van de openbare omroep worden beluisterd.
(bron : RÚV)

02-02-2008 om 12:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Letland start zoektocht naar kandidaat voor het Eurovisie Songfestival.

Letland logo 2008 Vanavond kennen we de Estse en Litouwse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival maar op die van de andere Baltische staat, Letland, is het nog eventjes wachten. De finale van 'Eirodziesma 2008' gaat er op zaterdag 01 maart eerstkomende door met tien kandidaten. Maar eer het zover is volgen er eerst nog twee halve finales.

Begin december werd de selectie van de twintig kandidaten wereldkundig gemaakt en eerder vorige week heeft de Letse nationale omroep (LTV) de indeling van de twee halve finales bekendgemaakt.

* eerste halve finale (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers/componisten) :

01. "Fly to the moon" (tekst en muziek : Kjell Jennstig) door Jānis Moisejs.
02. "The one" (tekst : Aigars Runčis ; muziek : Ingars Gusāns) door Borowa Mc.
03 "More than 27" (tekst en muziek : Jöran Steinhauer) door Jöran & Axlina.
04. "Lovely Dexter" (tekst en muziek : Romāns Faļkenšteins) door Ketta.
05. "If I only knew" (tekst en muziek : Ann-Charlott Gensler) door Sabīne Berezina.
06. "Summertime" (tekst en muziek : Valters Sprūdžs) door Funky Drivers : één van de leden van de groep is Maija Gaile die in 2006 deelnam aan de nationale selectie onder de naam May G en met "Roll down" bleef steken in de tweede halve finale, de vakjury plaatste haar op een vijfde plaats, bij de televoters eindigde ze op een zevende plaats. 
07. "Wolves of the sea" (tekst : Jonas Liberg ; muziek : Jonas Liberg en Johan Sahlen) door Pirates of the Sea. : in dit gezelschap vinden we Roberto Meloni terug die vorig jaar deel uitmaakte van Bonaparti.lv, de groep die het land vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival met "Questa noche" en uiteindelijk op een veertiende plaats eindigde in de finale.
08. "All come together" (tekst en muziek : Danne Attlerud en Thomas Thörnholm) door Elli U & Miks feat. Pent-in-Dreams : Elli U nam vorig jaar deel aan de nationale selectie met "Trans-European Express" en bleef in de eerste halve finale steken. De televoters plaatsten haar op een negende plaats, de vakjury op een tiende. In de tweede halve finale bleef ze bij de televoters en de vakjury met "Always and forever" steken op een zevende plaats.
09. "Take me home" (tekst en muziek : Elizabete Zagorska) door Elizabete Zagorska.
10. "I'm a part of you" (tekst en muziek : Mārtiņš Freimanis) door Déjà vu : één van de leden van de groep is Ruta Reinika die als lid van 4.elements in 2002 op een achtste plaats eindigde tijdens de nationale finale met "Remember". In 2003 werd de groep tiende met "Long way to run" en in 2004 met "Ready" zevende. In 2005 werd met "What about your heart" de finale niet gehaald. De groep bleef in de eerste halve finale steken op een zevende plaats bij de televoters en de vakjury. Als lid van VIA Meitenes nam de zangeres in 2006 en vorig jaar deel aan de nationale selectie. In 2006 werd in de tweede halve finale een vierde plaats behaald (zowel bij de televoters als de vakjury) met "Get out of my way" en vorig jaar was tijdens de eerste halve finale ook een vierde plaats (vakjury) weggelegd voor "Little bit of this", de televoters plaatsten hen op een vijfde plaats.

De eerste halve finale, gepresenteerd door Uģis Joksts en Kristīne Virsnīte, gaat van start om 21.45 plaatselijke tijd (20.45 Belgische tijd) en rond de klok van 23.00 plaatselijke tijd (22.00 Belgische tijd) is de uitslag bekend en kennen we reeds vijf van de tien finalisten. Die worden gekozen door een vakjury en televoting. De drie besten van de televoting mogen meteen doorstoten naar de finale, de vakjury duidt er ook twee aan. (bron : LTV)

02-02-2008 om 12:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond nationale finale in Estland.

Estland logo 2008 Net als in Litouwen wordt ook vanavond de Estse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen. 'Eurolaul 2008' vindt ook dit jaar plaats met tien kandidaten en vorige week zaterdag werden de tien nummers reeds voorgesteld.

In deze finale zullen, net als vorig jaar, tijdens een eerste stemronde de kijkers thuis door televoting drie 'super'finalisten aanduiden. Zij brengen hun nummer dan een tweede maal waarna het opnieuw aan de televoters is om de inzending voor Belgrado te kiezen. De winnaar mag het land gaan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 20 mei eerstkomende. Het Baltische land zit in dezelfde halve finale als ons land en Nederland.

* Volgorde van optreden tijdens 'Eurolaul 2008' :

 01. "Leto svet" (tekst en muziek : Priit Pajusaar, Glen Pilvre, Peeter Oja, Hannes Võrno en Tarmo Leinatamm) door Kreisiraadio.

SKA Faktor (Estland) 02. "Real big money" (tekst en muziek : Taavi Otsus) door SKA Faktor.

 03. "One on one" (tekst en muziek : Vahur Valgmaa) door Rolf Junior.

 04. "Question man" (tekst en muziek : Rein Rannap en Karl-Martin Sinijärv) door Taavi Peterson.

 05. "Üksinduses" (tekst en muziek : Madis Muul en Kristjan Kasearu) door Kristjan Kasearu & Paradise Crew : eindigden vorig jaar met ""So much to say" op een zevende plaats tijdens de nationale finale. Kristjan Kasearu strandde, ook al vorig jaar, samen met Hele Kõre met de inzending "Romeo & Julia" op een tweede plaats na winnares Gerli Padar.

 06. "365 days" (tekst en muziek : Pearu Paulus, Alar Kotkas, Ilmar Laisaar en Jana Hallas) door Birgit Õigemeel.

 07. "It's never too late" (tekst en muziek : Imre Sooäär en Riina Kindlam) door Luisa Värk en Traffic.

 08. "Stefani" (tekst en muziek : Rainer Michelson en Hendrik Sal-Saller) door Supernova.

 09. "Ice-cold story" (tekst en muziek : Riine Pajusaar) door Iiris Vesik : één van de leden in het achtergrondkoortje is niemand minder dan Dave Benton, die in 2001 samen met Tanel Padar het Eurovisie Songfestival wist te winnen en zo de Baltische staat een eerste overwinning bezorgde.

 10. "God inside my soul" (tekst en muziek : Elmar Liitmaa en Liis Lass) door Margus Vaher.

De nationale finale, gepresenteerd door Marko Reikop en zangeres Ines (ESF 2000, Eurolaul 2006-2007), komt rechtstreeks op het scherm en gaat van start om 21.35 plaatselijke tijd (20.35 Belgische tijd). Gasten vanavond zijn onder meer oud-festivaldeelneemsters Gerli Padar (ESF 2007, Eurolaul 1999-2002) en de Zweedse Anna Sahlene (ESF 2002, MF 2003-2006). Rond 23.35 plaatselijke tijd (22.35 Belgische tijd) kennen we de winnaar en het geheel kan rechtstreeks worden gevolgd via Eurovision.tv. Sinds vorige week donderdag staan de tien nummers ook op de website van de Estse nationale omroep en wie ze wil beluisteren en bekijken kan dat via deze link. (bron en foto's : ETV)

02-02-2008 om 10:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Litouwen kiest uit veertien finalisten de kandidaat voor Servië.

Litouwen logo Geen maandenlange zoektocht naar het geschikte nummer, maar slechts drie halve finales en een finale. Dat moet vanavond in de Baltische staat Litouwen leiden tot de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Uit de drie halve finales stootten telkens vier kandidaten door en daarbij kwamen nog twee wildcards zodat we tijdens de finale in totaal veertien artiesten aan het werk zullen zien. In tegenstelling tot die halve finales, waar er gewerkt werd met een vakjury en televoting, is het vanavond enkel aan de kijkers thuis, door middel van televoting, om de winnaar van de nationale selectie aan te duiden.

* de veertien finalisten :

01. "You & I" door Ingrida Žiliūtė (vierde plaats - tweede voorronde).
02. "Vakaras" door Vilma Voroblevaitė (tweede plaats - eerste voorronde) : nam reeds deel aan de nationale selectie in 2005 en schopte het daar met "Teka upes" tot een derde plaats in de vijfde halve finale en was daarmee uitgeschakeld.
03. "To my soul" door Julija & Girma (WILDCARD) : Julija Ritčik nam vorig jaar als leadzangeres van 4Fun deel aan het Eurovisie Songfestival. Met "Love or leave" behaalde de groep in Helsinki een éénentwintigste plaats. De groep strandde in 2005 met "Your vision" op een vijfde en voorlaatste plaats tijdens de halve finale. In 2006 eindigden ze met "Kita diena" op een negende en laatste plaats tijdens de eerste halve finale.
04. "Aš rasiu" door LAIPTAI (vierde plaats - eerste voorronde).
05. "Evertown" door Funny Beat (derde plaats - tweede voorronde).
06. "Do somethin'" door Augustė (eerste plaats - derde voorronde) : nam in 2006 ook reeds deel aan de nationale selectie en eindigde met "Make me wanna lose you" op tiende plaats in de finale. Vorig jaar werd met "Fate" een vierde plaats behaald in de nationale finale.
07. "Yes" door Mini-Me (tweede plaats - derde voorronde) : eindigde vorig jaar op een tiende en voorlaatste plaats in de nationale finale met "Like you".
08. "Stone" door Pokeris (vierde plaats - derde voorronde) : strandde vorig jaar met "Man reikia meiles" op een zevende plaats in de kwartfinale met nieuwkomers.
09. "Muziką garsiau!" door Justas (derde plaats - eerste voorronde).
10. "Nomads in the night" door Jeronimas Milius (eerste plaats - eerste voorronde) : stond in het achtergrondkoortje bij Aistė Pilvelytė in de nationale finale van twee jaar geleden.
11. "Troy on fire" door Aistė Pilvelytė (WILDCARD) : nam reeds deel in 1999 tijdens de allereerste nationale finale met "Tylos verinys". In 2004 eindigde ze op een gedeelde elfde plaats met "Amor (te quiero aquí)". Een jaar later, in 2005, eindigde ze met "I'll let you fly" op een negende plaats, en in 2006 was een zesde plaats weggelegd voor "Just for fun". Vorig jaar behaalde ze haar beste resultaat tot op heden, met "Emotional crisis" eindigde ze op een derde plaats.
12. "Miss kiss" door Sasha Son (eerste plaats - tweede voorronde) : nam vorig jaar als U-Soul deel aan de nationale selectie en strandde met "At your door" in de eerste halve finale op een zevende plaats.
13. "Birdie tweet" door Raimonda (tweede plaats - tweede voorronde).
14. "Step into this world" door Nerri (derde plaats - derde voorronde) : nam in 2006 deel aan de nationale selectie en eindigde met "Again" op een vijfde plaats tijdens de derde kwartfinale. Vorig jaar werd met "Breaking free" een negende plaats behaald in de tweede halve finale.

De finale gaat vanavond van start om 21.00 plaatselijke tijd (20.00 Belgische tijd) en zal tot ongeveer 23.00 duren (22.00 Belgische tijd). De presentatie is in handen van Rolandas Vilkončius die vanavond het gezelschap krijgt van Gabrielė Bartkutė. Net als vorig jaar kan men ook de finale rechtstreeks volgen via het internet (klik hier) en nadien kan het programma steeds opgevraagd worden in het archief van de omroep (klik hier). (bron : LRT)

02-02-2008 om 10:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond kennen we de Deense kandidaat voor het Eurovisie Songfestival.

Logo Denemarken Vanavond gaat in Denemarken de finale door van 'Dansk Melodi Grand Prix 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder vorige maand vonden twee halve finales plaats en uit elke halve finale stootten telkens vier kandidaten meteen door naar die finale. Bij die acht rechtstreeks geplaatste finalisten kwamen nog twee nummers (wildcards) uit de niet-geselecteerde nummers van beide halve finales. Die twee wildcard werden vorige week vrijdag (P3) en zaterdag (P4) bekendgemaakt.

* startvolgorde finale 'Dansk Melodi Grand Prix 2008' :


 01. "Come on over" (tekst : Anne-Marie Hassing ; muziek : Anne-Marie en Claus Hassing) door Anne-Marie en Claus Hassing (eerste halve finale).

 02. "All night long" (tekst en muziek : Jacob Launbjerg, Svend Gudiksen en Nis Bøgvad)door Simon Mathew (tweede halve finale).

 03. "Luciano" (tekst en muziek : Amin Jensen en Jan Lysdahl) door Amin Jensen (eerste halve finale).

 04. "Until we're satisfied" (tekst en muziek : Sascha Dupont, Jan Winther en Claus Christensen) door Kendra Lou (tweede halve finale)(WILDCARD P3).

 05. "Tree of life" (tekst en muziek : Lars Nielsen, Niklas Nielsen, Gabriel Willy Ssezibwa, René Prang en UNITE) door UNITE (eerste halve finale).

 06. "Hooked on you" (tekst en muziek : Lasse Lindorff, Mogens Binderup en Lise Cabble) door Lasse Lindorff (tweede halve finale)(WILDCARD P4).

 07. "Den jeg er" (tekst en muziek : Andreas Hemmeth en Carina Juul Jensen) door Charlie (eerste halve finale).

 08. "Sweet memories of you" (tekst en muziek : Marie Montell, Jacob Gurevitsch en Jonas Jeberg) door Josefine Bisgaard Olesen en Lars Holmen Tvergaard (tweede halve finale).

 09. "La' mig være" (tekst : Lars 'Chief One' Pedersen ; muziek : Hans Edward Andreasen) door The Dreams (tweede halve finale).

 10. "Spanish soul" (tekst en muziek : Lars Nielsen, Niklas Nielsen, gabril Willy Ssezibwa, René Prang en Sandie Rasmussen) door Sandee May (tweede halve finale).

De Deense nationale finale gaat van start om 20.00 en rond de klok van 21.45 weten we wie het land zal mogen vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival op donderdag 22 mei aanstaande. Net als de halve finales zal ook de finale live te volgen zijn via het internet (klik hier). Nadien zal de uitzending ook beschikbaar zijn via het archief van de nationale omroep. Ook nu is de presentatie weer in handen van Camilla Ottesen en Adam Duvå Hall.

Camilla Ottesen en Adam Duvå Hall Tot slot willen we toch nog even meegeven dat de compilatiecd met alle nummers aan de nationale selectie sinds dinsdag 22 januari beschikbaar is. 
(bron en foto's : DR)

02-02-2008 om 00:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond tweede halve finale 'EMA 2008' in Slovenië.

Logo Slovenië Dit weekend is men in Slovenië toe aan de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. 'EMA 2008' gaat dit jaar door met in totaal twintig kandidaten, netjes verdeeld over twee halve finales. De eerste halve finale vond gisterenavond plaats, de tweede halve finale vanavond.

Uit elke halve finale stoten vijf kandidaten door naar de finale die dan uiteindelijk met tien kandidaten zal doorgaan. Na een eerste stemronde blijven er in die finale twee kandidaten over en die mogen dan onder elkaar (in een nieuwe stemronde) gaan uitmaken wie er naar de Servische hoofdstad Belgrado mag afreizen en het land mag vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 20 mei

* deelnemers tweede halve finale :

01. "Naravnost v srce" door Stereotipi.
02. "Vrag naj vzame" door Rebeka Dremelj : nam in 2004 deel aan de nationale selectie en eindigde toen met "Ne boš se igral" op een tiende plaats in de finale. In 2005 eindigde ze met "Pojdi z menoj" op een derde plaats en twee jaar geleden (2006) eindigde ze met "Noro se ujameva", dat ze samen bracht met Domen Kumer, op een vierde plaats.
03. "Povej!" door Tina GačnikTiana.
04. "DJ" door 4Play.
05. "Nomadi" door Halgato Band.
06. "Prav ti" door Neža Trobec.
07. "Peti element" door Iris.
08. "Samara" door Brigita Šuler (vervangt "Eo eo" door Skupina Zaka' pa ne).
09. "Dovolj" door Eva Černe : nam vorig jaar ook reeds deel aan de nationale selectie als winnares van de talentenjacht 'Bitka Talentov'. Met "Čudeži smehljaja" wist ze het tot de superronde te schoppen alwaar ze het onderspit moest delven voor Alenka Gotar die voor het land naar het Eurovisie Songfestival mocht.
10. "Spam" door Male Malice.

* geplaatst voor de finale :

01. "Še vedno nekaj čutim" door Manca Špik (eerste halve finale).
02.
03. "Za svobodo divjega srca" door Skupina Langa (eerste halve finale).
04.
05. "Butn ..., butn!!!" door Johnny Bravo (eerste halve finale).
06.
07. "Dober planet" door Cole in Predsednik (eerste halve finale).
08.
09. "Zabava" door Turbo Angels (eerste halve finale).
10.

De even plaatsen in de finale worden ingenomen door de vijf finalisten die vanavond uit de tweede halve finale komen.

Tjaša Hrobat en Jure Sešek (Slovenië) De tweede halve finale, gepresenteerd door Tjaša Hrobat en Jure Sešek, gaat om 19.55 van start en duurt tot 21.15. Wie de Sloveense selectie opnieuw van dichtbij wil volgen kan dit doen via het internet (link). 
(bron en foto's : RTVSLO)

02-02-2008 om 00:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond finale in Azerbeidzjan.
Azerbeidzjan logo Vanavond vindt in Azerbeidzjan de allereerste nationale finale plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Het land zal dit jaar voor de eerste maal deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival. ITV is al sinds vorig najaar op zoek naar de kandidaat om het land te gaan vertegenwoordigen in de Servische hoofdstad Belgrado en vanavond komt er aan deze zoektocht dus een einde.

Uiteindelijk werden drie kandidaten weerhouden en zij zullen elk twee nummers ten gehore brengen. Het nummer dat zal gekozen worden zal niet bij voorbaat het nummer zijn waarmee het land zal debuteren tijdens het liedjesfestival. De omroep laat de optie open om alsnog met een ander nummer deel te nemen.

* de drie finalisten :

Aynur Iskenderli (Azerbeidzjan) Aynur Iskenderli.

- "Swear that you will stay" (tekst : Zahra Badalbeyli ; muziek : Ilkham Abdullayev).
- "Rhythm of fire" (tekst : Zahra Badalbeyli ; muziek : Mikhail Nekrasov).

 Elnur Huseynov.

- "If you're never back" (tekst : Paulina Volodkovskaya-Melikova ; muziek : Isa Melikov).
- "Day by day" (tekst : Zahra Badalbeyi ; muziek : Govher Hesenzadeh) feat. Samir Javadzadeh.

 Unformal.

- "La-la-la" (tekst : Dilyara Kazimova en Farida Jafarova ; muziek : Farida Jafarova).
- "Muse" (tekst : Farida Jafarova en Togrul Manafov ; muziek : Farida Jafarova en Igor Garanin).

Tijdens de finale maken, naast artiesten uit eigen land, ook buitenlandse oud-festivaldeelnemers hun opwachting. Zo zijn winnaressen Ruslana (ESF 2004) en Marija Šerifović (ESF 2007) van de partij. De Oekraïnse Ruslana zal in Baku de aftrap geven van haar nieuwe show, die als titel 'Wild Energy' meekreeg.

De allereerste Azerbeidzjaanse finale zal rechtstreeks via ITV (klik hier) en Eurovision.tv worden uitgezonden en dit vanaf 20.30 plaatselijke tijd (17.30 Belgische tijd). Meer informatie krijg je op de festivalsite van de omroep. (bron en foto's : ITV)

02-02-2008 om 00:23 geschreven door Redactie  


01-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : eerste finalisten in Slovenië bekend.

Logo Slovenië Overmorgen, zondag, weten we wie Slovenië mag gaan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 20 mei. De finale van 'EMA 2008' gaat dit jaar door met tien kandidaten maar eer het zover is, gaan er twee halve finales aan vooraf.

Eerder vanavond vond de eerste halve finale plaats, morgenavond krijgen we reeds de tweede. Uit elke halve finale stoten vijf kandidaten door naar de finale. In die finale blijven er na een eerste stemronde twee kandidaten over en die mogen dan onder elkaar (in een nieuwe stemronde) gaan uitmaken wie er naar de Servische hoofdstad Belgrado mag afreizen en het land mag vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale. 

* geplaatst voor de finale (in volgorde van bekendmaking) :

01. "Še vedno nekaj čutim" door Manca Špik.
02. "Za svobodo divjega srca" door Skupina Langa.
03. "Butn ..., butn!!!" door Johnny Bravo.
04. "Dober planet" door Cole in Predsednik.
05. "Zabava" door Turbo Angels.

* uitgeschakeld :

01. "Kako je ne bi imel rad" () door Gabriel, Slovenia UnitedGrupa Občanov.
02. "Lepi fantje" door Mirna Reynolds.
03. "Ni me sram" door Dennis.
04. "Corpomorto (Jutri jadram naprej)" door Andraž Hribar.
05. "Našel si me" door Ylenia.

* indeling finale :

01. "Še vedno nekaj čutim" door Manca Špik.
02.
03. "Za svobodo divjega srca" door Skupina Langa.
04.
05. "Butn ..., butn!!!" door Johnny Bravo.
06.
07. "Dober planet" door Cole in Predsednik.
08.
09. "Zabava" door Turbo Angels.
10.

De even plaatsen in de finale worden ingenomen door de vijf finalisten die morgen uit de tweede halve finale komen. Wie deze eerste halve finale heeft gemist en die alsnog wil bekijken kan dit nog steeds doen. De uitzending kan worden opgeroepen via het archief van de omroep (link). 
(bron en logo: RTVSLO)

01-02-2008 om 21:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 05 - 02 februari 2008.

Ultratop Ook deze week blijft het nog wat stil in de Vlaamse en Waalse hitparades. Bij ons is het de stilte voor de 'Eurosong'storm die er hopelijk binnenkort zit aan te komen. Natalia en de dames van En Vogue blijven ook deze week op een derde plaats postvatten. Trust is met hun inzending voor het Junior Eurovisie Songfestival, "Anders", uit de hitparade verdwenen na vier maanden notering. "AAA Anthem" van Regi feat. Bart Peeters daalt naar een tweeëntwintigste stek. Clouseau blijft ook deze week het klassement van de albums aanvoeren en dat na dertien weken notering. Jo Vally daalt met zijn jongste album, "Verrassend", naar een tweeëntwintigste plaats en het nieuwe album van Ronny Mosuse begroeten we op stek eenenveertig. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië staat het nieuwe Engelstalige album van Céline Dion in de hitparade, en in beide hitlijsten daalt ze een aantal plaatsen. Haar DVD "Live in Vegas - A new day" doet het zowel in Vlaanderen als in Wallonië heel goed, want zowel bij ons als over de taalgrens neemt ze ook deze week opnieuw de koppositie in.

VLAANDEREN


Ultratop 50 singles :

03. (03) "Glamorous" - Natalia (Eurosong 2004) feat. En Vogue (14 weken).
11. (09) "Tonight" - Milk Inc. (15 weken).
22. (13) "AAA Anthem" - Regi feat. Bart Peeters (15 weken)(presentator Eurosong).

Verdwenen : "Anders" - Trust (16 weken)(JESF 2007).

Ultratop 50 albums :

01. (01) "Clouseau 20" - Clouseau (13 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
13. (14) "Everything & more" - Natalia (27 weken)(Eurosong 2004).
18. (13) "REGIstrated" - Regi (13 weken).
20. (19) "The best of" - Milk Inc. (18 weken).
22. (15) "Verrassend" - Jo Vally (4 weken)(Eurosong 1981).
28. (22) "Taking chances" - Céline Dion (12 weken)(ESF 1988).
31. (29) "Kusjes" - K3 (15 weken)(Eurosong 1999).
41. (NW) "Allemaal anders" - Ronny Mosuse (vakjury 'Eurosong for Kids 2006').
49. (40) "Junior Eurosong 2007" - Diversen (20 weken).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "Live in Vegas - A new day" - Céline Dion (8 weken)(ESF 1988).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :

Verdwenen :
"4 mots sur un piano" - Patrick Fiori (ESF 1993), Jean-Jacques Goldman & Christine Ricol (19 weken).

Ultratop 50 albums :

25. (19) "Live - Des souvenirs ensemble..." - Patrick Bruel (9 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).
36. (30) "Taking chances" - Céline Dion (12 weken)(ESF 1988).
41. (35) "Merci la vie" - Frédéric François (14 weken)(Belgische selectie 1970).
43. (36) "4 mots" - Patrick Fiori (10 weken)(ESF 1993).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "Live in Vegas - A new day" - Céline Dion (8 weken)(ESF 1988).
02. (02) "Live - Des souvenirs ensemble..." - Patrick Bruel (10 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).

(bron : Ultratop
)

01-02-2008 om 16:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : voorstelling Griekse kandidaten aanstaande woensdag.

ERT (Griekenland) Eind deze maand vindt in Griekenland de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Net als vorig jaar zal de nationale omroep (ERT) een nationale finale organiseren met drie artiesten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, waar er meestal een wekenlange soap aan voorafging met betrekking tot wie al dan niet geselecteerd zou worden, maakte de omroep reeds midden december de namen bekend van de drie kandidaten.

Aanstaande woensdag zullen de drie artiesten hun inzending presenteren tijdens een persconferentie, georganiseerd door de nationale omroep.

* de drie deelnemers :

01. "A chance to love" door Chrispa.
02. "Secret combination" door Kalomoira Saranti.
03. "Always and forever" door Kostas Martakis.

Griekenland zal dit jaar aantreden in de eerste halve finale van de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival en dit op dinsdag 20 mei. Ons land en Nederland worden alvast één van de tegenstanders van het land dat in 2005 voor het eerst het jaarlijkse liedjesfestival won.
(bron : ERT)

01-02-2008 om 13:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze eerste dag van een nieuwe maand zijn wij weer op post met 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten ook in 2008 bij ons op de eerste rij.

The Stage Begin januari werd de musical 'Cinderella' hernomen in het 'Dinner Theatre' The Stage in Antwerpen. Tussen midden september en begin december vorig jaar werd die musical daar reeds opgevoerd en men koos er voor om een moderne, eigentijdse versie te brengen van 'Assepoester'. Voor de cast van deze musical, die op vrijdag 14 september in première ging, deed men een beroep op Vlaamse topartiesten. Zo zien we onder meer Sasha Rosen, Myriam Bronzwaar en Dorothy Wuyts aan het werk. Verder verlenen ook twee oud-Eurosongdeelnemers hun medewerking, zijnde Jan Schepens (Eurosong 2002) en Petra/La Sakhra (Eurosong 1993-1999-2006).

Wie nog niet de kans heeft gekregen om deze musical te gaan bekijken heeft nog tijd tot en met zaterdag 28 juni eerstkomende (voorstellingen ENKEL op vrijdag en zaterdag). Iedereen wordt verwacht om 19.30 in The Stage, Anneessensstraat 10, 2018 Antwerpen. Voor meer informatie en reservatie van tickets verwijzen we naar de website van The Stage.

Grease 2007 De première van de musical 'Grease', met Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Sasha Rosen, Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) ging op tweede kerstdag vorig jaar in première in Vlaanderen. De reacties waren lovend maar op zondag 06 januari gingen de deuren 'voorlopig' dicht.

Tickets voor deze voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige speelfilm waarin Olivia Newton-John (ESF 1974) schitterde aan de zijde van John Travolta, vlogen in een sneltreinvaart de deur uit en daarom werd besloten om de musical tijdens het krokusverlof, dat morgen begint, te hernemen.

Grease Ook tijdens de paasvakantie zal de musical worden opgevoerd en dit niet enkel in Antwerpen maar ook in Oostende en Hasselt. Vooreerst komen er vanaf vanavond negen extra voorstellingen en tot en met volgende week zondag, 10 februari. Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 maart zijn er opnieuw voorstellingen in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Tussen donderdag 27 en zondag 30 maart zakt het gezelschap af naar het Casino Kursaal van Oostende en tussen donderdag 03 en zondag 06 april kan je naar de Hasseltse Grenslandhallen om te genieten van deze wervelende musical.

Tickets voor deze voorstelling kosten tussen 17,50 € en 52,50 € en kunnen zowel telefonisch (077/37.38.39) of via het internet besteld worden (dat kan via deze link of deze link).

Belle Perez - Gipsy Momenteel trekt Belle Perez (Eurosong 1999-2006) met haar nieuwe concerttour 'Gipsy' door Nederland alwaar haar fans weer volop kunnen genieten van de Limburgse schone.

Als afsluiter van deze tour zal ze een optreden verzorgen op zaterdag 28 juni in de Antwerpse Lotto Arena. Daar zal ze dan ook officiëel haar nieuwe album "Gipsy", naar analogie met de concerttour, voorstellen. Het wordt een album vol passie en vuur dat regelrecht naar de roots van de zangeres gaat.

Wie deze avond wil meemaken kan nu reeds tickets aanschaffen en dat kan via deze link. De prijs van de tickets werd vastgesteld op 27,50 – 32,50 en 37,50 €.

01-02-2008 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIA's 2007 : vanavond uitreiking muziekprijzen op Eén.

 Vanavond kan je op Eén kijken naar de uitreiking van de MIA's. De VRT en Muziekcentrum Vlaanderen reikten dit jaar voor de eerste maal deze awards uit. Het gaat om nieuwe prijzen voor muziek uit Vlaanderen en het gaat om de opvolger van de 'Zamu Music Awards'.

Afgelopen woensdag vond de uitreiking plaats in de Alfacam studio's in Lint en het geheel werd in goede banen geleid door Peter Van de Veire en Evy Gruyaert.
Naast de bekendmaking van de winnaars was er tijdens de show ook plaats voor spektakel met verrassingsgasten en aparte versies van bekende nummers. Het publiek kon tot vorige week woensdag stemmen voor negen van de twaalf verschillende categorieën die door de VRT en Muziekcentrum Vlaanderen werden vastgelegd.

Wij zetten alle winnaars hieronder nog eens op een rijtje :

De twaalf categorieën :

* B
este SOLO – ARTIEST :  Natalia (Eurosong 2004).

* Beste GROEP :
Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991.

* Beste SONG : 
"You don't know" - Milow.

* Beste VIDEOCLIP :
"You don't know" - Milow.

* Beste POP : Tom Helsen.

* Beste DANCE/ELEKTRONIC : Milk Inc..

* Beste ROCK/ALTERNATIVE : 04. Zornik.

* Beste POPULAIR : Mega Mindy.

* Beste WERELDMUZIEK : Laïs.

De Vlaamse professionele muzieksector had zelf het laatste woord bij het toekennen van de volgende drie prijzen :

* Beste ALBUM : "Angelhead" - Gabriel Rios.

* Beste LIVE-ACT : Goose.

* Beste NIEUWKOMER : 
Milow.

De uitreiking van de eerste editie van deze awards kan je vanavond bekijken op Eén tussen 20.40 en 22.10. Meer nieuws en informatie krijg je op de de website van de MIA's. (logo : Eén)

01-02-2008 om 00:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ranking the Stars' : vanavond tweede aflevering van het nieuwe seizoen.

 Sinds vorige week vrijdag, en dit vijf weken lang, steekt Evi het vuur aan de lont in de entertainende show 'Ranking the Stars' en serveert zij pittige, lastige en stoute vragen als : "Voor wie is geld het belangrijkst ?", "Wie is de beste versierder ?", "Wie moet er minder op TV komen ?", … "Wie is de grappigste ?".

De antwoorden komen van tien bekende mannen, die in leeftijd variëren van enthousiaste twintigers tot ervaren vijftigers, in verschillende domeinen actief zijn en elk hun troeven hebben :

01.
Pieter Loridon heeft een lichaam waar zelfs de kathedraal van Antwerpen jaloers op is.
02.
Sergio (ESF 2002) ruilt zijn veilige plaats achter de desk voor een zitje in het panel om zijn ziel, lever en hart bloot te leggen.
03.
Jacques Vermeire heeft alles wat een vrouw wil : humor, een goedgevulde wijnkelder en … ervaring.
04.
Sam Gooris is de ideale schoonzoon uit Brasschaat.
05.
Jelle Cleymans (Spring - Eurosong 2004) doet de harten van zowel kleindochter, dochter, moeder én grootmoeder harder slaan.
06. Jo De Poorter heeft stijl, is professioneel en kent de mannen beter dan gelijk wie.
07.
Staf Coppens heeft op de ijspiste al bewezen dat hij een gladde jongen is.
08.
Freddy De Kerpel beweert meer dan 300 % hetero te zijn.
09.
Gilles De Bilde haalde zowel op de grasmat als op de catwalk een topscore.
10.
En voor Herr Seele is zijn liefdesleven een publiek geheim.

Deze tien stars moeten in elke aflevering van 'Ranking the Stars' kleur bekennen over hun leven en relaties, mekaar evalueren en rangschikken in een lijstje. Vraag is in hoeverre ze zich in bochten zullen wringen om een heikel antwoord te kunnen ontwijken en in hoeverre het haantjesgedrag zal gaan opspelen…

Wat er ook van zij, 'Ranking the Stars' garandeert je telkens zestig minuten leuke en complexloze televisie en de tweede aflevering van dit nieuwe seizoen krijg je vanavond op VTM om 20.35 (na 'Familie). (bron en foto's : VTM)

01-02-2008 om 00:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond eerste halve finale 'EMA 2008' in Slovenië.

Logo Slovenië Dit weekend is men in Slovenië toe aan de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. 'EMA 2008' gaat dit jaar door met in totaal twintig kandidaten, netjes verdeeld over twee halve finales. De eerste halve finale vindt vanavond plaats, de tweede halve finale morgenavond.

Uit elke halve finale stoten vijf kandidaten door naar de finale die dan uiteindelijk met tien kandidaten zal doorgaan. Na een eerste stemronde blijven er in die finale twee kandidaten over en die mogen dan onder elkaar (in een nieuwe stemronde) gaan uitmaken wie er naar de Servische hoofdstad Belgrado mag afreizen en het land mag vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 20 mei

We willen nog even meegeven dat zangeres Petra uit de deelnemerslijst van 'EMA 2008' werd verwijderd. Ze zou haar nummer "Extrem" reeds gebracht hebben tijdens het 'FENS festival' in 2006 en dat is in strijd met de regel dat een nummer voor een nationale selectie niet openbaar mag worden gemaakt vóór 01 oktober van het jaar voorafgaand aan het jaar van het Eurovisie Songfestival.

De zangeres zou vanavond als vijfde aantreden en wordt nu vervangen door Cole en Predsednik, de tweede kandidaat op de reservelijst. Eerder nam Brigita Šuler de plaats in van Skupina Zaka' pa ne (tweede halve finale).

* deelnemers eerste halve finale :

01. "Za svobodo divjega srca" door Skupina Langa.
02. "Kako je ne bi imel rad" () door Gabriel, Slovenia UnitedGrupa Občanov.
03. "Lepi fantje" door Mirna Reynolds.
04. "Ni me sram" door Dennis : nam vorig jaar deel aan de nationale selectie en eindigde met "Nor sem nate" op een dertiende plaats in de finale.
05. "Dober planet" door Cole en Predsednik : Cole (Moretti) nam voor Slovenië deel aan het Eurovisie Songfestival in 1993 als leadzanger van de groep 1X Band. Met "Tih deževen dan" eindigde de groep in het Ierse Millstreet op een tweeëntwintigste plaats. In 2001 nam hij deel aan de nationale selectie als lid van IX Orchestra (de nieuwe naam van 1X Band). Met "Ta ni zame" eindigde de groep op een negentiende plaats tijdens de halve finale.
06. "Corpomorto (Jutri jadram naprej)" door Andraž Hribar : eindigde in 2001 tijdens de nationale finale op een tweede plaats met "Zivljenje je". Een jaar later, in 2002, met "Moja moja" op een zesde plaats en in 2003 was een tiende plaats weggelegd voor "Letim naprej". Twee jaar geleden eindigde hij op een gedeelde elfde plaats met "Rapad tepe ipi mapam".
07. "Zabava" door Turbo Angels.
08. "Našel si me" door Ylenia : eindigde tijdens de nationale finale van 2004 op een zevende plaats met "Tvoj glas" en twee jaar geleden met "Hokus pokus" op een gedeelde zevende plaats.
09. "Še vedno nekaj čutim" door Manca Špik : was achtergrondzangeres bij Natalija Verboten toen die tijdens de nationale selectie van 2004 op een vierde plaats eindigde met "Cry on my shoulder".
10. "Butn ..., butn!!!" door Johnny Bravo : nam in 2004 deel aan de nationale selectie en eindigde met "Kar me ne ubije, me krepi" op een zesde plaats in de eerste halve finale. Een jaar later werd hij tijdens de finale zevende met "Vecni otrok".

Lorella Flego en Peter Poles De eerste halve finale, gepresenteerd door Lorella Flego en Peter Poles, gaat om 19.55 van start en duurt tot 21.15. Wie de Sloveense selectie opnieuw van dichtbij wil volgen kan dit doen via het internet (link). 
(bron en foto's : RTVSLO)

01-02-2008 om 00:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EURO - 2008 - SONG : Tanja Dexters.

 Overmorgen, zondag 03 februari, zijn we in eigen land toe aan de tweede voorronde van 'Eurosong 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal zullen twintig kandidaten gedurende zeven zondagen gaan strijden om dat één (oh zo felbegeerde) ticket richting Servische hoofdstad.

Net als twee jaar geleden komen er vier voorrondes, twee halve finales en een finale om te bepalen wie er ons land mag vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale (op dinsdag 20 mei) van de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

In tegenstelling tot twee jaar geleden zijn er toch een aantal wijzigingen met betrekking tot de nationale selectie. Zo werd het aantal kandidaten teruggebracht van 28 naar 20 en zal alleen de kijker (door middel van televoting) bepalen wie er ons land mag vertegenwoordigen. De vakjury geeft enkel commentaar en mag na de vier voorrondes twee wildcards uitreiken voor de halve finale en na die halve finale één wildcard voor de finale.

De vijfde en laatste kandidaat tijdens de tweede voorronde, zondag, is Tanja Dexters.

Over Tanja Dexters : 

Tien jaar geleden werd Tanja Dexters gekroond tot Miss België. Sindsdien is ze bekend geworden als presentatrice, panellid, onbevreesde liefhebster van extreme sporten, paaldanseres, fuifbeest én als zangeres.

Haar opleiding als kleuterleidster heeft ervoor gezorgd dat Tanja Dexters toch één muziekinstrument bespeelt : de blokfluit. Zingen is veel meer haar ding, want dat doet ze al van zolang ze zich kan herinneren. In 2000 bracht ze haar eerste single "Out of my mind" uit die meteen in de top 10 belandde. Sindsdien heeft ze zich nog een paar singles uitgebracht en speciaal voor 'Eurosong 2008' heeft ze zichzelf opnieuw uitgevonden, net als haar grote idool Madonna.


Over "Addicted to you" : 

Eigenlijk gaat het liedje over zo verliefd zijn dat je hart er vol van is, maar je mag het van Tanja ook veel ruimer interpreteren : de verslaving kan gelijk wat zijn. Als ze het nummer zingt, denkt ze aan haar vriend, haar fans en alles wat ze liefheeft. Volgens Tanja is het een typisch Eurosongnummer : ze omschrijft het als leuke exotische pop. La Dexters is nog volop aan het nadenken over een leuke act, maar haar kennende zal ze er zonder problemen in slagen om op te vallen.

Over 'Eurosong' :

Tanja Dexters waagde in 2002 al eens haar kans op 'Eurosong', maar een vocale uitschuiver zorgde ervoor dat haar avontuur geen lang leven beschoren was. Dit keer is ze vastbesloten om beter te doen, want ze zegt : "Ik KAN zingen en ik KAN performen. Het is menens wat ik doe." Ze hoopt dan ook dat Vlaanderen haar uitkiest om naar het Eurovie Songfestival te gaan, want ze heeft naar eigen zeggen een heel speciale band met dat festival.

Over de vakjury :


Een flapuit als Tanja heeft het waarschijnlijk moeilijk om haar mond te houden tegen de vakjury, maar zelf beweert ze dat dat absoluut geen probleem wordt. Ze springt al jaren uit de band en dat wordt niet altijd op evenveel applaus onthaald, dus kritiek is iets waar ze maar al te goed aan gewend is.

"Addicted to you"

(tekst : Thomas G:son ; muziek : Bobby Ljunggren, Henrik Wikström en Thomas G:son)

I wouldn't ever let you go
I wouldn't ever let you run away
I don't know what I should do
If you weren't here every night and day

Say I'm the, say I'm the one
Stay, I will stay on and on

Addicted, I am
So addicted to love
Can't let it go
I can't get enough

Addicted, I am
So addicted to you
Don't let it end
I'm addicted to you

I'm addicted to you
I'm addicted to you

There's a hunger in my heart
So won't you 'feed me 'til I'm satisfied
'Cos it's tearing me apart
Gimme one more kiss, gimme all you've got

Say I'm the, say I'm the one
Stay, I will stay on and on

Addicted, I am…


Meer nieuws en informatie over Tanja Dexters krijg je op haar website en meer nieuws over de Belgische selectie krijg je op de Eurosongsite van de openbare omroep. De tweede voorronde van 'Eurosong 2008', aanstaande zondag 03 februari op Eén. Deel één krijg je tussen 20.50 en 21.55 en deel twee, met de bekendmaking van de resultaten van de televoting, tussen 22.45 en 22.55 (na 'Katarakt). (bron en foto : Eén)

01-02-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


31-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : eerste namen 'Suikerrock 2008' bekend, ticketverkoop start morgen.

Suikerrock 2008 Het is nog eventjes wachten maar de 22e editie van 'Suikerrock' in het Vlaams-Brabantse Tienen gaat door op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juli eerstkomende.

Vandaag kwam de organisatie van het muziekfestival met de eerste namen en meteen is het volledige hoofdpodium bekend voor vrijdag 25 juli. En wie zien we daar op de lichtjes indrukwekkende affiche staan : Zap Mama, Tom Helsen, Zornik, Milk Inc. Live en Regi. Een eclectisch geheel met de wereldklanken van Marie Daulne en Zap Mama, de pop van rijzende ster Tom Helsen, de 'in your face' rock van publiekslievelingen Zornik, en de Belgische dance-sensatie : Milk Inc. Live. Voeg daar nog een visueel spektakel aan toe, en de eerste Suikerrockdag kan niet meer stuk !

* hoofdpodium (Grote Markt) :

18.00 : Zap Mama.
19.30 : Tom Helsen.
21.00 : Zornik.
22.50 : Milk Inc. Live.

Regi Penxten werkte op zijn laatste album onder meer samen met Katerine (Eurosong 2002-2006), Danzel (Poolse selectie 2006) en Kate Ryan (ESF 2006). Tevens is hij de componist van het nummer "My music" waarmee Ellis-T deelneemt aan de derde voorronde van 'Eurosong 2008', volgende week zondag, 10 februari.

De ticketverkoop voor 'Suikerrock 2008' gaat vanaf morgen (vrijdag 01 februari) van start via de website van het festival. Namen van andere artiesten worden later bekendgemaakt. (bron : Suikerrock)

31-01-2008 om 17:29 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs