Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

01-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Andy Abraham voor het Verenigd Koninkrijk naar het Songfestival.

 Vanavond werd in het Verenigd Koninkrijk de kandidaat voor Belgrado gekozen en dit jaar gebeurde dat via een gloednieuwe formule. 'Making your mind up' kreeg een vervolg onder de vorm van 'Eurovision - Your Decision'.

Die nationale finale kreeg dus meteen een nieuwe naam en een nieuw format maar het bleven uiteindelijk de kijkers die mochten beslissen wie er voor het land naar de Servische hoofdstad mag afreizen. Aan het einde van deel één, eerder op de avond, raakte bekend dat vier kandidaten doormochten naar de volgende ronde (lees hier).

01. "It's you" door The Revelations.
02. "Changes" door Simona Armstrong.
03. "Woo (U got me)" door Michelle Gayle.
04. "Even if" door Andy Abraham (WILDCARD).

Aan het begin van het tweede deel werd bekendgemaakt dat het tussen Andy Abraham en Michelle Gayle zou gaan om naar Belgrado af te reizen. Beiden mochten hun nummer opnieuw zingen en dan gingen de lijnen opnieuw open (de eerder behaalde stemmen bleven behouden).

Tijdens dit tweede deel maakte Katrina Leskanich, jurylid 'Eurosong 2008' en de laatste winnares voor het Verenigd Koninkrijk (1997), haar opwachting. Zij bracht er "Love shine a light", haar winnend Songfestivalnummer van destijds, in een nieuwe mix.

En dan was het moment aangebroken waarop de naam van de winnaar werd bekendgemaakt : Andy Abraham zal het land gaan vertegenwoordigen met "Even if". Als één van de 'Big 4' (samen met Duitsland, Frankrijk en Spanje) is het Verenigd Koninkrijk jaarlijks meteen verzekerd van een plaats in de finale. (bron en foto : BBC)

01-03-2008 om 22:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : volgende zaterdag 'Andra chansen' in Zweden.

 Over twee weken, op zaterdag 15 maart, kennen we de Zweedse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Maar eer het zover is moeten er volgende week zaterdag nog twee tickets voor die finale worden toegekend. Net als de voorbije zes jaar gaat ook dit jaar de nationale selectie door met 32 inzendingen. In elk van de vier voorrondes traden acht kandidaten aan : de nummers één en twee gingen rechtstreeks naar de finale, de nummers drie en vier werden naar de herkansingsronde verwezen.

Net als vorig jaar is die herkansingsronde, 'Andra chansen', een volwaardige show en die vindt plaats in de 'Arena Arctica' in Kiruna.

De twee resterende finaletickets worden ook volgende week gekozen door de televoters en net als vorig jaar gebeurt dit via een knock-out systeem. Telkens strijden twee liedjes tegen elkaar en de winnaar gaat dan over naar de tweede ronde, de winnaar van die ronde gaat dan door naar de finale die op zaterdag 15 maart in Globen (Stockholm) zal doorgaan.
 
* indeling 'Andra chansen' :

1. E-TypeThe Poodles <-> Sibel.

 "Line of fire" (tekst en muziek : Jakob Samuelsson, Martin Eriksson) door E-TypeThe Poodles

 "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel

2. Ola <-> Caracola.

 "Love in stereo" (tekst en muziek : Tony Nilsson, Mirja Breitholtz) door Ola

 "Smiling in love" (tekst : Mattias Olsson, Angelica "Aja" Thelin, Magnus Lannér ; muziek : Henrik Serbic) door Caracola.

3. Andreas Johnson & Carola Häggkvist <-> Nordman

 "One love" (tekst en muziek : Carola Häggkvist, Andreas Johnson, Peter Kvint) door Andreas Johnson & Carola Häggkvist (WILDCARD). 

 "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door Nordman.

4. Thérèse Andersson <-> Suzzie Tapper

 "When you need me" (tekst : Pontus Hagberg, Malin Eriksson, Jonas Sjöström ; muziek : Pontus Hagberg) door Thérèse Andersson

 "Visst finns mirakel" (tekst : Suzzie Tapper ; muziek : Amir Aly, Maciel Numhauser, Robin Abrahamsson, Bobby Ljunggren) door Suzzie Tapper

In de tweede ronde komt winnaar 1 uit tegen winnaar 2 en winnaar 3 tegen winnaar 4. Beide winnaars van de tweede ronde hebben een startbewijs op zak voor de finale van zaterdag 15 maart.
(bron en foto's : SVT)

01-03-2008 om 22:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Teräsbetoni voor Finland naar het Songfestival.

Teräsbetoni Finland zal dit jaar tijdens de 53e editie van het Eurovisie Songfestival worden vertegenwoordigd door Teräsbetoni. Vanavond vond de finale plaats van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2008', de nationale selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival.

Voorafgaand aan die finale was er eerst nog de herkansingsronde met de zes kandidaten die zich niet rechtstreeks voor die eindstrijd konden plaatsen. Crumbland en Vuokko Hovatta werden door de kijkers thuis gekozen om alsnog de strijd aan te gaan voor dat éne felbegeerde ticket richting Belgrado (lees hier).

Aan het einde van het eerste deel werden de namen van de drie superfinalisten bekendgemaakt en zij mochten hun nummer opnieuw ten gehore brengen. En dan was het opnieuw aan het publiek om te stemmen. Tijdens het tweede deel werd dan de naam van de winnaar bekendgemaakt door Hanna Pakkarinen, de Finse vertegenwoordigster van vorig jaar.

* de uitslag van de superfinale :

01. "Missä miehet ratsastaa" (tekst en muziek : J. Ahola) door Teräsbetoni : 38,9%.
02. "Valaise yö" (tekst : Ilkka Vainio, Pertti Haverinen ; muziek : Pertti Haverinen) door Kari Tapio : 33,9%.
03. "Can't save me" (tekst en muziek : Cristal Snow, Heikki Liimatainen, Jimi Constantine) door Cristal Snow : 26,5%.

 Finland treedt dit jaar aan tijdens de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival en dit op dinsdag 20 mei eerstkomende. Tot slot willen we nog meegeven dat sinds afgelopen woensdag het compilatie-album met alle inzendingen voor de Finse nationale finale beschikbaar is. 
(bron en foto : YLE)

01-03-2008 om 21:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Linda Bengtzing en Charlotte Perrelli naar finale in Zweden.

 Vanavond vond de vierde en laatste voorronde plaats van 'Melodifestivalen 2008', de Zweedse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Net als de voorbije zes jaar gaat de nationale selectie door met 32 inzendingen. In elk van de vier voorrondes treden telkens acht kandidaten aan : de nummers één en twee gaan rechtstreeks door naar de finale, de nummers drie en vier worden naar de herkansingsronde ('Andra chansen') verwezen. In die uitzending worden dan nog twee nummers gekozen voor de finale. Die finale, op zaterdag 15 maart, vanuit Globen in Stockholm, gaat dan door met tien kandidaten.

* geplaatst voor de finale :

 "Hur svårt kan det va" (tekst en muziek : Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Linda Bengtzing.

 "Hero" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren) door Charlotte Perrelli.

* naar 'Andra chansen' :

 "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door Nordman.

 "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel.

* uitgeschakeld :

 05. "If I could" (tekst en muziek : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Lisa Troedsson-Lundin, Caisa Troedsson-Lundin, Anna Törnqvist, Malin Törnqvist) door Calaisa.

 06. "Ingen mår så bra som jag" (tekst en muziek : Sebastian Fronda, Thomas Thörnholm , Michael Clauss) door Fronda.

 07. "Pame" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Henrik Wikström) door Daniel Mitsogiannis.

 08. "För många ord om kärlek " (tekst en muziek : Niklas Strömstedt) door Niklas Strömstedt (WILDCARD).

Volgende week zaterdag08 maart, vindt de herkansingsronde plaats en dan strijden opnieuw acht kandidaten voor een plaatsje in de finale. Het is dan onder meer uitkijken naar oud-festivalwinnares Carola Häggkvist (ESF 1983-1991-2006, MF 1990-2008) die zich samen met Andreas Johnson (MF 2006-2007-2008) niet rechtstreeks wist te plaatsen voor de finale. Zweden treedt dit jaar aan tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival en dit op donderdag 22 mei eerstkomende. (bron en foto's : SVT)

01-03-2008 om 21:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : nog vier kandidaten in de running voor Brits ticket richting Servië.

Eurovision - Your Decision  (Verenigd Koninkrijk) Vanavond kiest het Verenigd Koninkrijk de kandidaat voor Belgrado en dit jaar gebeurt dat via een gloednieuwe formule. 'Making your mind up' kreeg een vervolg onder de vorm van 'Eurovision - Your Decision'.

Die nationale finale kreeg dus meteen een nieuwe naam en een nieuw format maar het blijven uiteindelijk de kijkers die mogen beslissen wie er voor het land naar de Servische hoofdstad mag afreizen. Er werd ook opnieuw gewerkt met een vakjury, onder leiding van Terry Wogan. Naast hem waren dat John Barrowman en oud-festivaldeelneemster Carrie Grant (Sweet Dreams - ESF 1983). Barrowman en Grant gaven na de twee optredens uit elke categorie hun commentaar en beiden gaven dan de naam van één kandidaat aan die naar de volgende ronde mocht doorgaan. Indien deze twee juryleden geen gemeenschappelijke kandidaat aanduidden dan was het aan Wogan om de knoop door te hakken. Terry Wogan voegde  bij die drie kandidaten nog één wildcard. De twee juryleden waren het trouwens eensgezind en stuurden telkens dezelfde kandidaat door naar de volgende ronde. De wildcard ging uiteindelijk naar Andy Abraham.

Wij zetten alles hieronder op een rijtje :

* meidengroepen :

01. "Mr Gorgeous" door LoveShy (uitgeschakeld).
02. "It's you" door The Revelations (door naar de volgende ronde). 

* Joseph versus Maria :

01. "I owe it all to you" door Rob McVeigh (uitgeschakeld).
02. "Changes" door Simona Armstrong (door naar de volgende ronde).

solisten :

01. "Even if" door Andy Abraham (door naar de volgende ronde - WILDCARD).
02. "Woo (U got me)" door Michelle Gayle (door naar de volgende ronde).

Tot 21.00 plaatselijke tijd (22.00 Belgische tijd) kunnen de kijkers hun stem uitbrengen. Bij het begin van het tweede deel zullen de twee kandidaten met het minst aantal stemmen afvallen en strijden de twee overgebleven kandidaten om het ticket richting Belgrado.

Straks, tijdens het tweede deel, zal ook Katrina Leskanich, jurylid 'Eurosong 2008' en de laatste winnares voor het Verenigd Koninkrijk (1997), haar opwachting maken. Zij zal er een nieuwe remix brengen van "Love shine a light", haar winnend Songfestivalnummer. 

Deel twee van 'Eurovision - Your Decision', in een presentatie van Terry Wogan en Claudia Winkleman, straks tussen 21.30 en 22.00 plaatselijke tijd (22.30 en 23.00 Belgische tijd). Ook vanuit ons land kan de Britse nationale selectie gevolgd worden via BBC1. (bron en foto : BBC)

01-03-2008 om 21:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Crumbland en Vuokko Hovatta als wildcard in de Finse finale.

Finland logo 2008 Op dit ogenblik vindt in Finland de finale plaats van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Maar vooraleer die finale kon doorgaan werd er eerst nog een herkansingsronde afgewerkt. De nummers één en twee uit die herkansingsronde mogen trouwens ook deelnemen aan de finale.

Alle deelnemers brachten hun nummer nogmaals ten gehore en het was aan de kijkers thuis om twee kandidaten te kiezen die we straks tijdens de finale zullen terugzien en zo samen met de zes rechtstreeks geplaatste finalisten gaan strijden voor het ticket richting Servische hoofdstad.

Presentator Mikko 'Peltsi' Peltola maakte de namen bekend van de artiesten die niet doorstootten naar de finale en in volgorde waren dit Jenna, Jippu, Hanna Marsh en NinjaCrumbland en Vuokko Hovatta bleven uiteindelijk over en hen zien we tijdens de finale dus terug.

* de deelnemers aan de finale van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2008' :

 01. "Cupido" (tekst : Timo Löyvä ; muziek : Jukka Tanttari) door Movetron (eerste voorronde).

 02. "Jos en sua saa" (tekst en muziek : Kristian Meurman) door Kristian Meurman (tweede voorronde).

Christal Snow (Finland) 03. "Can't save me" (tekst en muziek : Cristal Snow, Heikki Liimatainen, Jimi Constantine) door Cristal Snow. (derde voorronde).

 04. "Milloin" (tekst : Kyösti Salokorpi ; muziek : Kerkko Koskinen) door Mikael Konttinen (tweede voorronde).

 05. "Missä miehet ratsastaa" (tekst en muziek : J. Ahola) door Teräsbetoni (derde voorronde).

Kari Tapio (Finland) 06. "Valaise yö" (tekst : Ilkka Vainio, Pertti Haverinen ; muziek : Pertti Haverinen) door Kari Tapio : nam reeds eerder deel aan de nationale selectie in 1988 alwaar hij negende werd met "Tää kaipuu" (eerste voorronde).

 07. "Pleasure" (tekst en muziek : Crumbland) door Crumbland (eerste voorronde - WILDCARD).

 08. "Virginia" (tekst : Anna Viitala ; muziek : Kerkko Koskinen) door Vuokko Hovatta : nam in 1998 als lid van Ultra Bra deel aan de nationale finale en eindigde met "Tyttöjen välisestä ystävyydestä" op een gedeelde derde plaats. In 2000 nam Ultra Bra opnieuw deel en bleef de groep met "Kaikki on hetken tässä" in de halve finale steken (derde voorronde - WILDCARD).

Later vanavond volgt de uitslag van de Finse selectie voor het komende Eurovisie Songfestival.
(bron en foto's : YLE)

01-03-2008 om 19:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Diana Ghurtskaia voor Georgië naar het Eurovisie Songfestival.

Diana Ghurtskaia Eerder op de avond vond in de Georgische hoofdstad Tbilisi de nationale finale plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot vorig jaar was er nu een nationale selectie met twaalf kandidaten die tijdens een speciaal galaconcert streden voor dat éne ticket richting Servische hoofdstad.

Het concert ging uiteindelijk rond 20.25 plaatselijke tijd (17.25 Belgische tijd) van start en het was onmogelijk om het geheel via het internet te volgen doordat de capaciteit reeds uren voordien bereikt was.

De inzending voor Belgrado werd gekozen door een vakjury en door televoting. De televoting, die in totaal vijftien minuten duurde, ging pas van start nadat de twaalf kandidaten hun nummer ten gehore hadden gebracht. Ruslan Alekhno (ESF 2008 - Wit-Rusland) en de Georgische vertegenwoordigster van vorig jaar, Sopho Khalvashi maakten hun opwachting tijdens deze nationale finale.

Uiteindelijk ging de overwinning naar de blinde zangeres Diana Ghurtskaia die het land zal vertegenwoordigen met "Peace will come". Vorig jaar nam ze deel aan de Wit-Russische nationale selectie en wist het met "How long" tot de finale te schoppen, maar het was uiteindelijk Koldun die met "Work your magic" naar Helsinki mocht afreizen.

Alle inzendingen voor deze nationale finale kunnen nog steeds beluisterd worden op de officiële festivalsite, je klikt op de naam en dan op 'Contest song'. Georgië, dat dit jaar voor de tweede maal deelneemt aan het Eurovisie Songfestival, zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 22 mei eerstkomende. 
(bron en foto : GPB)

01-03-2008 om 19:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (01-03-2008).

 Ook op deze eerste dag van maart worden er opnieuw een aantal kandidaten gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tussen al deze finales door zetten wij ook vandaag het nieuws op muzikaal vlak allemaal mooi op een rijtje in een nieuwe 'Vers van de pers'. Ook in deze drukste periode van het festivalseizoen houden we je wekelijks op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 In Finland vindt vanavond de nationale finale plaats en voorafgaand aan die finale is er eerst nog een herkansingsronde. Ook dit jaar werden twaalf artiesten uitgenodigd om deel te nemen aan de selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival en hun inzendingen werden netjes verzameld op een compilatie-album, "Eurovision 2008". Het album ligt sinds afgelopen woensdag in de platenzaken.

 Hanna Marsh, één van de kandidaten tijdens de Finse selectie van dit jaar, heeft afgelopen donderdag een album op de markt gebracht. "Play" bevat in totaal negen nummers en als opener voor het nieuwe album werd gekozen voor "Broken flower", het nummer dat nog kans maakt op een plaatsje in de nationale finale.
 
 Ook de voorbije week kwamen opnieuw een aantal nummers uit de Zweedse selectie op single uit. Zo liggen "Under mitt tunna skinn" van Patrik Isaksson, "Jag saknar dig ibland" van Ainbusk en "Hallelujah New World " van Eskobar sinds afgelopen woensdag in de platenzaken in het Scandinavische land.

Ainbus - En samling - new version En we blijven nog eventjes in Zweden. Ainbusk, afgelopen zaterdag op een zesde plaats geëindigd met "Jag saknar dig ibland", brengt overmorgen, maandag, het album "En samling - new version" op de markt. Het album dat vijf jaar geleden reeds werd uitgebracht komt nu terug in de winkels naar aanleiding van hun deelname aan de nationale selectie en daarom werd hun bijdrage voor 'Melodifestivalen' als extra track toegevoegd.  

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. "Magical sensation" van Katy Satyn (Eurosong 2008) zal binnenkort worden uitgebracht. Els de Schepper (Eurosong 2006) heeft een nieuwe single uit. "Mooi als je lacht" is meteen ook de eerste single die niet op cd of dvd zal verschijnen, het nummer is enkel digitaal verkrijgbaar (dat kan via haar website). En afsluiten doen we met een must voor alle liefhebbers van de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Sinds afgelopen woensdag ligt "Det bästa med Schlagerfestivalen" in de platenzaken. Het album bevat drie schijfjes met de grootste hits uit meer dan vijftig jaar 'Melodifestivalen'. 

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

01-03-2008 om 16:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Koen Wauters in nieuw seizoen van 'De slimste mens ter wereld' ?

 Gisterenavond was er de eerste aflevering van 'Alles Moet Weg', de nieuwe show van Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991). 'Alles Moet Weg' is puur entertainment voor het hele gezin. Koen kan rekenen op de hulp van bekend Vlaanderen om elke week de leukste spellen te spelen, uitdagingen aan te gaan en prijzen weg te geven. Heel wat mensen zullen de verrassing van hun leven krijgen.

Zes vrijdagavonden op rij 'feel good'-televisie in zijn puurste vorm. In 'Alles Moet Weg' staan ontspanning, plezier, humor en een hoop verrassingen centraal. De show zit boordevol bekend volk en het regent prijzen voor de kijkers en het studiopubliek. Elke week kan één iemand zelfs een volledig reclameblok winnen ! It's showtime met Koen Wauters, keer op keer 100% live !

Wekelijks krijgt Koen de hulp van een ster-omroeper. Deze beroemde meneer of mevrouw doet de aan- en afkondigingen en stelt ook een heleboel kleine en grote prijzen voor. De eerste ster-omroeper was niemand minder dan Erik Van Looy die als tegenprestatie Koen meteen uitnodigde voor de nieuwe reeks van 'De slimste mens ter wereld'. Vanaf december gaat Van Looy opnieuw op zoek naar een nieuwe slimme BV.
(bron en logo : vtm)

01-03-2008 om 14:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2008 : Kate Ryan (ESF 2006) niet aanwezig tijdens nationale finale ?

 Kate Ryan (ESF 2006) komt volgende week zondag, 09 maart, (waarschijnlijk) niet naar de finale van 'Eurosong 2008'. Dat nieuws staat vandaag in Het Nieuwsblad. Ze heeft gewoon geen tijd om de fakkel door te geven aan haar opvolger.

"Geen kwestie van slechte wil" zegt haar manager Tim Pijpen in de weekendeditie van de krant. "Kate zit tot donderdag in Oostenrijk. Vrijdag en zaterdag heeft ze optredens en maandag moet ze in Zweden haar album afwerken. Ze moet zondag rusten. Als de opnames in Zweden vertraging oplopen, komt ze" klinkt het nog. De VRT noemt het verstek alvast geen drama.

Tot slot geven we nog even mee dat je sinds begin deze week op haar website steeds nieuwe foto's kan ontdekken in verschillende albums en dit onder de rubriek 'GALERIJ'.
Het zijn beelden van concerten, foto- en videoshoots en nog veel meer.

01-03-2008 om 12:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuw album van Isabelle A verschijnt in mei.

Isabelle A. Eind juli vorig jaar meldden we reeds dat er dit jaar een nieuw album van Isabelle A (Eurosong 1999) zou verschijnen. Wel binnenkort is het dan eindelijk zo ver, want in mei verschijnt "De macht der gewoonte".

Samen met niemand minder dan Alex Callier (Hooverphonic) als producer werkt ze momenteel aan een nieuw album met als (werk)titel "De macht der gewoonte".
Met een uitgebalanceerde mix van rock en popsongs, geschreven door een keur van Belgische artiesten, kiest ze resoluut voor het betere Nederlandstalige werk. De rode draad in het verhaal, de songs, de groep, het onvervalste geluid van Isabelle's prachtige stem en de sublieme productie van Alex Callier.

Onder meer
Sarah Bettens, An Pierlé, Luc De Vos, Mauro Pawlowski, Sioen en Alex Callier kropen voor Isabelle A in de pen en leverden de Nederlandstalige nummers voor het album. Tom Pintens, Mario Goossens, Steven Janssens en Alex Callier aangevuld met de nodige gastmuzikanten nemen de muzikale begeleiding voor hun rekening.

D
at "De macht der gewoonte" voor Isabelle A het album is dat er eens moest komen behoeft dan ook geen verdere uitleg. Met deze op maat gemaakte songs, een uitmuntende groep en een producer om trots op te zijn, is het nu alleen maar  - vol spanning – wachten op deze veelbelovende release.

Isabelle startte haar zangcarrière begin jaren negentig en had hits met o.a. "Hé lekker beest" (vorige zomer nog gecoverd door Marjolein), "Blank of zwart", "Ik heb je nodig", "Jij mag altijd op me rekenen" en "Ik laat je nooit meer gaan". In 1999 kreeg Natural High (het trio waar ze deel van uitmaakte) een wildcard om deel te nemen aan de finale van 'Eurosong', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Finally" eindigden ze toen op een zevende en voorlaatste plaats. Haar laatste wapenfeit tot op heden is de single "Ik heb hem zo lief" die in 2005 werd uitgebracht. (bron : website Isabelle A)

01-03-2008 om 12:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bart Kaëll viert jubileum met Laura Lynn, Tess Goossens en Sha-Na.

 Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) stond vorig jaar reeds vijfentwintig jaar op de planken en dit heuglijke feit kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom gaf hij op zaterdag 06 oktober jongstleden een groots jubileumconcert in de Stadsfeestzaal van Aarschot.

Eind deze maand, meer bepaald op zaterdag 29 maart, volgt er in de Zuiderkroon in Antwerpen een tweede verjaardagsconcert. Net als tijdens zijn eerste concert zullen er nu een aantal collega's van de zanger hun opwachting maken.

Laura Lynn, Tess Goossens (niet weerhouden voor 'Eurosong 2008') en Sha-Na (Eurosong 1993) zullen er Bart verrassen met hun grootste hits. Speciaal voor deze unieke avond is er een orkest samengesteld met de beste muzikanten uit Vlaanderen.

Verder geven we nog mee dat hij volop bezig is met de voorbereidingen van zijn nieuwe single. Het is opnieuw een zomers Kaëll-nummer dat in de smaak zal vallen. Eind deze maand, tijdens zijn concert, zal de single voor het eerst worden voorgesteld.

Tickets voor dit concert, dat om 20.00 van start gaat, zijn nog steeds te koop en kosten 20,00, 24,00 of 27,00 € (klik hier). (bron : website Bart)

01-03-2008 om 12:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : wie gaat voor Letland naar het Songfestival ?

Letland logo 2008 Eerder vorige maand vonden in Letland twee halve finales plaats van 'Eirodziesma 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In elke halve finale traden tien kandidaten aan en vijf van hen mochten door naar de finale. Die vijf werden gekozen door een vakjury en televoting. De drie besten van de televoting mochten meteen doorstoten naar de finale, de vakjury duidde er ook twee aan.

Vanavond gaat de finale door met tien kandidaten en de inzending voor Belgrado zal gekozen worden door televoting, een vakjury komt er nu niet meer aan te pas. De videoclips van de tien inzendingen staan intussen reeds online (klik hier).

* volgorde van optreden tijdens de finale (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers/componisten) :

 01. "I'm a part of you" (tekst en muziek : Mārtiņš Freimanis) door Déjà vu : één van de leden van de groep is Ruta Reinika die als lid van 4.elements in 2002 op een achtste plaats eindigde tijdens de nationale finale met "Remember". In 2003 werd de groep tiende met "Long way to run" en in 2004 met "Ready" zevende. In 2005 werd met "What about your heart" de finale niet gehaald. De groep bleef in de eerste halve finale steken op een zevende plaats bij de televoters en de vakjury. Als lid van VIA Meitenes nam de zangeres in 2006 en vorig jaar deel aan de nationale selectie. In 2006 werd in de tweede halve finale een vierde plaats behaald (zowel bij de televoters als de vakjury) met "Get out of my way" en vorig jaar was tijdens de eerste halve finale ook een vierde plaats (vakjury) weggelegd voor "Little bit of this", de televoters plaatsten hen op een vijfde plaats (televoting - eerste halve finale).

 02. "Untill you find a friend" (tekst en muziek : Jānis Zvirgzdiņš (Julian)) door Kristīna Zaharova feat. Julian (vakjury - tweede halve finale).

Sabīne Berezina (Letland) 03. "If I only knew" (tekst en muziek : Ann-Charlott Gensler) door Sabīne Berezina (televoting - eerste halve finale).

 04. "Wolves of the sea" (tekst : Jonas Liberg ; muziek : Jonas Liberg en Johan Sahlen) door Pirates Of The Sea : in dit gezelschap vinden we Roberto Meloni terug die vorig jaar deel uitmaakte van Bonaparti.lv, de groep die het land vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival met "Questa noche" en uiteindelijk op een veertiende plaats eindigde in de finale (televoting - eerste halve finale).

 05. "Memory lane" (tekst : Knut-Oyvind Hagen ; muziek : Knut-Oyvind Hagen en Arve Furset) door Peter Garden & Juris Vizbulis (televoting - tweede halve finale).

 06. "Summertime" (tekst en muziek : Valters Sprūdžs) door Funky Drivers : één van de leden van de groep is Maija Gaile die in 2006 deelnam aan de nationale selectie onder de naam May G en met "Roll down" bleef steken in de tweede halve finale, de vakjury plaatste haar op een vijfde plaats, bij de televoters eindigde ze op een zevende plaats (vakjury - eerste halve finale).

 07. "Bye bye" (tekst : Agnese Rakovska ; muziek : Aivars Rakovskis) door Triānas parks (televoting - tweede halve finale).

 08. "Take me home" (tekst en muziek : Elizabete Zagorska) door Elizabete Zagorska (vakjury eerste halve finale).

 09. "You really got me going" (tekst : Leif Goldkuhl ; muziek : Kjell Jennstig) door Aisha : nam vorig jaar reeds deel aan de nationale selectie en bleef met "Close your eyes" steken in de tweede halve finale. De televoters plaatsten haar op een zesde plaats en bij de vakjury eindigde ze op een vijfde plaats (vakjury tweede halve finale).

 10. "Broken lullaby" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Strazds) door Andris Ērglis : maakte vorig jaar deel uit van Bonaparti.lv, de groep die het land vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival met "Questa noche" en uiteindelijk op een veertiende plaats eindigde in de finale (televoting - tweede halve finale).

De nationale finale, gepresenteerd door Kristīne Virsnīte en Uģis Joksts, gaat van start om 21.15 plaatselijke tijd (20.15 Belgische tijd) en tegen de klok van 23.45 plaatselijke tijd (22.45 Belgische tijd) komen we te weten wie er voor het land naar het Eurovisie Songfestival mag afreizen. Voorafgaand aan de nationale finale is er tussen 19.30 en 20.30 plaatselijke tijd (18.30 en 19.30 Belgische tijd) alvast een opwarmingsprogramma. Deze nationale finale die via LTV1 zal worden uitgezonden is ook via het internet te bekijken (klik hier). Letland neemt dit jaar deel aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival en dit op donderdag 22 mei(bron en foto's : LTV)

01-03-2008 om 11:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond vierde en laatste voorronde in Zweden.

 Vanavond gaat men in Zweden verder met de zoektocht naar de opvolger(s) van The Ark, de groep die het land vorig jaar vertegenwoordigde tijdens de 52e editie van het Eurovisie Songfestival. Net als de voorbije zes jaar gaat de nationale selectie door met 32 inzendingen. In elk van de vier voorrondes treden acht kandidaten aan : de nummers één en twee gaan rechtstreeks naar de finale, de nummers drie en vier worden naar de herkansingsronde ('Andra chansen') verwezen en voor de vier anderen is het liedje na vanavond uitgezongen. In die herkansingsronde worden dan nog twee nummers (via knock-out systeem) gekozen voor de finale. Die finale, op zaterdag 15 maart, vanuit Globen in Stockholm, gaat dan door met tien kandidaten.

Deze voorronde gaat door in de Telenor Arena in Karlskrona. 
Midden januari maakte de nationale omroep SVT de volgorde van optreden bekend en hieronder volgt de lijst van deelnemers aan de vierde en laatste voorronde.
 
* de vierde voorronde (in volgorde van optreden) :

 01. "För många ord om kärlek " (tekst en muziek : Niklas Strömstedt) door Niklas Strömstedt (WILDCARD) : Niklas schreef de tekst en muziek van "I morgon är en annan dag". Met dat nummer eindigde Christer Bjorkman in 1992, in eigen land, op een voorlaatste plaats tijdens het Eurovisie Songfestival. Twee jaar later schreef en zong hij samen met Thomas "Orup" Eriksson en Anders Glenmark (GES) het officiële Zweedse nummer voor het Wereldkampioenschap voetbal. Twee jaar geleden schreef hij de muziek van "Lev livet!", het nummer dat door Magnus Carlsson naar een achtste plaats werd gezongen tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2006'. Samen met Björn Ulvaeus (ABBA) heeft hij de nummers van de popgroep vertaald naar het Zweeds voor de Zweedse versie van de musical 'Mamma mia' (website).

 02. "If I could" (tekst en muziek : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Lisa Troedsson-Lundin, Caisa Troedsson-Lundin, Anna Törnqvist, Malin Törnqvist) door Calaisa : Pontus Assarsson schreef in 2002 "The one that you need" (Friends), in 2003 "Vindarna vänder oss" (Fame) en in 2006 "When love's comin' back again" (Jessica Folcker). Jörgen Ringqvist debuteert dit jaar. De vier dames, zijnde Lisa Troedsson-Lundin, Caisa Troedsson-Lundin, Anna Törnqvist en Malin Törnqvist vormen samen de groep Calaisa (website).

 03. "Pame" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Henrik Wikström) door Daniel MitsogiannisFredrik Kempe is geen onbekende in Zweden. In 2004 schreef hij "Finally", het nummer waarmee hij tijdens de tweede voorronde op een derde plaats eindigde. In de herkansingsronde legde hij pas beslag op een achtste en laatste plaats en zo zag hij het finaleticket aan zijn neus voorbijgaan. Een jaar later, in 2005, stond hij opnieuw op het festivalpodium, nu aan de zijde van zangeres Sanna Nielsen. Samen zingen ze "Du och jag mot världen" naar een achtste plaats tijdens de finale van Melodifestivalen. Dit jaar was hij met drie nummers vertegenwoordigd in de Zweedse selectie. Met het hierboven reeds aangehaalde "Vågar du vågar jag" (door Sanna Nielsen) en met "Cara mia" (door Måns Zelmerlöw) wist hij door te stoten tot de finale. "Cara mia" wist zelfs beslag te leggen op een derde plaats. Regina Lund ("Rainbow star") moest in de tweede voorronde tevreden zijn met een achtste en laatste plaats. Henrik Wikström schreef samen met Bobby Ljunggren o.a. "Efharisto" (2004), "Min kärlek" (2004), "Att älska dig" (2005), "Etymon" (2006), "This woman" (2006), "Evighet/Invincible" (2006 - vijfde plaats ESF), "Vågar du vågar jag" (2007) en "Cara mia" (2007). En diezelfde Henrik nam in 2000 deel aan Melodifestivalen met de groep Avengers en "När filmen tar slut".  De groep eindigde toen tiende en allerlaatste. Daniel Mitsogiannis debuteert dit jaar tijdens de nationale selectie.

 04. "Hur svårt kan det va" (tekst en muziek : Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Linda Bengtzing : ook dit trio is niet aan hun proefstuk toe. Zo zijn "Just like a boomerang" (2003), "Innan mörkret faller" (2004), "Runaway" (2004), "Olé olé" (2004), "Jag tar det jag vill ha" (2006) en "Kalla nätter" (2006) van hun hand. Tot op heden blijft 2005 wel het jaar met de meeste inzendingen, vijf in totaal zijnde "Alcastar", "Om natten", "Alla flickor", "Vi kan gunga" en het nummer "Las Vegas" waarmee Martin Stenmarck het land mocht gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Zangeres Linda Bengtzing neemt voor de derde maal deel aan de nationale selectie. Zowel in 2005 als in 2006 wist ze telkens de finale van 'Melodifestivalen' te halen : in 2005 eindigde ze met "Alla flickor" op een gedeelde negende en allerlaatste plaats en een jaar later strandde ze met "Jag ljuger så bra" op een zevende plaats. Eerder vorig jaar had ze in eigen land nog een grote hit met "Värsta schlagern", een nummer dat ze samen zong met Markoolio. Volgens sommige bronnen zou dit nummer niet geselecteerd geweest zijn voor 'Melodifestivalen 2007' (website).

 05. "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door NordmanMårten Eriksson nam elf jaar geleden (1996) deel aan de nationale selectie met het nummer "Förlorad igen". Met deze door hemzelf geschreven compositie eindigde hij op een vierde plaats. In 2003 schreef hij "Genom eld och vatten" voor Sarek die met dit nummer op een zesde plaats in de finale. Samen met Lina Eriksson schreef hij "The name of love" (2006) en "Kom" (2007). Nordman was in de jaren negentig heel populair in Zweden en in 2005 forceerden ze een comeback die resulteerde in een negende plaats tijdens de nationale finale met "Ödet var min väg". Nordman bestaat uit Håkan Hemlin en Mats Wester. Deze laatste schreef "En gång ska hon gråta", het nummer waar mee Garmarna tijdens de nationale selectie van 1997 op een achtste plaats eindigde. (website).

 06. "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel : Antblad schreef in 2003 "Tills jag mötte dig", het nummer waarmee Mikael Erlandsson in de vierde en laatste voorronde op een zevende en voorlaatste plaats strandde. Sibel Redzep stamt van Turkse voorouders af en nam drie jaar geleden (2005) deel aan de Zweedse versie van 'Idool' alwaar ze op een derde plaats eindigde (website).

 07. "Ingen mår så bra som jag" (tekst en muziek : Sebastian Fronda, Thomas Thörnholm , Michael Clauss) door Fronda : Thomas Thörnholm schreef "Se mig" (2000), "Sista andetaget" (2002), "It's in the stars" (2004). Ook de Noorse inzending uit 2004, "High", is van zijn hand. Michael Clauss is dan weer verantwoordelijk voor "Mama take me home" (2006) en samen schreven ze "Live forever", het nummer waarmee Magnus Carlsson vorig jaar deelnam aan de Zweedse selectie. (Sebastian) Fronda gaat het nummer zingen en ook vorig jaar was hij geselecteerd voor de nationale selectie, maar uiteindelijk werd zijn nummer niet weerhouden daar hij het zelf niet wou zingen. Måns Zelmerlöw nam zijn plaats in met "Cara mia" en eindigde tijdens de finale op een verdienstelijke derde plaats. (website).

 08. "Hero" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren) door Charlotte PerrelliFredrik Kempe is geen onbekende in Zweden. In 2004 schreef hij "Finally", het nummer waarmee hij tijdens de tweede voorronde op een derde plaats eindigde. In de herkansingsronde legde hij pas beslag op een achtste en laatste plaats en zo zag hij het finaleticket aan zijn neus voorbijgaan. Een jaar later, in 2005, stond hij opnieuw op het festivalpodium, nu aan de zijde van zangeres Sanna Nielsen. Samen zingen ze "Du och jag mot världen" naar een achtste plaats tijdens de finale van Melodifestivalen. Dit jaar was hij met drie nummers vertegenwoordigd in de Zweedse selectie. Met het hierboven reeds aangehaalde "Vågar du vågar jag" (door Sanna Nielsen) en met "Cara mia" (door Måns Zelmerlöw) wist hij door te stoten tot de finale. "Cara mia" wist zelfs beslag te leggen op een derde plaats. Regina Lund ("Rainbow star") moest in de tweede voorronde tevreden zijn met een achtste en laatste plaats. Zoals hierboven reeds aangehaald is het lijstje van Bobby Ljunggren's deelnemende nummers aan de Zweedse nationale selectie best wel indrukwekkend. Zijn eerste deelname dateert van 1987 en is "När morgonstjärnan brinner". Op zijn erelijst staan ook drie winnende nummers in de Zweedse voorronde, namelijk "Se på mig" (1996 - derde plaats), "Kärleken är" (1998 - tiende plaats) en "Evighet/Invincible" (2006 - vijfde plaats). Verder schreef hij ook nog andere nummers zoals onder meer "Om igen" (1988), "Du" (1989), "Ett liv med dig" (1991), "Anropar försvunnen" (2000), "Not a sinner nor a saint" (2003), "We're unbreakable" (2003), "Bye bye" (2003), "Min kärlek" (2004), My no 1" (2005), "Att älska dig" (2005) "Etymon" (2006), "This woman" (2006) en "Rainbow star" (2007). Niemand minder dan Charlotte Perrelli (geboren als Nilsson) sluit de vierde en laatste voorronde af. Zij nam in 1999 reeds voor Zweden deel aan het Eurovisie Songfestival met "Take me to your heaven" en wist haar land een vierde overwinning te bezorgen. In 2004 presenteerde ze samen met Ola Lindholm en Peter Settman de Zweedse selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival
(website).

De vierde voorronde komt vanavond rechtstreeks op het scherm en dit tussen 20.00 en 21.35. Je kan alles van de eerste tot de allerlaatste minuut volgen via deze
pagina. Hier zal even voor achten de link verschijnen. Alvast veel kijkplezier ! Wie alvast fragmentjes van de nummers wil beluisteren kan daarvoor hier reeds terecht (tot 19.00 blijven de fragmentjes online). (bron : SVT, ESC.info.se ; foto's : SVT)

01-03-2008 om 10:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : het Verenigd Koninkrijk kiest de kandidaat voor de Servische hoofdstad.

Eurovision - Your Decision  (Verenigd Koninkrijk) Het Verenigd Koninkrijk kiest de kandidaat voor Belgrado dit jaar via een gloednieuwe formule. 'Making your mind up' krijgt dit jaar een vervolg onder de vorm van 'Eurovision - Your Decision'.

In totaal zullen zes kandidaten gaan strijden tijdens de nationale finale. Die nationale finale kreeg dus meteen een nieuwe naam en een nieuw format maar het blijven uiteindelijk de kijkers die mogen beslissen wie er voor het land naar de Servische hoofdstad mag afreizen. Het nieuwe format bestaat erin dat er zes nummers worden gebracht in drie verschillende categorieën en dat de beste act uit elke categorie, samen met een wildcard, zal doorstoten naar de tweede ronde.

* de kandidaten tijdens de nationale selectie :

solisten :

 01. "Woo (U got me)" door Michelle Gayle.

 02. "Even if" door Andy Abraham.

* meidengroepen :

 01. "Mr Gorgeous" door LoveShy.

The Revelations (Verenigd Koninkrijk). 02. "It's you" door The Revelations.

* Joseph versus Maria :

 01. "I owe it all to you" door Rob McVeigh.

 02. "Changes" door Simona Armstrong.

Er wordt ook opnieuw gewerkt met een vakjury, onder leiding van Terry Wogan. Die vakjury zal na beide optredens uit elke categorie één kandidaat aanduiden die naar de volgende ronde mag overgaan. Indien de twee overige juryleden geen gemeenschappelijke kandidaat aanduiden dan is het aan Wogan om de knoop door te hakken. Bij die drie kandidaten zal nog één wildcard worden gevoegd. En dan is het aan de kijkers om hun stem uit te brengen. Bij het begin van het tweede deel zullen de twee kandidaten met het minst aantal stemmen afvallen en strijden de twee overgebleven kandidaten om het ticket richting Belgrado.

Tot slot geven we ook reeds mee dat Katrina Leskanich, jurylid tijdens 'Eurosong 2008' en de laatste winnares voor het Verenigd Koninkrijk (1997) haar opwachting zal maken tijdens de Britse nationale selectie. Zij zal er een nieuwe remix brengen van "Love shine a light", haar winnend Songfestivalnummer. 

'Eurovision - Your Decision', in een presentatie van Terry Wogan en Claudia Winkleman, vanavond met deel één tussen 19.00 en 20.00 plaatselijke tijd (20.00 en 21.00 Belgische tijd) en deel twee, met de bekendmaking van de winnaar, tussen 21.30 en 22.00 plaatselijke tijd (22.30 en 23.00 Belgische tijd). Ook vanuit ons land kan de Britse nationale selectie gevolgd worden via BBC1. Wie alvast fragmentjes van de nummers wil beluisteren kan dat op de festivalsite van de omroep.

Als één van de 'Big 4' (samen met Duitsland, Frankrijk en Spanje) is het Verenigd Koninkrijk jaarlijks meteen verzekerd van een plaats in de finale. (bron en foto's : BBC)

01-03-2008 om 09:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond nationale finale in Finland.

Finland logo 2008 Vanavond vindt in Finland de finale plaats van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Maar vooraleer die finale kan doorgaan wordt er eerst nog een herkansingsronde afgewerkt. De nummers één en twee uit die herkansingsronde mogen trouwens ook deelnemen aan de finale.

Ook voor de nationale selectie van dit jaar nodigde de nationale omroep opnieuw platenmaatschappijen uit om kandidaten af te vaardigen en ook het aantal kandidaten dat ditmaal deelneemt blijft hetzelfde, namelijk twaalf in totaal. De procedure om het lied voor Belgrado te kiezen is dit jaar enigzins gewijzigd. In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren brachten de twaalf kandidaten nu slechts één nummer in plaats van twee. Men stapte ook meteen af van vier voorrondes, nu vonden er drie voorrondes plaats met dus telkens vier kandidaten.

De nummers één en twee uit elke voorronde waren rechtstreeks geplaatst voor de finale en net als in buurlanden Noorwegen en Zweden houdt ook Finland dit jaar een herkansingsronde. In deze ronde treden de nummers drie en vier uit de voorrondes aan en die herkansingsronde vindt net voor de finale plaats.

* de deelnemers aan de herkansingsronde van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2008' :

Ninja (Finland) 01. "Battlefield of love" (tekst en muziek : Susan Nova) door Ninja (tweede voorronde).

 02. "Kanna minut" (tekst : Jippu ; muziek : Markus Koskinen) door Jippu (tweede voorronde).

 03. "Pleasure" (tekst en muziek : Crumbland) door Crumbland (eerste voorronde).

 04. "Broken flower" (tekst en muziek : Hanna Marsh) door Hanna Marsh (eerste voorronde).

 05. "Virginia" (tekst : Anna Viitala ; muziek : Kerkko Koskinen) door Vuokko Hovatta : nam in 1998 als lid van Ultra Bra deel aan de nationale finale en eindigde met "Tyttöjen välisestä ystävyydestä" op een gedeelde derde plaats. In 2000 nam Ultra Bra opnieuw deel en bleef de groep met "Kaikki on hetken tässä" in de halve finale steken (derde voorronde). 

 06. "Sinua varten" (tekst : Ilkka Vainio, Risto Asikainen ; muziek : Risto Asikainen) door Jenna (derde voorronde).

* de deelnemers aan de finale van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2008' :

 01. "Cupido" (tekst : Timo Löyvä ; muziek : Jukka Tanttari) door Movetron (eerste voorronde).

 02. "Jos en sua saa" (tekst en muziek : Kristian Meurman) door Kristian Meurman (tweede voorronde).

Christal Snow (Finland) 03. "Can't save me" (tekst en muziek : Cristal Snow, Heikki Liimatainen, Jimi Constantine) door Cristal Snow. (derde voorronde).

 04. "Milloin" (tekst : Kyösti Salokorpi ; muziek : Kerkko Koskinen) door Mikael Konttinen (tweede voorronde).

 05. "Missä miehet ratsastaa" (tekst en muziek : J. Ahola) door Teräsbetoni (derde voorronde).

Kari Tapio (Finland) 06. "Valaise yö" (tekst : Ilkka Vainio, Pertti Haverinen ; muziek : Pertti Haverinen) door Kari Tapio : nam reeds eerder deel aan de nationale selectie in 1988 alwaar hij negende werd met "Tää kaipuu" (eerste voorronde).

07. kandidaat uit de herkansingsronde.
08. kandidaat uit de herkansingsronde.

De finale, voorafgegaan door de herkansingsronde, gaat vanavond van start om 20.00 plaatselijke tijd (19.00 Belgische tijd) en het duurt tot 22.20 plaatselijke tijd (21.20 Belgische tijd). Er is wel een onderbreking tussen 21.50 en 22.05 plaatselijke tijd (20.50 en 21.05 Belgische tijd).

Jaana Pelkonen en Mikko 'Peltsi' Peltola De finale zal, net als de drie voorrondes, worden gepresenteerd door Jaana Pelkonen en Mikko 'Peltsi' Peltola. Jaana presenteerde reeds eerder de nationale selectie en was vorig jaar de gastvrouw tijdens het 52e Eurovisie Songfestival, gehouden in Helsinki.

Net als de voorbije weken zal ook de herkansingsronde en de finale rechtstreeks via het internet gevolgd kunnen worden (klik hier). Wie de nummers wil beluisteren verwijzen we graag naar de website van de nationale omroep (klik hier).
(bron en foto's : YLE)

01-03-2008 om 09:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : vanavond kennen we de Georgische kandidaat.

GPB (Georgië) Vanavond vindt in de Georgische hoofdstad Tbilisi de nationale finale plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot vorig jaar komt er nu een nationale selectie met twaalf kandidaten die tijdens een speciaal galaconcert zullen gaan strijden voor dat éne ticket richting Servische hoofdstad.

Het concert gaat om 20.00 plaatselijke tijd (17.00 Belgische tijd) van start en de inzending voor Belgrado zal gekozen worden door een vakjury en door televoting. De televoting, die in totaal vijftien minuten zal duren, gaat pas van start nadat de twaalf kandidaten hun nummer ten gehore hebben gebracht.

Op 25 januari jongstleden lanceerde de omroep haar geheel vernieuwe festivalsite en werd door lottrekking ook de indeling van die finale bepaald. Wij zetten die indeling hieronder op een rijtje.

* de twaalf nummers voor de finale :

 01. "Life" (tekst en muziek : Zaza Tsurtsumia) door VIVO.

 02. "The beautiful girl" (tekst en muziek : Mamuka Begashvili, Bibi Kvachadze) door Aleko Berdzenishvili.

 03. "Share your love" (tekst en muziek : Maia Kachkachishvili, Bibi Kvachadze) door  Salome Gasviani.

 04. "Freedom" (tekst en muziek : Irakli Pirtskhalava) door Irakli Pirtskhalava.

 05. "Peace will come" (tekst en muziek : Kim Breidenburg, Karem Kavaliani) door Diana Ghurtskaia : nam vorig jaar deel aan de Wit-Russische nationale selectie en wist het met "How long" tot de finale te schoppen. 

 06. "Captaine" (tekst en muziek : Salome Korkotashvili) door Salome Korkotashvili.

 07. "Georgia invites friends" (tekst en muziek : Kote Malania) door Teatroni (Theatre Quartet).

 08. "Never change" (tekst en muziek : Georgio, Giga Kukhianidze) door Tika Patsatsia.

 09. "I'm free" (tekst en muziek : Avto Badurashvili, Christine Imedadze) door 3 G (Tako, Nini, Kristine).

 10. "Me and my funky" (tekst en muziek : Bibi Kvachadze) door Tako Gachechiladze.

 11. "Give me your love" (tekst en muziek : Maia Kachkachishvili, Christine Imedadze) door Tamta Chelidze.

 12. "Don't look at me" (tekst en muziek : Guga Aptsiauri, George Ergemlidze) door Guga Aptsiauri.

De inzendingen kunnen ook reeds beluisterd worden op de officiële festivalsite, je klikt op de naam en dan op 'Contest song'. De nationale finale zal rechtstreeks via het internet te volgen zijn en dat kan via deze link.

Georgië, dat dit jaar voor de tweede maal deelneemt aan het Eurovisie Songfestival, zal aantreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 22 mei eerstkomende. 
(bron en foto's : GPB)

01-03-2008 om 09:14 geschreven door Redactie  


29-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jo Leemans nam vanavond afscheid van het Vlaamse tv-publiek.

Jo Leemans Eerder vanavond kon je Jo Leemans aan het werk zien tijdens 'Zo is er maar één'. Samen met Will Ferdy (nationale selectie 1963) bracht ze er de klassieker "Het kleine café aan de haven" van Vader Abraham. Aan presentatrice Yasmine (voorzitster vakjury 'Eurosong 2006') verklaarde ze dat het haar laatste optreden op televisie was geweest.

De nu tachtigjarige zangeres/presentatrice kreeg op driejarige leeftijd kinderverlamming en daardoor bleef  haar gezondheid haar later nog parten spelen. Ze ving studies aan het conservatorium aan maar wegens een opstoot van de polio moest ze die hals over kop afbreken. In 1953 kwam ze bij de voorloper van de
VRT, het N.I.R., terecht, ook mede dankzij haar huwelijk met Marc Leemans die op dat moment bij het dramatisch gezelschap van de radio zat. In die jaren kreeg ze de titel van de Vlaamse Doris Day. Ze zong bij de orkesten van Francis Bay en Raymond Terby en haar succesjaren als zangeres situeren zich van midden de jaren vijftig tot halverwege de jaren zestig. In 1956 heeft ze een nummer één-hit te pakken met de Vlaamse vertaling van "Que sera, sera". Later volgen nog o.a. "Heel mijn hart", "Marjoleintje", "Ik ben verliefd op heel de wereld" en "Diep in mijn hart".

In 1959 nam ze deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. In een finale met twee (de andere kandidaat was Bob Benny) bracht ze "Levenssymphonie". Twee jaar later nam ze opnieuw deel en met "Af en toe" eindigde ze op een derde plaats. In 1963 probeerde ze het opnieuw maar ook deze maal lukte het haar niet om ons land te vertegenwoordigen. Met "Zo mooi" eindigde ze tijdens de nationale finale op een vijfde en voorlaatste plaats. Naast haar zangcarrière was ze ook presentatrice op radio en televisie. Zo presenteerde ze o.a. de populaire show 'Eén tegen allen'. Begin jaren zeventig keerde ze Vlaanderen de rug toe en ging ze in het Spaanse Benidorm wonen, dit wegens haar gezondheidsproblemen. In 1990 keerde ze terug naar ons land en ging weer als presentatrice en actrice aan de slag. Zo zagen we haar onder meer aan het werk in 'Benidorm' en 'Familie' (
VTM) en op de radio presenteerde ze programma's zoals '78-toeren tijd', 'De tafel van Jo en Jo' (met Jo de Poorter op Studio Brussel) en 'Weet je nog wel'.

Maar na vanavond is dat hoofdstuk dus helemaal afgesloten voor één van de grootste Vlaamse diva's ooit. Uit handen van Lily Castel (ESF 1971) kregen zowel Jo als Will een ruiker bloemen. Heel eventjes zou het optreden dan toch niet haar laatste geweest zijn, want "Het kleine café aan de haven" eindigde, dankzij het maximum van de kijkers thuis, op een tweede plaats en dit op slechts drie punten van winnaar Thé Lau die "De fanfare van honger en dorst" van Jan Dewilde bracht. (foto : website Will Ferdy)

29-02-2008 om 22:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zo is er maar één' : Thé Lau winnaar van de vierde aflevering.

Logo ZIEME 2008 Vanavond was er de vierde aflevering van de inmiddels derde reeks van 'Zo is er maar één'. En ook dit jaar gaat Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') in dertien afleveringen op zoek naar het beste Nederlandstalige nummer dat dan op vrijdag 02 mei eerstkomende naast "Laat ons een bloem" van wijlen Louis Neefs (ESF 1967-1969) en "Ik mis je zo" van Will Tura op de erelijst mag prijken.

Opnieuw komen er 60 nummers aan de beurt en dit netjes verdeeld over tien afleveringen die telkens rond één bepaald thema handelen. Net als vorig jaar komen er ook nu weer twee halve finales en tot slot natuurlijk een grote finale.

In deze vierde aflevering ging men op zoek naar het  beste lied vol 'Nostalgie' en mede dankzij het maximum van de punten van de Radio 2-jury en de tweede plaats bij de kijkers wist Thé Lau deze aflevering winnend af te sluiten. Het gelegenheidsduo Will Ferdy & Jo Leemans eindigde uiteindelijk nog op een tweede plaats dankzij het maximum van de punten van de kijkers thuis.

* Uitslag beste lied 'Nostalgie' - punten tussen haakjes van de Radio 2- (Katrien Palmers), pers- (Annemie Raemaekers) en de Eénjury (Lien Van de Kelder)(in volgorde van optreden) :

01. "Afscheid van een vriend" (Clouseau, Eurosong 1989-ESF 1991) door Hadise : 17 punten (6+9+2)(derde plaats).
02. "'t Is weer voorbij die mooie zomer" (Gerard Cox, tekstschrijver "Colorado", Nederlandse inzending ESF 1979) door Marijn De Valck (De Gouden Zeemeermin 1996) : 13 punten (4+3+6)(vijfde plaats).
03. "Testament" (Boudewijn de Groot) door Gunther Verspecht (Stash) : 6 punten (1+1+4)(zesde plaats).
04. "De fanfare van honger en dorst" (Jan De Wilde) door Thé Lau : 27 punten (9+6+12)(eerste plaats).
05. "Verliefd op Chris Lomme" (De Kreuners) door Timo Descamps : 13 punten (3+2+8)(vierde plaats).
06. "Het kleine café aan de haven" (Vader Abraham) door Will Ferdy (nationale selectie 1963) & Jo Leemans (nationale selectie 1959-1961-1963) : 24 punten (2+4+18)(tweede plaats).

REEDS GEPLAATST VOOR DE HALVE FINALE :

01. "Welterusten mijnheer de president" (Boudewijn de Groot) door Andrea Croonenberghs (voorzitster vakjury 'Eurosong 2002') : 31 punten (4+9+18).
02. "De wilde boerndochtere" (Ivan Heylen) door The violent Husbands : 27 punten (6+9+12).
03. "Zoals een mooi verhaal" (Michel Fugain/Ann Christy, nationale selectie 1970-1971, ESF 1975) door Free Souffriau : 30 punten (6+6+18).
04. "De fanfare van honger en dorst" (Jan De Wilde) door Thé Lau : 27 punten (9+6+12).

Op de website van 'Zo is er maar één' krijg je meer informatie over het programma, de artiesten, en kan je de optredens van de drie uitzendingen nogmaals bekijken. Verder kan je er je mening kwijt in het forum.

ZO IS ER MAAR EEN', elke vrijdag tot en met vrijdag 02 mei rond de klok van twintig voor negen op Eén. (bron : Eén)

29-02-2008 om 22:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 09 - 01 maart 2008.

Ultratop Een aantal nummers voor de Belgische selectie van het Eurovisie Songfestival mogen we binnenkort in de platenzaken verwachten. We hopen ze dan ook gauw in de hitparade terug te vinden. Vooralsnog blijft het nog wat stil in de Vlaamse en Waalse hitparades. Kate Ryan stijgt met haar jongste single, "L.I.L.Y.", door naar een zestiende plaats. Maar de sterkste stijger is het duet tussen Regi (componist "My music" van Ellis-T, Eurosong 2008) & Koen Buyse die maar liefst dertig plaatsen hoger staan ten opzichte van vorige week, een elfde plaats is deze week hun deel. Clouseau daalt in het klassement van de albums naar een twaalfde plaats, in totaal stonden ze met het album "Clouseau 20" veertien opeenvolgende weken op de eerste plaats, meteen een absoluut record voor een Belgisch album (archief). Het nieuwe album van Ronny Mosuse is na vier weken notering verdwenen maar de gelijknamige single "Allemaal anders" komt de tipparade binnen net als de jongste singles van Natalia en K3. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië staat het jongste Engelstalige album van Céline Dion in de hitparade. Haar DVD "Live in Vegas - A new day" doet het zowel bij ons als over de taalgrens nog steeds heel goed, in Vlaanderen daalt ze wel naar een tweede plaats maar in Wallonië blijft ze nog steeds op één postvatten.

VLAANDEREN


Ultratop 50 singles :

11. (41) "Punish" - Regi & Koen Buyse (2 weken).
15. (09) "Glamorous" - Natalia (Eurosong 2004) feat. En Vogue (18 weken).
16. (23) "L.I.L.Y." - Kate Ryan (3 weken)(ESF 2006).

Verdwenen : "Tonight" - Milk Inc. (18 weken).

Ultratip 30 singles :

19. (NW) "I survived you" - Natalia (Eurosong 2004).
24. (NW) "Je mama ziet je graag" - K3 (Eurosong 1999).
27. (NW) "Allemaal anders" - Ronny Mosuse (vakjury 'Eurosong for Kids 2006').

Ultratop 50 albums :

12. (06) "Clouseau 20" - Clouseau (17 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
22. (24) "My soul" - Günther Neefs (4 weken)(duet met Edsilia Rombley - ESF 1998-2007).
27. (25) "Everything & more" - Natalia (31 weken)(Eurosong 2004).
38. (44) "REGIstrated" - Regi (17 weken).
40. (RE) "Kusjes" - K3 (18 weken)(Eurosong 1999).
41. (28) "Taking chances" - Céline Dion (16 weken)(ESF 1988).
42. (33) "The best of" - Milk Inc. (22 weken).
49. (RE) "Dark passion play" - Nightwish (8 weken)(Finse selectie 2000).

Verdwenen : "Allemaal anders" - Ronny Mosuse (4 weken)(vakjury 'Eurosong for Kids 2006'), "Vonken & vuur" - Clouseau (30 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991) en "97 * 07" - Clouseau (1 week)(Eurosong 1989, ESF 1991).

Ultratop 10 DVD :

02. (01) "Live in Vegas - A new day" - Céline Dion (12 weken)(ESF 1988).

WALLONIE

Ultratop 50 albums :

25. (29) "Taking chances" - Céline Dion (16 weken)(ESF 1988).
33. (38) "Live - Des souvenirs ensemble..." - Patrick Bruel (13 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).
48. (NW) "20 ans d'Olympia" - Frédéric François (Belgische selectie 1970).

Verdwenen :

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "Live in Vegas - A new day" - Céline Dion (12 weken)(ESF 1988).
02. (04) "Live - Des souvenirs ensemble..." - Patrick Bruel (14 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).

(bron : Ultratop
)

29-02-2008 om 16:35 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs