Ik ben De Moor Kris
Ik ben een man en woon in Wetteren (Oost-Vlaanderen) en mijn beroep is industrieel ingenieur.
Ik ben geboren op 23/05/1966 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wielrennen.
Ik ben gehuwd en vader van twee kinderen.
Ik ben werkzaam bij:
ON Semiconductor
Oudenaarde
Agneau de pré-salé met zeekraal en basilicumboter.
Agneau de pré-salé: typisch streekgerecht van Abbeville, afkomstig van lammeren die lopen op de weiden die enkele keren per jaar onderlopen vol zeewater. Het zoute water wordt dan achtergelaten op de zoutwaterplanten die de lammeren opeten.
Dat geeft een bijzondere smaak aan het vlees. In tegenstelling tot wat vele mensen beweren is dit vlees niet bijzonder zout, een wat andere textuur en is vooral veel malser, zachter van smaak en iets roziger.
Voor geïnteresseerden: Het vlees van het Estranras is enkel verkrijgbaar van eind juli tot einde januari en heeft sinds 2007 het AOC-label draagt(gegarandeerde herkomstbenaming).
Ingrediënten: Voor vier personen
600 gr filets van agneau de pré-salé
200 gr zeekraal
1dl Noilly Prat
250 gr boter
1dl room
3 tomaten
Kervel , basilicum
Zout, peper
Bereidingswijze:
Leg vierbladen aluminiumfolie neer, boter ze in en doe er peper en zout op. Leg er de op zijn Engels gekookte zeekraal op. Schik er de lamfilets op, voeg stukjes fijngehakte tomaat, basilicum en kervel toe. Kruid af en sluit de papillotten.
Zet in de oven gedurende 10 tot 12 minuten op 200° C.
Voor de saus:
Laat de NoillyPrat inkoken, voeg de room en boter erbij. Voeg daarna de gehakte basilicum toe.
Vandaag kreeg ik een kort verslag van Kris. Deze morgen vertrokken om 07.30 uur. Diegenen die geïnteresseerd zijn; wij staan op om +/- 05.00 uur.
We gingen voor de langste rit en ook de minst aangename, met al die kasseistroken op het einde. Ik had gezworen dat ik de groep eens ging leren overnemen .
Met zestien man zijn we op weg gegaan. Ronddraaien, tot vervelens toe. Ja, met zestien malen en gaze geven, de kilometers vlogen er door tot aan de fameuze stroken. Daar werd het ieder voor zich.
Heb me laatste twee stroken laten begaan, en mijn drie collega's laten voorgaan. Ik was mijn handschoentjes vergeten op de bus en had daarom pijn aan beide handen. Frédéric heeft zich in groep twee geschaard en maalde de rit erdoor op een gezapig tempo.
We zijn beiden kontent dat deze rit achter de rug is. Warmte en stof, stof ,stof.....Als men zo in peleton erover moet en bij dit droge weer, dan riskeert ge dat ge op het einde van de rit een kwart kilo zand in uw lichaam nestelt
Deze morgen start om 07.30 uur vanuit Antwerpen onder een stralende zon. Het zal weer warm worden.
In een goed tempo doorgereden naar Huy. In de laatste vijftig kilometer beginnen kop doen, om zeker bij de eerste groep weg te zijn. De ontsnappingen begonnen zich op te stapelen en telkens weer dat gat dichten. De jus begon weg te vloeien en de benen werden zwaar, lap 'k heb er van.
Ik dacht nog aan Kris, maar vond hem niet meer terug, achteraf bleek hetzelfde gedacht bij hem. Hij had me ook gezocht en niet gevonden.
Blijkt dat Kris op zijn dooie gemakken de muur bereikt heeft rond 14.00 uur, met een gemiddelde van 30,9 Km/u.
Vanmorgen vijf uur opgestaan. Kon niet slapen, hadden geen airco op kamer.
Om 07.30 uur vertrokken bij reeds een temperatuur van 28° C. Al gauw was er een afsplitsing van enkelen die er direct een koers wilden van maken. Te gek om waar te zijn. We hebben geprobeerd om ze bij te houden, wat ons veel moeite en pijn gekost heeft.
Aan dat tempo komen ze de drie weken niet rond. In een verzengende hitte naar de deltawerken, wat men dacht van afkoeling was geen waar. Op de dijken was het evengoed 33 ° C.
Om dan nog niet te spreken van het volk, een massa. Allemaal denkende dat we profs waren en zoveel mogelijk 'kiekjes' nemen, beter hun kiekje ergens anders genomen of gestopt. Kortom veel oponthoud gehad, hopelijk zijn we vlug in Frankrijk.
En als topper om af te sluiten , reed onze bus zich vast in het zand.
Morgen, Hoei, we zullen er staan! Jullie ook? Aankomst verwacht niet voor 14.30 uur.
Een kleine proloog in een verzengende hitte, dit is de samenvatting van onze eerste rit. Utrecht, here is the Tour! Letterlijk en figuurlijk, hier zie je voor het ogenblik niets anders of het heeft iets te maken met de tour,
.
Tot zelfs de Franse gendarmerie is hier ter plaatse, om alles in goede banen te leiden.
Ik geef U nog enkele sfeerbeelden mee. Wegens de aanhoudende hitte gaan we morgen om 07.30 uur van start. De aankomst in "Neeltje Jans" zou wel eens rond 14.00 u kunnen zijn.(verwachte middagstop rond 12.00 u in Rotterdam),
Het parcours van de voorlaatste etappe in de Ronde van Frankrijk is nu ook officieel gewijzigd.
In de twintigste rit -loodzware tocht met aankomst op Alpe de Huez- worden de col du Télégraphe (1° cat) en de col du Galibier (buiten cat) vervangen door de col de la croix de fer.
Reden: De Chabron tunnel, op de D1091 tussen Grenoble en Briançon en gelegen op een 30 Km. van Alpe de Huez. Instortingsgevaar van een rotsblok van 345000 ton.
Deze blok verplaatst zich met een snelheid van 10 cm per dag en zou de uitgang van de tunnel kunnen bereiken tegen 10 juli e.k.
Een dag eerder wordt de col de la Croix de Fer ook al beklommen, weliswaar langs de andere kant. Na de afdaling van de col de la croix de Fer komt het peloton in Bourg d'Oisans opnieuw op het nog af teleggen parcours terecht.
Soms zeggen Nederlanders Janhagel als ze hageslag (muizestrontjes in chocolade) bedoelen, maar eigenlijk is dit een typisch Utrechts speculaaskoekje besprenkeld met grove suiker en amandelschilfers. In de Tweede wereldoorlog was Janhagel een scheldnaam voor landwachters die met jachtgeweren bewapend waren. De term "janhagel" bestaat overigens al sinds de 17e eeuw, en had toen waarschijnlijk betrekking op zeelieden die zich 'opgefokt' gedroegen.
Ingrediënten :
200 gram boter
1 theelepel bakpoeder
140 gram boter
75 gram basterdsuiker (bruine suiker genaamd)
25 gram grove suiker
50 gram amandelschilfers
1 theelepel kaneel
1/2 losgeklopt ei
Bereidingswijze :
Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Voeg daarna de boter, basterdsuiker en kaneel toe. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed alles tot een soepele bal. Rol het deeg uit tot een lap van 3,5 mm. dikte en breng de lap over op een beboterd bakblik. Rol de deeglap om de met wat bloem bestoven deegrol heen en rol dezer weer van de deegrol op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van het deeg met wat losgeklopt ei. Strooi er de amandelen met de grove suiker over. Verwarm de oven voor op 150 graden C°. Bak de janhagel in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Snijd de janhagel direct met een scherp mes in repen van 4 cm. breed. Verdeel deze repen in stukken van 8 cm., zodat er langwerpige koekjes ontstaan.
Beste sportliefhebbers, collega's en vrienden van ons duo Frederic en Kris, sympathisanten,
We staan er voor, nog een kleine week en het startschot is al in rook opgegaan. De gekte van de tour slaat nu al toe.
Geen persbericht wordt niet meer gelezen, alle tijdschriften spreken erover; de "Tour de France 2015". Froome (in zijn mobilehome), Nibali, Contador, enz. Zij zijn de favorieten van deze tour.
OK, maar we gaan onze Belgen niet laten vallen voor enkele ritzeges!! De verkenning van deze ritten zullen we overlaten aan onze twee renners, Kris en Frédéric.
Beiden hebben ze een goede voorbereiding doorgemaakt, van Fré weet ik nog dat hij vandaag de "Lucien Van Impe classic" gereden heeft, van Kris weet ik dat hij zich veel schuil gehouden heeft tot verleden week in de bosjes van de Ardennen en in Frankrijk.
Voor beiden een mooie en grote uitdaging en hopelijk ook een mooie reis, die zich hopelijk resulteert in een mooie opbrengst voor het Kinderkankerfonds.
Met dezer blog willen wij U alle dagen van dienst te zijn met weerbericht en verslag van hun etappe. Tijdstip zal afhankelijk zijn van de aankomst van onze vrienden en de tijd om achter mijn desk te zitten.
Vergeet ook niet de culinaire streekgerechten te lezen, wij komen ze graag achteraf proeven.
Een berichtje of een opstekertje voor onze vrienden mag u zeker niet vergeten, doe het via deze blog. Zij lezen dagelijks deze berichten. Bij een dergelijke opdracht kan een steuntje van de thuisbasis soms wonderen doen!!!
Ik ben Frédéric De Backer
Ik ben een man en woon in (OOST-VLAANDEREN) en mijn beroep is Zaakvoerder Wetthra Sport Webshop.
Ik ben geboren op 16/04/1983 en ben nu dus 42 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wielrennen.
Ik rij deze Tour de France 2015 1 dag voor de profs en dit ten voordele van het kinderkankerfonds!!