Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

07-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.102-jarige Tonia Nouwens vindt nieuwe thuis.

Eeuwelinge Tonia Nouwens was de voorbije maanden niet uit de actualiteit weg te slaan. De reden hiervoor was dat het OCMW-bestuur van Houthalen-Helchteren de mantelzorgers van Tonia de toegang tot het rusthuis waar ze verbleef, had verboden.

“Oude bomen verplanten, houdt altijd een risico in. Maar voor Tonia zat er helaas niets anders op” klinkt het bij Herman Bielen, vertrouwenspersoon en mantelzorger van Tonia. “Enkele maanden geleden besliste het OCMW-bestuur dat Hildegard en ikzelf Tonia niet meer mochten bezoeken in rusthuis Vinkenhof. Er werd zelfs een bewakingsagent ingehuurd om ons uit het rusthuis te houden” klinkt het verbitterd. “Als reden gaf het bestuur aan dat wij ons teveel bemoeiden met de gang van zaken en de verzorging in het rusthuis. Personeelsleden voelden zich zogezegd verveeld met onze aanwezigheid. Nochtans hadden wij enkel maar het beste voor met Tonia, de dame van 102 die we al vele jaren bijstaan. Velen, ook personeelsleden, begrepen deze beslissing dan ook niet.”

Ondanks nog lopende gerechtelijke procedures hield het OCMW-bestuur voet bij stuk en mochten beide mantelzorgers niet meer in het rusthuis komen. “We moesten helaas deze maatregel nemen, voor het welbehagen van ons personeel” gaf OCMW-voorzitster Van Wortswinkel eerder al mee. “Maar nu kunnen we stilaan terug lachen” aldus Herman. “Tonia is zopas verhuisd naar rusthuis Immadi in Hasselt. Tonia vindt nu eindelijk weer wat rust in haar nieuwe omgeving. We worden hier trouwens hartelijk ontvangen door het rusthuispersoneel en dat geeft ook ons opnieuw een goed gevoel.”

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Free Outlaw Vanners
Elk jaar verzamelen honderden speciale voertuigen aan De Plas. Ook dit jaar zal dat het geval zijn en wel op 10 en 11 juli. De Free Outlaw Vanners uit onze gemeente houden er dan hun meeting. Bezoekers zijn welkom op het terrein. Je kan er kennismaken met honderden Amerikaanse voertuigen, special cars and trucks en er is tal van animatie voorzien. Op zaterdag is het festilvaterrein te bezoeken van 9.00 tot 20.00 uur, op zondag van 9.00 tot 16.00 uur. Traditiegetrouw trekken op zondagvoormiddag ook weer honderden van deze speciale voertuigen in stoet door Houthalen-Oost. Meer info vind je op www.free-outlaws.com.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-burgemeester schrijft boek over Houthalen-Helchteren

Lode Franssens, in de jaren ’80 burgemeester van Houthalen-Helchteren, brengt in het najaar een uniek boek op de markt. De titel “Twee eeuwen Houthalen” verraadt meteen ook de inhoud. Het wordt een kanjer van meer dan 300 pagina’s die op 1000 exemplaren wordt gedrukt. “Het boek is een vrucht van drie jaar zoeken en graven in de gemeentelijke en parochiale archieven” aldus Lode Franssens.  Het boek vertelt een aantal leuke verhalen van destijds, onder meer over een wolvenplaag die de gemeente ooit teisterde. Aan het boek werkte professor Andries Welkenhuysen mee en Steven Wilsens zorgde voor een aantal pentekeningen in het boek. Wie het boek voor 1 september 2010 reserveert, betaalt een voordeeltarief van 30 euro. Meer info vind je aan de balie van de gemeentelijke vrijetijdswinkel.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurtbewoners zijn niet gelukkig met gang van zaken omtrent REMO.
Heel wat omwonenden van het REMO-stort zijn nu al overtuigd dat de geplande verbrandingsinstallaties op het stort er gaan komen. Toch is het verzet al in de maak. “We zijn die stiekeme beslissingen beu”, zegt iemand van de ‘harde kern van vroeger

Dat Machiels plannen heeft om de 16 miljoen ton afval van het stort op te graven en 55 procent daarvan te verbranden tot energie, weten de buren van REMO maar al te goed. Maar dat het - zoals in de inspraaknota staat die vanaf dinsdag op het gemeentehuis ligt - ineens om vijf ovens gaat van elk 100.000 ton, komt hard aan. Al is niet iedereen tegen het opruimen van het afval op zich. Er zijn ook heel wat buurtbewoners die het opgeslagen afval graag zien verdwijnen.
Maar niet iedereen is het daar mee eens. “Laat alles maar braaf zitten, ik weet waar ik over spreek, want ik heb als chauffeur heel wat vrachtwagens naar daar vervoerd”, zegt Christian Coletti. “‘Niet giftig’ stond er op mijn vervoerdocumenten, maar als ik eens met mijn gezicht boven dat afval ging hangen, was de stank niet te harden. En dat gaan ze opbranden?”

“Ik begrijp iets niet”, zegt Guido Heylen. “De burgemeester is tegen die oven van Bionerga van 290.000 ton, maar die van Machiels verdedigt hij wel. En dat blijkt nu 500.000 te zijn. Volgens mij is dat toch meer. Bovendien komt die omleidingsweg niet zomaar langs Remo hé.”
“En die omleidingsweg komt ook langs de walvisoven die Bionerga wil bouwen”, merkt een andere caféklant op. “Dat gaat een mooi gezicht zijn als je langs Houthalen-Helchteren rijdt. Eerst zie je de walvis en dan die vijf ovens van Machiels.” Het is duidelijk dat heel wat buurtbewoners symbioses zien in de grote plannen die onze gemeente boven het hoofd hangen.

Osman Peker en Abdel Aziz zien eerder de praktische kant van de zaak. ”Wij zijn geboren en getogen in de stank van Remo. Dat ze ons nu maar eens iets in ruil geven. Ze gaan met dat afval groene stroom opwekken én ze hebben warm water. Wel, dat ze ons maar gratis stroom én verwarming geven.”
Ook Johan Vasic wil compensaties voor de buurt. “Dat Machiels maar eens stopt met zijn eigen zakken te vullen. Wij willen deze keer ook iets.”
Over de toekomst van REMO is duidelijk het laatste woord nog niet gezegd.
(bron: hbvl)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerreportage: zangtalent in Houthalen-Helchteren Giulia Ceccarelli

We worden in Houthalen-Oost op een rustige, Italiaans getinte manier ontvangen bij het gezin Ceccarelli. De dochter des huizes, de 16-jarige Giulia Ceccarelli is een zangtalent en daar wilden we wel eens het fijne van weten…

Met de relaxedheid van een doorwinterde showbizzartieste en de schoonheid van een echte Italiaanse jonge donna, staat Giulia ons te woord. Deze 16-jarige meid zagen we enkele dagen eerder optreden als zangeres en het moet gezegd; dat kon ons bekoren. “Het is allemaal zo’n twee jaar geleden begonnen” vertelt Giulia. “Ik kreeg van m’n tante een heel origineel verjaardagscadeau en mocht in een echte muziekstudio een liedje opnemen. Geef toe, een leuk cadeau hé! Nu, mijn tante wist natuurlijk dat ik graag zing. Ik moet je dus niet vertellen hoe blij ik was met het cadeau.”

Giulia schrijft haar eigen nummers.

Maar het gaat verder dan dat. Giulia schrijft ook zelf haar teksten. “Dat klopt ja. Mijn eerste single die ik opnam in de studio van Rocco Oliva, heb ik helemaal zelf geschreven. De mensen van de muziekstudio hebben dan geholpen om er de juiste muziek bij te componeren en zo is “Come Back” mijn allereerste, volwaardig eigen nummer geworden.” Ondertussen heeft “Come Back” al een opvolger. “Met mijn nieuwe single, grijp ik terug naar mijn roots. Ik ben een geboren Italiaanse, en dat laat ik heel duidelijk horen met het nieuwe liedje “Amani. Dit keer zing ik dus niet in het Engels, maar in het Italiaans.”

Dat Giulia een mooie zangtoekomst tegemoet gaat, daar lijkt geen twijfel over te bestaan. Ze trad al verschillende malen op, zelfs in Brussel en Luik. Haar grote voorbeeld is Beyonce. “Maar als ik echt een liedje moet kiezen wat ik bijzonder mooi vind, dan kies ik toch voor ‘My heart will go on’ van Celine Dion.”

Het is de droom van Giulia om in de toekomst te kunnen doorbreken. “Een leven als zangeres, zie ik zeker zitten. Maar ik ben ook realistische genoeg om te beseffen dat de weg nog lang is en dat doorbreken geen evidentie is. Daarom dat ik me dan ook inzet voor mijn studies. Momenteel volg ik Sociaal-Technische Wetenschappen. Het zegt me wel wat om later psychologie te gaan studeren. Naar mensen luisteren en mensen helpen; dat ligt me wel. “

Giulia woont nu zo’n 10 jaar in België, maar ze mist Italië soms wel. “Tja, je kan er niet omheen, het weer in Italië is toch nog wat anders dan hier. Er woont ook veel familie van mij in Italië, geen wonder dat ik in de vakantie enkele weken afzak naar ginds.” En ongetwijfeld zullen de mooie liedjes van Giulia ook daar weerklinken…

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester Yzermans reageert op plannen Group Machiels
Burgemeester Yzermans reageerde zopas voor het eerst op de plannen van Group Machiels. Machiels wil op de terreinen van REMO in Helchteren liefst 5 installaties plaatsen om het daar opgeslagen huishoudelijk en industrieel afval te recycleren. Hierbij plant Machiels verschillende technieken waarbij enerzijds recupereerbare grondstoffen worden gerecycleerd, anderzijds zal het restafval op verschillende manieren worden verwerkt, hetzij via vergassing, verbranding of aan de hand van andere technieken. Hierbij zal ook energie worden opgewekt.

Nieuwe technieken in het kader van Closing the Circle aanvaardbaar voor gemeentebestuur.
Machiels maakte de plannen recent bekend via de media. Burgemeester Yzermans reageerde dan ook enigzins verbaasd en wijst er op dat hij het jammer vindt dat de klankbordgroep die rond de plannen van Machiels in het leven is geroepen, niet eerst geïnformeerd werd. Daarnaast stelt Yzermans duidelijk dat het gemeentebestuur achter de plannen staat om het REMO-stort te saneren. Dat Machiels hierbij verschillende innoverende technieken plant, is volgens Yzermans aanvaardbaar voor het gemeentebestuur.

Het enige wat Yzermans samen met het gemeentebestuur niet wil, is dat het afval simpelweg verbrand wordt, zoals in een klassieke verbrandingsoven. Eerder haalde Yzermans ook al uit naar Bionerga die een nieuwe verbrandingsinstallatie als deze plant op Centrum Zuid.
Deze eerste goedkeurende signalen vanuit het gemeentebestuur ten aanzien van het project van Machiels, hoeven niet te verbazen. Eerder predikte het gemeentebestuur al voorstander te zijn van het Closing the Circle verhaal, waarbij afval op een zo duurzaam en gezond mogelijke manier wordt verwerkt met innoverende afvalverwerkingstechnieken. Machiels wil met haar project zo'n Closing the Circle project uitwerken en stelt in eerste instantie het gemeentebestuur gerust. De technieken die men wil toepassen om het REMO-stort te recycleren, wijken af van klassieke verbranding en zijn volgens Machiels beter en zuiverder. Yzermans herhaalt hierbij dat hij eerst de concrete plannen wil zien vooraleer hierin een beslissing te nemen. Deze plannen zouden vanaf maandag openbaar worden gemaakt in het gemeentehuis. Ook het publiek kan zich buigen over deze plannen.

Gouverneur moet rol opnemen volgens Yzermans: 790.000 ton afval per jaar is teveel van het goede.
In zijn repliek roept Yzermans ook Gouverneur Reynders op om zich te mengen in het debat. Indien Machiels haar plannen kan doorzetten en 500.000 afval per jaar kan verwerken, en ook Bionerga met een nieuwe oven 290.000 ton afval per jaar kan verwerken, dan betekent dat meteen dat in onze gemeente per jaar maar liefst 790.000 ton afval kan worden verwerkt. Dit is volgens Yzermans een brug te ver, rekening houdend met de impact van deze verwerkingsinstallaties op de volksgezondheid. De burgemeester rekent er dan ook op dat Gouverneur Reynders meewerkt om deze afvalknoop in Houthalen-Helchteren te ontwaren.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machiels heeft grootste plannen voor verbrandingsovens
Eerder deze week organiseerde Bionerga een infoavond over de plannen die deze afvalintercommunale heeft om een nieuwe verbrandingsoven te bouwen op de terreinen naast de huidige oven op Centrum Zuid. Bionerga plant een nieuwe installatie die zo'n 290.000 ton afval per jaar kan verwerken. Tegen deze plannen is al maanden zwaar protest vanuit het gemeentebestuur. Het protest bestaat uit twee hoofdzaken. Het gemeentebestuur is tégen een nieuwe verbrandingsoven omdat men vindt dat we als gemeente de voorbije jaren al genoeg de afvalbak van Limburg waren. Daarnaast haalt het bestuur, met in het bijzonder burgemeester Yzermans, ook aan dat een oven van 290.000 ton veel te groot is voor het aanbod huishoudelijk afval dat in Limburg voorhanden is. Op de info-avond liet Bionerga duidelijk verstaan dat dat laatste niet het geval is.
Maar nu krijgt het Bionerga-verhaal een broertje in onze gemeente. Immers de machtige Group Machiels, uitbater van onder meer het REMO-stort plant ook afvalverbrandingsinstallaties op de terreinen van REMO in Helchteren. Machiels voorziet liefst vijf (!) installaties die elk ongeveer 100.000 ton afval per jaar kunnen verwerken. Zowel klassieke verbranding kan, maar ook vergassing of andere technieken zijn mogelijk. Dat staat in de inspraaknota die de Group Machiels zopas voorstelde.

Deze inspraaknota ligt vanaf 6 juli een maand ter inzage in de gemeentehuizen van Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder. Met het project wil de Group Machiels het afval van de stortplaats REMO opgraven, de grondstoffen eruit halen en het restafval “thermisch valoriseren”. Op REMO ligt naar schatting 16,5 miljoen ton afval, zowel huishoudelijk als industrieel. Machiels wil dat met nieuwe technologie recupereren. Een snelle rekensom leert dat de ovens dus minstens 30 jaar 'hun werk' zullen hebben... In het verleden werden ook vragen gesteld bij het soort afval dat in REMO is opgeslagen. Onder meer een aantal voormalige medewerkers van REMO lieten zich ontvallen dat er ook chemisch bedrijfsafval zou gestort zijn in het verleden. Wat er ook van is, als deze plannen doorgaan ziet de toekomst van de luchtkwaliteit in onze gemeente er niet meteen rooskleurig uit

Op dit moment loopt in Houthalen-Helchteren ook het openbaar onderzoek over de nieuwe verbrandingsoven van Bionerga. Die is gepland op Centrum-Zuid in Houthalen en moet jaarlijks 290.000 ton afval verwerken. Samen met de 500.000 ton van Remo, ligt er in in Houthalen-Helchteren dus een verbrandingscapaciteit van zomaar eventjes 790.000 ton op tafel. Nu reeds reageren heel wat inwoners fel op de plannen. Onder meer vanuit de klankbordgroep die destijds in het leven is geroepen omtrent de plannen van Machiels komen er scherpe reacties. Het feit dat leden van deze werkgroep het nieuws uit de media moesten vernemen en het type van verbrandingsinstallaties kunnen op weinig begrip rekenen. Vanuit het gemeentebestuur kwam nog geen reactie, maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten. Benieuwd hoe de visie zal zijn rond dit megalomaan project van Machiels...

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (2)
30-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoffelijke chauffeurs worden beloond

De lokale politie van Houthalen-Helchteren reikte afgelopen dinsdag de hoffelijkheidsprijzen uit. Dit is een jaarlijkse traditie; autobestuurders die getuigen van hoffelijkheid en voorbeeldig rijgedrag tegenover zwakke weggebruikers, worden beloond. Als extraatje wordt een jonge bestuurder die net zijn rijbewijs behaald heeft én zich hoffelijk gedraagt in het verkeer, ook in de bloemetjes gezet.

De laureaten van de hoffelijkheidsprijzen 2010 zijn: Christiaen Van Es, Peter Schellekens, Giuseppe Schillaci, Mirella Pasquarelli, Valerie Kerfs (allen uit Houthalen-Helchteren), Jan Ceyssens (Heusden-Zolder) en Benny Vonckers (Genk).

De lokale politie nam ook deel aan het provinciale project ‘Veilig schoolverkeer’. Hiervoor werden preventieve fietscontroles gehouden in de 9 lagere scholen van onze gemeente. De Vrije Basisschool Meulenberg behaalde het beste resultaat. 73% van de gecontroleerde fietsen was technisch in orde. De wisselbeker en de daaraan verbonden prijs gaat dan ook terecht naar deze school! (bron: houthalen-helchteren.be)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijkcentrum voor Meulenberg
In de Bremstraat in Meulenberg werd zopas de parochiezaal heropend als een parochiezaal-wijkcentrum. De bewoners kunnen er met al hun vragen terecht. Diverse medewekers uit verschillende organisaties zullen iedereen trachten verder te helpen. Ook het gemeentebestuur vaardigt een ambtenaar af die info verstrekt over de gemeentelijke diensten en die deze diensten dichter bij de inwoners van de wijk moet brengen.

In 2009 waren er heel wat problemen rond de parochiezaal waardoor er steeds minder mensen en verenigingen gebruik maakten van de zaal. Maar tijdens de kennismakingsbijeenkomst met de nieuwe pastoor van Meulenberg bleek dat de mensen de zaal graag nieuw leven wilden inblazen.
De parochie kreeg hiervoor de hulp van Simon Ashworth van de vzw Stebo. Hij deed een ronde bij de verenigingen en werkte samen met andere organisaties een plan uit. Resultaat is dat de parochiezaal opnieuw open is voor de verenigingen en vanaf 6 juli bemand wordt door een wijkambtenaar. Ann Hamal van de gemeente is er iedere dinsdag en donderdag beschikbaar voor de inwoners.
Ook de mensen van Stebo zijn er twee volle dagen aanwezig. Een intercultureel bemiddelaar en de wijkagent hebben er ook spreekuur. (bron: hbvl)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandgevaar
Sinds gisteren geldt in alle natuurgebieden van Limburg de brandwaarschuwingsindex rood. Fase rood betekent dat er in de bossen en heidegebieden verhoogd brandgevaar is. De provincie houdt een helikopter standby die bij branden steun kan geven vanuit de lucht.

Het Agentschap van Natuur en Bos (ANB) gaat de wachttorens in Limburg 24 uur per dag bemannen. Ook het toezicht in de bossen wordt verhoogd. Het is voor bos- en heidebezoekers verboden om vuur te maken; dus geen kampvuurtjes of sigaretten!

Ook bij de brandweerdiensten zijn afspraken gemaakt, zodat ze meteen inzetbaar zijn bij brand. Op het militaire schietterrein in Helchteren is er gisteren niet geschoten De terreinen waren aan de firma Agusta verhuurd om het nieuwe bewapeningssysteem op hun helikopters te testen. De oefeningen worden de volgende dagen waarschijnlijk ook afgeblazen.Gisteren werd in Kleine-Brogel 33 graden gemeten. Dat is meteen de hoogste temperatuur van het jaar.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerperiode: nieuwe openingsuren gemeentelijke diensten
De gemeentelijke diensten krijgen in de maanden juli en augustus specifieke zomeruren. Wij geven ze u even mee:

Het gemeentehuis is in de maanden juli en augustus open op volgende momenten:
- maandag van 08.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 19.00 uur
- dinsdag, woensdag en donderdag van 08.00 tot13.00 uur
- vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur

Het containerpark is in de maanden juli en augustus open op volgende momenten:
- maandag: gesloten
- dinsdag: van 08.00 tot 19.30 uur
- woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag: van 08.00 tot 14.00 uur

Het Sociaal Huis is in de maanden juli en augustus open op volgende momenten:
- maandag, dinsdag en woensdag: van 08.00 tot 16.00 uur
- donderdag: van 11.00 tot 16.00 uur
- vrijdag: van 08.00 tot 14.00 uur

De bibliotheek is alle weekdagen open van 14.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 12.00 uur.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infoavond verbrandingsoven

NV Bionerga, Centrum-Zuid 2098, te Houthalen-Helchteren heeft een aanvraag ingediend tot een milieuvergunning voor de uitbreiding van een afvalverwerkingsinstallatie en het exploiteren van een nieuwe afvalenergiecentrale.

Naar aanleiding van deze aanvraag is er een informatievergadering in het CC Casino, Varenstraat 22A te Houthalen-Helchteren op dinsdag 29 juni om 19.30 uur.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helchteren krijgt vandalen over de vloer
De voorbije dagen hebben vandalen een aantal minder leuke feiten uitgehaald in Helchteren. Onder meer zaal Muveld kreeg op enkele dagen tijd 't een en 't ander te verduren. De vandalenstreken brachten wat schade teweeg. Ook in de Steenbergwijk sloegen vandalen toe. Ze vernielden er een omheining rond een privéterrein. Eerder waren er ook al inbraakpogingen op de Kazernelaan. De politie voert de nodige onderzoeken.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationaal Lachfestival komt er aan
Van 11 tot en met 15 juli laat het Internationaal Lachfestival iedereen opnieuw schuddebuiken. Topdag wordt ongetwijfeld 15 juli met een internationaal straattheaterfestival. Onder meer Cirque Ilya uit het Franse Dijon zal het publiek verbazen. Ook Los2Play en Circo Ripopolo met "Gabriële en Giancarlo" alias Stef en Ief, beloven hoogtepunten te worden.
Maar het moeten niet altijd de grote acts zijn die voor de bulderlach zorgen. De moppentapavond is traditioneel een heel gezellig moment. Moppentappers uit de buurt laten zich helemaal gaan. Onder hen de door de jaren heen gekende Ghislain Ombelets, François Claes en Joseph Stienaers.
Deze volkse humoravonden mag je niet missen!
Info: www.lachfestival.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taxussnoeisel toch nog welkom.
Ook dit jaar werkt de gemeente mee aan de Taxusinzamelactie in de strijd tegen kanker. Eerder verschenen berichten in de media dat deze actie niet zou plaatsvinden in Limburg, maar niets is minder waar. Inwoners kunnen van 15 juni tot 11 september het snoeisel van Taxus baccata inleveren op het containerpark. Let er wel op dat het snoeisel is van jonge taxusscheute, dus geen verouderde takken. Enkel het éénjarig hout bevat de stof baccatine die de basisgrondstrof is voor een medicijn in de behandeling van verschillende soorten kanker. Belangrijk is ook dat jet het snoeisel binnen de 24 uren na het snoeien naar het containerpark brengt. Het snoeisel moet immers zo snel mogelijk gedroogd worden, anders is het waardeloos. Hou er rekening mee: hoe zuiverder het snoeisel, hoe hoger het rendement.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standhouders gezocht
Op 5 september 2010 bruist het domein Kelchterhoef opnieuw van de activiteiten. Duizenden bezoekers zakken dan ongetwijfeld opnieuw af naar het domein voor Kelchteren Kermis. Dit evenement biedt naast een grote rommelmarkt ook tal van optredens en animatie. Voor de kinderen zijn er leuke spelen, springkastelen en grime.
Voor de kilometerslange rommelmarkt is men nu reeds op zoek naar standhouders. Wie zijn snuisterijen of brocante wil verkopen, is van harte welkom. Meer info vind je bij de gemeentelijke vrijetijdswinkel, die dienst Lokale Economie en Toerisme, tel. 011 890 700 ofwel via evenementen@houthalen-helchteren.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woningbrand
In een woning op het Riddersplein in Houthalen-Helchteren is woensdagavond omstreeks 22 uur brand uitgebroken. Het vuur is ontstaan aan de oven in de keuken.
Een zestienjarige buurjongen, die de rook uit de woning zag opstijgen, liep meteen naar binnen om de kinderen uit de woning te halen. De jongeman kieperde enkele emmers water over het fornuis en verwittigde de hulpdiensten. Bij aankomst van de brandweer was het vuur geblust. (info: Chris Nelis)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw boek over Houthalen-Helchteren.
Lode Franssens, in de jaren '80 burgemeester van onze gemeente, brengt in het najaar een uniek boek op de markt. De titel “Twee eeuwen Houthalen” verraadt meteen ook de inhoud. Het wordt een kanjer van meer dan 300 pagina’s die op 1000 exemplaren wordt gedrukt.

“Het boek is een vrucht van drie jaar zoeken en graven in de gemeentelijke en parochiale archieven” aldus Lode Franssens.  Het boek vertelt een aantal leuke verhalen van destijds, onder meer over een wolvenplaag die de gemeente ooit teisterde. Aan het boek werkte professor Andries Welkenhuysen mee en Steven Wilsens zorgde voor een aantal pentekeningen in het boek.

Wie het boek voor 1 september 2010 reserveert, betaalt een voordeeltarief van 30 euro. Meer info vind je aan de balie van de gemeentelijke vrijetijdswinkel.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsfestijn KAV
De damens van KAV organiseren op 27 juni een heus ijsfestijn. Iedereen die verzot is op ijs, moet die dag tussen 14 en 19 uur afzakken naar zaal Paro in Laak. Daar worden tal van soorten ijs geserveerd!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mantels nuanceert persberichten
Eerder deze week was er heel wat te doen om de gebroken meerderheid binnen het OCMW-bestuur. Destijds becijferde het Regenboogbestuur een samenstelling van deze raad, met slechts 1 zetel overschot ten opzichte van de oppositiepartijen. Een bijzonder krap verhaal, dat sinds kort overhelt naar de andere kant.

Eén van de OCMW-raadsleden is Jean-Pierre Mantels. Mantels werd afgevaardigd in de OCMW-raad vanuit de Om-Nu-fractie. Hij verliet echter recent deze fractie en zetelt nu als onafhankelijke in de OCMW-raad. De reden van zijn opstappen heeft Jean-Pierre Mantels nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij was het niet eens met een aantal strategische keuzes en hekelt ook de manier waarop beslissingen worden genomen. Hierbij herhaalde Mantels al vaker dat het OCMW-bestuur al te vaak beslissingen wil doordrukken, tegen de algemene teneur in de OCMW-raad in. Twee grote dossiers die de OCMW-raad recent ter tafel legde, deden Jean-Pierre beslissen om de meerderheid niet meer te steunen. Vooreerst was Mantels het niet eens met de gang van zaken zoals het OCMW-bestuur ze heeft uitgevoerd, inzake het dossier Tonia Nouwens. Twee persoonlijke verzorgers van deze bewoonster van het Vinkenhof werd de toegang tot het rusthuis ontzegd. De manier waarop het OCMW-bestuur eenzijdig met deze situatie omging, zinde een aantal OCMW-raadsleden, waaronder Mantels, niet. Daarnaast stelde hij ook luidop vragen bij het concept van het Nieuw Administratief Centrum dat het gemeentebestuur wil bouwen en waarin ook het OCMW en de kinderdagverbijven onderdak zouden vinden.

Beide dossiers zorgden ervoor dat Jean-Pierre Mantels ging zetelen als onafhankelijke. Hij was het niet eens met de lijn die de meerderheid en het gemeentebestuur de OCMW-raad en ook hemzelf als lid van die raad, wou opleggen.

Eerder deze week pakte de voorzitter van CD&V Houthalen-Helchteren uit met het verhaal dat door het opstappen van Mantels als lid van de meerderheid in de OCMW-raad ervoor zorgde dat er een nieuwe meerderheid in deze raad gevormd werd. "En theoretisch klopt dit ook" aldus Mantels. "Ik zal de komende tijd beslissingen nemen binnen het OCMW-bestuur, in eer en geweten, los van de meerderheid. Ik sympathiseer met iedereen die de zaken op een correcte en ernstige manier aanpakt" aldus Mantels. "Maar de geruchten als zou ik overlopen naar CD&V kloppen niet. Een nieuwe partijkeuze is zeker vandaag nog niet aan de orde. Momenteel vragen meer belangrijke dossiers onze aandacht, het gaat hier niet om mijn persoon, wel om het OCMW-beleid wat ik vanuit de OCMW-raad mee kan bepalen."

De toekomst zal uitwijzen wat deze beslissing allemaal teweeg zal brengen. De enige zekerheid die nu al op tafel gelegd kan worden, is dat de mogelijke inbedding van het OCMW binnen het Nieuw Administratief Centrum niet van een leien dakje zal lopen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
 • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
 • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
 • Rommelmarkt op Kelchterhoef
 • Arrestaties in drugsonderzoek
 • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
 • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
 • Misschien is judo wel joúw sport!
 • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
 • Heide stilaan op zijn mooist
 • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
  Foto
  Rondvraag / Poll
  Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
  ja
  neen
  Bekijk resultaat

  Laatste commentaren
 • offerschande (Equal)
      op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
 • integratie-ambtenaar (Oma)
      op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
 • aquagym (zwemles)
      op Aquagym
 • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
      op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
 • Nieuws VRT NWS
 • Politieke crisis in Franstalig België over opleiding Geneeskunde: inhoudelijk conflict of louter "hanengevecht"? 
 • Dassenburcht die Nederlands treinverkeer al dagen deels blokkeert, wordt weggehaald
 • Gemeente Zwijndrecht krijgt 15 miljoen euro van 3M als schadevergoeding voor PFAS-vervuiling 
 • CD&V Asse en Vooruit Asse stappen samen naar de kiezer als "Team Burgemeester"
 • De vijf boeken van de week: een eerbetoon aan Gaston & Leo, hoe samen te leven met een psychisch kwetsbare persoon en wie waren de "salonanarchisten" in België? 
 • Keren de kansen bij Bachmoet? Russisch offensief verzwakt, Oekraïne kondigt tegenoffensief aan
 • Dan toch geen Legoland-pretpark in de buurt van Charleroi: eigenaar Merlin schrapt het plan
 • Bezoek van Britse koning Charles aan Frankrijk wordt uitgesteld door protesten tegen pensioenhervorming
 • Stakingsacties bij distributiecentra Delhaize voorbij, maar dit weekend minder verse producten in de rekken
 • Na anderhalf jaar sluiting heropent kunstencentrum STUK in Leuven op 8 juni
  Nieuws De Morgen
 • Bug in ChatGPT legt gesprekshistorieken van gebruikers even bloot
 • Peter Bossaert ontslagen als CEO van de Belgische voetbalbond na dispuut over jaarlijkse bonus
 • Wanneer schakelen we precies over op het zomeruur? En welke mentale en fysieke gevolgen kan dat hebben?
 • Zes woningen beschadigd bij nieuwe explosie in Antwerpen, doelwit was veroordeelde crimineel
 • De sprint en de klimtrein van Evenepoel staan stilaan op punt
 • Geen OneLove meer, Duitsland houdt het bij de kleuren van zijn vlag
 • Zo discreet hij is naast het veld, zo aanwezig is Lavia op het veld
 • Soudal-QuickStep bijt tanden stuk op Philipsen in De Panne
 • Werpen, slaan of sprinten, de Japanner Ohtani kan het allemaal
 • Kleine val op WK tast humeur van Hendrickx niet aan
  Nieuws Sporza
 • LIVESTREAM: Kijk naar vrije kür op WK kunstschaatsen, Loena Hendrickx maakt kans op medailles
 • LIVE E3 Saxo Classic: Snelle openingsfase, uitzending begint om 13.30 u
 • LIVE Catalonië: steile slotklim Lo Port nodigt uit voor titanenstrijd tussen Roglic en Evenepoel
 • LIVESTREAM: Kijk naar vrije kür op WK kunstschaatsen, Loena Hendrickx (11.38 u) maakt kans op medailles
 • Uw gids voor Gent-Wevelgem: parcours, deelnemers en livestream
 • QUIZ: IKEA, Lars en Extra-Lars. Wat weet u over Zweden?
 • QUIZ: Ken jij de laatste 20 winnaars van de E3 Saxo Classic?
 • Sportsector trekt naar rechtbank tegen verbod gokreclame: "Zal fans naar onveilig aanbod sturen"
 • Vanavond Zweden-België: "Stug Zweden in Stockholm is meteen beetje examen voor Tedesco en zijn groep"
 • Over Zweden-België: "Wat opvalt, is dat niemand al het elftal kent, De Bruyne is alvast heel positief"
  Nieuws HBVL
 • De mentale problemen zijn helemaal van de baan: Mark Selby steekt voor eigen publiek zege WST Classic snooker op zak
 • Nieuwe wet beschermt Israëlische president Netanyahu tegen afzetting
 • Geen Rode Duivels, geen probleem: Dries Mertens geniet van welverdiende vakantie met vrouw en kind tijdens interlandbreak
 • Van meer transparantie eisen tot zelf “rotte appel” genoemd worden: dit was het beleid van Peter Bossaert als CEO van de voetbalbond
 • Ex-president Medvedev: “Arrestatie van Poetin in buitenland zou gelijkstaan aan oorlogsverklaring”
 • Belgische voetbalbond zet CEO Peter Bossaert aan de deur na crisisvergadering
 • Comedy capers in de NBA: Dallas verdedigt aan de verkeerde kant van het veld, Warriors maken makkelijkste tweepunter ooit
 • Een wereldrecord om U tegen te zeggen: doelman scoort met pegel van 101 (!) meter (al kreeg hij ook wat hulp van zijn collega)
 • Buschauffeur krijgt klappen: spontane staking De Lijn legt busvervoer in Limburg lam
 • Lege rekken, weinig klanten en personeel dat klaar is voor uitputtingsslag: einde van acties bij Delhaize nog niet in zicht
  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww  
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.cosimo.be/Meulenberg 

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!