Op erasmus gaan betekend ook dat je de keuken van je mama
voor een tijdje moet missen en je dus zelf voor je potje moet instaan. Soms
vergeet je al eens inkopen te doen en dan moet je improviseren of honger
lijden. Ik ben meer het improvisatietype. Eén van mijn eerder geslaagde
recepten is de kebap-roerei. Hoogenergetisch voedsel voor mensen in barre
omstandigheden zoals ik in Finland. Ook ideaal om ne goeie fond te leggen voor
wat nog komen moet. Het gerecht heeft met zijn totaal van 1320 kcal een
equivalent van 2 Big Macs en 100
gram bitterballen.
*Ingrediënten*
240 g
Kebapvlees (kan je tegenwoordig in alle diepvriesafdelingen vinden)689 kcal
Laat je klomp diepvries kebapvlees ontdooien in een
gesmeerde pan. Als het vlees eenmaal lichtjes goudbruin word kan je de fijn
gesneden ui en look bijvoegen. Laat alles bakken tot het vlees kebapbruin ziet
en de ajuin goudkleurig word. Om te voorkomen dat de ajuin aanbrand en om wat
smaak toe te voegen blus je je pan met een scheut bier. Meteen daarna voeg je
de geklopte eieren erbij. Blijf roeren in je pan want ook het ei brand snel
aan. Voeg zout en lookpoeder toe naar believen. Als het ei met de kebap een
vaste vorm heeft aangenomen is het klaar! Serveer roerei-kebap op een boterham. Je wil gezond en
uitgebalanceerd eten? Eet roerei-kebap dan met Ketchup in plaats van het
eiwitrijke mayonaise want met de gebruikte eieren hebben we al veel eiwitten!
Ketchup bevat ook sporen van de groente tomaat.