Ik ben De Moor Kris
Ik ben een man en woon in Wetteren (Oost-Vlaanderen) en mijn beroep is industrieel ingenieur.
Ik ben geboren op 23/05/1966 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wielrennen.
Ik ben gehuwd en vader van twee kinderen.
Ik ben werkzaam bij:
ON Semiconductor
Oudenaarde
Vanmorgen vijf uur opgestaan. Kon niet slapen, hadden geen airco op kamer.
Om 07.30 uur vertrokken bij reeds een temperatuur van 28° C. Al gauw was er een afsplitsing van enkelen die er direct een koers wilden van maken. Te gek om waar te zijn. We hebben geprobeerd om ze bij te houden, wat ons veel moeite en pijn gekost heeft.
Aan dat tempo komen ze de drie weken niet rond. In een verzengende hitte naar de deltawerken, wat men dacht van afkoeling was geen waar. Op de dijken was het evengoed 33 ° C.
Om dan nog niet te spreken van het volk, een massa. Allemaal denkende dat we profs waren en zoveel mogelijk 'kiekjes' nemen, beter hun kiekje ergens anders genomen of gestopt. Kortom veel oponthoud gehad, hopelijk zijn we vlug in Frankrijk.
En als topper om af te sluiten , reed onze bus zich vast in het zand.
Morgen, Hoei, we zullen er staan! Jullie ook? Aankomst verwacht niet voor 14.30 uur.
Een kleine proloog in een verzengende hitte, dit is de samenvatting van onze eerste rit. Utrecht, here is the Tour! Letterlijk en figuurlijk, hier zie je voor het ogenblik niets anders of het heeft iets te maken met de tour,
.
Tot zelfs de Franse gendarmerie is hier ter plaatse, om alles in goede banen te leiden.
Ik geef U nog enkele sfeerbeelden mee. Wegens de aanhoudende hitte gaan we morgen om 07.30 uur van start. De aankomst in "Neeltje Jans" zou wel eens rond 14.00 u kunnen zijn.(verwachte middagstop rond 12.00 u in Rotterdam),
Het parcours van de voorlaatste etappe in de Ronde van Frankrijk is nu ook officieel gewijzigd.
In de twintigste rit -loodzware tocht met aankomst op Alpe de Huez- worden de col du Télégraphe (1° cat) en de col du Galibier (buiten cat) vervangen door de col de la croix de fer.
Reden: De Chabron tunnel, op de D1091 tussen Grenoble en Briançon en gelegen op een 30 Km. van Alpe de Huez. Instortingsgevaar van een rotsblok van 345000 ton.
Deze blok verplaatst zich met een snelheid van 10 cm per dag en zou de uitgang van de tunnel kunnen bereiken tegen 10 juli e.k.
Een dag eerder wordt de col de la Croix de Fer ook al beklommen, weliswaar langs de andere kant. Na de afdaling van de col de la croix de Fer komt het peloton in Bourg d'Oisans opnieuw op het nog af teleggen parcours terecht.
Soms zeggen Nederlanders Janhagel als ze hageslag (muizestrontjes in chocolade) bedoelen, maar eigenlijk is dit een typisch Utrechts speculaaskoekje besprenkeld met grove suiker en amandelschilfers. In de Tweede wereldoorlog was Janhagel een scheldnaam voor landwachters die met jachtgeweren bewapend waren. De term "janhagel" bestaat overigens al sinds de 17e eeuw, en had toen waarschijnlijk betrekking op zeelieden die zich 'opgefokt' gedroegen.
Ingrediënten :
200 gram boter
1 theelepel bakpoeder
140 gram boter
75 gram basterdsuiker (bruine suiker genaamd)
25 gram grove suiker
50 gram amandelschilfers
1 theelepel kaneel
1/2 losgeklopt ei
Bereidingswijze :
Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Voeg daarna de boter, basterdsuiker en kaneel toe. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed alles tot een soepele bal. Rol het deeg uit tot een lap van 3,5 mm. dikte en breng de lap over op een beboterd bakblik. Rol de deeglap om de met wat bloem bestoven deegrol heen en rol dezer weer van de deegrol op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van het deeg met wat losgeklopt ei. Strooi er de amandelen met de grove suiker over. Verwarm de oven voor op 150 graden C°. Bak de janhagel in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Snijd de janhagel direct met een scherp mes in repen van 4 cm. breed. Verdeel deze repen in stukken van 8 cm., zodat er langwerpige koekjes ontstaan.
Beste sportliefhebbers, collega's en vrienden van ons duo Frederic en Kris, sympathisanten,
We staan er voor, nog een kleine week en het startschot is al in rook opgegaan. De gekte van de tour slaat nu al toe.
Geen persbericht wordt niet meer gelezen, alle tijdschriften spreken erover; de "Tour de France 2015". Froome (in zijn mobilehome), Nibali, Contador, enz. Zij zijn de favorieten van deze tour.
OK, maar we gaan onze Belgen niet laten vallen voor enkele ritzeges!! De verkenning van deze ritten zullen we overlaten aan onze twee renners, Kris en Frédéric.
Beiden hebben ze een goede voorbereiding doorgemaakt, van Fré weet ik nog dat hij vandaag de "Lucien Van Impe classic" gereden heeft, van Kris weet ik dat hij zich veel schuil gehouden heeft tot verleden week in de bosjes van de Ardennen en in Frankrijk.
Voor beiden een mooie en grote uitdaging en hopelijk ook een mooie reis, die zich hopelijk resulteert in een mooie opbrengst voor het Kinderkankerfonds.
Met dezer blog willen wij U alle dagen van dienst te zijn met weerbericht en verslag van hun etappe. Tijdstip zal afhankelijk zijn van de aankomst van onze vrienden en de tijd om achter mijn desk te zitten.
Vergeet ook niet de culinaire streekgerechten te lezen, wij komen ze graag achteraf proeven.
Een berichtje of een opstekertje voor onze vrienden mag u zeker niet vergeten, doe het via deze blog. Zij lezen dagelijks deze berichten. Bij een dergelijke opdracht kan een steuntje van de thuisbasis soms wonderen doen!!!
Bij dezer willen wij onze tweede deelnemer voorstellen voor de Tour de France 2015.
Kris De Moor is geboren in Wetteren op 23-mei-1966. Hij is gehuwd en papa van twee kinderen. Kris studeerde industrieel ingenieur en is Plant & Facilities Engineer bij ON Semiconductor in Oudenaarde.
Kris is een fervent wielrenner en bovenstaande collage geeft een duidelijk beeld van zijn sportverdiensten.
Kris rijdt evenals Frédéric, ten voordele van het Kinderkankerfonds van het U.Z. Gent.
Komt de tour naar Brugge in 2017? Als het van schepenen van financiën Boudewijn Laloo en burgemeester Renaat Landuyt uit gaat wel. Te samen met Yves Leterme zijn deze twee prominenten de kandidatuur gaan indienen bij Christian Prudhomme, bestuurder van organisator ASO.
Yves Leterme, goede vriend van Prudhomme, bepleitte voor de tweede maal de aanvraag tot Tourstad. Ieper was vorig jaar ook al een etappestad naar aandenking van "de grote oorlog".(Leterme is van Ieper).
Het is al ruim vijftig jaar geleden dat Brugge nog eens het decor vormde binnen de Tour. Het is nu tien jaren geleden dat Brugge ook al eens een aanvraag deed om de wielerkaravaan naar Brugge te krijgen
Op 28 juni 1914 weerklonk het startschot van de twaalfde editie van de Tour de France. Op die zelfde dag weerklonken ook dodelijke schoten voor aarts-hertog Frans Ferdinand van Oostenrijk in Sarajevo. wat een koelbloedige moordaanslag bleek, zou leiden tot verschillende incidenten binnen de hoge politieke kringen, met de gekende gevolgen nadien. In het verre Frankrijk werd daar nog niet aan gedacht en dacht men enkel aan koersen. De tour was en is nog steeds een publiekstrekker.
Het was de eerste editie van de Tour waar de renners nummerplaatjes op de fiets droegen. De grote belofte in die tijd was de 21-jarige Italiaan Costante Girardengo. De revelatie bij de kenners, maar al vlug bleek dat deze jonge renner de ervaring en bluf mankeerde. Het hooggebergte, waar hij iedereen de loef ging afsteken, bracht niets op. Reeds in de Pyreneeën na zes etappes kwam hij ten val.
Het was in dezelfde rit dat regerend Tourwinnaar Phillippe Thys de koers strak in handen nam (Bayonne-Luchon). Zijn leiderschap zou nog in het gedrang komen toen deze Belg op de voorlaatste dag mechanische problemen kreeg en zijn fiets moest laten repareren. Het was nog de periode waar tijdstraffen werden gegeven voor herstellen van fietsen. Thys werd bedacht met een tijdstraf van dertig minuten.
Zijn jonge ploeggenoot bij Peugeot, Henri Pélissier, kwam Thys kort op de hielen. Deze hield stand en kwam toch nog met een twee minuten voorsprong in de uitslag. Voor Thys zijn tweede eindzege na elkaar.
De slotetappe op 26 juli kwam precies op tijd. Twee dagen later brak de Eerste Wereldoorlog uit. Frankrijk werd er diep bij betrokken en er sneuvelden veel renners. Vijf jaar lang zou er geen Tour de France zijn verreden. Pas in 1919 ging de ronde weer van start.
Ik ben Frédéric De Backer
Ik ben een man en woon in (OOST-VLAANDEREN) en mijn beroep is Zaakvoerder Wetthra Sport Webshop.
Ik ben geboren op 16/04/1983 en ben nu dus 42 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wielrennen.
Ik rij deze Tour de France 2015 1 dag voor de profs en dit ten voordele van het kinderkankerfonds!!