Ik had weer eens de bakmicrobe te pakken. Zaterdag: s'morgens eerst alles afwogen en gereed gezet om 2 broden te bakken. Daarna ben ik gaan gaan zwemmen. Bij thuiskomst direkt het eerste deeg in mijn Kenwood kneden, uithalen en het 2de deeg kneden (mijn broden zijn te groot om er 2 tegelijk te kneden) Intussen was het middag dus kon ik ze een eerste keer laten rijzen (tafelrijs) terwijl ik rustig kon eten. Tijd om het deeg te vouwen, dichtslaan, delen en opbollen en terwijl het brood dan weer eens rijst (bolrijs) worden de vormen ingevet. Dan weer eens dichtslaan, vormen en in de bakvormormen leggen en weer eens rijzen (narijs) Na enige tijd de oven voorverwarmen en het brood bakken, normaal krijg je in de oven nog een ovenrijs maar dit lukt me niet altijd. Achteaf dacht ik ach laat ik ook nog eens wat sanwisches bakken odat min vrouw en dochter s'ondags gingen wandelen jammer dat ik dat niet vooraf geplant had dus moest ik de oven weer opnieuw voorverwarmen terwijl ik anders enkel de temperatuur maar moest verhogen.
Op zondag eens iets nieuws gemaakt: croisants van kwarkdeeg met een vulling van kaas en ham HEERLIJK :wink:
|