Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

17-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : IJsland opent tweede halve finale, Portugal treedt als laatste aan.

 Vandaag en morgen komen in de Servische hoofdstad Belgrado de delegatieleiders samen van de 43 deelnemende landen aan de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder op de dag werden alle nummers voor de editie van dit jaar ingediend en zonet werd er geloot voor de volgorde van optreden tijdens de halve finales en finale. Nadat de indeling van de eerste halve finale bekend was ging men over tot het bepalen van de startvolgorde tijdens de tweede halve finale.

Gezien het grote aantal deelnemende landen werd eerder vorig najaar beslist om al vanaf dit jaar te werken met twee halve finales en een finale. De tweede halve finale gaat op donderdag 22 mei aanstaande door vanaf 21.00. Opnieuw mochten drie landen hun startplaats bepalen tijdens deze tweede halve finale : FYROM (achttiende), Portugal (negentiende) en Denemarken (dertiende).

* volgorde van optreden tijdens de tweede halve finale (donderdag 22 mei) :

01. IJSLAND: "This is my life" - Eurobandið.
02. ZWEDEN : "Hero" - Charlotte Perrelli.
03. TURKIJE : "Deli" - Mor ve Ötesi
.
04. OEKRAINE : "Shady lady" - Ani Lorak.
05. LITOUWEN : "Nomads in the night" - Jeronimas Milius.
06. ALBANIE :
"Zemrem e lame peng" - Olta Boka.
07. ZWITSERLAND : "Era stupendo" - Paolo Meneguzzi.
08. TSJECHIE : "Have some fun" - Tereza Kerndlová.
09. WIT-RUSLAND : "Hasta la vista" - Ruslan Alekhno.
10. LETLAND : "Wolves of the sea" - Pirates Of The Sea.
11. KROATIE : "Romanca" - Kraljevi Ulive & 75 Cents.
12. BULGARIJE : "DJ, take me away" - Deep Zone & Balthazar.
13. DENEMARKEN : "All night long" - Simon Mathew
.
14. GEORGIE : "Peace will come" - Diana Ghurtskaia.
15. HONGARIJE : "Szívverés" - Csézy.
16. MALTA : "Vodka" - Morena
.
17. CYPRUS : "Femme fatale" - Evdokia Kadi.
18. FYROM : "Izgubena vo noćta" -  Tamara feat. Vrčak & Adrian Gaxha
.
19. PORTUGAL : "Senhora do mar" - Vânia Fernandez.

** Frankrijk, Servië en Verenigd Koninkrijk : televoting.

In totaal stoten, net als tijdens de eerste halve finale, tien landen uit deze halve finale door naar de finale, die op zaterdag 24 mei doorgaat. De nummers één tot en met negen van de televoting zijn geplaatst alsook één kandidaat aangeduid door de backup-jury. (bron : RTS,
Eurovision.tv)

17-03-2008 om 16:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : België treedt aan als zesde tijdens eerste halve finale, Nederland als vijftiende.

 Vandaag en morgen komen in de Servische hoofdstad Belgrado de delegatieleiders samen van de 43 deelnemende landen aan de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder op de dag werden alle nummers voor de editie van dit jaar ingediend en zonet werd er geloot voor de volgorde van optreden tijdens de eerste halve finale.

Gezien het grote aantal deelnemende landen werd eerder vorig najaar beslist om al vanaf dit jaar te werken met twee halve finales en een finale. De eerste halve finale, met onder meer ons land en Nederland, gaat op dinsdag 20 mei aanstaande door vanaf 21.00. De eerste drie landen die werden geloot mochten hun startpositie bepalen : Azerbeidzjan (zevende), Griekenland (negentiende) en Rusland (achttiende) vielen die eer te beurt.

* volgorde van optreden tijdens de eerste halve finale (dinsdag 20 mei) :

01. MONTENEGRO : "Zauvijek volim te" - Stefan Filipović.
02. ISRAEL : "Ke'ilo kan" - Baoz Mauda.
03. ESTLAND : "Leto svet" - Kreisiraadio.
04. MOLDAVIE : "A century of love" - Geta Burlacu.

05. SAN MARINO : "Complice" - Miodio.

06. BELGIE : "O julissi na jalini" - Ishtar.

07. AZERBEIDZJAN : "Day by day" - Elnur Huseyov & Samir Javadzadeh.

08. SLOVENIE : "Vrag naj vzame" - Rebeka Dremelj.

09. NOORWEGEN : "Hold on be strong" - Maria Haukaas Storeng.

10. POLEN : "For life" - Isis Gee.

11. IERLAND : "Irelande douze pointe" - Dustin the Turkey.

12. ANDORRA : "Casanova" - Gisela.

13. BOSNIE-HERZEGOVINA : "Pokušaj" - Laka.

14. ARMENIE : "Qele qele" - Sirusho.

15. NEDERLAND : "Your heart belongs to me" - Hind.

16. FINLAND : "Missä miehet ratsastaa" - Teräsbetoni.
17. ROEMENIE : "Pe-o margine de lume" - Nico & Vlad Miriţă.

18. RUSLAND : "Believing" - Dima Bilan.

19. GRIEKENLAND : "Secret combination" - Kalomoira Saranti.

** Duitsland en Spanje : televoting.

In totaal stoten tien landen uit deze eerste halve finale door naar de finale, die op zaterdag 24 mei doorgaat. De nummers één tot en met negen van de televoting zijn geplaatst alsook één kandidaat aangeduid door de backup-jury. (bron : RTS,
Eurovision.tv)

17-03-2008 om 16:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe DVD van Michelle (ESF 2001) in aantocht.

Michelle - Collage Er komt binnenkort opnieuw werk uit van de Duitse zangeres Michelle (ESF 2001, Duitse selectie 1997). Vanaf volgende week vrijdag, 28 maart, ligt de compilatie-DVD "Collage" in de platenzaken.

Heelwat mooie momenten uit haar carriëre zullen op deze DVD de revue passeren en wij zetten ze hieronder alvast op een rijtje.

In "Michelle in Venedig" (tv-special uit 2001) leidt de zangeres ons door de het romantische Venetië en dit aan de hand van elf van haar mooiste nummers.

01. "Wirst du noch da sein".
02. "Und wir wollten doch mal fliegen".
03. "Tagträumer".
04. "Kleine Prinzessin".
05. "Dein Püppchen tanzt nicht mehr".
06. "Bis zum letzen Akkord".
07. "So was wie Liebe".
08. "Kinderaugen".
09. "Blue Angel".
10. "Wie Flammen im Wind".
11. "Tagträumer".

Verder zijn er twee interviews : eentje uit 2005 rond de release van het album "Leben!" en eentje uit 2006 rond het album "Glas". Daarbij krijg je de videoclips van
"Fliegen", "Größer als wir" en "Willst du mich für immer" als toemaatje.

 In de rubriek 'Extra' krijg je een aantal foto's te zien, een originele tv-spot over haar in 2001 verschenen album "Best of", een discografie en de perstekst naar aanleiding van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2001 alwaar ze in de Deense hoofdstad Kopenhagen met "Wer Liebe lebt" op een achtste plaats eindigde. (bron : nieuwsbrief Michelle)

17-03-2008 om 15:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Ola Brunkert, ex-drummer ABBA (ESF 1974), gisteren overleden.

Ola Brunkert De ex-drummer van de Zweedse popgroep ABBA (MF 1973, ESF 1974), Ola Brunkert, is gisteren dood aangetroffen in zijn villa op de Balearen in Spanje. De man is meer dan waarschijnlijk gestorven door een val.

De 62-jarige muzikant die alleen woonde in zijn optrekje in Arta op Mallorca, het meestbezochte eiland van de Balearen, werd gisterenavond dood aangetroffen door de burgerwacht, na vermoedelijk op een glazen dak te zijn gevallen.

Brunkert baadde in het bloed en had een wonde aan de hals. Een buur sloeg alarm, verklaarde een woordvoerder van de politie. Een autopsie zal uitsluitsel moeten geven over de doodsoorzaak van de muzikant.

De drummer, geboren op 16 december 1946, is te horen op alle albums van ABBA, die tussen 1976 en het begin van de jaren tachtig werden uitgebracht. 
Brunkert was één van de extra muzikanten van ABBA, de Zweedse groep die is opgericht en gevormd rond twee koppels, Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus en Anni-Frid Lyngstad. Het viertal verkocht wereldwijd meer dan 300 miljoen albums en wist met "Waterloo" in 1974 het Eurovisie Songfestival te winnen. (bron : Belga ; foto : ABBA the Show)

17-03-2008 om 12:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Ook vandaag hebben wij opnieuw een aflevering van 'Een avondje uit' voor je klaar. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons opnieuw op de eerste rij.

 Aanstaande zondag, 23 maart, geeft de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000) een concert in de Lotto Arena in Antwerpen. Twee dagen eerder, op vrijdag 21 maart, kunnen de Nederlandse fans hun gaan aanschouwen in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Kaartjes voor het Belgische optreden kunnen nog steeds worden aangekocht en dat via Proximus Go For Music (0900/260.60) of online en dat kan via deze link. Het optreden gaat om 20.00 van start en kaartjes kosten 28,00 € (exclusief reservatiekosten).

Schlagerfestival 2008 Na twee edities  van het 'Schlagerfestival' (in 2006 en 2007), georganiseerd door de commerciële zender vtm, komt er begin volgende maand een nieuwe editie. Wie er tijdens één van de twee of beide edities reeds bij was, weet dat het ambiance is van de eerste tot de laatste minuut.

Net als tijdens de twee vorige edities zal er ook dit jaar een 'geslaagde' combinatie zijn van een live orkest met nationale en internationale vedetten. De volgende artiesten zijn alvast van de partij : Corry Konings, John Terra (Eurosong 1987), Johnny White (Canzonissima 1967, Belgische selectie 1970, Eurosong 1971-1981), Garry Hagger ('De Gouden Zeemeermin' 1996, Eurosong 2004), Bart Van de Bossche (Eurosong 1989), Eddy Wally, Jo Vally (Eurosong 1981), Christoff (Eurosong 1993-2002), Laura Lynn en Frans Bauer.

Wie de artiesten van dichtbij wil meemaken moet op vrijdag 04zaterdag 05 of zondag 06 april naar de Hasseltse Ethias Arena afzakken. Op vrijdag en zaterdag start het optreden om 20.30, op zondag gaat men reeds om 15.00 van start. Tickets voor deze derde editie kunnen nog steeds worden aangeschaft en kosten 25,00 - 30,00 of 35,00 € (exclusief 3,00 € reservatiekosten) en die kunnen via deze link worden aangekocht. We moeten er wel bij vermelden dat de kaarten van 25,00 € ondertussen reeds allemaal de deur uit zijn. Meer informatie over 'Het Schlagerfestival' krijg je alvast hier.

Assepoester (Vlaamse versie) De musical 'Assepoester' krijgt binnenkort ook een Vlaamse versie. Vanaf april zal de voorstelling te zien zijn in de Stadsschouwburg in Antwerpen.

De hoofdrollen voor deze Vlaamse versie zijn weggelegd voor Jan Schepens (Eurosong 2002 en Ann Van Den Broeck. Zij zullen de rol van de Prins en Assepoester voor hun rekening nemen. Eerder vorig jaar waren ze samen al te zien in de succesvolle musical 'Beauty and the Beast'.

'Assepoester' is een musical van het beroemde Amerikaanse componistenduo Rodgers en Hammerstein. De hoofdrollen in de Nederlandse versie, een co-productie van Efteling Theater Producties en het bedrijf V&V Entertainment, zijn voor Do en Loeki Knol (NSF 1977). Ivo de Wijs schreef de nieuwe vertaling van de liedjesteksten. Ook voor onze landgenoot Koen Crucke is een rol weggelegd.
 
Kaarten voor één van de voorstellingen (tussen woensdag 23 april en zondag 04 mei) kunnen nog steeds worden aangekocht en dat kan via deze link.

17-03-2008 om 12:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : derde fase kaartverkoop Eurovisie Songfestival start vandaag.

ESF logo 2008 Zoals we reeds afgelopen vrijdag berichtten start vandaag de derde en meteen ook laatste fase met betrekking tot de kaartverkoop voor de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens deze laatste fase komen de overblijvende kaarten voor de losse verkoop in omloop en dit voor zowel de Serviërs als de buitenlandse fans.

* derde fase : verkoop vanaf maandag 17 maart : losse verkoop van kaarten voor zowel Servië als het buitenland via Ticket shop en Eurovision.tv .


Tot slot geven we ook het volledige schema mee van de generale repetities en rechtstreekse uitzendingen van beide halve finales en finale.

- maandag 19 mei (15.00) : eerste generale repetitie eerste halve finale.
- maandag 19 mei (21.00) : tweede generale repetitie eerste halve finale.
dinsdag 20 mei (15.00) : derde generale repetitie eerste halve finale.
dinsdag 20 mei (21.00) : eerste halve finale.
woensdag 21 mei (15.00) : eerste generale repetitie tweede halve finale.
- woensdag 21 mei (21.00) : tweede generale repetitie tweede halve finale.
donderdag 22 mei (15.00) : derde generale repetitie tweede halve finale.
donderdag 22 mei (21.00) : tweede halve finale.
vrijdag 23 mei (15.00) : eerste generale repetitie FINALE.
vrijdag 23 mei (21.00) : tweede generale repetitie FINALE.
zaterdag 24 mei (15.00) : derde generale repetitie FINALE.
zaterdag 24 mei (21.00) : FINALE.


De levering van alle tickets gebeurt vanaf vandaag en ze zullen geleverd worden op het adres dat opgegeven werd door de koper. (bron : RTS, Eurovision.tv)

17-03-2008 om 09:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vandaag lottrekking indeling halve finales en finale Eurovisie Songfestival.

 Vandaag (vanaf 16.15) wordt in de Servische hoofdstad de lottrekking gehouden voor de beide halve finales en finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Alles is rechtstreeks te volgen via Eurovision.tv.

Vandaag en morgen zijn de delegatieleiders van de 43 deelnemende omroepen samen in de Servische hoofdstad Belgrado en zij zullen allen ook aanwezig zijn tijdens deze lottrekking die doorgaat in het Sava Centre.

Sinds maandag 28 januari laatstleden weten we hoe die halve finales er uitzien want toen werd reeds geloot voor de indeling ervan.

* deelnemers eerste halve finale (dinsdag 20 mei) :

** Montenegro.
** Finland.
** Griekenland.
** Ierland.
** Israël.
** Polen.
** Bosnië-Herzegovina.
** Estland.
** Nederland.
** Roemenië.
** Moldavië.
** San Marino.
** Slovenië.
** Noorwegen.
** BELGIE.
** Andorra.
** Armenië.
** Azerbeidzjan.
** Rusland.

** Duitsland (1).
** Spanje (1).

* deelnemers tweede halve finale (donderdag 22 mei) :

** Kroatië.
** Denemarken.
** Bulgarije.
** Portugal.
** Oekraïne.
** Zwitserland.
** FYROM.
** IJsland.
** Cyprus.
** Letland.
** Wit-Rusland.
** Hongarije.
** Albanië.
** Zweden.
** Turkije.
** Litouwen.
** Georgië.
** Tsjechië.
** Malta.

** Frankrijk (1).
** Verenigd Koninkrijk (1).
** Servië (1).

(1) De 'Big 4' en gastland Servië zijn verplicht om één van beide halve finales uit te zenden en de kijkers uit die landen nemen ook deel aan de televoting van die halve finale. (bron : Eurovision.tv)

17-03-2008 om 09:30 geschreven door Redactie  


16-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Het Goede Doel maakt een comeback.

Het Goede Doel In Nederland maakt Het Goede Doel binnenkort een comeback. Op vrijdag 04 april eerstkomende geven Henk Temming (foto links) en Henk Westbroek (foto rechts) in Rijssen een eerste concert en later dit jaar zullen ze op heelwat Nederlandse podia te zien zijn. In het najaar staat een exclusieve tournee gepland langs de grote theaters en volgende maand zal er ook een nieuw album, "Gekkenwerk", te koop worden aangeboden.

Het Goede Doel - Belgie (is er leven op Pluto ?) Het Goede Doel is één van de meest succesvolle bands uit de jaren tachtig en had een aantal hits waaronder "België (is er leven op Pluto ?)" en "Vriendschap", beiden uit 1982. Temming en Westbroek hebben ook een band met het Eurovisie Songfestival. Zo schreef Henk Temming samen met zijn toenmalige vrouw Paula Patricio (presentatrice NSF 1990) in 1992 "Gouden bergen" voor Laura Vlasblom (ESF 1986, NSF 1992-2005) die daarmee een tweede plaats behaalde na Humphrey Campbell.

Henk Westbroek schreef de tekst van "Vrede", het nummer waarmee Ruth Jacott in 1993 naar het Ierse Millstreet mocht afreizen en aldaar voor Nederland een vijfde plaats in de wacht wist te slepen. (bron : website Henk Westbroek ; foto : Tourmail)

16-03-2008 om 22:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : vanaf dinsdag 01 april aanstaande tellen we af !

 Met Charlotte Perrelli als de Zweedse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zijn alle inzendingen bekend die tijdens de maand mei voor de overwinning zullen gaan strijden in de Servische hoofdstad Belgrado.

Morgennamiddag vindt in die stad trouwens ook de lottrekking plaats voor de volgorde van optreden tijdens de halve finales (op dinsdag 20 en donderdag 22 mei) en finale (op zaterdag 24 mei). Eens die indeling bekend is, richten wij onze pijlen op de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival waaraan dit jaar een recordaantal van 43 landen zullen deelnemen. Het vorige record dateert van vorig jaar toen 42 landen deelnamen. Enkel Oostenrijk is er dit jaar niet bij, maar daarvoor in de plaats kwamen Azerbeidzjan en San Marino.

In navolging van 2006 ('Kalispera Athina') en vorig jaar ('Hyvää iltaa Helsingin') stellen wij in aanloop naar het festival dagelijks één deelnemer voor en dit aan de hand van de indeling van de halve finales en finale. Vanaf dinsdag 01 april (en dit is geen grap !) krijg je dagelijks 'Dobro veče Beograde', en daarin krijg je net als de voorbije jaren een korte terugblik op eerdere deelnames van het land (als die er reeds geweest zijn), bekijken we nogmaals de nationale selectie en stellen we de kandidaat van naderbij voor. Tot slot krijg je ook de volledige tekst van het nummer zodat je tijdens de halve finales en finale alles vanaf de eerste noot kan volgen.

Tot slot zal volgende maand ook onze '€UROVISIE - W @ TCHER' opnieuw zijn opwachting maken. Hij zal op zijn manier alle inzendingen wikken en wegen. Dus net als de voorbije twee jaar zit je bij ons op de eerste rij. Stay tuned !

16-03-2008 om 12:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : Ishtar is opgewarmde kost volgens acteur Jaak Van Assche.

 Vanavond krijg je op vtm een nieuwe aflevering van '101 vragen aan...'. Te gast zijn acteur Jaak Van Assche en, Femme Fatale, Betty (Eurosong 2004-2008). In Het Nieuwsblad op Zondag geeft Van Assche ook zijn mening op de Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

"Ik had voor Sandrine gekozen, omdat zij het meest kwalitatieve nummer had en een erg goede stem. Ishtar is in mijn ogen opgewarmde kost. Urban Trad (ESF 2003) is hen al eens voorgegaan." zegt hij in het interview.

"Dat we Ishtar sturen, is volgens mij meer uit opportunisme en strategische overwegingen, omdat ze nu eenmaal zullen opvallen tussen de andere inzendingen." Verder was zijn eerste ontmoeting met Betty heel fijn. "Ze is een heel aangename en communicatieve vrouw, die bovendien nog eens heel aantrekkelijk is. Ze heeft zeker uitstraling."

'101 vragen aan...', met Jacques Vermeire als gastheer, VANAVOND op vtm vanaf 20.00. (foto : vtm)

16-03-2008 om 11:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : volledig deelnemersveld 53e editie Eurovisie Songfestival is bekend.

ESF logo 2008Het seizoen 2008 met de diverse nationale selecties voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zit er sinds gisterenavond helemaal op. Begin oktober waren IJsland en Bulgarije de eerste landen die het festivalseizoen, dat uiteindelijk meer dan vijf maanden duurde, op gang trokken. Zweden, met oud-festivalwinnares Charlotte Perrelli als verdiende winnares, sloot het seizoen op gepaste wijze af.

Morgen, maandag 17 maart, vindt de lottrekking plaats voor de volgorde van optreden tijdens beide halve finales (op dinsdag 20 en donderdag 22 mei) en finale (op zaterdag 24 mei). Wij zetten hieronder de indeling van de halve finales en finale reeds op een rijtje. De lottrekking voor die indeling vond reeds eind januari plaats.

Finale : zaterdag 24/05 (21 uur).



* Duitsland : "Disappear" -
No Angels.
* Frankrijk : "Divine" -
Sébastien Tellier.
* Servië : "Oro" - Jelena Tomašević.
* Spanje : "Baila el ChikiChiki" -
Rodolfo Chikilicuarte.
* Verenigd Koninkrijk : "Even if
" - Andy Abraham.

* 1e Halve Finale : dinsdag 20/05 (21 uur).



* Andorra : "Casanova" - Gisela.
* Armenië : "Qele qele" - Sirusho.
* Azerbeidzjan :
"Day by day" -
Elnur Huseyov.
* BELGIE :
"O julissi na jalini" - Ishtar.
* Bosnië-Herzegovina :
"Pokušaj" -
Laka.
* Estland :
"Leto svet" - Kreisiraadio.
* Finland : "Missä miehet ratsastaa" - Teräsbetoni.
* Griekenland : "Secret combination" - KalomoiraSaranti.
* Ierland : "Irelande douze pointe" - Dustin the Turkey.
* Israël :
"Ke'ilo kan" -
Baoz Mauda.
* Moldavië :
"A century of love" - Geta Burlacu.
* Montenegro :
"Zauvijek volim te" -
Stefan Filipović.
* Nederland :
"Your heart belongs to me" -
Hind.
* Noorwegen :
"Hold on be strong" - Maria Haukaas Storeng.
* Polen : "For life" - Isis Gee.
* Roemenië : "Pe-o margine de lume" - Nico en Vlad Miriţă.
* Rusland :
"Believing" - Dima Bilan.
* San Marino : "Complice" - Miodio.
* Slovenië : "Vrag naj vzame" - Rebeka Dremelj.

** Duitsland en Spanje : televoting.

* 2e Halve Finale : donderdag 22/05 (21 uur).



* Albanië : "Zemrem e lame peng" - Olta Boka.
* Bulgarije :
"DJ, take me away" -
Deep Zone & Balthazar.
* Cyprus : "
Femme fatale" -
Evdokia Kadi.
* Denemarken : "All night long" - Simon Mathew.
* FYROM : "Izgubena vo noćta" - Tamara feat. Vrčak & Adrian Gaxha.
* Georgië : "Peace will come" - Diana Ghurtskaia.
* Hongarije : "Szívverés" - Csézy.
* IJsland : "This is my life" - Eurobandið.
* Kroatië : "Romanca" - Kraljevi Ulice & 75 Cents.
* Letland : "Wolves of the sea" - Pirates Of The Sea.
* Litouwen :
"Nomads in the night" - Jeronimas Milius.
* Malta : "Vodka" -
Morena.
* Oekraïne : "Shady lady" - Ani Lorak.
* Portugal : "Senhora do mar" - Vânia Fernandez.
* Tsjechië : "Have some fun" - Tereza Kerndlová.
* Turkije :
"Deli" -
Mor ve Ötesi.
* Wit-Rusland : "Hasta la vista" - Ruslan Alekhno.
* Zweden :
"Hero" - Charlotte Perrelli.
* Zwitserland : "Era stupendo" - Paolo Meneguzzi.

** Frankrijk, Servië en Verenigd Koninkrijk : televoting.


We willen er nogmaals op wijzen dat deze indeling niet de definitieve volgorde is van optreden want die wordt, zoals hierboven reeds beschreven, morgennamiddag gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Die lottrekking zal onder meer rechtstreeks via RTS en Eurovision.tv worden uitgezonden. (bron : RTS, Eurovision.tv)

16-03-2008 om 01:01 geschreven door Redactie  


15-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Charlotte Perrelli mag voor Zweden opnieuw naar het Eurovisie Songfestival.

 Zweden was vanavond het drieënveertigste en allerlaatste land dat de inzending koos voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Menig Songfestivalfan had 15 maart 2008 al maandenlang aangekruist als DE dag van de finale van 'Melodifestivalen 2008', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. De tien finalisten gaven in Globen (Stockholm) het beste van zichzelf en de winnaar werd gekozen door een vakjury (11 regio's) en door televoting. Nadat de punten van de vakjury bekend waren stond Charlotte Perrelli op de eerste plaats, gevolgd door Rongedal op een tweede en Sanna Nielsen op een derde plaats. Daarna werden de punten van de televoters (meer dan 2.400.000 oproepen) samengevoegd met de punten van de vakjury en uiteindelijk mag Charlotte Perrelli opnieuw naar het Eurovisie Songfestival.

* de uitslag van 'Melodifestivalen 2008' (tussen haakjes de punten van de vakjury en televoting) :

01. "Hero" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren) door Charlotte Perrelli : 224 punten (114+110).
02. "Empty room" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Aleena Gibson) door Sanna Nielsen : 206 punten (74+132).
03. "Lay your love on me" (tekst en muziek : Alexander Bard, Anders Hansson, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström) door BWO : 158 punten (70+88).
04. "Just a minute" (tekst : Magnus Rongedal, Henrik Rongedal ; muziek : Amir Aly, Henrik Wikström, Magnus Rongedal, Henrik Rongedal) door Rongedal : 142 punten (76+66).
05. "Hur svårt kan det va" (tekst en muziek : Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Linda Bengtzing : 64 punten (64+0).
06. "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door Nordman : 48 punten (4+44).
07. "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel : 39 punten (39+0).
08. "Thank you" (tekst en muziek : Sandra Nordström, Mathias Venge, Peter Wennerberg) door Amy Diamond : 36 punten (25+11).
09. "I love Europe" (tekst : Ingela 'Pling' Forsman ; muziek : Torgny Söderberg, Magnus Johansson) door Christer Sjögren : 23 punten (1+22).
10. "Upp o hoppa" (tekst : Anderz Wrethov, Frida Muranius, Sam Persson ; muziek : Anderz Wrethov, Frida Muranius) door Frida feat. Headline : 6 punten (6+0).

* hieronder de punten van de elf regionale (vak)jury's :

uitslag vakjury

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Totaal

01. Charlotte Perrelli

12

12

12

12

12

4

6

12

10

10

12

114

02. Sibel

1

2

4

2

2

2

4

8

1

12

1

39

03. Rongedal

8

4

6

8

6

10

12

10

2

 

10

76

04. Linda Bengtzing

6

8

10

6

4

8

 

4

4

8

6

64

05. Christer Sjögren

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

1

06. Amy Diamond

2

1

1

 

1

1

10

1

6

 

2

25

07. Sanna Nielsen

10

6

8

4

10

6

 

6

12

4

8

74

08. Nordman

 

 

 

1

 

 

2

 

 

1

 

4

09. Frida feat. Headline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

6

10. BWO

4

10

2

10

8

12

8

2

8

2

4

70

(01) vakjury Örebro.
(02) vakjury Luleå.
(03) vakjury Falun.
(04) vakjury Karlstad.
(05) vakjury Umea.
(06) vakjury Norrköping.
(07) vakjury Göteborg.
(08) vakjury Sundsvall.
(09) vakjury Växjö.
(10) vakjury Malmö.
(11) vakjury Stockholm.

Fredrik Kempe is geen onbekende in Zweden. In 2004 schreef hij "Finally", het nummer waarmee hij tijdens de tweede voorronde op een derde plaats eindigde. In de herkansingsronde legde hij pas beslag op een achtste en laatste plaats en zo zag hij het finaleticket aan zijn neus voorbijgaan. Een jaar later, in 2005, stond hij opnieuw op het festivalpodium, nu aan de zijde van zangeres Sanna Nielsen. Samen zingen ze "Du och jag mot världen" naar een achtste plaats tijdens de finale van Melodifestivalen. Vorig jaar was hij met drie nummers vertegenwoordigd in de Zweedse selectie. Met het hierboven reeds aangehaalde "Vågar du vågar jag" (door Sanna Nielsen) en met "Cara mia" (door Måns Zelmerlöw) wist hij door te stoten tot de finale. "Cara mia" wist zelfs beslag te leggen op een derde plaats. Regina Lund ("Rainbow star") moest in de tweede voorronde tevreden zijn met een achtste en laatste plaats. Het lijstje van Bobby Ljunggren's deelnemende nummers aan de Zweedse nationale selectie is best wel indrukwekkend. Zijn eerste deelname dateert van 1987 en is "När morgonstjärnan brinner". Op zijn erelijst staan ook drie winnende nummers in de Zweedse voorronde, namelijk "Se på mig" (1996 - derde plaats), "Kärleken är" (1998 - tiende plaats) en "Evighet/Invincible" (2006 - vijfde plaats). Verder schreef hij ook nog andere nummers zoals onder meer "Om igen" (1988), "Du" (1989), "Ett liv med dig" (1991), "Anropar försvunnen" (2000), "Not a sinner nor a saint" (2003), "We're unbreakable" (2003), "Bye bye" (2003), "Min kärlek" (2004), My no 1" (2005), "Att älska dig" (2005) "Etymon" (2006), "This woman" (2006) en "Rainbow star" (2007). Niemand minder dan Charlotte Perrelli (geboren als Nilsson) sloot de vierde en laatste voorronde af en kreeg meteen een ticket richting Globen. Zij nam in 1999 reeds deel voor Zweden aan het Eurovisie Songfestival met "Take me to your heaven" en wist haar land een vierde overwinning te bezorgen. In 2004 presenteerde ze samen met Ola Lindholm en Peter Settman de Zweedse selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival. Meer over Charlotte Perrelli krijg je op haar website.

Zweden neemt dit jaar deel aan de tweede halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival en dit op donderdag 22 mei eerstkomende. (bron en foto : SVT)

15-03-2008 om 22:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bart Peeters vanaf het najaar met nieuwe theatershow.

 Dit najaar staat Bart Peeters (presentator 'Eurosong') opnieuw op de planken en dit met een geheel nieuwe show. Na het succes van 'Slimmer dan de zanger' met honderdtwintig uitverkochte voorstellingen en dubbel platina, kon een opvolger natuurlijk niet uitblijven. De liedjes voor 'De hemel in het klad' werden reeds uitvoerig live getest tijdens het afgelopen tourjaar. En ook ditmaal kan je je nog steeds verwachten aan een mix van folk, wereldmuziek, cabaret, zelfs een beetje hip-hop en een vleugje jazz.
 
Het repertoire wordt gekozen uit 'De hemel in het klad' maar ook nummers uit de vorige shows ('Het plaatje van Bart Peeters' en 'Slimmer dan de zanger') komen zeker aan bod. De première van de gloednieuwe show vindt op vrijdag 05 september plaats in de AB in Brussel.

Dat weekend staat hij trouwens drie dagen na elkaar in de schouwburg en de optredens gaan op vrijdag 05 en zaterdag 06 september telkens om 20.00 van start. Op zondag 07 september is er een namiddagvoorstelling om 15.00. Kaarten voor één van de voorstellingen kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van de schouwburg (klik hier). De prijs van de tickets is vastgesteld op 16,00 €. (bron : AB)

15-03-2008 om 19:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melodifestivalen 2008 : Charlotte Perrelli wordt de Zweedse kandidaat voor Belgrado volgens onze poll.

 De voorbije week vroegen we wie er voor Zweden naar het Eurovisie Songfestival mag. Om 19.00 werd onze 'Melodifestivalen'poll afgesloten.

En dit is de uitslag :

01. Charlotte Perrelli : 42,35%.
02. BWO : 29,41%.
03. Linda Bengtzin : 5,88%.
03. Sanna Nielsen : 5,88%.
05. Christer Sjögren : 4,71%.
05. Amy Diamond : 4,71%.
07. Sibel : 3,53%.
07. Frida feat. Headline : 3,53%.
09. Rongedal : 0,00%.
09. Nordman : 0,00%. 

Als het van jullie afhangt gaat Charlotte Perrelli voor de tweede maal naar het Eurovisie Songfestival om haar land daar te gaan vertegenwoordigen met "Hero". Straks rond de klok van tien uur weten we of ze daadwerkelijk de Zweedse kandidaat voor de 53e editie van het Eurovisie Songfestival zal worden (foto : SVT).

15-03-2008 om 19:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (15-03-2008).

 Vanavond rond de klok van tienen valt het doek over het eerste deel van het Songfestivalseizoen editie 2008 want met de Zweedse kandidaat voor Belgrado zijn dan alle kandidaten bekend die zullen deelnemen aan de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Zo meteen meer daarover maar deze editie van 'Vers van de pers' starten we in eigen land.

 In Vlaanderen werd Ishtar afgelopen zondag verkozen om tijdens de eerste halve finale van de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival aan te treden. Samen met een aantal andere inzendingen voor 'Eurosong 2008' ligt "O jullisi na jalini" nu in de platenzaken. Een tweede album is voor later dit jaar.

 Sinds gisteren ligt in Zweden het compilatie-album van 'Melodifestivalen 2008' in de platenzaken. Daarop staan alle nummers die de afgelopen weken deelnamen aan de nationale selectie. Op de dvd van alle voorrondes, 'Andra chansen' en de finale is het nog een tweetal weekjes wachten, op vrijdag 28 maart zou die beschikbaar moeten zijn. Verder werden afgelopen week alle nummers van de finalisten uitgebracht en de kandidaten die deelnamen aan de herkansingsronde. De eerste nummers kwamen afgelopen donderdag reeds in de hitparade binnen.
 
 Maakt Charlotte Perrelli haar favorietenrol waar en mag ze haar land voor een tweede maal gaan vertegenwoordigen ? Of ze het nu haalt of niet, haar single "Hero" kwam afgelopen donderdag meteen binnen op een eerste plaats in de hitparade, iets wat haar met "Take me to your heaven" in 1999 niet lukte. Deze single is meteen ook de voorbode van een gloednieuw album dat er binnenkort zit aan te komen.

 Van Zweden naar buurland Finland is maar een kleine stap. Daar brengt de groep Teräsbetoni het album "Myrskyntuoja" aanstaande woensdag op de markt. Op dit album staan naast de festivalinzending "Missä miehet ratsastaa" nog elf andere pareltjes op te blinken.

Regi - In the mix (vol. 5) Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. In Duitsland is het jongste album van No Angels opnieuw uitgebracht. Op de nieuwe versie van "Destiny reloaded" vinden we onder meer hun festivalinzending "Disappear" terug en er is als extraatje ook een dvd bijgevoegd met daarop onder meer een liveconcert van vorig jaar. Regi Penxten brengt in eigen land reeds het vijfde deel uit van "In the mix" en ook Bab (Junior Eurosong 2007) heeft een nieuwe single op de markt. Zij zingt de titelsong van 'Zo is er maar één - de cup', dat je sinds begin deze maand kan bekijken op Ketnet.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

15-03-2008 om 18:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : 'met Ishtar maken we kans op een finaleplaats' zegt André Vermeulen.

André Vermeulen André Vermeulen, journalist en commentator tijdens het Eurovisie Songfestival, vindt de keuze van Vlaanderen voor "O julissi na jalini" perfect verdedigbaar. "Het is het enige nummer waarbij we kans maken om door te stoten naar de finale" zegt hij vandaag in De Morgen.

De krant schaarde zich eerder ook al bij het kransje van tegenstanders van de Belgische inzending voor de 53e Eurovisie Songfestival. Journalist Bart Steenhaut stelt onomwonden dat ons land, naast Spanje en Ierland, een klucht afvaardigt. Deze inzendingen vallen volgens hem buiten het verwachtingspatroon van het Eurovisie Songfestival en volgens Steenhaut ontstaat stilaan de indruk  dat de liedjeswedstrij tot een fraai geregisseerd circus is uitgegroeid.

André Vermeulen ziet daar niettemin geen echte tendens in. "Vroeger zaten er ook al rare vogels tussen. Iedereen focust nu op de kalkoen die Ierland stuurt, maar eerlijk gezegd heb ik al slechtere nummers horen passeren." Volgens Vermeulen gáát het Ierse nummer tenminste ergens over. "Het is een aanklacht die inspeelt op het idee dat de punten in de finale de voorbije jaren vooral door de landen uit het Oostblok worden uitgedeeld. Nu, dat is niet helemaal wáár, maar de perceptie leeft wel in Noord-Europa. En goed : het is niet geweldig gezongen, maar dat mag je van een kalkoen ook niet verwachten. Het is tenslotte een kalkoen, hé ?"

Maar volgens Vermeulen eindigen de echt goeie liedjes nog altijd vooraan. "Vorig jaar stuurde Oekraïne weliswaar een travestie maar die had wel een sterk nummer mee." Tot slot voegt hij er aan toe dat de voorrondes, zowel in ons land als in het buitenland, dit jaar van een bedenkelijk allooi waren.
(foto : Eén)

15-03-2008 om 17:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Marcel Vanthilt wordt gelegenheidspresentator 'De tabel van Mendelejev'.

De tabel van Mendelejev Later deze maand, op maandag 31 maart eerstkomende, start er een nieuwe reeks van 'De tabel van Mendelejev' (Eén). Ook dit seizoen wordt de kwis vier maal per week (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag) uitgezonden op het eerste net van de openbare omroep.

Presentator van dienst blijft ook nu weer Ben Crabbé maar hij zal gedurende een aantal afleveringen vervangen worden door Marcel Vanthilt (lid vakjury 'Eurosong). Crabbé is afgelopen week, tijdens de opnames van de nieuwe reeks, met een acute blindedarmontsteking in het ziekenhuis opgenomen. Dat staat vandaag in Het Laatste Nieuws.

De ingreep verliep zonder complicaties en Ben mocht inmiddels het ziekenhuis verlaten. Om de opnames niet in het water te laten vallen werd Marcel Vanthilt dus opgetrommeld als gelegenheidspresentator. Beiden zullen ook deze zomer, om beurten, de presentatie gaan verzorgen van 'Zomer 2008', de zomerse talkshow van de openbare omroep.
(logo : Eén)

15-03-2008 om 15:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : krijgt Ishtar in Belgrado hulp van hogerhand ?

Ishtar fotoshoot Zoals dat meestal het geval is heeft de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival voor- en tegenstanders. De voorbije dagen gaven zij zowel in binnen- als buitenland hun mening over "O julissi na jalini" van Ishtar.

Hind, die Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de 53e editie, liet zich voor de finale van 'Eurosong 2008' al uit over het nummer. Ze is ook geen fan van de Belgische inzending en noemt het nummer zelfs ongeloofwaardig.

Herman Brusselmans liet zich begin deze week ook al negatief uit over het nummer tijdens 'De wereld draait door' (VARA). "Echt een verschrikkelijk lied. Een absoluut infantiel, debiel, achterlijk, middeleeuws klinkend heksennummer." Ook op Facebook is intussen een beweging tegen Ishtar begonnen.

"Dat raakt me niet echt hoor" zegt zangeres Soetkin Baptist in Het Nieuwsblad dit weekend. "Weet je, ik vind het leuk als iets controverse teweegbrengt. Dus als Herman Brusselmans zoiets zegt, vind ik dat niet erg. Er zijn nog bekende mensen die mijn ding maar niets vinden hoor. Zo liet Geert Hoste al weten hij het slecht vindt. Niet erg."

Misschien krijgt de groep tijdens de eerste halve finale op dinsdag 20 mei wel hulp uit onverwachte hoek. Mgr. Roger Vangheluwe, bisschop van Brugge, is trouwens de oom van Michel Vangheluwe, tekstschrijver en componist van de Belgische inzending.

Vanochtend tijdens 'Niets is zeker' (Radio 2) liet de bisschop zich heel positief uit over het nummer. "Ik vind het een heel mooi liedje, vooral omdat het zo blij is en zo blijmakend. Voor mij is het rustgevend na een aantal andere liederen" liet hij weten.

"Men zegt dat het in een onbegrijpelijke taal is, ik vind het net het omgekeerde, dat liedje verstaat iedereen wat de inhoud is ook als de woorden niet begrepen worden, dat vind ik juist zo fantastisch het is bijna evangelisch". Als het wat meezit heeft Ishtar de hulp van God in Belgrado. (
foto : Eén)

15-03-2008 om 14:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.M€LODIFESTIVALEN - W @ TCHER : Zweedse streken !

 VANAVOND gaat in Zweden de FINALE door van 'Melodifestivalen 2008', de nationale selectie voor de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Wie gaat er voor het Scandinavische land naar Belgrado ? Onze '€URSONG-W @ TCHER', die we voor de gelegenheid een 'Melodifestivalen'jasje hebben aangetrokken keek met meer dan één kritisch oog naar de tien kandidaten die vanavond zullen gaan strijden voor het Zweedse ticket richting Servische hoofdstad.

Wij zetten zijn bevindingen hieronder op een rijtje.

ZWEEDSE STREKEN

Welkom bij de voorstelling van de finalisten voor 'Melodifestivalen 2008'. Ik verwacht veel spanning op 't podium omdat er deze keer niet echt een favoriet naar voor wordt geschoven. U zult merken dat deze finale voor elk wat wils biedt. Van jong geweld tot een charmezanger op rijpere leeftijd. Laat de Zweedse vodka en borrelhapjes alvast aanrukken.   

 Als eerste komt Charlotte Perrelli met "Hero". Het nummer werkt vanaf de eerste minuut aanstekelijk. Wat een babe ! Wat een klassedame ! Sexappeal in katogen. Haar uitstraling heeft zoveel te bieden. Ze houdt een diamanten micro vast tussen haar twee luidsprekers. Ze wordt ondersteunt door prima backing vocals. Kortom de act is mééér dan af. De originele muziek viel bij mij ook enorm in de smaak. Het liedje blijft bij me hangen als confituur in een lege pot. Je krijgt het niet uit je hoofd. De Zweedse tv bracht haar nummer in de voorronde ook super in beeld. Als je het mij vraagt : ze maakt veel kans op de overwinning. Ze is nu al mijn held !

 Daarna komt Sibel met "That is where I'll go" aan de beurt. Het meisje in 't roze en met lange sleep heeft een zeer groot zangtalent, dat staat voor mij vast. Ze brengt een degelijke maar eenvoudige ballade die verder weinig om het lijf heeft. Een kanshebber. Alleen stel ik me de vraag of dit nummer echt zal opvallen in Belgrado.


 Bij het volgende nummer ben ik echt niet op mijn gemak. Drank uit de garage halen misschien ? "Just a minute" zingt Rongedal. Om te beginnen vind ik dit deuntje allerminst origineel. Het tweetal straalt niet op 't podium. Waarom verkleden die twee zich niet als dekhengsten ofzo. Van mij mogen ze zelf het dier kiezen. Het lied kabbelt ondertussen zagerig voort en het kan me op geen enkel vlak bekoren. Maakt volgens mij dan ook geen kans op de overwinning.

 Linda Bengtzing brengt "Hur svårt kan det va". De zangeres brengt haar nummer overtuigend en ze heeft goede kwaliteiten en komt spontaan over. Ik ben trouwens gek op die Schotse rokken. Maar waar gaat het liedje eigenlijk over ? Dat wou ik graag vernemen. De act is puur natuur maar de muziek en refrein doet me weinig. Eentonigheid troef.

 Dan is het de beurt aan de grootste clown van de show : Christen Sjögren met "I love Europe". De Zweedse Eddy Wally. Ik zeg u voorwaar : de man kan niet zingen, het nummer is zo zoet en simpel maar vooral traag. Een niemendalletje. Afvoeren dus. Hierbij meezingen mag, maar hoeft niet.

  Amy Diamond brengt "Thank you". Het is een typisch nummer voor het Junior Songfestival. Het wordt gebracht door een tienermeisje in een gouden glitterpakje. Haar stem is duidelijk nog niet volwassen om haar nu al te omschrijven als 'zangkwaliteit'. Haar gehele présence komt ook niet overtuigend over. Advies : volgende auditie over vijf jaar ?

  Nu iets voor een volwassen publiek : Sanna Nielsen met "Empty room". Mijn eerste indruk : dit liedje is gestolen. De zangeres doet goed haar ding, maar heeft het nadeel dat ze een ballade zingt. De zangeres straalt de donkerte uit over een Zweeds meer. Geen nummer, geen act die me bekoren kan.

 Dan is het tijd voor iets stevig, iets anders dan al de anderen :  theater op 't podium met Nordman en "I lågornas sken". Ze brengen een act over heksen. Het nummer wordt begeleid door een klassiek instrument. De zanger roept en kreunt het uit. Je ziet dat ze geloven in het nummer en dat is al veel. Deze dramatiek heeft zeker gevoelswaarde maar is niets voor Belgrado.

 Het voorlaatste nummer wordt gebracht door Frida feat. Headline met "Upp o hoppa". De jonge spruiten brengen veel positiviteit op 't scherm. Maar daar houdt het ook mee op. Het bont gezelschap brengen een nummer waarvan de act, de zang en de muziek ondermaats zijn voor Belgrado.

 Last but not least : BWO met "Lay your love on me". De groep heeft zijn kwaliteiten ook al eerder bewezen tijdens de Zweedse voorronden. De zanger is een mooie jongen, maar heeft geen super zangtalent. Dat hoeft ook niet altijd. Het refrein werkt aanstekelijk. Ik vind de muziek origineel, vooral in het tussenstuk zonder zang. Ze zijn zeker een kanshebber, maar verslagen ze ook de concurrenten op het Servisch slagveld.

Veel plezier vanavond.

15-03-2008 om 10:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : verdedigt Charlotte Perrelli na negen jaar opnieuw de Zweedse kleuren ?

 Vanavond is het dan eindelijk zo ver ! Menig Songfestivalfan heeft zaterdag 15 maart 2008 al maandenlang aangekruist als DE dag van de finale van 'Melodifestivalen 2008', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ook heelwat Vlamingen en Nederlanders volgen elk jaar die nationale selectie met meer dan gewone belangstelling en dat ook wij met meer dan normale belangstelling de Zweedse selectie volgen zal ook al geen wereldnieuws meer zijn. Afgelopen week zetten we dagelijks twee finalisten in het zonnetje in onze rubriek 'God kväll Globen'. Kwestie van heel goed voorbereid te zijn wanneer Eurovisiegek Zweden de kandidaat voor Belgrado zal kiezen.

De finale gaat vanavond om 20.00 van start en tegen de klok van 22.00 zullen we dan weten wie het land mag gaan vertegenwoordigen in de Servische hoofdstad. Plaats van gebeuren is Globen (capaciteit : ongeveer 14.000) in de hoofdstad Stockholm, met zijn meer dan 750.000 inwoners meteen ook de grootste stad van het land. De Regering en het Parlement hebben er hun zetel en ook koning Karel XVI Gustaaf (Carl Gustav) heeft er zijn verblijfplaats. Stockholm was reeds tweemaal gaststad voor het Eurovisie Songfestival. In 1975 na de allereerste overwinning mocht het de twintigste editie van het liedjesfestival organiseren. Nederland won dat jaar voor de vierde (en tot op heden) laatste maal. Vijfentwintig jaar later, in 2000, was de hoofdstad opnieuw het strijdtoneel. Denemarken ging toen met de overwinning lopen. Vanaf 1959 wordt de finale van 'Melodifestivalen' bijna elk jaar in de Zweedse hoofdstad gehouden. Uitzonderingen hierop zijn 1975, 1982, 1984, 1987, 1990, 1993, 1997 en 2000 toen de finale in Göteborg doorging. In 1983, 1985, 1988, 1991, 1995, 1998 en 2001 was Malmö de gaststad. In 1996 mocht Älvsjömässen gaststad zijn voor 'Melodifestivalen'. Globen, of de Globen Arena, wordt meestal voor ijshockeywedstrijden gebruikt. In 2000 was het de locatie voor de 45e editie van het Eurovisie Songfestival.

 (foto :
AIK)

Net als de voorbije zes jaar ging de nationale selectie door met 32 inzendingen. In elk van de vier voorrondes traden acht kandidaten aan : de nummers één en twee waren rechtstreeks geplaatst voor de finale, de nummers drie en vier werden naar de herkansingsronde verwezen. Net als vorig jaar was die herkansingsronde, 'Andra chansen', een volwaardige show. In die uitzending werden vorige week zaterdag dan nog twee nummers (via knock-out systeem) gekozen voor de finale. Die finale gaat door met tien kandidaten.

* de tien finalisten (in volgorde van optreden) :

 01. "Hero" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren) door Charlotte Perrelli.
 02. "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel.
 03. "Just a minute" (tekst : Magnus Rongedal, Henrik Rongedal ; muziek : Amir Aly, Henrik Wikström, Magnus Rongedal, Henrik Rongedal) door Rongedal.
 04. "Hur svårt kan det va" (tekst en muziek : Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Linda Bengtzing.
 05. "I love Europe" (tekst : Ingela 'Pling' Forsman ; muziek : Torgny Söderberg, Magnus Johansson) door Christer Sjögren.
 06. "Thank you" (tekst en muziek : Sandra Nordström, Mathias Venge, Peter Wennerberg) door Amy Diamond.
 07. "Empty room" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Aleena Gibson) door Sanna Nielsen.
 08. "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door Nordman.
 09. "Upp o hoppa" (tekst : Anderz Wrethov, Frida Muranius, Sam Persson ; muziek : Anderz Wrethov, Frida Muranius) door Frida feat. Headline.
 10. "Lay your love on me" (tekst en muziek : Alexander Bard, Anders Hansson, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström) door BWO.

De winnaar zal vanavond gekozen worden door een vakjury (elf regio's) en door televoting, beiden kennen 50% van de punten toe. Zweden zal dit jaar aantreden in de tweede halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival en dit op donderdag 22 mei. Je kan alles van de eerste tot de allerlaatste minuut volgen via deze pagina. Hier zal even voor achten de link verschijnen. Alvast veel kijkplezier !
(bron en foto's : SVT)

15-03-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs