Ik ben De Moor Kris
Ik ben een man en woon in Wetteren (Oost-Vlaanderen) en mijn beroep is industrieel ingenieur.
Ik ben geboren op 23/05/1966 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wielrennen.
Ik ben gehuwd en vader van twee kinderen.
Ik ben werkzaam bij:
ON Semiconductor
Oudenaarde
Vandaag rustdag in de Tour voor onze groep. Letterlijk rust genomen, echter wel war kilometertjes rondgemalen. Koers gekeken, in slaap gevallen, weer wakker, kortom genoten van mijn vrije dag.
Vanavond vroeg onder de lakens, morgen om 05.30 u opstaan. Dan begint het serieuze werk; Col de Soudet, 1610 m hoogte over afstand van 22 Km. klimmingspercentage tot 11,2 % over 1600 m.
Kris was mee met de kopgroep richting de Mur van Bretagne maar moest op de klim passen vanwege het agressieve koersgedrag van anderen.
Ik heb de ganse dag kopwerk gedaan in groep 2 en de groep zo goed mogelijk samen gehouden met als gevolg dat ik er wel degelijk een vakantiegevoel aan over hou en geen koers gevoel, enkel op de Mur zelf heb ik mijn duivels laten ontbinden tot grote verbazing van vele anderen. De rest van de dag ging super samen met mijn nieuwe teamgenoot John was het een fantastische dag. Aangezien er een hittegolf op komst is hier in Frankrijk, zou dit wel eens mijn scenario kunnen worden van de komende etappes (genieten en niet koersen en zo veel mogelijk mensen zolang mogelijk meenemen)
Maar toch komt er nog wel een rit waar de duivels in mij nog eens zullen losgaan, ongetwijfeld !
Ploegentijdrit was dan weer een koers van 30 Km. met een gemiddelde van 34 Km/hr met snelheden van soms wel tegen de 60 Km/hr, dank zij mijn 52/12 waar anderen het lastig krijgen, wanneer ik dit verzet begin rond te duwen.
Hierbij geef ik U het integrale verslag van Frederic en Kris van hun eerste week:
"Een start te Utrecht waarbij de temperatuur 37°C de lastigste factor was. Vanaf de 2de rit werden de benen al eens getest en ja het niveau is hier behoorlijk hoog, 30 heel degelijke fietsers, +/- 10 genieters.
Van Utrecht door Zeeland, Huy, Cambrai, Abbeville, Le Havre, ...Normandie tot het mooie Bretagne. Toffe dagen, mindere dagen, bloedheet tot regen, storm, kou, ... goede en minder goede benen, dikwijls koers, met reeds heel wat hoogtemeters en kasseien.
Elke dag vroeg opstaan, met veel transfers, maar we hebben er van genoten. We voelen ons echt in de Tour!
De Tour zit er nu reeds voor 1/3 op maar we zijn er ons van bewust, .. het zware werk komt er nog aan. De bergen en de tussen-etappes met een hittegolf boven ons hoofd, zullen lichaam en geest op de proef stellen. Doorzetten zal de boodschap zijn !"
"Met dank aan allen die ons reeds een berichtje stuurden via deze blog. We lezen ze elke dag in de mate we wifi hebben."
"Vandaag afscheid genomen van onze volger, (den Bo). Dank u, Bo voor de ondersteuning en het gezelschap van de voorbije dagen."
Aan het woord is Kris: "Net als gisteren, zon, goeie benen en mijn leuk parcours met 2200 hoogtemeters.
Van bij de start met tien man afgescheiden en ronddraaien. De lessen lonen echt. Op einde nog met vijf aan mur de Bretagne. Nip,nip, nip, net niet ..
Die Hollanders gaan nog mijn vrienden worden, alhoewel.. Vanaf maandag echte koers
Morgen kalme rit(ploegtijdrit), dan rustdag. Intensieve eerste week. Hopelijk krijg ik niet de weerslag in de grote speeltuin, als ge weet dat vanaf 20 Km. voor de meet altijd maar demarrages zijn."
Frederic: "Dienen Moor is zot (schuddebollend met zijn hoofd). Die peinst dat het nen koers is en genieten van zijn vakantie, da doet hij nie. Rijden voor zot en 's avonds dromen van die bloemenmeisjes die hij nie gezien heeft.
Ik heb mij voorgenomen om vandaag war kalmer aan te doen, om zo de eerste rustdag tegemoet te gaan. Ben opgetrokken met groep twee en heb daar toch ook voornamelijk kopwerk gedaan.
Kan mijn volgers verzekeren dat ik er kiplekker bij zit en met een gerust gemoed de komende etappes zie zitten. Mijn conditie blijkt goed te zijn en mijn ervaring en ondersteuning leren en zeggen mij dat alles goed verloopt.( Met dank aan mijn personal coach)
Kris: "Ik heb vannacht niet teveel moeten slapen van die andouillettes. Niettegentaande ik er niet veel van gegeten heb,heeft mijn maag een ganse nacht gedraaid. Om 03.30 uur in slaap gevallen."
Fre: " Ik heb goed geslapen, doch ze mogen wel iets anders serveren vanavond."
Zo weten we hoe ze beiden begonnen zijn aan hun rit over 190 Km.
Onder lichte zon zijn we vertrokken vanuit Normandie naar Bretagne. Het tempo werd er direct goed ingedraaid, tot weinig enthousiasme van Kris, want die zijn maag reclameerde nog, dan hem maar volgestopt met cola en bananen.Dezen deden hun werk en Kris krreg er zin in voor de rest van de etappe. "Geef mij een goede maag, mooi weer en wat warmte en ik bloei volledig open."
" Geef mij de zon en ik herbron.""33,2 Km/u gemiddeld over 195 Km.
Ronddraaien les 4 is goed geslaagd!
Frederic was ondertussen kopwerk aan het doen. Na de eerste bevoorrading kreeg ik mijn eerste werk. Panne! Ik dacht eerst dat hij zijn remkabel had afgetrokken, maar nene hij stond met een platte batterij van zijn elektronische overbrenging. Volgwagen met reservefietsen gebeld en verder gereden.
Prachtige streek, met mooie zichten. Foto's worden dit weekend op blog gezet. Montage lukt wel, maar omdat onze gasten nog maar heel weinig slaap hebben gehad deze week, wacht ik liever op de rustdag om ze door te krijgen!
Deze avond hebben we goed gegeten: eendenmousse, brochette met pepersaus en frietjes of rijst, rijstpapje met een gaasje rode wijn.
Opgestaan rond 06.00 uur, ontbeten en de fiets op om 07.30 uur.
We vertrekken in het departement Somme, vanuit Abbeville aan de monding van de gelijknamige rivier, zo'n dertg kilometer ten noordwesten van Amiens, de aankomstplaats van gisteren. Dit is een prettige," vlakke" etappe (toch wat hoogtemeters) die al op de bucketlist staat van alle sprintploegen.
We volgen de Normandische kustlijn in zuidelijke richting naar LeHavre. En dit zullen we maar geweten hebben. Wind, wind en nog eens wind recht op de neus. Op sommige momenten zou men gedacht hebben dat ge geen meter vooruit ging. En dat nog niet zo gelaten, als top off the bill, werden we nog ettelijke keren getrakteerd op enorme plensbuien of waren het kleine wolkbreuken. Het was soms zo hevig dat mijn (Kris) GPS verzopen is, laten drogen is de boodschap.
Frederic, daarentegen was in zijn nopjes, want die rijdt niet liever in kou en regen. De foto's, die hij getrokken heeft komen later op den blog. De tijd was te kort voor montage en we willen U nog geen schrik doen krijgen van het weer hier. Foto's zijn goed gelukt, maar de zombies die er opstaan, blijken niet altijd zo happy te zijn.
Om onze dag af te sluiten kregen we op koop toe, "Andouillettes" geserveerd. We hebben ervoor vriendelijk bedankt en kregen toch wat pasta in de plaats. Weeral nen hond die morgen ziek is van onzen overschot op te eten.
Uitkijken naar morgen, want dan hebben we onze persoonlijke volgwagen van WTC Tonneke achter ons.
Verslag Kris : "Vandaag les 2 aan de Nederlanders aangaande het ronddraaien. 95 Km. met een groep van +/- 18 man. Het begint te lopen, kleine 32 gem. net als gisteren.
Vlakke etappe zeggen ze, maar toch 1685 hoogtemeters. Benen en conditie OK. Na paar helse ritten, vandaag relatief rustig. Gemiddelde hartslag vandaag 108.
Nu eten, drinken, slapen ..............Tdf4ken spelen is nog nie zo simpel
Verslag doorgekregen van Frederic van gisteren 06- juli-2015
De dag zelf was schitterend maar de liefde verhouding met de kasseien zal ik toch nooit hebben. Het ging allemaal wel heel vlot tot we ons van afslag vergistten en kort stukje terug moesten rijden over die verdomde kasseien n dan nog wel bergop. Na afloop van onze rit waren de gevolgen dan ook te zien op mijn handen, blaren van meer dan 13 Km kasseien en 230 Km. in de benen.
Agneau de pré-salé met zeekraal en basilicumboter.
Agneau de pré-salé: typisch streekgerecht van Abbeville, afkomstig van lammeren die lopen op de weiden die enkele keren per jaar onderlopen vol zeewater. Het zoute water wordt dan achtergelaten op de zoutwaterplanten die de lammeren opeten.
Dat geeft een bijzondere smaak aan het vlees. In tegenstelling tot wat vele mensen beweren is dit vlees niet bijzonder zout, een wat andere textuur en is vooral veel malser, zachter van smaak en iets roziger.
Voor geïnteresseerden: Het vlees van het Estranras is enkel verkrijgbaar van eind juli tot einde januari en heeft sinds 2007 het AOC-label draagt(gegarandeerde herkomstbenaming).
Ingrediënten: Voor vier personen
600 gr filets van agneau de pré-salé
200 gr zeekraal
1dl Noilly Prat
250 gr boter
1dl room
3 tomaten
Kervel , basilicum
Zout, peper
Bereidingswijze:
Leg vierbladen aluminiumfolie neer, boter ze in en doe er peper en zout op. Leg er de op zijn Engels gekookte zeekraal op. Schik er de lamfilets op, voeg stukjes fijngehakte tomaat, basilicum en kervel toe. Kruid af en sluit de papillotten.
Zet in de oven gedurende 10 tot 12 minuten op 200° C.
Voor de saus:
Laat de NoillyPrat inkoken, voeg de room en boter erbij. Voeg daarna de gehakte basilicum toe.
Vandaag kreeg ik een kort verslag van Kris. Deze morgen vertrokken om 07.30 uur. Diegenen die geïnteresseerd zijn; wij staan op om +/- 05.00 uur.
We gingen voor de langste rit en ook de minst aangename, met al die kasseistroken op het einde. Ik had gezworen dat ik de groep eens ging leren overnemen .
Met zestien man zijn we op weg gegaan. Ronddraaien, tot vervelens toe. Ja, met zestien malen en gaze geven, de kilometers vlogen er door tot aan de fameuze stroken. Daar werd het ieder voor zich.
Heb me laatste twee stroken laten begaan, en mijn drie collega's laten voorgaan. Ik was mijn handschoentjes vergeten op de bus en had daarom pijn aan beide handen. Frédéric heeft zich in groep twee geschaard en maalde de rit erdoor op een gezapig tempo.
We zijn beiden kontent dat deze rit achter de rug is. Warmte en stof, stof ,stof.....Als men zo in peleton erover moet en bij dit droge weer, dan riskeert ge dat ge op het einde van de rit een kwart kilo zand in uw lichaam nestelt
Deze morgen start om 07.30 uur vanuit Antwerpen onder een stralende zon. Het zal weer warm worden.
In een goed tempo doorgereden naar Huy. In de laatste vijftig kilometer beginnen kop doen, om zeker bij de eerste groep weg te zijn. De ontsnappingen begonnen zich op te stapelen en telkens weer dat gat dichten. De jus begon weg te vloeien en de benen werden zwaar, lap 'k heb er van.
Ik dacht nog aan Kris, maar vond hem niet meer terug, achteraf bleek hetzelfde gedacht bij hem. Hij had me ook gezocht en niet gevonden.
Blijkt dat Kris op zijn dooie gemakken de muur bereikt heeft rond 14.00 uur, met een gemiddelde van 30,9 Km/u.
Ik ben Frédéric De Backer
Ik ben een man en woon in (OOST-VLAANDEREN) en mijn beroep is Zaakvoerder Wetthra Sport Webshop.
Ik ben geboren op 16/04/1983 en ben nu dus 42 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wielrennen.
Ik rij deze Tour de France 2015 1 dag voor de profs en dit ten voordele van het kinderkankerfonds!!