Inhoud blog
  • Day 5 Radomska-Frankfurt (1350- 2450)
  • Day 4: Kaunas-Radomska (800 – 1350)
  • Day 3: Riga – Panevesyz – Kaunas (510 – 650 - 800)
  • Day 2: Tallinn – Pärnu – Riga (200 – 350 – 510)
  • The return day 1 Lahti-Helsinki-Talinn (0-110-200)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Lahti herfst 2006

    04-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerei-Kebap

    Op erasmus gaan betekend ook dat je de keuken van je mama voor een tijdje moet missen en je dus zelf voor je potje moet instaan. Soms vergeet je al eens inkopen te doen en dan moet je improviseren of honger lijden. Ik ben meer het improvisatietype. Eén van mijn eerder geslaagde recepten is de kebap-roerei. Hoogenergetisch voedsel voor mensen in barre omstandigheden zoals ik in Finland. Ook ideaal om ne goeie fond te leggen voor wat nog komen moet. Het gerecht heeft met zijn totaal van 1320 kcal een equivalent van 2 Big Mac’s en 100 gram bitterballen.

    *Ingrediënten*

    240 g Kebapvlees (kan je tegenwoordig in alle diepvriesafdelingen vinden)                  689 kcal

    3 eieren                                                                                                                     255 kcal

    1 ajuin                                                                                                                         49 kcal

    1 teen look                                                                                                                    4 kcal

    3 boterhammen                                                                                                          255 kcal

    3 eetlepels Ketchup                                                                                                     48 kcal

    1 scheut bier                                                                                                                20 kcal

    Arachide olie, zout, lookpoeder

    *Benodigdheden*

    Bestek, middelgrote pan, pannenlikker, bord, keukenmes, honger,… 

    *Bereidingswijze*

    Laat je klomp diepvries kebapvlees ontdooien in een gesmeerde pan. Als het vlees eenmaal lichtjes goudbruin word kan je de fijn gesneden ui en look bijvoegen. Laat alles bakken tot het vlees kebapbruin ziet en de ajuin goudkleurig word. Om te voorkomen dat de ajuin aanbrand en om wat smaak toe te voegen blus je je pan met een scheut bier. Meteen daarna voeg je de geklopte eieren erbij. Blijf roeren in je pan want ook het ei brand snel aan. Voeg zout en lookpoeder toe naar believen. Als het ei met de kebap een vaste vorm heeft aangenomen is het klaar!
    Serveer roerei-kebap op een boterham. Je wil gezond en uitgebalanceerd eten? Eet roerei-kebap dan met Ketchup in plaats van het eiwitrijke mayonaise want met de gebruikte eieren hebben we al veel eiwitten! Ketchup bevat ook sporen van de groente tomaat.

     

     

    04-11-2006 om 13:53 geschreven door Tibby  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)

    Archief per week
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 26/09-02/10 2005

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blogs en sites van erasmussers hier
  • Tobias en Timm hun site (DE):
  • Damien, Arthur en Bejamin hun blog (FR):
  • Marion blog (FR):
  • Marco blogt (BE):
  • Paul bolg (ES)
  • Angela's wereld (DE)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs