Ik ben De Moor Kris
Ik ben een man en woon in Wetteren (Oost-Vlaanderen) en mijn beroep is industrieel ingenieur.
Ik ben geboren op 23/05/1966 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wielrennen.
Ik ben gehuwd en vader van twee kinderen.
Ik ben werkzaam bij:
ON Semiconductor
Oudenaarde
Verslag Kris : "Vandaag les 2 aan de Nederlanders aangaande het ronddraaien. 95 Km. met een groep van +/- 18 man. Het begint te lopen, kleine 32 gem. net als gisteren.
Vlakke etappe zeggen ze, maar toch 1685 hoogtemeters. Benen en conditie OK. Na paar helse ritten, vandaag relatief rustig. Gemiddelde hartslag vandaag 108.
Nu eten, drinken, slapen ..............Tdf4ken spelen is nog nie zo simpel
Verslag doorgekregen van Frederic van gisteren 06- juli-2015
De dag zelf was schitterend maar de liefde verhouding met de kasseien zal ik toch nooit hebben. Het ging allemaal wel heel vlot tot we ons van afslag vergistten en kort stukje terug moesten rijden over die verdomde kasseien n dan nog wel bergop. Na afloop van onze rit waren de gevolgen dan ook te zien op mijn handen, blaren van meer dan 13 Km kasseien en 230 Km. in de benen.
Agneau de pré-salé met zeekraal en basilicumboter.
Agneau de pré-salé: typisch streekgerecht van Abbeville, afkomstig van lammeren die lopen op de weiden die enkele keren per jaar onderlopen vol zeewater. Het zoute water wordt dan achtergelaten op de zoutwaterplanten die de lammeren opeten.
Dat geeft een bijzondere smaak aan het vlees. In tegenstelling tot wat vele mensen beweren is dit vlees niet bijzonder zout, een wat andere textuur en is vooral veel malser, zachter van smaak en iets roziger.
Voor geïnteresseerden: Het vlees van het Estranras is enkel verkrijgbaar van eind juli tot einde januari en heeft sinds 2007 het AOC-label draagt(gegarandeerde herkomstbenaming).
Ingrediënten: Voor vier personen
600 gr filets van agneau de pré-salé
200 gr zeekraal
1dl Noilly Prat
250 gr boter
1dl room
3 tomaten
Kervel , basilicum
Zout, peper
Bereidingswijze:
Leg vierbladen aluminiumfolie neer, boter ze in en doe er peper en zout op. Leg er de op zijn Engels gekookte zeekraal op. Schik er de lamfilets op, voeg stukjes fijngehakte tomaat, basilicum en kervel toe. Kruid af en sluit de papillotten.
Zet in de oven gedurende 10 tot 12 minuten op 200° C.
Voor de saus:
Laat de NoillyPrat inkoken, voeg de room en boter erbij. Voeg daarna de gehakte basilicum toe.
Vandaag kreeg ik een kort verslag van Kris. Deze morgen vertrokken om 07.30 uur. Diegenen die geïnteresseerd zijn; wij staan op om +/- 05.00 uur.
We gingen voor de langste rit en ook de minst aangename, met al die kasseistroken op het einde. Ik had gezworen dat ik de groep eens ging leren overnemen .
Met zestien man zijn we op weg gegaan. Ronddraaien, tot vervelens toe. Ja, met zestien malen en gaze geven, de kilometers vlogen er door tot aan de fameuze stroken. Daar werd het ieder voor zich.
Heb me laatste twee stroken laten begaan, en mijn drie collega's laten voorgaan. Ik was mijn handschoentjes vergeten op de bus en had daarom pijn aan beide handen. Frédéric heeft zich in groep twee geschaard en maalde de rit erdoor op een gezapig tempo.
We zijn beiden kontent dat deze rit achter de rug is. Warmte en stof, stof ,stof.....Als men zo in peleton erover moet en bij dit droge weer, dan riskeert ge dat ge op het einde van de rit een kwart kilo zand in uw lichaam nestelt
Deze morgen start om 07.30 uur vanuit Antwerpen onder een stralende zon. Het zal weer warm worden.
In een goed tempo doorgereden naar Huy. In de laatste vijftig kilometer beginnen kop doen, om zeker bij de eerste groep weg te zijn. De ontsnappingen begonnen zich op te stapelen en telkens weer dat gat dichten. De jus begon weg te vloeien en de benen werden zwaar, lap 'k heb er van.
Ik dacht nog aan Kris, maar vond hem niet meer terug, achteraf bleek hetzelfde gedacht bij hem. Hij had me ook gezocht en niet gevonden.
Blijkt dat Kris op zijn dooie gemakken de muur bereikt heeft rond 14.00 uur, met een gemiddelde van 30,9 Km/u.
Vanmorgen vijf uur opgestaan. Kon niet slapen, hadden geen airco op kamer.
Om 07.30 uur vertrokken bij reeds een temperatuur van 28° C. Al gauw was er een afsplitsing van enkelen die er direct een koers wilden van maken. Te gek om waar te zijn. We hebben geprobeerd om ze bij te houden, wat ons veel moeite en pijn gekost heeft.
Aan dat tempo komen ze de drie weken niet rond. In een verzengende hitte naar de deltawerken, wat men dacht van afkoeling was geen waar. Op de dijken was het evengoed 33 ° C.
Om dan nog niet te spreken van het volk, een massa. Allemaal denkende dat we profs waren en zoveel mogelijk 'kiekjes' nemen, beter hun kiekje ergens anders genomen of gestopt. Kortom veel oponthoud gehad, hopelijk zijn we vlug in Frankrijk.
En als topper om af te sluiten , reed onze bus zich vast in het zand.
Morgen, Hoei, we zullen er staan! Jullie ook? Aankomst verwacht niet voor 14.30 uur.
Een kleine proloog in een verzengende hitte, dit is de samenvatting van onze eerste rit. Utrecht, here is the Tour! Letterlijk en figuurlijk, hier zie je voor het ogenblik niets anders of het heeft iets te maken met de tour,
.
Tot zelfs de Franse gendarmerie is hier ter plaatse, om alles in goede banen te leiden.
Ik geef U nog enkele sfeerbeelden mee. Wegens de aanhoudende hitte gaan we morgen om 07.30 uur van start. De aankomst in "Neeltje Jans" zou wel eens rond 14.00 u kunnen zijn.(verwachte middagstop rond 12.00 u in Rotterdam),
Ik ben Frédéric De Backer
Ik ben een man en woon in (OOST-VLAANDEREN) en mijn beroep is Zaakvoerder Wetthra Sport Webshop.
Ik ben geboren op 16/04/1983 en ben nu dus 42 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wielrennen.
Ik rij deze Tour de France 2015 1 dag voor de profs en dit ten voordele van het kinderkankerfonds!!