Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

21-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Ruslan Alekhno voor Wit-Rusland naar het Songfestival.

 Vanavond vond in Wit-Rusland de finale plaats van 'Eurofest', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Op vrijdag 21 december jongstleden was er reeds een halve finale met vijftien kandidaten en daarin werden door een vakjury en televoting vier kandidaten gekozen die zouden strijden om het Wit-Russische ticket richting Servische hoofdstad. 

Deze keer hadden de kijkers niets meer in de pap te brokken want het was de jury die de beslissing zou nemen over wie het land mag gaan vertegenwoordigen tijdens één van de twee halve finales (op dinsdag 20 en donderdag 22 mei). Tijdens een rechtstreekse show brachten de vier finalisten nogmaals hun nummer en uiteindelijk was het Ruslan Alekhno die met "Hasta la vista" (tekst : E. Melnik ; muziek : T. Demchuk) naar de Servische hoofdstad Belgrado mag afreizen.

De show werd geopend met een speciale versie van "Work your magic", het nummer waarmee Koldun vorig jaar in de Finse hoofdstad Helsinki een zesde plaats wist te behalen tijdens de finale. Nadien was het de beurt aan Alexei Zhigalkovich, winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival 2007 en Xenia Sitnik (JESF 2005). En dan mochten de vier finalisten aan het werk.

* de vier finalisten :

01. "A girl of the 3rd Millennium" (tekst en muziek : Stasya) door Po Glazam.
02. "I can't live without you" (tekst : M. Khaidbaeva en G. Galushko ; muziek : G. Abasova) door Gunesh.
03. "Do you believe" (tekst : V. Kariakin ; muziek : D. Kariakin) door Litesound.
02. "Hasta la vista" (tekst : E. Melnik ; muziek : T. Demchuk) door Ruslan Alekhno.

En dan was het de beurt aan oud-festivaldeelnemers Natalia Podolskaya (ESF 2005), Ruslana (ESF 2004), Sertab Erener (ESF 2003) en Lordi (ESF 2006). 
(bron en foto : TVR)

21-01-2008 om 22:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : volgende week maandag lottrekking indeling halve finales 53e ESF.

 Volgende maandag, 28 januari, vindt de lottrekking plaats voor de indeling van de twee halve finales van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Met een aantal van 43 deelnemende landen was de EBU verplicht om reeds vanaf dit jaar te werken met twee halve finales.

De organiserende omroep, RTS, organiseert rond deze lottrekking een hele show die om om 13.00 van start gaat en wie het geheel rechtstreeks wil volgen kan dat via Eurovision.tv. De lottrekking gaat door in de Servische hoofdstad Belgrado en de 38 landen die aan de halve finale deelnemen worden verdeeld over zes urnes en dit gebaseerd op hun stemgedrag tussen de jaren 2004 en 2007. De helft van de landen neemt deel aan de eerste halve finale die op dinsdag 20 mei zal doorgaan en de andere helft zal deelnemen aan de tweede halve finale op donderdag 22 mei.

De lottrekking voor beide halve finales zal gebeuren door bekende Servische sportlui. Ook Željko Joksimović zal van de partij zijn. Hij vertegenwoordigde in 2004 het toenmalige Servië-Montenegro en wist met "Lane moje" beslag te leggen op een tweede plaats. Twee jaar geleden was hij verantwoordelijk voor "Lejla", het nummer waarmee Hari Mata Hari voor Bosnië-Herzegovina op een derde plaats strandde. Joksimović zal tijdens de show een optreden verzorgen en hij zal ook de lottrekking verrichten waarin bepaald zal worden welke van beide halve finales de 'Big 4' (Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en het gastland, Servië, moeten uitzenden. Het is ook die halve finale waarin de landen moeten deelnemen aan de televoting.

De volgorde van optreden tijdens beide halve finales en finale zal later worden bepaald. Dat gebeurt gewoontegetrouw tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders, na afloop van alle nationale selecties. Dit jaar zal die bijeenkomst doorgaan op maandag 17 en dinsdag 18 maart.
(bron en logo : Eurovision.tv)

21-01-2008 om 21:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Steracteur sterartiest' : Eline De Munck heeft reeds een platencontract op zak.

 Actrice, en kandidaat voor een finaleplaats, Eline De Munck heeft reeds een platencontract op zak. Dat staat vandaag te lezen in Het Laatste Nieuws. De Munck die we kennen van de Eén-soap 'Thuis' heeft onderdak gevonden bij The Entertainment Group.

 Verder heeft de krant het over de bitsige sfeer achter de schermen van de tweede reeks van 'Steracteur sterartiest'. Dat het allesbehalve een gezellige boel is, blijkt uit de openlijke conflicten tussen kandidaten en juryleden de afgelopen weken. Daar het vorig jaar nog een gezellige bende was tijdens de eerste reeks is het ditmaal roddels, afgunst en ruzie wat de klok slaat. 

Wat er ook van waar is, nu vrijdag, 25 januari, kennen we de opvolg(st)er van Stan van Samang want dan vindt de finale plaats van de tweede reeks van 'Steracteur sterartiest'. Tijdens deze finale zullen twee kandidaten strijden om die felbegeerde eerste plaats. Free Souffriau is al zeker van een plaatsje in die finale en Eline De Munck of Guillaume Devos zullen haar vergezellen. Wie van beiden het wordt, komen we pas vrijdagavond aan het begin van de uitzending te weten. 
(foto's : Eén)

21-01-2008 om 20:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan het einde van de eerste dag van een gloednieuwe werkweek zijn wij weer op post met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'.

Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Amaryllis Temmerman Begin vorig jaar bracht zangeres/presentatrice Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004) het album "Expo 58" op de markt. In navolging van de release van dit album koppelde ze er een theatershow aan vast. De komende weken en maanden kan je haar (samen met verteller Johnny Voners) in een aantal Vlaamse steden en gemeenten nog aan het werk zien. Een overzicht van alle optredens krijg je alvast hier.

Belle Perez - Gipsy Momenteel trekt Belle Perez (Eurosong 1999-2006) met haar nieuwe concerttour 'Gipsy' door Nederland alwaar haar fans weer volop kunnen genieten van de Limburgse schone.

Als afsluiter van deze tour zal ze een optreden verzorgen op zaterdag 28 juni in de Antwerpse Lotto Arena. Daar zal ze dan ook officiëel haar nieuwe album "Gipsy", naar analogie met de concerttour, voorstellen. Het wordt een album vol passie en vuur dat regelrecht naar de roots van de zangeres gaat.

Wie deze avond wil meemaken kan nu reeds tickets aanschaffen en dat kan via deze link. De prijs van de tickets werd vastgesteld op 27,50 – 32,50 en 37,50 €.

Grease 2007 De première van de musical 'Grease', met Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Sasha Rosen, Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) ging op tweede kerstdag vorig jaar in première in Vlaanderen. De reacties waren lovend maar op zondag 06 januari gingen de deuren 'voorlopig' dicht.

Tickets voor deze voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige speelfilm waarin Olivia Newton-John (ESF 1974) schitterde aan de zijde van John Travolta, vlogen in een sneltreinvaart de deur uit en daarom werd besloten om de musical tijdens het krokusverlof te hernemen.

Grease Er zullen negen extra voorstellingen komen en dit tussen vrijdag 01 en zondag 10 februari eerstkomende. Tickets voor deze voorstelling kosten tussen 17,50 € en 52,50 € en kunnen zowel telefonisch (077/37.38.39) of via het internet besteld worden (dat kan via deze link of deze link).

21-01-2008 om 20:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : deelnemersveld in Roemenië opnieuw aangepast.

Roemenië logo 2008 Het weekend ligt achter ons en daar zijn we weer met onze bijna dagelijkse update over de Roemeense nationale selectie van dit jaar. Zo is er het nieuws dat "Your love" door Paradise uit de wedstrijd werd gehaald en dat 3 Sud-Est zich heeft teruggetrokken. In de plaats hiervan komen nu "La storia della pioggia" van Inesa en "Run away" van Cătălin Josan. Verder raakte het afgelopen weekend bekend dat het nummer "Dr Frankenstein" werd ingezongen door de Zweedse zangeressen LaGaylia Frazier (MF 2004-2005) en Anna Sahlene (ESF 2002, MF 2003-2006). Of beide dames daadwerkelijk deelnemen aan de nationale selectie staat op dit ogenblik nog niet vast.

* de 24 kandidaten voor de halve finale (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers en componisten) :

01. "C'est la vie" (tekst : Sebastian Badiu, Constantin Irenne, Sabina Gherescu, Cătălina Zanfir, Radu Fornea ; muziek : Daniel Alexandrescu) door Yanna.
02. "Come this way" (tekst en muziek : Marius Moga) door Zero.
03. "Dragostea mea" (tekst : Cristina Ştefan ; muziek : Adrian Romcescu) door Lucia Dumitrescu.
04. "Dr Frankenstein" (tekst : Kent Olsson ; muziek : Henrik Wikström, Niklas Edberger) (Zweden) *.
05. "Fairytale story" (tekst : Nicoleta Alexandru ; muziek : Andrei Stanoevici, Nicoleta Alexandru) door Nicola (ESF 2003).
06. "Fight for life" (tekst en muziek : Radu Marius Alin) door Nico **.
07. "Follow me" (tekst : Mihai Pocorschi, Gabriel Cotabita  ; muziek : Mihai Pocorschi) door VH2 ***.
08. "Heaven" (tekst : Tudy Zaharescu, Irvin Doomes ; muziek : Tudy Zaharescu) door Ana Mardare en Irvin Doomes.
09. "Love is all I need" (tekst : Norbert Kovacs, Mircea Adrian Piper ; muziek : Norbert Kovacs) door Tabasco.
10. "Mas conmigo" (tekst : Viper ; muziek : Mihai Alexandru) door Viper.
11. "Pe-o margine de lume" (tekst : Andreea Andrei, Adina Şuteu ; muziek : Andrei Tudor) door Nico en Vlad Miriţă.
12. "Prea mici sunt cuvintele" (tekst : Cezar Cristea ; muziek : Mihai Alexandru) door Leo Iorga en Pacifica.
13. "RailRoad, RailRoad" (tekst : Daniel Alexandrescu, Mircea Presel, Radu Fornea, Annika Ljungberg, Jens Sylsjo, Anders Lundstorm, Răzvan Ştefaniu, Cătălin Voicu ; muziek : Daniel Alexandrescu, Mircea Presel, Radu Fornea, Annika Ljungberg, Jens Sylsjo, Anders Lundstorm) door Rednex feat. Ro-mania (Zweden).
14. "Şapte zile" (tekst : Cristian Hrişcu Badea ; muziek : Eduard Cârcotă) door Paula Seling en Provincialii.
15. "Shine" (tekst en muziek : Henrik Wikström, Niklas Edberger, Måns Zelmerlöw) door Oscar, Lars, AlexanderFredrik ****.
16. "Te iubesc" (tekst en muziek : Cristi Nistor, Ionuţ Turburaş) door Adrian Enache.
17. "The key of life" (tekst : Dinu Maxer, Simona Nae ; muziek : Simona Nae) door Simona Nae.
18. "Time to rise" (tekst : Ziga Pirnat ; muziek : M. Slatinsek, Ziga Pirnat) door Maya (Slovenië).
19. "When we're together" (tekst en muziek : Marius Moga) door Cătălin Josan.
20. "Why" (tekst en muziek : Marin Petrache Pechea) door Daniela Nicol *****.
21. "Yeke yeke" (tekst en muziek : Imba) door Imba.
22. "Zamira" (tekst : George Lazăr ; muziek : ) door New Effect feat. Genţiana.
23. "La storia della pioggia" (tekst : Adriana Filip ; muziek : Sandu Gorgos) door Inesa.
24. "Run away" (tekst en muziek : Radu Bolsea, Sebastian Barac, Marcel Botezan) door Cătălin Josan.

* de demoversie werd ingezongen door de Zweedse zangeressen LaGaylia Frazier (MF 2004-2005) en Anna Sahlene (ESF 2002, MF 2003-2006).
** "Fight for life" gezongen door Nico hangt diskwalificatie boven het hoofd omdat het nummer al maanden circuleert op het internet. Indien de omroep overgaat tot diskwalificatie zal Tom Boxer feat. Anca Parghel & Fly Project de vrijgekomen plaats innemen.
*** "Follow me" (tekst en muziek : Alexandra Bădoi, Mircea Elisei) door Ada wordt vervangen door "Follow me" (tekst : Mihai Pocorschi, Gabriel Cotabita  ; muziek : Mihai Pocorschi) door VH2.
**** ook voor dit nummer is men nog op zoek naar een geschikte kandidaat.
***** "Why" zal nu gezongen worden door Daniela Nicol in plaats van door Violeta Andrei.
****** "Vorbe care dor" (tekst en muziek : Laurenţiu Duţă) door 3 Sud-Est (teruggetrokken).
******* "Your love" (tekst : Irina Gligor ; muziek : George Popa) door Paradise, gediskwalificeerd.

* de twee reservekandidaten :

01. "Brasil" (tekst en muziek : Cosmin Simionică, Tudor Ionescu, Anca Parghel) door Tom Boxer feat. Anca Parghel & Fly Project.
02. "Vânt de vară" (tekst en muziek :  Dincă Zamfira Maria) door Monique.


De finale van 'Selecţia naţională 2008' staat gepland voor zaterdag 23 februari aanstaande. Voorafgaand aan die finale zullen ook nu weer twee halve finales de beslissing moeten brengen over wie al dan niet mag deelnemen aan die finale. De eerste halve finale gaat op zaterdag 09 februari door, een week later, op zaterdag 16 februari vindt de tweede halve finale plaats. Wie de nummers alvast wil beluisteren kan dat via deze link
(bron : TVR)

21-01-2008 om 16:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : morgen meer nieuws over 'nieuwe' Spaanse selectie.

TVE (Spanje) Volgens Eurovision-Spain zal de Spaanse nationale omroep TVE morgen met nieuws naar buiten komen met betrekking tot de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep is van plan om een geheel nieuwe selectieprocedure te hanteren om de inzending voor Belgrado te kiezen. Als één van de 'Big 4' is Spanje samen met Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk jaarlijks meteen verzekerd van een plaats in de finale.
 
 Vorig jaar eindigde het viertal D'Nash met "I love you mi vida" tijdens de finale in de Finse hoofdstad Helsinki op een twintigste plaats met 43 punten. (logo : TVE)

21-01-2008 om 15:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Moldavische kandidaat bekend op zaterdag 09 februari.

Moldavië logo 2008 Midden december maakte de Moldavische nationale omroep de namen bekend van de twaalf artiesten die binnenkort zullen deelnemen aan de nationale finale. TRM ontving in totaal 27 inzendingen voor die selectie en daaruit koos een vakjury twaalf nummers die op zaterdag 09 februari mogen gaan strijden tijdens de 'Selecţiei Naţionale' en zo proberen het ticket richting Servische hoofdstad Belgrado te bemachtigen.

Het geheel vindt plaats in het National Palace en ook de volgorde van optreden is bekendgemaakt. De kandidaat met de minste punten mag de finale openen en afsluiten doen ze met de kandidaat die de meeste punten vergaarde in de selectieronde, Olia Tira.

* volgorde van optreden tijdens de  finale (tussen haakjes de punten van de vakjury) :

01. "Don't deceive my heart" door Liusia Znamensky (18 punten).
02. "Living creatures" door Elena Dermidjean (22 punten).
03. "Jane" door Scroom (24 punten).
04. "Your own vision" door Galina Scoda (27 punten).
05. "Your name" door Dana Marchitan (35 punten).
06. "Point of view" door Jay Mon (39 punten).
07. "Dance with me" door Catrina Pislaru (49 punten).
08. "You make me feel crazy" door Cristina Rujitcaia (52 punten).
09. "A century of love" door Geta Burlacu (52 punten).
10. "I believe" door Edict (63 punten).
11. "We are one" door Alexa (82 punten).
12. "Always will be" door Olia Tira (86 punten).

De winnaar, en de uiteindelijke kandidaat voor het Eurovisie Songfestival, zal gekozen worden door een vakjury (1/3), door televoting (1/3) en door afgevaardigden van de nationale omroep (1/3). Alle inzendingen kan je nog steeds beluisteren via de website van de omroep (om meteen de liedjes te beluisteren klik je hier). Tot slot geven we nog mee dat men de nationale finale ook rechtstreeks via het internet zal kunnen volgen. (bron : TRM)

21-01-2008 om 14:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : groepen met wildcards in Denemarken bekend.

Logo Denemarken Op zaterdag 02 februari vindt in Denemarken de finale plaats van 'Dansk Melodi Grand Prix 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Afgelopen zaterdag vond de tweede halve finale plaats en sindsdien kennen we reeds acht van de tien finalisten die zullen strijden voor het ticket richting Servische hoofdstad. Bij die acht kandidaten komen er nog twee nummers (wildcards) uit de niet-geselecteerde nummers van beide halve finales.

Net als vorig jaar zullen die wildcards worden aangeduid door de luisteraars van P3 en P4Gisterenavond heeft de Deense nationale omroep de twee reeksen met de wildcards bekendgemaakt omdat beide radiozenders een ander doelpubliek bezitten.

Op P3 krijg je dagelijks, tussen maandag en donderdag, één nummer te horen en dit tijdens het programma 'Mondo', gepresenteerd door Huxi Bach en Iben Maria Zeuthen (16.00-18.00). Aanstaande vrijdag, 25 januari, zullen ze, tijdens hun programma bekendmaken welke kandidaat de wildcard voor de finale krijgt.

* indeling groep :

01. "Grøn mand gå" (tekst : Anna Stengade ; muziek : Lasse Kramhøft) door Louise Victoria (eerste halve finale).
02. "Laying down my cards" (tekst en muziek : Jonas Schrøder en Lucas Siebe) door Anorah (eerste halve finale).
03. "Kan ikke forstå" (tekst en muziek : Jens Simonsen en Julie Rugaard) door Julie Rugaard (tweede halve finale).
04. "Until we're satisfied" (tekst en muziek : Sascha Dupont, Jan Winther en Claus Christensen) door Kendra Lou (tweede halve finale).

Ook P4 besteedt de nodige aandacht en daar krijg je dagelijks (tussen maandag en donderdag) tijdens 'Brødrene' één nummer voorgesteld. Het programma wordt gepresenteerd door Alex Nyborg Madsen en Søren Rebbe (14.00-15.00). De bekendmaking van de wildcard gebeurt in hun uitzending van aanstaande zaterdag, 26 januari, tussen 10.00 en 12.00.

* indeling groep :

01. "Hooked on you" (tekst en muziek : Lasse Lindorff, Mogens Binderup en Lise Cabble) door Lasse Lindorff (tweede halve finale).
02. "Vilde hjerter" (tekst en muziek : Hans Henrik Koltze, Mads Løkkegaard en Rune Braager) door Gunhild (tweede halve finale).
03. "Vi er der om lidt" (tekst : Sidse Holte en Christian Juncker ; muziek : Sidse Holte, Christian Juncker en Jakob Groth Bastiansen) door Sidse Holte (eerste halve finale).
04. "Underneath the moon" (tekst en muziek : Martin Sommer, Lene Dissing, Christian Warburg en Kåre Kabel Mai) door Camille-Cathrine Rommedahl en Ulrik Hansen (eerste halve finale).

De luisteraars van P3 kunnen stemmen tussen morgen, maandag (vanaf 16.00), en dit tot en met vrijdag om 17.45. De luisteraars van P4 kunnen hun stem uitbrengen tussen morgen, maandag (vanaf 06.00) en dit tot en met vrijdag aanstaande om 18.00.

We zetten hieronder nog eens de reeds gekende finalisten op een rijtje :

* eerste halve finale :

01. "Come on over" (tekst : Anne-Marie Hassing ; muziek : Anne-Marie en Claus Hassing) door Anne-Marie en Claus Hassing.
02. "Den jeg er" (tekst en muziek : Andreas Hemmeth en Carina Juul Jensen) door Charlie.
03. "Luciano" (tekst en muziek : Amin Jensen en Jan Lysdahl) door Amin Jensen.
04. "Tree of life" (tekst en muziek : Lars Nielsen, Niklas Nielsen, Gabriel Willy Ssezibwa, René Prang en UNITE) door UNITE.

* tweede halve finale :

01. "Sweet memories of you" (tekst en muziek : Marie Montell, Jacob Gurevitsch en Jonas Jeberg) door Josefine Bisgaard Olesen en Lars Holmen Tvergaard.
02. "Spanish soul" (tekst en muziek : Lars Nielsen, Niklas Nielsen, gabril Willy Ssezibwa, René Prang en Sandie Rasmussen) door Sandee May.
03. "All night long" (tekst en muziek : Jacob Launbjerg, Svend Gudiksen en Nis Bøgvad)door Simon Mathew.
04. "La' mig være" (tekst : Lars 'Chief One' Pedersen ; muziek : Hans Edward Andreasen) door The Dreams.

Wie beide halve finales heeft gemist of ze nog eens wil herbekijken kan dat steeds via de website van de openbare omroep. Daar zijn ook alle liedjes nogmaals te beluisteren.
(bron : DR)

21-01-2008 om 14:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Montenegrijnse finale met een week vervroegd.

RTCG (Montenegro) Op de website van de Montenegrijnse omroep staat nu te lezen dat de nationale selectie 'Eurosong 2008' reeds aanstaande zondag, 27 januari, zal plaatsvinden. Zoals we eerder reeds bekendmaakten gooit het land het dit jaar over een andere boeg met betrekking tot de keuze van de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Zo gaat de nationale omroep RTCG eerst op zoek naar een kandidaat die het land zal gaan vertegenwoordigen in buurland Servië en eens die kandidaat gekozen is gaat men op zoek naar een passend nummer.

De omroep nodigde zes artiesten uit die tijdens een programma zullen worden voorgesteld aan het publiek. De zes kandidaten die deelnemen aan 'Eurosong 2008' zijn inmiddels reeds bekend en daar zitten maar liefst vijf artiesten tussen die eerder al deelnamen aan een voorronde.

* de zes geselecteerden :

01. Nenad Knežević Knez.
02. Vesna Milačić Kaja (Montevizija 2005, Evropresma 2006).
03. Stefan Filipović (Montenegrosong 2007).
04. Grim (Montevizija 2006, Montenegrosong 2007).
05. Andrea Demirović (Montenegrosong 2007).
06. Jelena Kažanegra (Montevizija 2006).

De kijkers thuis kunnen tijdens de nationale selectie via televoting beslissing wie hun kandidaat voor Belgrado zal worden. Eens die beslissing gevallen is, zal de Montegrijnse omroep op zoek gaan naar een nummer voor de kandidaat. (bron : RTCG)

21-01-2008 om 12:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : wie mag voor Wit-Rusland naar Servië afreizen ?

 Vanavond vindt in Wit-Rusland de finale plaats van 'Eurofest', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Op vrijdag 21 december jongstleden vond reeds een halve finale plaats met vijftien kandidaten en daarin werden door een vakjury en televoting vier kandidaten gekozen die zullen strijden om het Wit-Russische ticket richting Servische hoofdstad. Tijdens deze finale is het opnieuw de vakjury die alles beslist en die de kandidaat voor Belgrado zal aanduiden. 

Wij zetten de vier finalisten hieronder nog eens op een rijtje en tussen dit viertal zit dus de kandidaat die ofwel op dinsdag 20 mei ofwel op donderdag 22 mei mag deelnemen aan één van de twee halve finales van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Zoals steeds mogen de artiesten tijdens de finale aantreden met een ander (nieuw) nummer dan het nummer waarmee ze tijdens de halve finale aantraden.

* de vier finalisten :

Gunesh (Wit-Rusland) 01. "I can't live without you" (tekst : M. Khaidbaeva en G. Galushko ; muziek : G. Abasova) door Gunesh.

 02. "Hasta la vista" (tekst : E. Melnik ; muziek : T. Demchuk) door Ruslan Alekhno.

 03. "Do you believe" (tekst : V. Kariakin ; muziek : D. Kariakin) door Litesound.

 04. "A girl of the 3rd Millennium" (tekst en muziek : Stasya) door Po Glazam.

'Eurofest 2008', gepresenteerd door Denis Kurian en Vera Poliakova, komt vanavond rechtsteeks op het scherm en dit vanaf 21.45 plaatselijke tijd (20.45 Belgische tijd) en net als de halve finale kan ook deze finale rechtstreeks via het internet gevolgd worden, daarvoor klik je op deze link.

Tijdens het programma zijn er ook gastoptredens van onder meer oud-winnaars Sertab Erener (ESF 2003), Ruslana (ESF 2004), Lordi (ESF 2006) en Alexei Zhigalkovich (JESF 2007). Ook Natalia Podolskaya (ESF 2005) zal van de partij zijn. 
(bron en foto's : TVR)

21-01-2008 om 10:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EURO - 2008 - SONG : Katy Satyn.

Katy Satyn Aanstaande zondag, 27 januari, is het dan eindelijk zo ver ! Dan start in eigen land 'Eurosong 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal zullen twintig kandidaten gedurende zeven zondagen gaan strijden om dat één (oh zo felbegeerde) ticket richting Servische hoofdstad.

Net als twee jaar geleden komen er vier voorrondes, twee halve finales en een finale om te bepalen wie er ons land mag vertegenwoordigen tijdens één van de twee halve finales (dinsdag 20 en donderdag 20 mei) van de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

In tegenstelling tot twee jaar geleden zijn er toch een aantal wijzigingen met betrekking tot de nationale selectie. Zo werd het aantal kandidaten teruggebracht van 28 naar 20 en zal alleen de kijker (door middel van televoting) bepalen wie er ons land mag vertegenwoordigen. De vakjury geeft enkel commentaar en mag na de vier voorrondes twee wildcards uitreiken voor de halve finale en na die halve finale één wildcard voor de finale.

De eerste voorronde, aanstaande zondag, zal worden geopend door zangeres Katy Satyn.

Over Katy Satyn : 

In haar tienerjaren stond Katy op het podium bij de Johnny Carr Band en de popgroep Fullhouse. Samen met haar zus schreef ze zich eind jaren negentig in voor de 'Soundmixshow'. Toen ze in 2003 deelnam aan de talentenjacht 'Star Academy', werd ze al snel één van de publiekslievelingen. Het leverde haar een derde plaats op.

Nadien werd het wat stil rond Katy. Afgelopen zomer stond ze in 'Het Witte Paard' aan de zijde van Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) en zo leerde ze haar huidige manager kennen. Hij was het die haar aanraadde om mee te doen aan 'Eurosong 2008'.

Over "Magical sensation" : 

Toen Katy het nummer "Magical sensation" voor de eerste keer hoorde, was ze meteen verkocht. Het gaat volgens haar over heel veel verschillende dingen : over niet opgeven en over altijd blijven geloven in het leven en de liefde. Het is een up-tempo liedje geworden met een Iers tintje. Katy heeft ook al een idee voor een – naar eigen zeggen spectaculaire - act die ze plots in een droom voor zich zag.

Over 'Eurosong' :

Katy Satyn steekt het niet onder stoelen of banken : ze wil 'Eurosong 2008' winnen ! Ze wil maar wat graag België vertegenwoordigen op het internationale toneel, de muzikale versie van Kim Clijsters zijn. Het feit dat haar liedje is geschreven door Zweden ziet Katy als een pluspunt, want dat zou universeler klinken.

Over de vakjury :

Door haar deelname aan 'Star Academy' kent Katy het klappen van de zweep. Ze heeft heel veel respect voor een vakjury, maar ze vindt de mening van de kijker toch het allerbelangrijkste. En als er kritiek komt : so be it. Vakjury’s zijn eerder ook vernietigend geweest over artiesten als K3 (Eurosong 1999) en Belle Perez (Eurosong 1999-2006), en kijk waar die nu staan.


"Magical sensation"

(tekst : Jens Engelbrecht, Anders Lennartsson, Stina Engelbrecht ; muziek : Jens Engelbrecht, Anders Lennartsson, Stina Engelbrecht, Göran Månsson)

The wind will always turn around
Come my love, to higher ground
Where nights are calm, days are bright
And passion fills the morning light

I’m your bride and you’re my groom
The air is filled with a sense of bloom
And although shadows (are) waiting near
We seem so far from lies and fear

Come to me, magic sensation
With no hesitation
I’m not afraid when I’m here by your side
Cause you’re my salvation
And the magical sensation
Will leave us with nothing to hide

The past and the future feels pale
When you give me that magical sensation

Frightening sounds are everywhere
Mama angel don’t dispair
See the moon with a shade of gold
Spreading his cheer in the cold

Come to me, magic sensation
With no hesitation
I’m not afraid when I’m here by your side
Cause you’re my salvation
And the magical sensation
Will leave us with nothing to hide

The past and the future feels pale
When you give me that magical sensation

I got magical sensations of you !

Come to me, magic sensation
With no hesitation
I’m not afraid when I’m here by your side
Cause you’re my salvation
And the magical sensation
Will leave us with nothing to hide

The past and the future feels pale
When you give me that magical sensation


Meer nieuws en informatie over Katy Satyn krijg je op haar website en meer nieuws over de Belgische selectie krijg je op de Eurosongsite van de openbare omroep. De eerste voorronde van 'Eurosong 2008', aanstaande zondag 27 januari op Eén. Deel één krijg je tussen 20.50 en 21.55 en deel twee, met de bekendmaking van de resultaten van de televoting, tussen 22.45 en 22.55 (na 'Katarakt). (bron en foto : Eén)

21-01-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : voorstelling kandidaten Malta tijdens 'Eurovision Fever' (deel twee).

Eurovision Fever Vorige week zondag werd in Malta het derde seizoen van 'Eurovision Fever' (ONE TV) afgetrapt. Deo Grech en Ray Falzon blijven ook dit seizoen op post en tijdens de eerste uitzending van het nieuwe seizoen stelden zij reeds zeven nummers voor die aanstaande donderdag (halve finale) en zaterdag (finale) zullen strijden voor het Maltese ticket richting Servische hoofdstad.

Deze namiddag worden de overige kandidaten voorgesteld aan het publiek. De artiesten, tekstschrijvers en componisten zullen ook nu weer aanwezig zijn om te praten over hun inzending.

Wie de uitzending wil volgen kan dat vanaf 16.30 deze namiddag want het is tevens via het internet te volgen, daarvoor klik je op deze link, ook via deze link kan je het programma volgen. (bron en logo : OGAE Malta)

20-01-2008 om 10:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : afvaller(s) talentenjachten voor het Verenigd Koninkrijk naar Servië ?

BBC (Verenigd Koninkrijk) De Britse krant Sunday Mirror pakt vandaag uit met het nieuws dat de Britse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival wel eens zou kunnen komen uit één van de twee talentenjachten die de Britse omroep BBC onlangs hield.

 De omroep is van plan om kandidaten uit 'How to solve a problem like Maria ?' en 'Any dream will do' te laten deelnemen aan de nationale selectie, beter gekend als 'Making your mind up'. In de eerste show (die liep van eind juli tot midden september 2006) ging presentator Graham Norton op zoek naar een nieuwe Maria von Trapp voor de musical 'The Sound of Music'. 'Any dream will do' (ook bekend als 'Joseph') ging dan tussen eind maart en begin juni vorig jaar op zoek naar de nieuwe Joseph voor de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'.

Joseph (Verenigd Koninkrijk) Beide musicals zijn van de hand van Andrew Lloyd Webber en zowel hij als Gary Barlow (van Take That) zouden gevraagd zijn om nummers te componeren voor de nationale finale. Afgelopen week raakte bekend dat 'Making your mind up 2008' zal plaatsvinden op zaterdag 01 maart eerstkomende. (foto's : BBC)

20-01-2008 om 10:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanaf morgen stemmen de Denen voor de twee wildcards.

Logo Denemarken Gisterenavond vond in studio 5 van DR Byen de tweede halve finale plaats van 'Dansk Melodi Grand Prix 2008', de Deense nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Na deze halve finale kennen we reeds acht van de tien finalisten die op zaterdag 02 februari aanstaande zullen strijden voor het ticket richting Servische hoofdstad. Bij die acht kandidaten komen er nog twee nummers (wildcards) uit de niet geselecteerde nummers uit beide halve finales.

Net als vorig jaar zullen die wildcards aangeduid worden door de luisteraars van P3 en P4. Later vandaag zal de Deense nationale omroep de twee reeksen met de wildcards bekendmaken omdat beide radiozenders een ander doelpubliek bezitten.

Op P3 krijg je dagelijks, tussen maandag en donderdag, één nummer te horen en dit tijdens het programma 'Mondo', gepresenteerd door Huxi Bach en Iben Maria Zeuthen (16.00-18.00). Aanstaande vrijdag, 25 januari zullen ze, tijdens hun programma, de kandidaat die de wildcard voor de finale krijgt, bekendmaken.

Ook P4 besteedt de nodige aandacht en daar krijg je dagelijks (tussen maandag en donderdag) tijdens 'Brødrene' één nummer voorgesteld. Het programma wordt gepresenteerd door Alex Nyborg Madsen en Søren Rebbe (14.00-15.00). De bekendmaking van de wildcard gebeurt in hun uitzending van aanstaande zaterdag, 26 januari, tussen 10.00 en 12.00.

De luisteraars van P3 kunnen stemmen tussen morgen, maandag (vanaf 16.00), en dit tot en met vrijdag om 17.45. De luisteraars van P4 kunnen hun stem uitbrengen tussen morgen, maandag (vanaf 06.00) en dit tot en met vrijdag aanstaande om 18.00.

We zetten hieronder nog eens alle deelnemers aan de wildcardronde op een rijtje :

* eerste halve finale :

01. "Laying down my cards" (tekst en muziek : Jonas Schrøder en Lucas Siebe) door Anorah.
02. "Vi er der om lidt" (tekst : Sidse Holte en Christian Juncker ; muziek : Sidse Holte, Christian Juncker en Jakob Groth Bastiansen) door Sidse Holte.
03. "Grøn mand gå" (tekst : Anna Stengade ; muziek : Lasse Kramhøft) door Louise Victoria.
04. "Underneath the moon" (tekst en muziek : Martin Sommer, Lene Dissing, Christian Warburg en Kåre Kabel Mai) door Camille-Cathrine Rommedahl en Ulrik Hansen.

* tweede halve finale :

01. "Vilde hjerter" (tekst en muziek : Hans Henrik Koltze, Mads Løkkegaard en Rune Braager) door Gunhild.
02. "Kan ikke forstå" (tekst en muziek : Jens Simonsen en Julie Rugaard) door Julie Rugaard.
03. "Until we're satisfied" (tekst en muziek : Sascha Dupont, Jan Winther en Claus Christensen) door Kendra Lou.
04. "Hooked on you" (tekst en muziek : Lasse Lindorff, Mogens Binderup en Lise Cabble) door Lasse Lindorff.

Wie beide halve finales heeft gemist of ze nog eens wil herbekijken kan dat steeds via de website van de openbare omroep. Daar zijn ook alle liedjes nogmaals te beluisteren.
(bron : DR)

20-01-2008 om 00:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond opnieuw voorstelling vijf kandidaten 'EMA 2008' in Slovenië.

Logo Slovenië Vandaag over twee weken kennen we de Sloveense kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Het blijft dus nog eventjes wachten op de kandidaat die het land mag gaan vertegenwoordigen tijdens de maand mei want 'EMA 2008', zoals de nationale selectie heet, vindt tussen vrijdag 01 en zondag 03 februari plaats met twee halve finales en één finale.

De indeling van beide halve finales is al een paar weken bekend en sinds begin deze maand stelt de Sloveense nationale omroep (RTVSLO) telkens op zondag, en dit gedurende vier weken, tijdens het programma 'Spet doma' vijf nummers voor die zullen deelnemen aan de halve finales.

Vanavond komt de eerste reeks van vijf kandidaten uit de tweede halve finale aan bod, volgende week zondag27 januari, komen dan de vijf laatste kandidaten uit de tweede halve finale aan bod.

Wij zetten alles hieronder nog eens op een rijtje :

* zondag 20 januari :

01. "Naravnost v srce" door Stereotipi.
02. "Vrag naj vzame" door Rebeka Dremelj.
03. "Povej!" door Tina GačnikTiana.
04. "DJ" door 4Play.
05. "Nomadi" door Halgato Band.

* zondag 27 januari :

01. "Prav ti" door Neža Trobec.
02. "Peti element" door Iris.
03. "Samara" door Brigita Šuler (vervangt "Eo eo" door Skupina Zaka' pa ne).
04. "Dovolj" door Eva Černe.
05. "Spam" door Male Malice.

'Spet doma' is er telkens op zondagavond tussen 19.55 en 21.45 op het eerste net van de Sloveense nationale omroep en wie het allemaal van naderbij wil volgen kan dat via deze link, nadien kan je de uitzending bekijken in het archief en daarvoor klik je best meteen op deze link. (bron en logo : RTVSLO)

20-01-2008 om 00:01 geschreven door Redactie  


19-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado : in Litouwen opnieuw vier kandidaten naar de finale.

Litouwen logo Ook in de Baltische staat Litouwen werd de zoektocht verdergezet naar het lied dat het land zal gaan vertegenwoordigen tijdens één van de twee halve finales van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot vorig jaar komt er geen ellenlange selectieprocedure maar komen er 'slechts' drie halve finales en één finale op zaterdag 02 februari aanstaande.

En vanavond was men er reeds toe aan de tweede halve finale waar, in tegenstelling tot vorige week, maar tien kandidaten aan deelnamen. Vudis & Grūdas maakten eerder deze week bekend dat ze zich uit de wedstrijd terugtrokken omdat ze vonden dat ze niet genoeg voorbereidingstijd hadden om een goede performance neer te zetten. Vooraf werden ze getipt als kanshebbers op de overwinning.

* uitslag van de tweede halve finale (punten vakjury - televoting) :

01. "Life is joyful" door Kristina Botyriūtė : 20 punten (8+12)(achtste plaats).
02. "Celebrate" door Face time : 35 punten (20+15)(zesde plaats).
03. "Sunshine" door Angelas : 6 punten (3+3)(tiende plaats).
04. "Evertown" door Funny Beat : 46 punten (22+24)(derde plaats)(FINALE).
05. "Miss kiss" door Sasha Son : 72 punten (36+36)(eerste plaats)(FINALE).
06. "New love story" door Flaer : 21 punten (12+9)(zevende plaats).
07. "You & I" door Ingrida Žiliūtė : 38 punten (20+18)(vierde plaats)(FINALE).
08. "Birdie tweet" door Raimonda : 60 punten (30+30)(derde plaats)(FINALE).
09. "Lietuva man kaip paržius" door Flaxon : 13 punten (7+6)(negende plaats).
10. "Calling your name" door Justina Adeikytė : 37 punten (16+21)(vijfde plaats).

* reeds geplaatst voor de finale (punten vakjury - televoting) :

01. "Nomads in the night" door Jeronimas Milius : 72 punten (36+36)(eerste plaats - eerste voorronde).
02. "Vakaras" door Vilma Voroblevaitė : 42 punten (24+18)(tweede plaats - eerste voorronde).
03. "Muziką garsiau!" door Justas : 39 punten (30+9)(derde plaats - eerste voorronde).
04. "Aš rasiu" door LAIPTAI : (7+30)(vierde plaats)(vierde plaats - eerste voorronde)

Volgende week zaterdag, 26 januari, vindt de derde en laatste halve finale plaats en wie de uitzending vanavond heeft gemist of ze nog wil herbekijken kan het programma opvragen in het archief van de omroep (klik hier). (bron : LRT)

19-01-2008 om 23:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : eerste finalisten in IJsland zijn bekend.

Logo IJsland In IJsland is RÚV vanavond van start gegaan met de tweede selectieronde van 'Söngvakeppni sjónvarpsins 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Vandaag en de komende drie zaterdagen strijden telkens drie kandidaten voor twee plaatsen in de finale, die op zaterdag 23 februari zal doorgaan met in totaal acht kandidaten. Uit elke voorronde gaan telkens twee artiesten door naar de finale, de nummer drie is definitief uitgeschakeld.

* Eerste show (eerste halve finale) :

01. "Núna veit ég" (tekst en muziek : Hafdís Huld Þrastardóttir) - Magni Áseirsson (FINALE).
02. "Lullaby to peace" (tekst en muziek : Magnús Þór Sigmundsson ) - Ína Valgerður Pétursdóttir, Seth Sharp en Berglind Ósk Guðgeirsdóttir (UITGESCHAKELD).
03. "Gef mér von" (tekst en muziek : Guðmundur Jónsson) - Páll Rósinkranz en Gospelkór Reykjavíkur (FINALE).

 In eerste instantie zou Birgitta Haukdal het nummer "Núna veit ég" samen met Magni Áseirsson hebben gebracht, maar de zangeres vertoeft momenteel in het buitenland en was vanavond dus niet aanwezig. Tijdens de finale, op zaterdag 23 februari, zal ze trouwens terug van de partij zijn en zo maakt ze nog steeds kans om, vijf jaar na haar eerste deelname, opnieuw haar land te kunnen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival.

De tweede halve finale van de nationale selectie krijg je volgende week zaterdag, 26 januari, in het programma 'Laugardagslögin' en dit tussen 20.15 en 21.15 plaatselijke tijd (21.15 en 22.15 Belgische tijd). De uitslag volgt dan tussen 21.25 en 21.40 plaatselijke tijd (22.25 en 22.40 Belgische tijd) en beide uitzendingen kunnen rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik hier). Wie de uitzendingen vanavond heeft gemist kan die terugvinden in het archief van de nationale omroep. De in totaal 33 nummers die deelnamen aan de eerste voorronde kunnen nog steeds via de website van de openbare omroep worden beluisterd. (bron : RÚV)

19-01-2008 om 22:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : opnieuw vier finalisten bekend in Denemarken.

Logo Denemarken Vanavond vond in studio 5 van DR Byen de tweede halve finale plaats van 'Dansk Melodi Grand Prix 2008', de Deense nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als vorig jaar nemen in totaal zestien kandidaten deel aan die nationale selectie en die werden netjes verdeeld over twee halve finales. In elke halve finale treden acht kandidaten aan waarvan er vier meteen doorgaan naar de finale. Die finale vindt op zaterdag 02 februari eerstkomende plaats met in totaal tien kandidaten, telkens dus de top vier uit elke halve finale aangevuld met twee wildcards. Net als vorig jaar zullen die wildcards aangeduid worden door de luisteraars van P3 en P4. Tijdens de stemming waren er optredens van het duo Hej Matematik en Juanes die een medley bracht van zijn grootste hits. Søren Rasted, die nu deel uitmaakt van Hej Matematik, maakte eerder nog deel uit van de Deense formatie Aqua, intervalact tijdens het Eurovisie Songfestival in 2001 dat toen in de Deense hoofdstad Kopenhagen werd gehouden.

Camilla Ottesen en Adam Duvå Hall Net als vorige week werd deze halve finale ook gepresenteerd door Camilla Ottesen en Adam Duvå Hall. Wie de tweede halve finale heeft gemist of ze nog eens wil herbekijken kan dat steeds via de website van de openbare omroep. Daar zijn ook alle liedjes nogmaals te beluisteren.


Geplaatst voor de finale :

01. "Sweet memories of you" (tekst en muziek : Marie Montell, Jacob Gurevitsch en Jonas Jeberg) door Josefine Bisgaard Olesen en Lars Holmen Tvergaard.
02. "Spanish soul" (tekst en muziek : Lars Nielsen, Niklas Nielsen, gabril Willy Ssezibwa, René Prang en Sandie Rasmussen) door Sandee May.
03. "All night long" (tekst en muziek : Jacob Launbjerg, Svend Gudiksen en Nis Bøgvad)door Simon Mathew.
04. "La' mig være" (tekst : Lars 'Chief One' Pedersen ; muziek : Hans Edward Andreasen) door The Dreams.

Kans op een wildcard :

01. "Vilde hjerter" (tekst en muziek : Hans Henrik Koltze, Mads Løkkegaard en Rune Braager) door Gunhild.
02. "Kan ikke forstå" (tekst en muziek : Jens Simonsen en Julie Rugaard) door Julie Rugaard.
03. "Until we're satisfied" (tekst en muziek : Sascha Dupont, Jan Winther en Claus Christensen) door Kendra Lou.
04. "Hooked on you" (tekst en muziek : Lasse Lindorff, Mogens Binderup en Lise Cabble) door Lasse Lindorff.

 Tot slot willen we nog even meegeven dat de compilatiecd met alle nummers aan de nationale selectie vanaf aanstaande dinsdag, 22 januari, beschikbaar zal zijn. (bron en foto's : DR)

19-01-2008 om 21:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Steracteur sterartiest' : kies nu je favoriete nummer voor Free, Eline of Guillaume.

 Aanstaande vrijdag, 25 januari, kennen we de opvolg(st)er van Stan van Samang want dan vindt de finale plaats van de tweede reeks van 'Steracteur sterartiest'. Tijdens deze finale zullen twee kandidaten strijden om die felbegeerde eerste plaats.

Free Souffriau is al zeker van een plaatsje in die finale en Eline De Munck of Guillaume Devos zullen haar vergezellen. Wie van beiden het wordt, komen we pas vrijdagavond aan het begin van de uitzending te weten. Net als gisteren moeten ook tijdens de finale de kandidaten drie nummers brengen.

De liedjes voor de finale :

Opdracht 1 : de artiesten zingen hun lievelingsnummer uit de voorbije afleveringen :

01. Guillaume Devos : "Rain down on me" van Kane (show 6).
02. Free Souffriau : "Don't stop me now" van Queen (show 1)(rechtstreeks geplaatst voor de finale).
03. Eline De Munck : "I say a little prayer" van Dionne Warwick (show 2).

Opdracht 2 : keuzenummer publiek :

Het publiek mag dit weekend (tot en met zondagavond) uit alle nummers die elke acteur de voorbije weken heeft gezongen één nummer kiezen. Het nummer met de meeste stemmen zal vrijdag tijdens de finale worden uitgevoerd. Stemmen kan via de website van 'Steracteur sterartiest' (*).

Opdracht 3 : opdracht van de jury :

01. Guillaume Devos : "Rood" van Marco Borsato.
02. Free Souffriau : "Don't leave me this way" van Communards (rechtstreeks geplaatst voor de finale).
03. Eline De Munck : "Land of 1000 dances" van Wilson Picket.

(*) We zetten hieronder de keuzemogelijkheden voor de drie kandidaten op een rijtje : 

 Keuzenummers voor Free Souffriau :

01. "The voice within" van Christina Aguilera.
02. "Lady Marmalade" van Labelle.
03. "Dancing queen" van ABBA (ESF 1974, MF 1973).
04. "River deep mountain high" van Ike and Tina Turner.
05. "Rapper's delight" van Sugar Hill Gang.
06. "Why do fools fall in love" van Diana Ross.
07. "Wereld zonder jou" van Trijntje Oosterhuis.
08. "Dear mister President" van Pink.
09. "In your eyes" van Kylie Minogue.
10. "We are family" van Sister Sledge.
11. "Let's hear it for the boy" van Deniece Williams.
12. "I will always love you" van Whitney Houston.

 Keuzenummers voor Eline De Munck :

01. "Me and Ms Jones" van Billy Paul.
02. "I just want to make love to you" van Etta James.
03. "I don't need a man" van The Pussycat Dolls.
04. "Umbrella" van Rihanna.
05. "My favourite things" uit 'The Sound of Music'.
06. "Don't let go" van En Vogue.
07. "Get the party started" van Pink.
08. "I feel good" van James Brown.
09. "Black velvet" van Alanah Myles.
10. "Don't speak" van No Doubt.
11. "Toxic" van Britney Spears.
12. "You had me" van Joss Stone.

 Keuzenummers voor Guillaume Devos :

01. "Beautiful day" van U2.
02. "It's my life" van Bon Jovi.
03. "Mr. Bojangles" van Jerry Jeff Walker/Robbie Williams.
04. "Monsoon" van Tokio Hotel.
05. "Sweat (a lala lala long)" van Inner Circle.
06. "Jij bent zo" van Jeroen van der Boom.
07. "Your song" van Elton John.
08. "She bangs" van Ricky Martin.
09. "Hou me vast" van Volumia!.
10. "I want you to want me" van Cheap Trick.
11. "Thunder in my heart" van Leo Sayer.
12. "Dancing on the ceiling" van Lionel Richie.

Steracteur sterartiest 2 Heb je een aflevering gemist of wil je alle nummers uit de voorbije afleveringen nog eens herbekijken dat kan op de website van het programma. De twaalfde en meteen ook laatste aflevering van deze tweede reeks van 'Steracteur sterartiest' kan je aanstaande vrijdag 25 januari bekijken vanaf 20.40 op Eén. (bron en foto's : Eén)

19-01-2008 om 18:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (19-01-2008).

 Ook vanavond krijg je in een aantal Europese landen weer voorrondes voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival en tussen al die selecties door hebben wij nog de tijd gevonden om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook in deze drukste periode van het festivalseizoen houden we je wekelijks op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 We hebben er een tijdje moeten op wachten maar nu is het dan eindelijk zo ver. Eerstdaags ligt "L.I.L.Y." van Kate Ryan (ESF 2006) in de platenzaken. De initialen van "L.I.L.Y." staan voor "Like I love you". Het nummer is geschreven door de Zweedse componisten Niklas Bergwall, Jim Dyke, Nicolas Kings en Jeanette Olson. Bergwall en Kings zijn beiden ook verantwoordelijk voor "Je t'adore", het nummer waarmee ze in 2006 deelnam aan het Eurovisie Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene. Een vierde album van de Kempense zangeres mogen we later dit jaar verwachten.

 Eerder deze week raakte bekend dat de Zweedse zangeres Carola (ESF 1983-1991-2006, MF 1990) opnieuw een gooi doet naar een Songfestivalticket. Het is dit jaar trouwens vijfentwintig jaar geleden dat ze voor het eerst deelnam aan 'Melodifestivalen' en haar land mocht vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Met "Främling" wist ze in München beslag te leggen op een derde plaats. Het was meteen het begin van een heel succesvolle carrière. Het is nog eventjes wachten maar op woensdag 20 februari aanstaande zal haar debuutalbum opnieuw worden uitgebracht. Daarnaast staan ook haar andere festivalinzendingen op het album en de Nederlandstalige versie van "Främling", "Je ogen hebben geen geheimen". Een echte aanrader voor de fans van de Zweedse zangeres. Daarbovenop wordt ook het album "Happy days" voor het eerst uitgebracht. Dat album dateert al van 1985 maar raakte nooit in de platenzaken.  
 
 Overmorgen, maandag 21 januari, ligt het jongste album van Ronny Mosuse (vakjury 'Eurosong for Kids 2006') in de platenzaken. "Allemaal anders" is het tweede, en langverwachte, Nederlandstalige album van de zanger. "Malaika" en "Ik geef niet op" staan naast elf andere nummers op dit album. Als toemaatje krijg je een dvd van de film 'Live in Congo', een registratie van een twee weken durende concerttour van Mosuse in Congo. "Allemaal anders", de titeltrack van het album, wordt meteen ook de derde single uit het album. Wie de nummers al eens (gedeeltelijk) wil beluisteren kan dat op de website van Mosuse.

Voice Male - If you will stay Ook Voice Male (Eurosong 1999, NSF 2004) laat weer van zich horen. Binnenkort, en dat is op vrijdag 01 februari, verschijnt de nieuwe single "If you will stay". Afgelopen najaar startte hun tournee 'Hit Hit Hoera!' en naar aanleiding daarvan zal midden maart een album verschijnen.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. In eigen land is afgelopen donderdag het nieuwe album van Sabien Tiels (De Gouden Zeemeermin 1996) voorgesteld. Dat nieuws kon je eerder bij ons al lezen. "De overkant" bevat in totaal twaalf nummers. De Deense omroep brengt ook dit jaar een compilatiecd op de markt met de zestien nummers die deelnemen aan 'Dansk Melodi Grand Prix 2008'. Het album ligt vanaf aanstaande dinsdag 22 januari in de platenzaken. Midden volgende maand mogen we ook weer nieuw werk van de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000) verwachten. De titel van de nieuwe single kunnen we nu reeds meegeven, "Bye bye beautiful".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

19-01-2008 om 17:25 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs