Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

09-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Dima Bilan mag voor Rusland opnieuw naar het Eurovisie Songfestival.

Dima Bilan Twee jaar nadat hij voor zijn land een eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival mag Dima Bilan dit jaar opnieuw de Russische kleuren verdedigen tijdens de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Tijdens een meer dan drie uur durende nationale finale, met maar liefst 27 nummers, kwam hij met "Believing" als eerste uit de bus en kreeg hij zowel van de vakjury als van het publiek het maximum van de punten. Sergey Lazarev, vooraf door velen getipt als winnaar, eindigde met "Flyer" pas op een vierde plaats.

Dima Bilan eindigde in de Russische nationale finale van 2005 op een tweede plaats met "Not that simple". Hij wist twee jaar geleden met "Never let you go" beslag te leggen op de tweede plaats tijdens het festival in de Griekse hoofdstad Athene.

Deze nationale finale werd geopend door de winnares van vorig jaar, Marija Šerifović, en zij mocht aan het einde van de finale de trofee aan winnaar Bilan overhandigen. Als intervalact passeerden Ruslan Alekhno (Wit-Rusland) en Ani Lorak (Oekraïne) de revue. 

Rusland neemt net als ons land en Nederland deel aan de eerste halve finale op dinsdag 20 mei eerstkomende. (bron : RTR)

09-03-2008 om 23:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : Sandrine, Ishtar of Paranoiacs naar Belgrado.

 Het eerste deel van de finale van 'Eurosong 2008' is zonet afgelopen. Het lot van de kandidaten ligt vanaf dit jaar in handen van de kijkers thuis maar de vakjury mocht aan het einde van het programma toch al zijn/haar voorkeur bekendmaken. Telkens werd gevraagd naar wie er voor ons land naar de Servische hoofdstad Belgrado mag afreizen.

Dit is het verdict :

* Kris Wauters :

- mag naar Belgrado : Sandrine.

* Marcel Vanthilt :

- mag naar Belgrado : Ishtar.

* Katrina Leskanich :

- mag naar Belgrado : Paranoiacs.

Straks na 'Flikken' volgt de uitslag van de finale van 'Eurosong 2008' en komen we ook te weten wie er voor ons land op dinsdag 20 mei eerstkomende mag deelnemen aan de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. (bron : Eén)

09-03-2008 om 22:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : Nelson en Ishtar tekenen bij ARS Entertainment, 'Eurosong'singles liggen eind deze week in de platenzaken.

Nelson - When I can't find love Eurosongfinalist Nelson heeft een platencontract getekend bij ARS Entertainment. Nelson Morais won met "When I can't find love" zowel de derde voorronde als eerste halve finale. Zijn Eurosongnummer zal vanaf eind deze week, vrijdag 14 maart, in de Vlaamse platenzaken liggen en via digitale kanalen te koop zijn. Verder raakte al bekend dat er deze zomer een tweede single zit aan te komen. Tot slot worden er al plannen gesmeed om een fullalbum op de markt te brengen.

 En ook Ishtar heeft uiteindelijk getekend bij ARS Entertainment. Zoals we eerder reeds berichtten komt er dit voorjaar een tweede album van de groep op de markt en afgelopen week werd het platencontract ondertekend. Hun 'Eurosong'bijdrage - en misschien ook de Belgische inzending voor het Songfestival - ligt eind deze week, vrijdag 14 maart, in de Vlaamse platenzaken. "Oh julisi na jalini" zal ook via digitale weg te koop worden aangeboden. (bron : Showbizzsite)

09-03-2008 om 20:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : Ishtar wordt de Belgische kandidaat voor Belgrado volgens onze poll.

 Om 20.00 werd onze 'Eurosong'poll afgesloten. In totaal werden 371 stemmen uitgebracht en al die bezoekers maakten zo hun voorkeur kenbaar op de vraag 'Wie moet er voor ons land naar BELGRADO ?'

En dit is de uitslag (finale) :

01. Ishtar : 40,16%.
02. Paranoiacs : 25,34%.
03. Sandrine : 23,99%.
04. Nelson : 6,74%.
05. Brahim : 3,77%

Als het van jullie afhangt gaat Ishtar voor ons land naar Belgrado. Straks na de eerste aflevering van de negende reeks van 'Flikken' komen we te weten of ze daadwerkelijk de Belgische kandidaat voor de 53e editie van het Eurovisie Songfestival zullen worden.

09-03-2008 om 20:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond kiest Portugal de opvolger van Sabrina.

Portugal logo 2008 Net als de twee voorbije jaren houdt de Portugese nationale omroep (RTP) ook dit jaar een nationale finale. Zelfs de selectieprocedure wordt gehandhaafd wat er dus op neerkomt dat er opnieuw tien componisten werden aangezocht om een inzending te componeren. 'Festival da Canção 2008' komt vanavond rechtstreeks vanuit het Teatro Camões (Parque das Nações) in de hoofdstad Lissabon en de presentatie is in handen van Silvia Alberto. De kandidaat voor Belgrado zal volledig door televoting worden bepaald.

* indeling van de nationale finale :

01. "Em água e sal" (tekst : Ines Pêndrosa ; muziek : Tiago Machado ; productie : Elvis Veiguinha) door Marco Rodrigues.
02. "Cavaleiro da manhã" (tekst, muziek en productie : Carluz Belo) door Carluz Belo.
03. "Por ti Portugal" (tekst : João Baião ; muziek : Fernando Martins, Alexandra Valemtin ; productie : Fernando Martins) door Big Hit : één van de leden van het viertal is Gonçalo Medeiros die in 2004 op een tweede plaats eindigde tijdens de nationale finale met "Novo e clássico". Datzelfde jaar mocht hij als backingvocal naar het Eurovisie Songfestival. Carlos Coincas nam in 1997 reeds deel aan de nationale selectie en strandde toen met "Canto de esperar" in de halve finale. 
04. "Porto de encontro" (tekst : Miguel Majer ; muziek en productie : Miguel Majer en Ricardo Santos) door Joana Melo.
05. "Senhora do mar" (tekst : Carlos Coelho : muziek : Andrej Babić ; productie : Carlos Coelho) door Vânia Fernandez.
06. "Do outro lado da vida" (tekst : Nuno Marques da Silva ; muziek en productie : Nuno Feist) door Vanessa : ze nam vorig reeds deel aan de nationale selectie en eindigde toen met "Além do sonho", een duet met Henrique Feist op een derde plaats.
07. "Canção pop" (tekst : Nuno Markl, Maria Vasconcelos ; muziek en productie : Renato Júnior) door Ricardo Soler.
08. "Obrigatório ter" (tekst : Pedro Malaquias ; muziek en productie : Jan Van Dijck) door Alex Smith.
09. "O poder da mensagem" (tekst, muziek en productie : Ménito Ramos) door Tucha.
10. "Magicantasticamente!" (tekst en muziek : Gimba, Luís Miguel Viterbo ; productie : Gimba) door Bla Bla Bla : één van de leden van het trio is Francisco Rebele Andrade die in 2004 op een derde plaats eindigde tijdens de nationale finale met "Caminhos singelos". Hij mocht dat jaar mee naar het Eurovisie Songfestival als backingvocal. Ana Ferreira maakte vorig jaar als backingvocal haar debuut tijdens het Eurovisie Songfestival.

Carlos Coelho waagt dit jaar voor het eerst zijn kansen in thuisland Portugal. In 2004 en 2005 nam hij reeds deel aan de nationale selectie in Litouwen. Dit jaar zou hij daar ook deelnemen als componist van een nummer voor Rūta Ščiogolevaitė (vorig jaar nog tweede). Maar uiteindelijk ging deze samenwerking niet door daar de zangeres onlangs moeder is geworden. Andrej Babić kennen we dan weer van de Kroatische inzending van 2003, de Bosnische inzending van 2005 en de Sloveense inzending van vorig jaar.

Verder in dit rijtje vinden we Elvis Veiguinha terug. Hij schreef samen met José Manuel Afonso tekst en muziek van de Portugese inzending van twee jaar geleden. Met het nummer "Coisas de nada" eindigden de meiden van Nonstop tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival op een negentiende plaats. Vorig jaar was hij verantwoordelijk voor "Ai pode" van Luísa Lata, goed voor een achtste plaats op tien deelnemers. Fernando Martins was vorig jaar ook reeds van de partij. Toen eindigde Teresa Radamanto met "Ai de quem nunca cantou" op een tweede plaats na winnares Sabrina.

Jan Van Dijck, van oorsprong een Nederlander maar al jaren werkzaam in het land, is ook al een oude bekende. Hij componeerde samen met Luís Filipe het nummer "Há sempre alguém", waarmee zangeres Nucha in 1990 op een twintigste plaats strandde met amper negen puntjes. Nuno Feist is ook opnieuw van de partij. Vorig jaar wisten Vanessa & Henrique Feist met "Além do sonho" beslag te leggen op een derde plaats.

'Festival da Canção 2008', de nationale finale, gaat vanavond van start om 21.40 plaatselijke tijd (22.40 Belgische tijd) en rond de klok van 23.35 plaatselijke tijd (00.35 Belgische tijd) weten we wie het land mag gaan vertegenwoordigen tijdens de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. De uitzending komt rechtstreeks op het scherm (RTP1 en RTPi) en kan ook via het internet worden gevolgd (klik hier). Portugal treedt dit jaar aan tijdens de tweede halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival en dit op donderdag 22 mei. (bron : RTP
)

09-03-2008 om 15:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : gastland Servië gaat vanavond van start met festivaltweedaagse.

Beovizija 2008 In eerste instantie zou men op dinsdag 19 en woensdag 20 februari jongstleden in Servië de kandidaat gaan kiezen voor de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Maar daags voor de halve finale kwam dan het nieuws dat de Servische nationale omroep de nationale selectie voor onbepaalde tijd had uitgesteld. Dit uitstel had alles te maken met de politieke toestand in de regio. Midden vorige maand verklaarde Kosovo, tot dan een autonome provincie van Servië, zich onafhankelijk. Gezien deze nieuwe situatie vond de nationale omroep het opportuun om de nationale selectie voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Nadien maakte RTS (de nationale omroep) de nieuwe data bekend van 'Beovizija 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival, en de halve finale gaat vanavond door, de finale staat voor morgen op het programma.

Tijdens deze halve finale treden twintig kandidaten aan en een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) bepalen de tien kandidaten die mogen doorgaan naar de finale. Ook morgen, tijdens de finale, ligt het lot van de kandidaten in handen van die vakjury en de kijkers thuis.

* volgorde van optreden tijdens  de halve finale :

01. "Iznad nas" (tekst : Aleksandra Berček ; muziek : Petar Jelić) door Studio Alektik en Cveta Majtanović.
02. "Dunav" (tekst : Vojislav Malešev ; muziek : Drum'n'Zez) door Drum'n'Zez.
03. "S tobom bih ostala" (tekst en muziek : Vuk Protić) door Negativ : eindigde in 2004 tijdens de nationale finale op een vierde plaats met "Zbunjena". Vorig jaar werd met "Prava stvar" een gedeelde derde plaats behaald.
04. "Možda baš" (tekst : Ana Petonjić ; muziek : Nihad Petonjić) door Mogul : eindigde in 2004 op een twintigste plaats tijdens de nationale finale met "Ne trgujem osecanjima".
05. "Slepa ulica" (tekst : Antonija Šola ; muziek : Srđan Simić Kamba) door Nenad Ćeranić.
06. "Kvar" (tekst en muziek : Ognjen Cvekić) door Betty Boop : werd vorig jaar tijdens de nationale finale vijfde met "Sama".
07. "Prečica do dna" (tekst en muziek : Dragana Jovanović) door Sloba Bajić : werd in 2004 tijdens de nationale finale negentiende met "Mozeš da me ne voliš".
08. "Beli jablan" (tekst : Boban Janković en Aleksa Jelić ; muziek : Boris Krstajić) door Aleksa Jelić en Ana Štajdohar : Aleksa Jelić eindigde vorig jaar op een zevende plaats met "Beli grad".
09. "Dobra vila" (tekst en muziek : Vladimir Graić) door Beauty Queens : namen vorig jaar deel aan het Eurovisie Songfestival als backings bij de Servische inzending. 
10. "Tijana" (tekst en muziek : Vladimir Jovančić) door Andrej Ilić Bend.
11. "Da si tu" (tekst en muziek : Lejla Hot) door Lejla Hot.
12. "Kao da hodam" (tekst en muziek : Ivana Ćosić) door Ivana Ćosić.
13. "Nisi prvi" (tekst en muziek : Leontina Vukomanović) door Tamara Nikezić.
14. "Ako me čuješ" (tekst en muziek : Dejan Vozlić) door Dejan Vozlić : nam in 2006 deel aan de Servische halve finale en eindigde met "Nisam kriv" op een dertiende plaats.
15. "U život kockam se..." (tekst : Jelena Zana ; muziek : Žika Zana) door Zana.
16. "Sada ili nikada" (tekst : Marko Vulinović ; muziek : Vladimir Preradović) door Marko Vulinović : werd in 2004 tweede tijdens de nationale finale als lid van de groep Peti element met het nummer "Reka bez povratka".
17. "Čudesni svetovi" (tekst : Ana Janković, Ana Ignjatović en Milovan Bošković ; muziek : Ana Janković, Milovan Bošković, Nebojša Anđelković en Miroslav Ničić) door Zoe Kida u Zemlji Gruva.
18. "Čućemo,čućete..." (tekst : Tijana Mangović, Ivan Aleksijević ; muziek : Ognjen Popović) door Ognjen en prijatelji.
19. "Bezimena" (tekst en muziek : Bane Opačić) door Denis en Obule : namen in 2004 deel aan de halve finale van de nationale selectie en eindigden met "Tvoje oci zive" op een zesde plaats.
20. "Oro" (tekst : Minacord ; muziek : Željko Joksimović) door Jelena Tomašević : werd in 2004 elfde tijdens de nationale finale met "Kad ne bude tvoje ljubavi". In 2005 werd ze tijdens de finale tweede met "Jutro". Haar inzending dit jaar is van de hand van Željko Joksimović die in 2004 met "Lane moje" op een tweede plaats eindigde tijdens het Eurovisie Songfestival. Twee jaar geleden was hij verantwoordelijk voor de Bosnische inzending "Lejla" waarmee Hari Mata Hari een derde plaats bereikte. Samen met Jovana Janković zal hij dit jaar de kijkers doorheen de twee halve finales en finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival gaan leiden.

Beide shows gaan door in het Sava Center in de hoofdstad Belgrado en meer nieuws over de kandidaten alsook videoclips kan je terugvinden op de website van de omroep. Deze halve finale, gepresenteerd door twee duo's zijnde Branislav Katić/Nina Radulović en Đorđe Maričić/Kristina Radenković, kan rechtstreeks worden gevolgd vanaf 21.00 (link). Rond de klok van 23.30 weten we welke tien kandidaten morgen morgen gaan strijden voor het Servische ticket voor de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens deze halve finale zullen de jaarlijkse muziekprijzen worden uitgereikt en is er een huldebetoon aan Toše Proeski, de allereerste winnaar van de nationale selectie in 2003. Hij krijgt postuum een 'Lifetime Achievement Award'. (bron en logo : RTS)

09-03-2008 om 13:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.€UROSONG - W @ TCHER : De dag des oordeels !

Eurosong 2008 logo (klein) De voorbije twee zondagen keek onze '€URSONG-W @ TCHER' met meer dan één kritisch oog naar de tien kandidaten die tijdens de halve finales de revue passeerden. Zoals geweten kiest de Vlaamse bevolking vanavond de Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Wij zetten zijn bevindingen nogmaals op een rijtje. Maar uiteindelijk ligt de beslissing straks nog steeds in uw handen.

DE DAG DES OORDEELS

Vanavond krijgen we de vijf finalisten voorgeschoteld. Eén van die vijf zal in mei ons land vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van het Songfestival. Hopelijk wordt het alsnog een spannende strijd…   

Brahim Als eerste komt onze vriend Brahim op 't podium met "What I like about you". Hij is al een publieksheld in Vlaanderen en hij wil zijn muziek exporteren naar Europa. Naast zijn oprechte uitstraling bezit hij ook een heel pak zangmogelijkheden. Toch vind ik het genre net iets minder voor een Songfestival. Maar weegt dit argument op tegen de smaakvolle act ?

 Bij het volgende nummer duw ik nog steeds onbegrensd op de volumeknop van mijn tv. De Paranoiacs met "Shout it out" doen mijn kot daveren. Vind het prima 'flemish' electropop zonder franjes. Lekker chaotisch. Speciaal stemmetje heeft de leider van de band wel. Waw, het geheel klopt als een bus : tekst, muziek en de band. Een minpunt vind ik nog steeds het 'hey hey hey…'-gelul midden het nummer, knippen mannen die bullshit nu het nog kan. Een echte kanshebber.

Nelson
 Daarna zit een jonge gast in zijn wit 'Marcelleke' achter de piano. Nelson brengt "When I can't find love". Hij bruist van tedere zangkwaliteiten. Ik hoor het nummer binnenkort al vijftig maal op Radio 2 en/of Donna. Maar het nummer zal nooit verkopen. Je hebt zo van die singles. Toch meent hij het serieus, er ligt iets op z'n maag maar het komt er niet echt uit. Ik meen me te herinneren dat de combinatie Vlaanderen met ballades tot hiertoe niet echt een succesverhaal werd. Het nummer vergelijk ik met een fietser die zich laat uitbollen voor een overweg. Hij speelt met de trappers van z'n fiets en stopt met zijn broeder op tijd voor de gesloten overweg. Voor vanavond vind ik het nummer nog steeds een ideaal moment om het toilet op te zoeken en daarna met één hand in de frigo iets fris te graaien.

Sandrine Bij het volgende nummer valt mijn mond wijd open. "I feel the same way" zingt Sandrine. Wat heeft ze een klassevolle uitstraling. Qua zangprestatie steekt Sandrine met kop en schouder boven de vier andere kandidaten uit. Het liedje is niet meteen mijn persoonlijke smaak, maar waarom niet voor anderen hé ? Wat me enkel stoort is het repetitieve karakter van het nummer. Maar misschien hoort dat wel bij het Songfestival ? Ik vind het een complete act in een originele verpakking.  Goed en eens iets anders ! Toch wel een kanshebber voor Belgrado.

 Het 'doe'moment is aangebroken voor Isthar. Ze brengen "O julisi na jalini". Ik vind het toch zo een schoon en zacht nummer… Het origineelste nummer van alle inzendingen dit jaar. Een zelf gefabriceerd taaltje. Zonder dat ik het besef, probeer ik mee te neuriën. En is het lied véél te vroeg gedaan… Haar zangtalent is niet te stuiten. De sfeer zal zeker niet alleen aanslaan in Oost-Europa maar ook ver daarbuiten. Licht opbouwend nummer met een stevige basis, zo eenvoudig en misschien daarom wel DE grootste kanshebber voor Belgrado ?

Veel plezier vanavond !

09-03-2008 om 11:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond kiest Rusland de deelnemer voor het Eurovisie Songfestival.

Rusland logo Vanavond mogen de Russen opnieuw gaan kiezen. Niet voor een nieuwe president zoals afgelopen zondag, maar wel voor de kandidaat die het land mag gaan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival.

Sergey Lazarev (Rusland) Eind vorige maand maakte
RTR reeds de namen bekend van 25 artiesten die mogen deelnemen aan de nationale selectie. Geïnteresseerden konden hun nummer voor deze selectie indienen tot en met vrijdag 01 februari jongstleden. Eerder deze week raakte nog bekend dat het deelnemersveld zou worden uitgebreid met twee kandidaten. Beiden dienden hun nummer nochtans in na het verstrijken van de deadline maar mogen alsnog deelnemen. Eéntje is alvast geen onbekende want het is Polina Smolova die twee jaar geleden deelnam aan het festival voor Wit-Rusland met "Mum". Ze behaalde een tweeëntwintigste en voorlaatste plaats in de halve finale. De andere artiest is Sergey Lazarev (foto). 
 
* volgorde van optreden tijdens de nationale finale :

01. "Colours of my love" door A-Sortie : de groep nam in 2005 ook reeds deel aan de nationale selectie maar strandde toen met "Keep on shining" op een vijfde plaats in de tweede halve finale.
02. "Na rasstoyanii dyhanya" door Polina Smolova : nam in 2006 deel aan het Eurovisie Songfestival en eindigde met "Mum" op een tweeëntwintigste en voorlaatste plaats in de halve finale. Na eerder in 2004 deel aan de Wit-Russische nationale finale met "Pjesnja o ljubvi" en eindigde toen op een achtste plaats. Ook in 2005 nam ze deel aan de nationale selectie met "Smile". Ze won de voorronde maar moest het in de finale afleggen tegen Angelika Agurbash.
03. "Qarligaclar" door Asylyar (Alsou Zainutdinova).
04. "Porque amor" door Zhenya Otradnaya.
05. "Siberia" door Aero (leadzanger Andrey Makarenko).
06. "The needle" door Anna Mushak en William.
07. "Gotta let it go" door Nora Adam.
08. "So you can tell me" door Natalia Terehova.
09. "Otpuskayu tebya" door Zhenya Rasskazova.
10. "Believing" door Dima Bilan : eindigde in de Russische nationale finale van 2005 op een tweede plaats met "Not that simple". Hij wist twee jaar geleden met "Never let you go" beslag te leggen op de tweede plaats tijdens het festival in de Griekse hoofdstad Athene.
11. "Always all alone" door Elena Gorskaya (Gorbushina).
12. "Crescent and cross" door Alexandr Panaiotov : nam in 2005 deel aan de Russische nationale finale en eindigde met "Balalaika" op een vijfde plaats, een nummer dat hij samen bracht met Alexei Chumakov.
13. "Who I am without your love" door Pierre Narciss & Jam Sheriff : Jam Sheriff nam in 2005 deel aan de nationale finale en eindigde met Elena Terleeva op een zesde plaats met het nummer "No more war".
14. "Holodnymi paltsami" door Yuliya Mihalchik.
15. "Another side of midnight" door Granat.
16. "Wreck" door Sabrina.
17. "Don't break my heart" door BK.
18. "It's no dream" door Aza Bataeva.
19. "Sny" door Tamila Bloggy (Grischenko).
20. "My - parallelnie miry" door Prime Minister : in 2002 mochten zij reeds voor Rusland naar het festival met "Northern girl", goed voor een tiende plaats. De groep bestond toen wel uit andere leden.
21. "One more try" door Anatoliy Alyoshin.
22. "New Russian Kalinka" door Alexey Vorobyov.
23. "titel onbekend" door Roman Bezhin.
24. "Flyer" door Sergey Lazarev.
25. "Tri luny" door Natalia Astafieva.
26. "Day nam dozhd" door Max Lorens & Satsura.
27. "King of seduction" door Olga Varvus.

Dima Bilan De kandidaat voor Belgrado zal worden gekozen door een vakjury en door de kijkers (via sms, per telefoon en via het internet). Bij een gelijke stand zal de uitslag van de televoting de doorslag geven. De nationale finale gaat om 20.50 plaatselijke tijd (18.50 Belgische tijd) van start en kan rechtstreeks via het internet gevolgd worden (link 1, link 2, link 3). 
(bron : RTRESC Kazachstan)

09-03-2008 om 03:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Rodolfo Chikilicuatre vertegenwoordigt Spanje tijdens de komende editie van het Songfestival.

Rodolfo Chikilicuatre Ook Spanje heeft de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen. Na een marathonuitzending van zowat drie uur is bekend geworden dat Rodolfo Chikilicuatre het land zal vertegenwoordigen tijdens de finale van de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival met het nummer "Baila el ChikiChiki".

De tien nummers die aan de nationale finale deelnamen waren reeds sinds vorige week bekend en tot 20.00 vanavond kon reeds op die nummers worden gestemd. Uiteindelijk telden die stemmen mee voor 20% van de uitslag. Nadat alle nummers ten gehore waren gebracht gingen de lijnen opnieuw open en kon er opnieuw gestemd worden, die stemmen vertegenwoordigden 80% van de uitslag.

* uitslag van '¡Salvemos Eurovisión !' (tussen haakjes de punten van de eerste en tweede stemronde) :

01. "Baila el ChikiChiki" door Rodolfo Chikilicuatre : 60 punten (12+48).
02. "Todo está en tu mente" door Coral : 48 punten (8+40).
03. "La revolucion sexual" door La Casa Azul : 42 punten (10+32).
04. "Un olé" door Arkaitz : 32 punten (4+28).
05. "Caramelo" door Marzok Mangui : 31 punten (7+24).
06. "Si pudiera" door Bizarre : 22 punten (6+16).
07. "Piensa gay" door Lorena C : 22 punten (2+20).
08. "Me encanta bailar" door Innata : 15 punten (3+12).
09. "100x100" door Ell*as : 9 punten (5+4).
10. "I do you" door D-Vine. : 9 punten (1+8).

De tien nummers die deelnamen aan '¡Salvemos Eurovisión !' kunnen nog steeds beluisterd worden via de MySpace-pagina die eerder door de omroep werd geopend. Als één van de 'Big 4' (samen met Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk) is Spanje zoals reeds hierboven vermeld elk jaar verzekerd van een plaats in de finale. (bron en foto : TVE)

09-03-2008 om 01:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : indeling Zweedse finale is bekend, Charlotte Perelli opent en BWO sluit af.

 Sinds gisterenavond is het deelnemersveld voor de finale van 'Melodifestivalen 2008' helemaal compleet. Sibel en Nordman zijn de twee artiesten die de reeds eerder gekozen finalisten zullen vervoegen aanstaande zaterdag in Globen (Stockholm) tijdens de Zweedse nationale finale.

Ondertussen is ook de volgorde van optreden bekendgemaakt. In de finale zullen tien artiesten aantreden (de nummers één en twee uit elke halve finale samen met de twee winnaars van 'Andra chansen').

* indeling finale 'Melodifestivalen 2008' :

 01. "Hero" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren) door Charlotte Perrelli (vierde voorronde).

 02. "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel ('Andra chansen', vierde voorronde).

 03. "Just a minute" (tekst : Magnus Rongedal, Henrik Rongedal ; muziek : Amir Aly, Henrik Wikström, Magnus Rongedal, Henrik Rongedal) door Rongedal (tweede voorronde).

 04. "Hur svårt kan det va" (tekst en muziek : Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Linda Bengtzing (vierde voorronde).

 05. "I love Europe" (tekst : Ingela 'Pling' Forsman ; muziek : Torgny Söderberg, Magnus Johansson) door Christer Sjögren (eerste voorronde).

 06. "Thank you" (tekst en muziek : Sandra Nordström, Mathias Venge, Peter Wennerberg) door Amy Diamond (WILDCARD) (eerste voorronde).

 07. "Empty room" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Aleena Gibson) door Sanna Nielsen (tweede voorronde).

 08. "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door Nordman ('Andra chansen', vierde voorronde).

 09. "Upp o hoppa" (tekst : Anderz Wrethov, Frida Muranius, Sam Persson ; muziek : Anderz Wrethov, Frida Muranius) door Frida feat. Headline (derde voorronde).

 10. "Lay your love on me" (tekst en muziek : Alexander Bard, Anders Hansson, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström) door BWO (derde voorronde).

De winnaar van de nationale selectie neemt op donderdag 22 mei eerstkomende deel aan de tweede halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Tussen morgen (maandag) en vrijdag stellen we dagelijks twee kandidaten voor de finale (opnieuw) wat van naderbij voor ! (bron : SVT, ESC Sweden)

09-03-2008 om 01:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : hoe kan je vanavond geldig stemmen ?

 Vanavond krijgen we in eigen land de FINALE van 'Eurosong 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Net als de voorbije zes weken, tijdens de voorrondes en de halve finales, ligt het lot van de kandidaten ook nu weer in handen van de kijkers thuis. De vakjury blijft van de partij maar geeft enkel commentaar en geeft ook stemadvies.

Tijdens 'Flikken' kunnen de kijkers per telefoon, sms of via de rode knop van hun afstandsbediening (digitaal) hun stem uitbrengen op één van de vijf kandidaten.

* stemmen via sms : je smst het nummer van je keuze naar het nummer 3470 (een sms'e kost 0,50 €).

01. Brahim : sms 1 naar 3470.
02. 
Paranoiacs : sms 2 naar 3470.
03. 
Nelson : sms 3 naar 3470.
04.
 Sandrine : sms 4 naar 3470.
05.
 Ishtar : sms 5 naar 3470.

* stemmen via telefoon : je geeft je keuze door via telefoon via één van onderstaande nummers. Het tarief hiervoor bedraagt 0,50 € per oproep via een traditionele telefoonlijn. De operator van de kijker kan evenwel een interconnectiekost aanrekenen.

01.
 Brahim : 0905/56.10.1.
02. 
Paranoiacs : 0905/56.10.2.
03. 
Nelson : 0905/56.10.3.
04.
 Sandrine : 0905/56.10.4.
05.
 Ishtar : 0905/56.10.5.

digitaal stemmen : je kan je antwoord doorgeven via een digitale settop-box van Telenet door op de rode knop te duwen. Het tarief hiervoor bedraagt 0,50 € per stem.

OPGELET : de lijnen gaan pas vanavond open op het moment dat presentator
Bart Peeters het startsein geeft. Vroeger stemmen heeft dus geen zin ! Tot slot geven we ook mee dat je per toestel maar één keer kan stemmen op je favoriete kandidaat.

De FINALE van 'Eurosong 2008', VANAVOND op Eén. Deel één krijg je tussen 20.50 en 22.00 en deel twee, met de bekendmaking van de resultaten van de televoting, tussen 22.50 en 23.10 (na de eerste aflevering van de negende reeks van 'Flikken'). (bron en logo : Eén)

09-03-2008 om 00:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : WIE GAAT VOOR ONS LAND NAAR BELGRADO ?

Eurosong 2008 logo (klein) Vanavond valt in eigen land de beslissing over wie er naar Servië zal afreizen en mag deelnemen aan de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 20 mei aanstaande. Afgelopen zondag, na afloop van de tweede halve finale, maakte de openbare omroep de volgorde van optreden bekend voor de finale van 'Eurosong 2008'. Net als tijdens de voorrondes en de halve finales treden ook tijdens deze finale vijf kandidaten aan die strijden om dat éne ticket richting Belgrado.

De selectieprocedure is dit jaar enigzins gewijzigd ten opzichte van de editie van twee jaar geleden. Er waren nog steeds vier voorrondes, twee halve finales en een finale maar tijdens elke uitzending treden er dus vijf in plaats van zeven kandidaten aan. De omroep schafte ook de verschillende vakjury's af en het nummer voor de Servische hoofdstad zal gekozen worden door televoting. Een vakjury, bestaande uit Marcel Vanthilt, Kris Wauters van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en Katrina Leskanich (ESF 1997), werd behouden maar het trio mag enkel commentaar geven op de nummers. Zo ook dus vanavond waarbij het lot van de kandidaten opnieuw in handen ligt van de kijkers. Het zijn zij, en enkel zij, die zullen bepalen wie er in Belgrado de Belgische eer hoog zal gaan houden. Sinds afgelopen vrijdag is het ook helemaal zeker dat Kate Ryan, onze vertegenwoordigster in Athene twee jaar geleden met "Je t'adore", vanavond zal aanwezig zijn om de fakkel door te geven aan haar opvolg(st)er(s).

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Eurosong 2008'  :

Brahim 01. "What I like about you" (tekst en muziek : Brahim Attaeb en Alan Glass) door Brahim (lees hier)(WILDCARD).

 02. "Shout it out" (tekst : Raf Stevens ; muziek : Hans Stevens) door Paranoiacs (lees hier)(runner-up eerste halve finale).

Nelson 03. "When I can't find love" (tekst en muziek : Nelson Morais) door Nelson (lees hier)(winnaar eerste halve finale).

Sandrine 04. "I feel the same way" (tekst en muziek : Lawson, Vettese en Howard) door Sandrine (lees hier)(runner-up tweede halve finale).

 05. "O julissi na jalini" (tekst en muziek : Michel Vangheluwe) door Ishtar (lees hier)(winnaar tweede halve finale).

De FINALE van 'Eurosong 2008', VANAVOND op Eén. Deel één krijg je tussen 20.50 en 22.00 en deel twee, met de bekendmaking wie er voor ons land naar Belgrado mag afreizen, tussen 22.50 en 23.10 (na de eerste aflevering van het negende seizoen van 'Flikken'). (bron en foto : Eén)

09-03-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : EBU bevestigt dat de lottrekking doorgaat op maandag 17 maart.

 De EBU heeft laten weten dat de lottrekking voor de beide halve finales en finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival zal doorgaan op maandag 17 maart eerstkomende. Het juiste tijdstip van deze lottrekking is momenteel nog niet bekend maar alles zal wel rechtstreeks via Eurovision.tv te volgen zijn.

Volgende week maandag en dinsdag (17 en 18 maart) komen de delegatieleiders van de 43 deelnemende omroepen samen in de Servische hoofdstad Belgrado en zij zullen ook allen aanwezig zijn tijdens deze lottrekking die doorgaat in het Sava Centre.

Sinds maandag 28 januari laatstleden weten we hoe die halve finales er uitzien want toen werd reeds geloot voor de indeling ervan.

* deelnemers eerste halve finale (dinsdag 20 mei) :

** Montenegro.
** Finland.
** Griekenland.
** Ierland.
** Israël.
** Polen.
** Bosnië-Herzegovina.
** Estland.
** Nederland.
** Roemenië.
** Moldavië.
** San Marino.
** Slovenië.
** Noorwegen.
** BELGIE.
** Andorra.
** Armenië.
** Azerbeidzjan.
** Rusland.

** Duitsland (1).
** Spanje (1).

* deelnemers tweede halve finale (donderdag 22 mei) :

** Kroatië.
** Denemarken.
** Bulgarije.
** Portugal.
** Oekraïne.
** Zwitserland.
** FYROM.
** IJsland.
** Cyprus.
** Letland.
** Wit-Rusland.
** Hongarije.
** Albanië.
** Zweden.
** Turkije.
** Litouwen.
** Georgië.
** Tsjechië.
** Malta.

** Frankrijk (1).
** Verenigd Koninkrijk (1).
** Servië (1).

(1) De 'Big 4' en gastland Servië zijn verplicht om één van beide halve finales uit te zenden en de kijkers uit die landen nemen ook deel aan de televoting van die halve finale. (bron : Eurovision.tv)

08-03-2008 om 21:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Sibel en Nordman naar finale in Zweden, Carola is uitgeschakeld.

 Volgende zaterdag vindt in Globen, in de Zweedse hoofdstad Stockholm, de finale plaats van 'Melodifestivalen 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het het Eurovisie Songfestival. Maar voor het zover is moesten er vandaag nog twee tickets voor die finale worden toegekend en dit in de herkansingsronde, 'Andra chansen', net als vorig jaar een volwaardige show.

De twee resterende finaletickets werden gekozen door de televoters en net als vorig jaar gebeurde dit
via een knock-out systeem. Telkens streden twee liedjes tegen elkaar en de winnaar ging dan over naar de tweede ronde, alwaar opnieuw twee liedjes tegen elkaar uitkwamen. In de tweede ronde kwam winnaar 1 uit tegen winnaar 2 en winnaar 3 tegen winnaar 4. Beide winnaars van de tweede ronde hebben nu een startbewijs op zak voor de finale van volgende zaterdag.

* eerste ronde 'Andra chansen' :

1. E-TypeThe Poodles <-> Sibel.

 "Line of fire" (tekst en muziek : Jakob Samuelsson, Martin Eriksson) door E-TypeThe Poodles (uitgeschakeld).

2. Ola <-> Caracola.

 "Smiling in love" (tekst : Mattias Olsson, Angelica "Aja" Thelin, Magnus Lannér ; muziek : Henrik Serbic) door Caracola (uitgeschakeld).

3. Andreas Johnson & Carola Häggkvist <-> Nordman

 "One love" (tekst en muziek : Carola Häggkvist, Andreas Johnson, Peter Kvint) door Andreas Johnson & Carola Häggkvist (WILDCARD)(uitgeschakeld).

4. Thérèse Andersson <-> Suzzie Tapper

 "When you need me" (tekst : Pontus Hagberg, Malin Eriksson, Jonas Sjöström ; muziek : Pontus Hagberg) door Thérèse Andersson (uitgeschakeld). 

* tweede ronde 'Andra chansen' :

1. Sibel <-> Ola.

 "Love in stereo" (tekst en muziek : Tony Nilsson, Mirja Breitholtz) door Ola (uitgeschakeld). 

2. Nordman <-> Suzzie Tapper

 "Visst finns mirakel" (tekst : Suzzie Tapper ; muziek : Amir Aly, Maciel Numhauser, Robin Abrahamsson, Bobby Ljunggren) door Suzzie Tapper (uitgeschakeld).

* geplaatst voor de finale van 'Melodifestivalen 2008' :

 "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel.

 "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door Nordman.

Grootste verrassing was toch wel de uitschakeling van drievoudig Songfestivaldeelneemster Carola Häggkvist die ditmaal samen met Andreas Johnson deelnam aan de nationale selectie. Zweden treedt dit jaar aan tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 22 mei eerstkomende. (bron en foto's : SVT)

08-03-2008 om 21:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Armeense inzending is bekend.

Sirusho (Armenië) Eerder vanavond werd in Armenië de inzending gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Midden november raakte reeds bekend dat zangeres Sirusho (Harutyunyan) het land zou gaan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 20 mei eerstkomende. Armenië komt trouwens uit in dezelfde halve finale als ons land en Nederland.

Tijdens de finale ('Euravision-2008') zong de zangeres vier nummers en uiteindelijk viel de keuze op "Qele qele". Naar aanleiding van de ongeregeldheden van de voorbije dagen ging de finale door in de studio van de nationale omroep en niet in het 'Academic Opera en Ballet Theatre'.

* de vier nummers tijdens de nationale finale :

01. "Strong".
02. "I can't control it".
03. "I still breathe".
04. "Qele qele".

De zangeres zingt al sinds haar zevende levensjaar en stond ook al in het buitenland op diverse podia. Haar eerste album bracht ze negen jaar geleden uit en kreeg de toepasselijke titel "Sirusho", een tweede album verscheen in 2005. Vorig jaar gaf de zangeres nog de Armeense punten tijdens de finale van het 52e Eurovisie Songfestival, gehouden in de Finse hoofdstad Helsinki.

Wie de nummers nogmaals wil beluisteren kan dat nog steeds doen, sinds eergisteren staan ze online op de website van de nationale omroep (klik hier). (bron en foto : Armtv)

08-03-2008 om 20:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (08-03-2008).

 Vandaag, zaterdag 08 maart, is het 'Internationale Vrouwendag' en daarom zetten we deze editie van 'Vers van de pers' in met een zangeres uit eigen land en eentje uit Duitsland.

 Sinds vandaag is de nieuwe single van Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') beschikbaar. "Zus" is meteen ook het campagnelied geworden van 'Wereldsolidariteit' en deze ngo zet ditmaal 'straffe madammen uit het Zuiden' in de kijker.

 Afgelopen donderdag eindigde Carolin Fortenbacher tijdens de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival op een tweede plaats met "Hintern Ozean". Haar nieuwe album, "Drama", ligt sinds gisteren in de winkelrekken en daarop mocht haar festivalbijdrage natuurlijk niet op ontbreken.
 
Daniel Mitsogiannis - Pame Ook de voorbije week kwamen opnieuw een aantal nummers uit de Zweedse selectie op single uit. Zo liggen "Izdadje (never fall in love)" van Mickey Huskic (uit de derde voorronde) "Ingen mår så bra som jag" van Fronda en "För många ord om kärlek " van Niklas Strömstedt sinds afgelopen woensdag in de platenzaken in het Scandinavische land. "If I could" van Calaisa en "Pame" van Daniel Mitsogiannis liggen pas aanstaande woensdag in de platenzaken. Ook de inzendingen van de finalisten komen volgende week in roulatie.

Sébastien Tellier - Sexuality Gisteren raakte bekend dat Sébastien Tellier de Franse kleuren zal verdedigen met "Divine". Dat nummer staat op zijn jongste album dat sinds eind vorige maand in de platenzaken ligt. "Sexuality" bevat daarnaast nog tien nummers. Een aanrader wie wil kennismaken met de zanger.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. "Magical sensation" van Katy Satyn (Eurosong 2008) en "Addicted to you" van Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) liggen volgende week in de platenzaken. Op "My music" van Ellis-T (Eurosong 2008) blijft het nog eventjes wachten, maar nu blijkt er al interesse uit het buitenland. En DJ Bobo (ESF 2007) komt volgende maand met een nieuwe single en een nieuw (zomers) album. Meer daarover in een latere editie. 

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

08-03-2008 om 20:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Margriet Hermans geen voorzitter Open Vld.

 Gemeenschapssenator Margriet Hermans wordt dan toch niet de nieuwe voorzitter van Open Vld. Midden vorige maand maakte ze bekend dat ze de strijd zou aangaan met huidig voorzitter Bart Somers. Somers werd vandaag met 69,45 % van de stemmen herverkozen en blijft dus ook de komende vier jaar voorzitter van de partij.

Margriet Hermans haalde bij één stem op vier en klokte uiteindelijk af op 22,65 % en de derde kandidaat, Christian De Stoop, behaalde uiteindelijk 7,89 %. Met haar kandidatuur wou Hermans het signaal geven dat de partij, naast een sterk sociaal-economisch verhaal, alle lagen van de bevolking in de kijker wil plaatsen.

Margriet Hermans nam in totaal driemaal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In 1987 eindigde ze met "In slow motion" op een zevende plaats en twee jaar later was "Wat ik bedoel" goed voor een zesde plaats. Negen jaar geleden, in 1999, waagde ze voor een derde maal haar kans maar met "Ik vaar met je mee" bleef ze in de eerste voorronde op een vierde plaats steken. Datzelfde jaar stapte ze ook in de nationale politiek, eerst bij VU-ID21 en later, bij het uiteenvallen van de Volksunie, maakte ze de overstap naar de toenmalige VLD (nu Open Vld).
(bron : deredactie.be)

08-03-2008 om 17:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : Roemenië kiest kandidaat voor de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival op zondag 01 juni.

JESF 2008 logo Roemenië zal dit jaar deelnemen aan de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival. De nationale omroep (TVR) kiest de kandidaat voor Limassol op zondag 01 juni eerstkomende tijdens een twee uur durende nationale finale.

Sinds vorige zaterdag, 01 maart, kunnen geïnteresseerden hun kandidatuur voor die nationale finale insturen en ze hebben nog tot en met woensdag 30 april aanstaande de tijd om dit te doen. Op maandag 05 mei zal de nationale omroep dan de namen bekendmaken van de kandidaten die zullen deelnemen aan de finale. Net als tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival zal de kandidaat voor Limassol gekozen worden door een vakjury (50%) en door televoting (50%). 

Roemenië neemt reeds sinds de eerste editie, in 2003, deel aan het Junior Eurovisie Songfestival. In 2004, in het Noorse Lillehammer, behaalde het land het beste resultaat tot op heden : een vierde plaats voor Noni Razvan Ene met "Iti multumesc". Het land mocht ook reeds een editie van het jaarlijkse liedjesfestival organiseren. In tegenstelling tot bij het Eurovisie Songfestival, waarbij het winnende land het jaar nadien het festival organiseert, kunnen bij het Junior Eurovisie Songfestival nationale omroepen hun kandidatuur inzenden bij de EBU die dan beslist wie het festival mag organiseren. En zodoende werd de editie van 2006 in de Roemeense hoofdstad Boekarest georganiseerd. (bron : TVR)

08-03-2008 om 17:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : VRT zendt de twee halve finales Eurovisie Songfestival uit.

 Bij nader onderzoek van het typeschema van de openbare omroep zal Eén beide halve finales van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival gaan uitzenden. In het typeschema voor de 'lente 2008' van de zender, dat loopt tot en met zondag 01 juni eerstkomende, lezen we dat de tweede halve finale rechtstreeks op het scherm zal komen.

Zowel de eerste halve finale, op dinsdag 20 mei, als de tweede halve finale, op donderdag 22 mei zal vooraf worden gegaan door een 'de rode loper extra'. Ook op zaterdag 24 mei, voorafgaand aan de finale, zal er een speciale uitzending komen van het mediamagazine dat ook dan in het teken zal staan van de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Gisteren raakte ook al bekend dat ook de Nederlanders kunnen genieten van beide halve finales. Zowel ons land als Nederland nemen deel aan de eerste halve finale op dinsdag 20 mei eerstkomende. (bron : VAR)

08-03-2008 om 16:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : België treedt als vijftiende aan tijdens de halve finale volgens Marc Coenegracht (HLN).

 Oud-Eurosongjurylid Marc Coenegracht slaat vandaag in Het Laatste Nieuws de bal wel compleet mis door te stellen dat België als vijftiende zal aantreden tijdens de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival.

Volgens de 'festivalkenner' treden we net na Noorwegen aan en voor de inzending van Andorra. Meer dan waarschijnlijk heeft Coenegracht een glazen bol want de lottrekking voor de indeling van beide halve finales (op dinsdag 20 en donderdag 22 mei) alsook voor de finale (op zaterdag 24 mei) gaat pas volgende week maandag, 17 maart, door in de Servische hoofdstad Belgrado tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders van de deelnemende omroepen.

Bij nader onderzoek blijkt dat Coenegracht zich baseert op de lottrekking die op maandag 28 januari plaatsvond en waarin de indeling van de halve finales werd bepaald. En tijdens die lottrekking kwam België als vijftiende uit de trommel, net na Noorwegen en voor Andorra.

Hieronder zetten we nogmaals (als geheugensteuntje) de indeling van beide halve finales op een rijtje.  

* deelnemers eerste halve finale (dinsdag 20 mei) :

** Montenegro.
** Finland.
** Griekenland.
** Ierland.
** Israël.
** Polen.
** Bosnië-Herzegovina.
** Estland.
** Nederland.
** Roemenië.
** Moldavië.
** San Marino.
** Slovenië.
** Noorwegen.
** BELGIE.
** Andorra.
** Armenië.
** Azerbeidzjan.
** Rusland.

** Duitsland (1).
** Spanje (1).

* deelnemers tweede halve finale (donderdag 22 mei) :

** Kroatië.
** Denemarken.
** Bulgarije.
** Portugal.
** Oekraïne.
** Zwitserland.
** FYROM.
** IJsland.
** Cyprus.
** Letland.
** Wit-Rusland.
** Hongarije.
** Albanië.
** Zweden.
** Turkije.
** Litouwen.
** Georgië.
** Tsjechië.
** Malta.

** Frankrijk (1).
** Verenigd Koninkrijk (1).
** Servië (1).

(1) De 'Big 4' en gastland Servië zijn verplicht om één van beide halve finales uit te zenden en de kijkers uit die landen nemen ook deel aan de televoting van die halve finale. 
(logo : Eurovision.tv)

08-03-2008 om 15:05 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs