Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

03-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond voorstelling Bosnische inzending Songfestival.

 Vanavond wordt de Bosnische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival wereldkundig gemaakt. Eind december raakte reeds bekend dat Elvir Laković "Laka" Bosnië-Herzegovina zal vertegenwoordigen tijdens de 53e editie van het liedjesfestival. Het nummer waarmee hij zal deelnemen, "Pokušaj" zal worden voorgesteld tijdens 'Eurosong 2008'.

Hij zal het nummer zowel in het Bosnisch als in het Engels ten gehore brengen en daarnaast mogen we nog andere nummers uit het album "Zec" verwachten.

Naast Marija Šestić, de Bosnische vertegenwoordigster van vorig jaar, maken ook nog een aantal deelnemers voor de editie van dit jaar hun opwachting. Zo zijn Kraljevi Ulice en 75 Cents (Kroatië), Rebeka Dremelj (Slovenië), Tamara feat. Vrčak & Adrian Gaxha (FYROM) en het tweetal Elnur en Samir (Azerbeidzjan) alvast van de partij.

Wie het geheel, vanaf 21.00 wil volgen kan dat via deze link (audio). Bosnië-Herzegovina is één van de tegenstanders van ons land en Nederland tijdens de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival, op dinsdag 20 mei eerstkomende. Meer nieuws krijg je op de festivalwebsite van de Bosnische nationale omroep. (bron : BHRT)

03-03-2008 om 16:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : Brahim opent de finale, Ishtar is de afsluiter.

Eurosong 2008 logo (klein) De openbare omroep heeft zonet de volgorde van optreden bekendgemaakt voor de finale van 'Eurosong 2008'. Net als tijdens de voorrondes en de halve finales treden ook tijdens deze finale vijf kandidaten aan die strijden om dat éne ticket richting Belgrado.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Eurosong 2008'  :

Brahim 01. "What I like about you" (tekst en muziek : Brahim Attaeb en Alan Glass) door Brahim (lees hier)(WILDCARD).

 02. "Shout it out" (tekst : Raf Stevens ; muziek : Hans Stevens) door Paranoiacs (lees hier)(runner-up eerste halve finale).

Nelson 03. "When I can't find love" (tekst en muziek : Nelson Morais) door Nelson (lees hier)(winnaar eerste halve finale).

Sandrine 04. "I feel the same way" (tekst en muziek : Lawson, Vettese en Howard) door Sandrine (lees hier)(runner-up tweede halve finale).

 05. "O julissi na jalini" (tekst en muziek : Michel Vangheluwe) door Ishtar (lees hier)(winnaar tweede halve finale).

Volgende week zondag, 09 maart, weten we wie ons land zal gaan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Ook tijdens deze finale ligt het lot van de kandidaten volledig in handen van de kijkers thuis. (bron en foto's : Eén)

03-03-2008 om 00:59 geschreven door Redactie  


02-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : Brahim krijgt de wildcard, alle deelnemers finale zijn bekend.

Eurosong 2008 logo (klein) Aan het einde van het tweede deel van de tweede halve finale mocht Marcel Vanthilt de naam bekendmaken van de kandidaat die dankzij de wildcard mag deelnemen aan de finale van 'Eurosong 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal kwamen vier artiesten in aanmerking voor dat ticket, zijnde de nummers drie en vier uit beide halve finales. Uiteindelijk koos de vakjury voor "What I like about you" van Brahim en hij is meteen ook de vijfde en laatste finalist.

* de finalisten van 'Eurosong 2008'  :


Nelson "When I can't find love" (tekst en muziek : Nelson Morais) door Nelson (lees hier)(winnaar eerste halve finale).

 "Shout it out" (tekst : Raf Stevens ; muziek : Hans Stevens) door Paranoiacs (lees hier)(runner-up eerste halve finale).

 "O julissi na jalini" (tekst en muziek : Michel Vangheluwe) door Ishtar (lees hier)(winnaar tweede halve finale).

Sandrine "I feel the same way" (tekst en muziek : Lawson, Vettese en Howard) door Sandrine (lees hier)(runner-up tweede halve finale).

Brahim "What I like about you" (tekst en muziek : Brahim Attaeb en Alan Glass) door Brahim (lees hier)(WILDCARD).

Volgende week zondag, 09 maart, weten we wie ons land zal gaan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. (bron en foto : Eén)

02-03-2008 om 23:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : Ishtar en Sandrine naar de finale, Geena Lisa uitgeschakeld.

Eurosong 2008 logo (klein) Vanavond ging in eigen land de zoektocht verder naar DE inzending voor Belgrado. Gedurende zeven zondagen gaat de nationale omroep op zoek naar het lied dat ons op dinsdag 20 mei zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival.

De selectieprocedure is dit jaar enigzins gewijzigd ten opzichte van de editie van twee jaar geleden. Er zijn nog steeds vier voorrondes, twee halve finales en een finale maar tijdens elke uitzending treden er vijf in plaats van zeven kandidaten aan. De omroep schafte ook de verschillende vakjury's af en het nummer voor de Servische hoofdstad wordt gekozen door televoting. Een vakjury, bestaande uit Marcel Vanthilt, Kris Wauters van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en Katrina Leskanich (ESF 1997), werd behouden maar het trio mag enkel commentaar geven op de nummers. Wel krijgen ze nog zeggenschap over de wildcards, zo komt er nog één wildcard voor de finale.

Uit elke halve finale gaan telkens twee kandidaten door naar de finale, twee nummers maken nog kans op één wildcard en één nummer is definitief uitgeschakeld. Hieronder krijg je het verdict van het Vlaamse publiek.

* door naar de finale :

 01. "O julissi na jalini" (tekst en muziek : Michel Vangheluwe) door Ishtar (lees hier).

Sandrine 02. "I feel the same way" (tekst en muziek : Lawson, Vettese en Howard) door Sandrine (lees hier).

* maken nog kans op een wildcard :

Tabitha Cycon "Rumour has it" (tekst en muziek : Mark Paelinck en Marwenna Diame) door Tabitha Cycon (lees hier).

Brahim "What I like about you" (tekst en muziek : Brahim Attaeb en Alan Glass) door Brahim (lees hier).

* uitgeschakeld :

Geena Lisa 05. "Wheel of time" (tekst : S. Dutoit, Yves  Barbieux en Geena Lisa ; muziek : Yves  Barbieux) door Geena Lisa (lees hier).

De finale krijg je volgende week zondag 09 maart. Aan het einde van het tweede deel, na de eerste aflevering van de inmiddels negende reeks van 'Flikken', komen we dan te weten wie ons land mag vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. (bron en foto : Eén)

02-03-2008 om 23:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : het commentaar van de vakjury.

 Eerder vanavond ging in eigen land de tweede halve finale door van 'Eurosong 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Sinds de vernieuwing van 'Eurosong' in 1999 werd de Vlaamse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival steeds door een combinatie van verschillende jury's (vak-, radio-, Euro- en persjury) en het televotende publiek bepaald. Daar wordt voor deze editie van afgeweken.

Tijdens 'Eurosong 2008' beoordeelt een professionele vakjury wel elke song, maar stemrecht heeft het trio niet. De drie juryleden becommentariëren alle optredens en geven de kijkers aan het einde van deel één advies over wie volgens hen beter wel of niet doorstoot naar een volgende ronde. Wie hun voorkeur uitdraagt kreeg je reeds in een eerder bericht (lees hier).

Maar wat vonden ze van de vijf nummers. Wij zetten hun commentaar hieronder netjes op een rijtje.

Geena Lisa 01. "Wheel of time" (tekst : S. Dutoit, Yves  Barbieux en Geena Lisa ; muziek : Yves  Barbieux) door Geena Lisa (lees hier)(runner-up derde voorronde).

Marcel Vanthilt had ditmaal wel naar het nummer geluisterd maar vond het toch te licht voor Belgrado, het is volgens hem meer iets voor Vlaanderen en voegde er meteen aan toe dat het een 'Fata Morgana' zal worden voor de finale volgende week. Katrina was al bij al tevreden over de zangprestatie ondanks een fikse verkoudheid en voor Kris Wauters was het één van de betere acts dit jaar in de nationale selectie.

Tabitha Cycon 02. "It's a beautiful day" (tekst en muziek : Mark Paelinck en Marwenna Diame) door Tabitha Cycon (lees hier)(wildcard derde voorronde).

Tabitha had heel goed geluisterd naar de commentaar van de vakjury en veranderde haar nummer van titel en ook stilistisch zat alles goed, met een creatie van Nicky Vankets. Katrina vindt het één van de betere stemmen uit de hele selectie en Marcel vond het veel beter, sterker en vooral erotischer ten opzichte van de voorronde. Zowel Kris als Katrina gaven nog als raad mee haar niet te laten overvleugelen door de danseressen en de backings.


Sandrine 03. "I feel the same way" (tekst en muziek : Lawson, Vettese en Howard) door Sandrine (lees hier)(winnaar vierde voorronde).

Katrina en Kris vinden haar een 'absolute ster' en voor Kris kan dit zo naar het Songfestival. Katrina kreeg er zowaar 'goosebumps' van en volgens haar was het de beste choreografie die ze gezien had. Marcel Vanthilt had het dan over de Jean-Paul Gaulthier-look van de dansers en voor hem mag ze zo naar de finale. Maar toch blijft het afwachten hoe de act er dan zal uitzien, want ook nu weer ontbraken de live backingvocals tijdens het optreden.

 04. "O julissi na jalini" (tekst en muziek : Michel Vangheluwe) door Ishtar (lees hier)(winnaar tweede voorronde).

Voor Kris was er, buiten de taal, niets fake aan dit nummer. Marcel zou het dan meteen ook een schande vinden mochten zij volgende week niet in de finale staan en hij had een poll gehouden waarbij zijn slager, de bakker en zijn zoon dit het beste nummer uit de hele selectie vonden. Volgens Katrina is dit nummer echt iets voor het Songfestival, 'een compleet en heel lief nummer'.


Brahim 05. "What I like about you" (tekst en muziek : Brahim Attaeb en Alan Glass) door Brahim (lees hier)(runner-up eerste voorronde).

Katrina vond zijn performance fantastisch en hij stond vol zelfvertrouwen op het podium. Voor Marcel zal hij de Poulidor van 'Eurosong' worden, en hij vreest dat het refrein te weinig blijft hangen. Kris was dan vol lof over de stijl, klasse en uitstraling van de zanger en besloot dat het vanavond een 'battle of the giants' was en dat het niet de vakjury maar het publiek is dat moet kiezen. 
 

Deel twee van 'Eurosong 2008', met de bekendmaking van de resultaten van de televoting, krijg je straks na 'Katarakt'. (foto's : Eén)

02-03-2008 om 22:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : wie mag er naar de finale volgens de vakjury en wie niet ?

 Het eerste deel van de tweede halve finale van 'Eurosong 2008' is zonet afgelopen. Het lot van de kandidaten ligt vanaf dit jaar in handen van de kijkers thuis maar de vakjury mocht aan het einde van het programma toch al zijn/haar voorkeur bekendmaken. Telkens werd gevraagd naar wie er mag doorstoten naar de finale en voor wie het Eurosongavontuur er na vanavond helemaal opzit.

Dit is het verdict :

* Kris Wauters :

- mag door naar de finale : Ishtar.
- uitgeschakeld : Geena Lisa.

* Marcel Vanthilt :

- mag door naar de finale : Ishtar.
- uitgeschakeld : Geena Lisa.

* Katrina Leskanich :

- mag door naar de finale : Ishtar.
- uitgeschakeld : Geena Lisa.

Straks na 'Katarakt' volgt de uitslag van deze tweede halve finale van 'Eurosong 2008' en komen we ook te weten wie de wildcard in de wacht sleept. De finale van 'Eurosong 2008' gaat volgende week zondag 09 maart door met vijf kandidaten. (bron : Eén)

02-03-2008 om 22:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : Geena Lisa en Tabitha Cycon naar de finale volgens onze poll.

 Om 20.00 werd onze 'Eurosong'poll afgesloten. In totaal werden bijna 700 stemmen uitgebracht, 695 om precies te zijn, en al die bezoekers maakten zo hun voorkeur kenbaar op de vraag 'Wie moet er naar de finale van 'Eurosong 2008' ?

En dit is de uitslag (tweede halve finale) :

01. Geena Lisa : 28,35%.
02. Tabitha Cycon : 25,18%.
03. Sandrine : 21,87%.
04. Brahim : 12,66%.
05. Ishtar : 11,94%

Als het van jullie afhangt gaan Geena Lisa en Tabitha Cycon meteen door naar de finale en moeten Sandrine en Brahim hopen op de wildcard. Voor Ishtar zou het avontuur vanavond eindigen.

Vanaf middernacht krijg je opnieuw onze 'Eurosong'poll en vanaf dan kan je tot en met zondagavond (20.00) stemmen op de nummers die deelnemen aan de FINALE van 'Eurosong 2008', de nationale selectie voor het komende Eurovisie Songfestival.

02-03-2008 om 20:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Les Humphries eind vorig jaar overleden.

Les Humphries De Duitse krant Bild am Sonntag meldt vandaag dat de bekende Engelse orkestleider John Leslie Humphreys, beter bekend onder zijn artiestennaam Les Humphries, op 26 december vorig jaar is overleden. Hij werd geboren op 10 augustus 1940 in het Britse Croydon (in de buurt van Londen) en overleed op tweede kerstdag aan de gevolgen van een zware longontsteking en een hartstilstand in het ziekenhuis van Basingstoke en dit in alle eenzaamheid.

In totaal verkochten de Les Humphries Singers meer dan veertig miljoen platen en een aantal van hun hits zijn "Mexico" en "Mama Loo". In 1976 nam de groep deel aan de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival en wisten ze met "Sing sang song" op een tweede plaats te eindigen na Tony Marshall. Later bleek dat het "Der Star" reeds eerder in het openbaar werd gezongen en daarom mocht de groep het toenmalige West-Duitsland gaan vertegenwoordigen in het Nederlandse Den Haag.

Les Humphries Singers - Sing sang song Uiteindelijk zouden ze op een vijftiende plaats eindigen met het nummer, trouwens een compositie van Ralph Siegel en Bernd Meinunger. Verder componeerde Les Humphries ook de titelsong voor de, ook bij ons bekende, Duitse krimiserie 'Derrick'.

Het nieuws over de dood van Les Humphries raakte pas gisteren bekend nadat zijn zoon Danny een mail had ontvangen van diens halfbroer Chass. Volgens Dunja Raiter, de ex-vrouw van Les, had Chass al 22 jaar geen contact meer met zijn vader.
(foto Les : Thomas Thomas)

02-03-2008 om 13:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : hoe kan je vanavond geldig stemmen ?

 Vanavond krijgen we in eigen land de eerste halve finale van 'Eurosong 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Net als de voorbije vijf weken, tijdens de voorrondes en de eerste halve finale, ligt het lot van de kandidaten ook nu weer in handen van de kijkers thuis. De vakjury blijft van de partij maar geeft enkel commentaar en geeft ook stemadvies. Na afloop van de tweede halve finale, vanavond, deelt ze één wildcard uit voor de finale.

Tijdens 'Katarakt' kunnen de kijkers per telefoon, sms of via de rode knop van hun afstandsbediening (digitaal) hun stem uitbrengen op één van de vijf kandidaten.

* stemmen via sms : je smst het nummer van je keuze naar het nummer 3470 (een sms'e kost 0,50 €).

01. Geena Lisa : sms 1 naar 3470.
02. 
Tabitha Cycon : sms 2 naar 3470.
03. 
Sandrine : sms 3 naar 3470.
04.
 Ishtar : sms 4 naar 3470.
05.
 Brahim : sms 5 naar 3470.

* stemmen via telefoon : je geeft je keuze door via telefoon via één van onderstaande nummers. Het tarief hiervoor bedraagt 0,50 € per oproep via een traditionele telefoonlijn. De operator van de kijker kan evenwel een interconnectiekost aanrekenen.

01.
 Geena Lisa : 0905/56.10.1.
02. 
Tabitha Cycon : 0905/56.10.2.
03. 
Sandrine : 0905/56.10.3.
04.
 Ishtar : 0905/56.10.4.
05.
 Brahim : 0905/56.10.5.

digitaal stemmen : je kan je antwoord doorgeven via een digitale settop-box van Telenet door op de rode knop te duwen. Het tarief hiervoor bedraagt 0,50 € per stem.

OPGELET : de lijnen gaan pas vanavond open op het moment dat presentator
Bart Peeters het startsein geeft. Vroeger stemmen heeft dus geen zin ! Tot slot geven we ook mee dat je per toestel maar één keer kan stemmen op je favoriete kandidaat.

De tweede halve finale van 'Eurosong 2008', VANAVOND op Eén. Deel één krijg je tussen 20.50 en 21.55 en deel twee, met de bekendmaking van de resultaten van de televoting, tussen 22.45 en 22.55 (na 'Katarakt). (bron en logo : Eén)

02-03-2008 om 11:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.€UROSONG - W @ TCHER : Van de regen in de drup.

Eurosong 2008 logo (klein) Volgende week zondag, 09 maart, weten we wie voor ons land naar de 53e editie van het Eurovisie Songfestival mag afreizen en er tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 20 mei het beste van zichzelf mag geven.

Onze '€UROVISIE-W @ TCHER', die U nog kent van vorig jaar, hebben we dit jaar iets vroeger dan gepland uit zijn winterslaap gehaald en hij keek met meer dan één kritisch oog naar de twintig kandidaten die tijdens de voorrondes de revue passeerden. Zoals geweten zijn er reeds tien naar huis gestuurd en de tien overblijvers maken in twee halve finales onder elkaar uit wie er naar de finale mag doorstoten. Twee finalisten zijn reeds gekend (Nelson en Paranoiacs) en vanavond komen er nog twee rechtstreeks geplaatste kandidaten en één kandidaat dankzij de wildcard bij.

Onze Eurosongkenner, die we ook vandaag aan het woord laten als onze '€UROSONG-W @ TCHER' heeft de vijf kandidaten uit de tweede halve finale gewikt en gewogen, bekeken en beluisterd, en dit is zijn verdict.

VAN DE REGEN IN DE DRUP

Vanavond komt de tweede groep halve finalisten aan bod in 'Eurosong 2008'. Uit de aflevering van vorige week onthoud ik enkel dat de Paranoiacs het zoals verwacht bijzonder goed deden. De tweede halve finale is een stuk 'zwaarder' dan de eerste. Laat het bier en de chips alvast aanrukken, en mogen we deze keer wel op onze nagels bijten van spanning…   

Geena Lisa Als eerste komt Geena Lisa met "Wheel of time". Ze presenteert en dat doet ze gemiddeld naar mijn goesting. Het zingen dat gaat haar duidelijk minder goed af. Waarom ? Haar zangtalent komt rijkelijk te kort. De act doet me meteen denken aan de Engelse inzending van vorig jaar. Weg originaliteit. Verwacht van haar dus geen nog-nooit-vertoonde-stunts vertoning. Wat ik wel leuk vond waren de deuntjes van het klassieke instrument in het nummer.  Met haar de jeep in en terug naar een volgend dorpsplein voor een nieuwe 'Fata Morgana'-vijfdaagse.

Tabitha Cycon Daarna komt Tabitha Cycon met "Rumour has it" aan de beurt. Een groot onbekend monument staat op. Zangtalent komt toch steeds weer bovendrijven. Ze straalt geloofwaardigheid uit samen met haar amusante act. De sfeer is opzwepend maar heel positief. Super ! Alleen stel ik me de vraag of dit nummer echt zal opvallen in Belgrado.

Sandrine Bij het volgende nummer valt mijn mond wijd open. "I feel the same way" zingt Sandrine. Wat heeft ze een klassevolle uitstraling. Qua zangprestatie steekt Sandrine met kop en schouder boven de vier andere kandidaten uit. Het liedje is niet meteen mijn persoonlijke smaak, maar waarom niet voor anderen hé ? Wat me enkel stoort is het repetitieve karakter van het nummer. Maar misschien hoort dat wel bij het Songfestival ? Ik vind het een complete act in een originele verpakking.  Goed en eens iets anders ! Een werkelijke kanshebber voor de finale.

 Het 'doe'moment is aangebroken voor Isthar. Ze brengen "O julisi na jalini". Ik vind het toch zo een schoon en zacht nummer… Het origineelste nummer van alle inzendingen dit jaar. Een zelf gefabriceerd taaltje. Zonder dat ik het besef, probeer ik mee te neuriën. En is het lied véél te vroeg gedaan… Haar zangtalent is niet te stuiten. De sfeer zal zeker niet alleen aanslaan in Oost-Europa maar ook ver daarbuiten. Licht opbouwend nummer met een stevige basis, zo eenvoudig en misschien daarom wel een kanshebber voor de finale ?

Brahim Als laatste komt onze vriend Brahim op 't podium met "What I like about you". Hij is al een publieksheld in Vlaanderen en hij wil zijn muziek exporteren naar Europa. Naast zijn oprechte uitstraling bezit hij ook een heel pak zangmogelijkheden. Toch vind ik het genre net iets minder voor een Songfestival. Maar weegt dit argument op tegen de smaakvolle act ? 

Veel plezier vanavond !

02-03-2008 om 11:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Soulsister ook volgend jaar in het Sportpaleis in Antwerpen.

Soulsister in het Sportpaleis Gisterenavond gaf Soulsister, één van de meest populaire Belgische groepen uit de jaren tachtig en negentig, het eerste van drie concerten in het Antwerpse Sportpaleis. Volgend weekend, vrijdag 07 en zaterdag 08 maart, doen ze dat nog eens over maar nu is al bekend dat Jan Leyers (ESF 1991) en Paul Michiels ook volgend jaar naar de Sinjorenstad zullen afzakken.

Wie op zaterdag 07 maart 2009 (aanvang : 20.30) wil genieten van een genadeloze reeks hits, de unieke samenzang van het tweetal en hun nooit geëvenaarde muzikale vakmanschap, reserveert nu al zijn plaatsen. K
aartjes kosten 20,00 - 25,00 - 30,00 en 35,00 € en kunnen vanaf nu reeds besteld worden : telefonisch via 070/345.345 (voor Nederland : 0900/45.000.45) of online (klik hier). Meer informatie krijg je op de website van het duo. (bron : nieuwsbrief Sportpaleis)

02-03-2008 om 00:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : vanavond tweede halve finale Belgische selectie.

Eurosong 2008 logo (klein) Vanavond gaat men in eigen land, tijdens de tweede halve finale van 'Eurosong 2008', verder op zoek naar DE inzending voor Belgrado. Sinds zondag 27 januari, en dit gedurende zeven weken, gaat de nationale omroep op zoek naar het lied dat ons tijdens de eerste halve finale (op dinsdag 20 mei) van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival zal vertegenwoordigen.

De selectieprocedure is dit jaar enigzins gewijzigd ten opzichte van de editie van twee jaar geleden. Er zijn nog steeds vier voorrondes, twee halve finales en een finale maar tijdens elke uitzending treden er vijf in plaats van zeven kandidaten aan. De omroep schafte ook de verschillende vakjury's af en het nummer voor de Servische hoofdstad zal gekozen worden door televoting. Een vakjury, bestaande uit Marcel Vanthilt, Kris Wauters van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en Katrina Leskanich (ESF 1997), werd behouden maar het trio mag enkel commentaar geven op de nummers. De nummers één en twee gaan rechtstreeks door naar de finale (volgende week zondag 09 maart), de kandidaat die als vijfde en laatste eindigt is meteen uitgeschakeld. De nummers drie en vier moeten nog hopen op de wildcard die de vakjury aan het einde van deze tweede halve finale zal uitreiken.

We zetten de kandidaten aan deze tweede halve finale hieronder nog eens op een rijtje. En telkens kijken we nog eens terug op het commentaar van de leden van de vakjury.

Geena Lisa 01. "Wheel of time" (tekst : S. Dutoit, Yves  Barbieux en Geena Lisa ; muziek : Yves  Barbieux) door Geena Lisa (lees hier)(runner-up derde voorronde).

Kris Wauters vond het mooi om naar te kijken, de zangeres met haar vier look-alikes. Een catchy refein, niet legendarisch en je voelt dat het gemaakt is voor het Songfestival was zijn commentaar verder nog. Katrina vond het er mooi uitzien en het klinkt als een Songfestivalinzending en het refrein zal de komende dagen nog in haar blijven zitten. Marcel had dan meer oog voor de outfits van de dames wat maakte dat hij vergeten te luisteren was naar het nummer, het is geen goed nummer.

Tabitha Cycon 02. "Rumour has it" (tekst en muziek : Mark Paelinck en Marwenna Diame) door Tabitha Cycon (lees hier)(wildcard derde voorronde).

Enkel maar lof voor de stem van Tabitha. Kris wist al eerder dat de zangeres stemkwaliteiten had ('Idool'). Katrina stelde voor om het nummer van titel te veranderen in "It's a beautiful day". Over de act was de vakjury dan minder tevreden, de vier backings liepen over het podium en dat viel niet in  goede aarde.


Sandrine 03. "I feel the same way" (tekst en muziek : Lawson, Vettese en Howard) door Sandrine (lees hier)(winnaar vierde voorronde).

Katrina had heelwat adjectieven te over en wou haar mede-juryleden voor zijn, kortom het ganse plaatje klopte. Voor Marcel was het een Amy Winehouse, maar eentje zonder drankverslaving. De act zag er heel internationaal uit volgens hem met dubbelgangers van Justin Timberlake. Voor Kris mochten er best meer hoge noten in het nummer mogen zitten want nu bleef hij wat op zijn honger zitten. "Maar we mogen best wel trots zijn dat we in Vlaanderen zo'n rasartieste hebben" voegde hij er nog aan toe.

 04. "O julissi na jalini" (tekst en muziek : Michel Vangheluwe) door Ishtar (lees hier)(winnaar tweede voorronde).

De drie juryleden waar lovend enthousiast. Kris Wauters vond de fictieve taal een pluspunt, vooral voor de Oost-Europese landen. Marcel Vanthilt had zijn huiswerk gemaakt en had de vertaling van de titel van het nummer opgezocht. Volgens hem betekent de titel "O julissi na jalini" niets meer en niets minder dan stop de wedstrijd. Volgens hem hebben we reeds een winnaar gevonden.


Brahim 05. "What I like about you" (tekst en muziek : Brahim Attaeb en Alan Glass) door Brahim (lees hier)(runner-up eerste voorronde).

Brahim, die voor de tweede maal deelneemt, heeft volgens Katrina het Eurovisie Songfestival niet nodig om het te maken, en nog volgens haar zijn er andere nummers die het wel goed kunnen doen op het liedjesfestival. Marcel en Kris zijn echt wel onder de indruk en de act is ook volledig af en Marcel doet er nog een schepje bovenop door te stellen dat dit nummer te goed is voor het Songfestival.


De tweede halve finale van 'Eurosong 2008', VANAVOND op Eén. Deel één krijg je tussen 20.50 en 21.55 en deel twee, met de bekendmaking van de resultaten van de televoting, tussen 22.45 en 22.55 (na 'Katarakt). Aan het einde van het tweede deel zal Marcel Vanthilt meteen ook de naam van de artiest bekendmaken die dankzij de wildcard mag deelnemen aan de finale. Die wildcard wordt toegekend aan één van de kandidaten die op een derde en vierde plaats eindigden tijdens de halve finales. (bron en foto : Eén)

02-03-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


01-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Pirates Of The Sea gaat voor Letland naar het Songfestival.

 Vanavond vond in Letland de finale plaats van 'Eirodziesma 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Die finale ging door met tien kandidaten en de inzending voor Belgrado werd gekozen door televoting, een vakjury kwam er tijdens de finale niet meer aan te pas. Na een eerste stemronde bleven drie nummers over die doorgingen naar de tweede ronde, de superronde. Vooraleer de lijnen opnieuw opengingen werden de drie nummers opnieuw uitgevoerd.

* naar de superronde (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers/componisten) : 

01. "You really got me going" (tekst : Leif Goldkuhl ; muziek : Kjell Jennstig) door Aisha : 22.721 stemmen (tweede plaats).
02. "Wolves of the sea" (tekst : Jonas Liberg ; muziek : Jonas Liberg en Johan Sahlen) door Pirates Of The Sea : 29.228 stemmen (eerste plaats).
03. "Broken lullaby" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Strazds) door Andris Ērglis : 21.589 stemmen (derde plaats).

Roberto Meloni maakt deel uit van Pirates Of The Sea en hij maakte vorig jaar ook reeds deel uit van Bonaparti.lv, de groep die het land vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival met "Questa noche" en uiteindelijk op een veertiende plaats eindigde in de finale (televoting - eerste halve finale).

Tijdens deze nationale finale waren ook een aantal buitenlandse deelnemers van de partij : Jeronimas Milius (Litouwen), Tereza Kerndlová (Tsjechië), Elnur en Samir (Azerbeidzjan) en tot slot Morena (Malta).
Letland neemt dit jaar deel aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival en dit op donderdag 22 mei(bron en foto's : LTV)

01-03-2008 om 23:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Andy Abraham voor het Verenigd Koninkrijk naar het Songfestival.

 Vanavond werd in het Verenigd Koninkrijk de kandidaat voor Belgrado gekozen en dit jaar gebeurde dat via een gloednieuwe formule. 'Making your mind up' kreeg een vervolg onder de vorm van 'Eurovision - Your Decision'.

Die nationale finale kreeg dus meteen een nieuwe naam en een nieuw format maar het bleven uiteindelijk de kijkers die mochten beslissen wie er voor het land naar de Servische hoofdstad mag afreizen. Aan het einde van deel één, eerder op de avond, raakte bekend dat vier kandidaten doormochten naar de volgende ronde (lees hier).

01. "It's you" door The Revelations.
02. "Changes" door Simona Armstrong.
03. "Woo (U got me)" door Michelle Gayle.
04. "Even if" door Andy Abraham (WILDCARD).

Aan het begin van het tweede deel werd bekendgemaakt dat het tussen Andy Abraham en Michelle Gayle zou gaan om naar Belgrado af te reizen. Beiden mochten hun nummer opnieuw zingen en dan gingen de lijnen opnieuw open (de eerder behaalde stemmen bleven behouden).

Tijdens dit tweede deel maakte Katrina Leskanich, jurylid 'Eurosong 2008' en de laatste winnares voor het Verenigd Koninkrijk (1997), haar opwachting. Zij bracht er "Love shine a light", haar winnend Songfestivalnummer van destijds, in een nieuwe mix.

En dan was het moment aangebroken waarop de naam van de winnaar werd bekendgemaakt : Andy Abraham zal het land gaan vertegenwoordigen met "Even if". Als één van de 'Big 4' (samen met Duitsland, Frankrijk en Spanje) is het Verenigd Koninkrijk jaarlijks meteen verzekerd van een plaats in de finale. (bron en foto : BBC)

01-03-2008 om 22:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : volgende zaterdag 'Andra chansen' in Zweden.

 Over twee weken, op zaterdag 15 maart, kennen we de Zweedse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Maar eer het zover is moeten er volgende week zaterdag nog twee tickets voor die finale worden toegekend. Net als de voorbije zes jaar gaat ook dit jaar de nationale selectie door met 32 inzendingen. In elk van de vier voorrondes traden acht kandidaten aan : de nummers één en twee gingen rechtstreeks naar de finale, de nummers drie en vier werden naar de herkansingsronde verwezen.

Net als vorig jaar is die herkansingsronde, 'Andra chansen', een volwaardige show en die vindt plaats in de 'Arena Arctica' in Kiruna.

De twee resterende finaletickets worden ook volgende week gekozen door de televoters en net als vorig jaar gebeurt dit via een knock-out systeem. Telkens strijden twee liedjes tegen elkaar en de winnaar gaat dan over naar de tweede ronde, de winnaar van die ronde gaat dan door naar de finale die op zaterdag 15 maart in Globen (Stockholm) zal doorgaan.
 
* indeling 'Andra chansen' :

1. E-TypeThe Poodles <-> Sibel.

 "Line of fire" (tekst en muziek : Jakob Samuelsson, Martin Eriksson) door E-TypeThe Poodles

 "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel

2. Ola <-> Caracola.

 "Love in stereo" (tekst en muziek : Tony Nilsson, Mirja Breitholtz) door Ola

 "Smiling in love" (tekst : Mattias Olsson, Angelica "Aja" Thelin, Magnus Lannér ; muziek : Henrik Serbic) door Caracola.

3. Andreas Johnson & Carola Häggkvist <-> Nordman

 "One love" (tekst en muziek : Carola Häggkvist, Andreas Johnson, Peter Kvint) door Andreas Johnson & Carola Häggkvist (WILDCARD). 

 "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door Nordman.

4. Thérèse Andersson <-> Suzzie Tapper

 "When you need me" (tekst : Pontus Hagberg, Malin Eriksson, Jonas Sjöström ; muziek : Pontus Hagberg) door Thérèse Andersson

 "Visst finns mirakel" (tekst : Suzzie Tapper ; muziek : Amir Aly, Maciel Numhauser, Robin Abrahamsson, Bobby Ljunggren) door Suzzie Tapper

In de tweede ronde komt winnaar 1 uit tegen winnaar 2 en winnaar 3 tegen winnaar 4. Beide winnaars van de tweede ronde hebben een startbewijs op zak voor de finale van zaterdag 15 maart.
(bron en foto's : SVT)

01-03-2008 om 22:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Teräsbetoni voor Finland naar het Songfestival.

Teräsbetoni Finland zal dit jaar tijdens de 53e editie van het Eurovisie Songfestival worden vertegenwoordigd door Teräsbetoni. Vanavond vond de finale plaats van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2008', de nationale selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival.

Voorafgaand aan die finale was er eerst nog de herkansingsronde met de zes kandidaten die zich niet rechtstreeks voor die eindstrijd konden plaatsen. Crumbland en Vuokko Hovatta werden door de kijkers thuis gekozen om alsnog de strijd aan te gaan voor dat éne felbegeerde ticket richting Belgrado (lees hier).

Aan het einde van het eerste deel werden de namen van de drie superfinalisten bekendgemaakt en zij mochten hun nummer opnieuw ten gehore brengen. En dan was het opnieuw aan het publiek om te stemmen. Tijdens het tweede deel werd dan de naam van de winnaar bekendgemaakt door Hanna Pakkarinen, de Finse vertegenwoordigster van vorig jaar.

* de uitslag van de superfinale :

01. "Missä miehet ratsastaa" (tekst en muziek : J. Ahola) door Teräsbetoni : 38,9%.
02. "Valaise yö" (tekst : Ilkka Vainio, Pertti Haverinen ; muziek : Pertti Haverinen) door Kari Tapio : 33,9%.
03. "Can't save me" (tekst en muziek : Cristal Snow, Heikki Liimatainen, Jimi Constantine) door Cristal Snow : 26,5%.

 Finland treedt dit jaar aan tijdens de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival en dit op dinsdag 20 mei eerstkomende. Tot slot willen we nog meegeven dat sinds afgelopen woensdag het compilatie-album met alle inzendingen voor de Finse nationale finale beschikbaar is. 
(bron en foto : YLE)

01-03-2008 om 21:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Linda Bengtzing en Charlotte Perrelli naar finale in Zweden.

 Vanavond vond de vierde en laatste voorronde plaats van 'Melodifestivalen 2008', de Zweedse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Net als de voorbije zes jaar gaat de nationale selectie door met 32 inzendingen. In elk van de vier voorrondes treden telkens acht kandidaten aan : de nummers één en twee gaan rechtstreeks door naar de finale, de nummers drie en vier worden naar de herkansingsronde ('Andra chansen') verwezen. In die uitzending worden dan nog twee nummers gekozen voor de finale. Die finale, op zaterdag 15 maart, vanuit Globen in Stockholm, gaat dan door met tien kandidaten.

* geplaatst voor de finale :

 "Hur svårt kan det va" (tekst en muziek : Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Linda Bengtzing.

 "Hero" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren) door Charlotte Perrelli.

* naar 'Andra chansen' :

 "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door Nordman.

 "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel.

* uitgeschakeld :

 05. "If I could" (tekst en muziek : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Lisa Troedsson-Lundin, Caisa Troedsson-Lundin, Anna Törnqvist, Malin Törnqvist) door Calaisa.

 06. "Ingen mår så bra som jag" (tekst en muziek : Sebastian Fronda, Thomas Thörnholm , Michael Clauss) door Fronda.

 07. "Pame" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Henrik Wikström) door Daniel Mitsogiannis.

 08. "För många ord om kärlek " (tekst en muziek : Niklas Strömstedt) door Niklas Strömstedt (WILDCARD).

Volgende week zaterdag08 maart, vindt de herkansingsronde plaats en dan strijden opnieuw acht kandidaten voor een plaatsje in de finale. Het is dan onder meer uitkijken naar oud-festivalwinnares Carola Häggkvist (ESF 1983-1991-2006, MF 1990-2008) die zich samen met Andreas Johnson (MF 2006-2007-2008) niet rechtstreeks wist te plaatsen voor de finale. Zweden treedt dit jaar aan tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival en dit op donderdag 22 mei eerstkomende. (bron en foto's : SVT)

01-03-2008 om 21:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : nog vier kandidaten in de running voor Brits ticket richting Servië.

Eurovision - Your Decision  (Verenigd Koninkrijk) Vanavond kiest het Verenigd Koninkrijk de kandidaat voor Belgrado en dit jaar gebeurt dat via een gloednieuwe formule. 'Making your mind up' kreeg een vervolg onder de vorm van 'Eurovision - Your Decision'.

Die nationale finale kreeg dus meteen een nieuwe naam en een nieuw format maar het blijven uiteindelijk de kijkers die mogen beslissen wie er voor het land naar de Servische hoofdstad mag afreizen. Er werd ook opnieuw gewerkt met een vakjury, onder leiding van Terry Wogan. Naast hem waren dat John Barrowman en oud-festivaldeelneemster Carrie Grant (Sweet Dreams - ESF 1983). Barrowman en Grant gaven na de twee optredens uit elke categorie hun commentaar en beiden gaven dan de naam van één kandidaat aan die naar de volgende ronde mocht doorgaan. Indien deze twee juryleden geen gemeenschappelijke kandidaat aanduidden dan was het aan Wogan om de knoop door te hakken. Terry Wogan voegde  bij die drie kandidaten nog één wildcard. De twee juryleden waren het trouwens eensgezind en stuurden telkens dezelfde kandidaat door naar de volgende ronde. De wildcard ging uiteindelijk naar Andy Abraham.

Wij zetten alles hieronder op een rijtje :

* meidengroepen :

01. "Mr Gorgeous" door LoveShy (uitgeschakeld).
02. "It's you" door The Revelations (door naar de volgende ronde). 

* Joseph versus Maria :

01. "I owe it all to you" door Rob McVeigh (uitgeschakeld).
02. "Changes" door Simona Armstrong (door naar de volgende ronde).

solisten :

01. "Even if" door Andy Abraham (door naar de volgende ronde - WILDCARD).
02. "Woo (U got me)" door Michelle Gayle (door naar de volgende ronde).

Tot 21.00 plaatselijke tijd (22.00 Belgische tijd) kunnen de kijkers hun stem uitbrengen. Bij het begin van het tweede deel zullen de twee kandidaten met het minst aantal stemmen afvallen en strijden de twee overgebleven kandidaten om het ticket richting Belgrado.

Straks, tijdens het tweede deel, zal ook Katrina Leskanich, jurylid 'Eurosong 2008' en de laatste winnares voor het Verenigd Koninkrijk (1997), haar opwachting maken. Zij zal er een nieuwe remix brengen van "Love shine a light", haar winnend Songfestivalnummer. 

Deel twee van 'Eurovision - Your Decision', in een presentatie van Terry Wogan en Claudia Winkleman, straks tussen 21.30 en 22.00 plaatselijke tijd (22.30 en 23.00 Belgische tijd). Ook vanuit ons land kan de Britse nationale selectie gevolgd worden via BBC1. (bron en foto : BBC)

01-03-2008 om 21:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Crumbland en Vuokko Hovatta als wildcard in de Finse finale.

Finland logo 2008 Op dit ogenblik vindt in Finland de finale plaats van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Maar vooraleer die finale kon doorgaan werd er eerst nog een herkansingsronde afgewerkt. De nummers één en twee uit die herkansingsronde mogen trouwens ook deelnemen aan de finale.

Alle deelnemers brachten hun nummer nogmaals ten gehore en het was aan de kijkers thuis om twee kandidaten te kiezen die we straks tijdens de finale zullen terugzien en zo samen met de zes rechtstreeks geplaatste finalisten gaan strijden voor het ticket richting Servische hoofdstad.

Presentator Mikko 'Peltsi' Peltola maakte de namen bekend van de artiesten die niet doorstootten naar de finale en in volgorde waren dit Jenna, Jippu, Hanna Marsh en NinjaCrumbland en Vuokko Hovatta bleven uiteindelijk over en hen zien we tijdens de finale dus terug.

* de deelnemers aan de finale van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2008' :

 01. "Cupido" (tekst : Timo Löyvä ; muziek : Jukka Tanttari) door Movetron (eerste voorronde).

 02. "Jos en sua saa" (tekst en muziek : Kristian Meurman) door Kristian Meurman (tweede voorronde).

Christal Snow (Finland) 03. "Can't save me" (tekst en muziek : Cristal Snow, Heikki Liimatainen, Jimi Constantine) door Cristal Snow. (derde voorronde).

 04. "Milloin" (tekst : Kyösti Salokorpi ; muziek : Kerkko Koskinen) door Mikael Konttinen (tweede voorronde).

 05. "Missä miehet ratsastaa" (tekst en muziek : J. Ahola) door Teräsbetoni (derde voorronde).

Kari Tapio (Finland) 06. "Valaise yö" (tekst : Ilkka Vainio, Pertti Haverinen ; muziek : Pertti Haverinen) door Kari Tapio : nam reeds eerder deel aan de nationale selectie in 1988 alwaar hij negende werd met "Tää kaipuu" (eerste voorronde).

 07. "Pleasure" (tekst en muziek : Crumbland) door Crumbland (eerste voorronde - WILDCARD).

 08. "Virginia" (tekst : Anna Viitala ; muziek : Kerkko Koskinen) door Vuokko Hovatta : nam in 1998 als lid van Ultra Bra deel aan de nationale finale en eindigde met "Tyttöjen välisestä ystävyydestä" op een gedeelde derde plaats. In 2000 nam Ultra Bra opnieuw deel en bleef de groep met "Kaikki on hetken tässä" in de halve finale steken (derde voorronde - WILDCARD).

Later vanavond volgt de uitslag van de Finse selectie voor het komende Eurovisie Songfestival.
(bron en foto's : YLE)

01-03-2008 om 19:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Diana Ghurtskaia voor Georgië naar het Eurovisie Songfestival.

Diana Ghurtskaia Eerder op de avond vond in de Georgische hoofdstad Tbilisi de nationale finale plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot vorig jaar was er nu een nationale selectie met twaalf kandidaten die tijdens een speciaal galaconcert streden voor dat éne ticket richting Servische hoofdstad.

Het concert ging uiteindelijk rond 20.25 plaatselijke tijd (17.25 Belgische tijd) van start en het was onmogelijk om het geheel via het internet te volgen doordat de capaciteit reeds uren voordien bereikt was.

De inzending voor Belgrado werd gekozen door een vakjury en door televoting. De televoting, die in totaal vijftien minuten duurde, ging pas van start nadat de twaalf kandidaten hun nummer ten gehore hadden gebracht. Ruslan Alekhno (ESF 2008 - Wit-Rusland) en de Georgische vertegenwoordigster van vorig jaar, Sopho Khalvashi maakten hun opwachting tijdens deze nationale finale.

Uiteindelijk ging de overwinning naar de blinde zangeres Diana Ghurtskaia die het land zal vertegenwoordigen met "Peace will come". Vorig jaar nam ze deel aan de Wit-Russische nationale selectie en wist het met "How long" tot de finale te schoppen, maar het was uiteindelijk Koldun die met "Work your magic" naar Helsinki mocht afreizen.

Alle inzendingen voor deze nationale finale kunnen nog steeds beluisterd worden op de officiële festivalsite, je klikt op de naam en dan op 'Contest song'. Georgië, dat dit jaar voor de tweede maal deelneemt aan het Eurovisie Songfestival, zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 22 mei eerstkomende. 
(bron en foto : GPB)

01-03-2008 om 19:19 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs