Eindelijk dan wat foto's en info over de baklessen die ik momenteel volg.
De hoofdzaak van de lessen was oorspronkelijk om te leren hoe je met de hand broden moet kneden en bakken, achteraf werden de broden dan in de machine gekneed.
We maakten op dezelfde wijze Limburgse vlaai maken en achteraf ook weer in de machine te kneden.
Daarna kwamen pistolets en sandwiches, wat we regelmatig herhalen.
We merkten al snel dat er een groot verschil bestaat tussen het handwerk en machinaal kneden.
Toen we dit onder de knie 'of in de had begonnen te krijgen', kwamen er meer ingewikkelder dingen zoals zelf gerezen bladerdeeg maken met zijn vele toepassingen "worstenbroodjes,chocoladebroodjes enz." hiermee zijn we nu volop bezig omdat de techniek van het toeren en uitrollen vrij moeilijk is (sommige ontbijtkoeken kan je ook met gistdeeg te maken, dit is hetzelfde deeg als voor taart dus minder vetstof).
Eenmaal we het handwerk van de deegsoorten begonnen te kennen werden er afwisselende groepen gevormd om telkens 2 broodsoorten te maken en om andere deegsoorten te maken telkens machinaal, om daarna weer een afwerking te leren van een of ander broodje of gebak.
Soms maken we ook eens pralines, koekjes, eclairs.
Voor speciale gelegenheden zoals met Kerstmis maakten we een kersttronk (opgerolde koek), met Pasen een paasbroodje.
We maken soms ook we eens iets om tijdens de pauze te eten, en natuurlijk wordt achteraf alles verdeeld om mee naar huis te nemen, momenteel is het soms zo veel dat ik de buren ook eens blij kan maken.
Helaas vergeet ik dikwijls om een foto te maken van onze resultaten maar als je op de afbeelding klikt dan krijg je toch al iets te zien
|