Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Heb je een vraagje ? Mail het me rechtstreeks en ik zorg in de kortste tijd voor antwoord.
vandendriessche.guy@telenet.be
De avonturen van 'De Izegemse Snor' Dit is een 'blog' van, over en voor alle 'moustachen' in Vlaanderen, Nederland en verre omstreken.
De laatste nieuwtjes staan steeds vanboven. Voor vroegere berichten moet je terugscrollen of het archief induiken. Er is ook een zoekprogramma ter uwer beschikking.
Je kunt er mijn persoonlijke, maar ook evenementen en avonturen van andere 'snorren', al dan niet in clubverband, meebeleven en nalezen.
SNORREND !
20-01-2010
Bierproeven : St Feuillien Abdijbier
Heb me nogmaals bezondigd aan een - voor mij althans - onbekend biertje, abdijbier van Feuillien.
De Brouwerij St-Feuillien werd in 1873 door Stéphanie Friart gesticht. In die tijd was die direct aan de grens van de gemeente Le Roeulx gelegen. Men brouwde er lichte bieren. In 1920 werd de productie verplaatst in modernere gebouwen die vandaag nog altijd het grootste deel van de installaties opvangen. Deze constructies dateren uit 1893. Ze werden de laatste jaren regelmatig vernieuwd met als doeleinde de restauratie van een industrieel erfgoed uit de 19e eeuw en moderne uitrustingen te mengen. Het voortreffelijke St-Feuillienbier (tripel) wordt in magnum-champagneflessen gebotteld. De 5e generatie van de familie Friart zet de fabricatie verder van een brede keus bieren, zoals de St-Feuillien en de Grisette. De passie en de knowhow zijn nog altijd volop aanwezig. De familie getuigt zo van haar wens om zich aan de geschiedenis van haar streek vast te hechten en de traditie verder te zetten. En ik heb gekozen voor het 'blondje'...
Herkomst: Brouwerij St.Feuillien, Le Roeulx Alcoholgehalte: 7,5 vol% Alc Ingrediënten : gerstemout, suiker, hop, gist, vitamine C en brouwwater. Bierstijl: een erkend triple abdijbier met hoge gisting en hergisting op de fles.
Wat opvalt bij het ontkurken van de fles is een sterk fruitige en florale geur met toetsen van honing en sinaasappelschil.
Deze aromas komen ook terug in de smaak.
De diepe roodachtige goudkleur geeft een speciaal cachet aan de pint...
Kan perfect gedronken worden bij bijvoorbeeld kabeljauw in kruidige roomsaus.
En wat schrijft de 'gids van mer dan 750 Belgische bieren'...? : ... een digestief met zeer geparfumeerd aroma, een intense zeer karakteristieke volle bitterheid en een dominante moutsmaak die een volle indruk nalaat in de mond. Het heeft een drogge en hoppige afdronk...
It is that time of year again!!!No, not time to figure out what to get your significant other for Valentine's Day, that has already taken care of this year, gift the gift of a mustache, for the entire month of February!
We are back again for the Third Annual Mustache Bash: The Winter Olympic Spectacular!!! We are a group made up largely of area firefighters from Clay Fire, Elkhart, Mishawaka, Notre Dame, Penn Township, South Bend, and other parts of Northern Indiana.In an effort to raise some money and create awareness for a worthy cause last year we had our second annual month long mustache growing contest.We had a total of 128 growers and together we raised a total $5,592.52 to donate to our causes the Hoosier Burn Camp and Safe Kids of St. Joseph County.
We need your help for this year to be bigger and fuzzier than ever!
The growing begins on February 1st and we will finish the month of growing with the Mustache Bash where you come to flaunt your lip sweater. Again this year, we are going to be hosting the Mustache Bash at Corby's Irish Pub in South Bend. Since we will all be growing nearly the full time of this year's Winter Olympics , this year will have an Olympic theme. Come dressed as your favorite Olympian , bobsled team , or ice dancer ..You get the idea. Here is the official scoop: THE DETAILS
There is a $20 entrance fee.
For that $20:
We will be making a generous DONATION to The Hoosier Burn Camp and the Firefighter Cancer Support Network..
You will get a wrist band that will get you free beer at Corby's for a good portion of the night.
If your mustache is good (or bad) enough to impress the judges you just might get some very special prizes! (don't worry there are several categories )
Additionally we will be having a voluntary cover charge at the door, tip boards, and some great raffle prizes all night to raise some additional cash for the charities.
THE RULES
Mustaches only!!!Snorren alleen!No mid-life crisis goatees, soul patches, or George Michaels Beards !!!
We will have a "Shave In" January 31st.It will be at Mitch's Corner Sports Bar in South Bend (1516 North Ironwood Drive) at 7pm. Come cleanly shaven and celebrate your smooth face with your fellow growers. You can bring your money then, the night of the Bash, or get it to me somehow at Clay Fire Station 1.
THE FINE PRINT
If you commit....then back out, you must double the entrance fee to buy your way out. A whopping $40 for charity, as well as the personal shame and public ridicule that you will incur. What if you already have a mustache???Wat als u al een snor??Shave it and start over! Chances are that it will come thicker, and look twice as sweet.
If you are in, well then send us an email to info@themustachebash.com and tell us so. We also need a before photo of you cleanly shaven if you can't make it to the Shave In on the 31st.
On a side note, you might be asking yourself...."I am a girl!! I can't grow a mustache! Or at least not a good one, so what am I supposed to do at a Mustache Growing Contest?""Well, please don't take it as a personal insult.We know that you made it to our site because we know that you like to party, and we are going to need your support for this 27 day long mustache ride!!You should feel honored and we expect to see you at The Mustache Bash..Additionally we also accept donations for our charities, so you can still pay the $20 for the wristband to drink.
This site is your official home for all things Mustache Bash related. Please check back regularly for Mustache particulars, party updates and details, and our progress along the way.
Hold on to the handlebars , it is gonna be a fun ride!!!
Chris Stretch Martin Founder, The Mustache Bash info@themustachebash.com themustachebash.com
De Moustache Bash is officieel goedgekeurd door het American Mustache Institute .
Er zijn verschillende soorten Malheur bieren, van de goudblonde 6° tot de Malheur Dark Brut. Malheur bieren zijn bieren met hergisting op fles en op vat.
Malheur 6° is een goudblond doordrinkbier van 6% volume alcohol met hergisting op fles.
Malheur 8° is een blond bier met hergisting gebrouwen , met een alcoholgehalte van 8% volume alcohol hergist op fles.
Malheur 10° of Malheur Millennium is een blond degustatiebier van 10% volume alcohol. Malheur 10° heeft letterlijk een zonnegele kleur en een rozenachtig perzikaroma met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Ter gelegenheid van de eeuwwisseling werd dit zwaarder blond bier voor het eerst gebrouwen.
Malheur 12° is een zwaar bruin bier met hergisting op fles van 12% volume alcohol.
Malheur Bière Brut à la méthode originale is een rijk bier van 11% volume alcohol, gebotteld en een derde maal hergist in de fles.
Malheur Dark Brut à la méthode originale is een donkerbruin bier met bruin, romig schuim van 12% volume alcohol, met een complexe geur van sherry, madeira, vanille en hout, en Haagse Hopjes.
Malheur Cuvée Royale is de nieuwste Bière Brut. Het bier is gebrouwen ter gelegenheid van 175 jaar België. Het is een blond en sprankelend bier van 9% volume alcohol.
MALHEUR 10°
Malheur Millennium is een speciaal, blond degustatiebier van 10% volume alcohol. Malheur 10° heeft letterlijk een zonnegele kleur en een rozenachtig perzikaroma met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen, wat heel wat bierliefhebbers van over de hele wereld in vervoering brengt. En ik was daar deze middag een van... Dit speciale blonde degustatiebier bevat 10% volume alcohol en heeft behoorlijk wat body en een rijke schuimkraag (vandaar het grote glas !)
Het bier heeft een rijke honingtextuur, olieachtig ook, het heeft behoorlijk wat body en een bitterachtige zure toets in de warme afdronk.
In 1999, aan de vooravond van het millennium, werd het bier Malheur MM 10 boven de doopvont gehouden. Ter gelegenheid van deze eeuwwisseling wordt dit zwaarder blond bier gebrouwen.
En het moet wel een lekker drankje zijn (en dat is het ook) want het bier Malheur 10° sleepte de gouden award in de wacht op de 'European Beer Star Awards 2007' en dit in de categorie Belgian-Style Tripel. Zo besliste de jury bestaande uit een team van internationale experts op 12 oktober van dat jaar tijdens een blinde degustatie.
Het Malheur is een Belgisch bier dat wordt gebrouwen in Brouwerij De Landtsheer in Buggenhout.
In de hoop ooit nog eens (na het uiteengaan van Les Moustachus d'Alsace) in Frankrijk een snorrenclub te ontdekken (kwestie van onze grenzen nog meer uit te breiden), kwam ik terecht bij 'Moustaches et Bigoudis' in Fleury-sur-Orne.
Bleek na intensief opzoekingswerk een kapperszaak te zijn !
Er er waren er nog zo'n coiffeurs, pruikenzaken en schoonheidsinstituten onder die gemeenschappelijke titel :
- Moustaches et Bigoudis, 10 Rue Des Ecoles 14123 Cormelles Le Royal,
- Moustaches et Bigoudis, 9 Rue du Gen. Leclerc 65400 Argelès Gazost
- Moustaches et Bigoudis, 20 Rue de Paris 78550 Houdan
Toen een gedeelte van de Leirekensroute, een oude spoorlijn tussen de Franse grens en Antwerpen, in de jaren vijftig sloot, werd machinist Valeir herdacht met een café met zijn naam in het stationnetje langs de lijn in Steenhuffel. Een café zonder bier? Kan niet, vond brouwer Leo De Smedt, dus bedacht hijhet Leirekenbier, gemaakt van bio-ingrediënten.
Langs de oude spoorlijn ligt nu de Leireken-fietsroute. In Vlaanderen is fietsen heel populair, en zeker het drinken van een lekker speciaalbier na zo¿n fietstochtje. Dat bracht Leo De Smedt op een idee, en hij wou zeker niet de laatste brouwer in zijn familie zijn. Leo was vroeger mede-eigenaar van brouwerij De Smedt (later brouwerij Affligem). Hij verkocht de brouwerij samen met zijn vennoot enkele jaren geleden aan Heineken, maar als het brouwen in je bloed zit, moet het er toch weer uitkomen. Vandaag 'jeunt' hij zich met z¿n Leireken-gamma, allemaal biologische bieren op basis van spelt en boekweit. Dit zijn ruwe granen die zonder chemische middelen worden gekweekt en op arme gronden gedijen.
Oorspronkelijk liet hij de bieren brouwen in Silenrieux, op de grens tussen Namen en Henegouwen, daar wordt er door een collectief nog veel spelt en boekweit verbouwd. De boeren investeerden ook in het huisbrouwerijtje, waar ze door een Leuvense bierprofessor enkele biobieren lieten perfectioneren. Veteraan-brouwmeester Jean-Luc Suys deed de klus voor Leireken, en die kwam met een Leireken-witbier, een blond en een donker bier op de proppen. Die werden later omgedoopt in Leireken Boekweit Blond, Boekweit Bruin en Witte Spelt, met op het etiket de machinist Leireken. Tegenwoordig worden de bieren gebrouwen in Vlaanderen, namelijk in de Ichtegemse brouwerij Strubbe, die gespecialiseerd is in dit soort opdrachten.
De laatste aanwinst in het gamma is Leireken Wilde Vruchten, een fruitbier op basis van spelt en een mix van zes rode vruchten: granaatappel, kriek, aardbei, framboos, rode vlierbes en bosbes. Een hele fruitkorf, en toch is het bier niet zoet. Een verademing in de zoete fruitbierenwereld. Komt het door de spelt? Dit is een graansoort die vooral op schrale gronden groeit, een traag groeiritme heeft en dankzij deze traagheid in staat is heel wat mineralen van de bodem op te nemen. Zelfs de beroemde abdis en herboriste Hildegard von Bingen loofde al de gezonde eigenschappen van deze graansoort. Verder wordt het bier gebrouwen met biologische mout en een biologisch gekweekte hop van Duitse origine zorgt voor een lichte bitterheid. Het bier wordt niet gefilterd wat in het glas zorgt voor een lichte sluier, en nét voor het afvullen worden de vruchtensappen toegevoegd. De nagisting op de fles duurt twaalf dagen bij 24 graden Celsius.
Dat alles zorgt voor een mooi evenwichtig bier met vaste schuimkraag, dat niet alleen de vrouwen (op het etiket staat een heerlijke retrodame) maar ook de mannen kan bekoren. Leo De Smedt heeft hier lang aan gewerkt. Ondanks de huidige, duidelijke knik in de groei van de fruitbieren, geven we zijn bier veel kans.
Leireken Wilde Vruchten is een buitenbeentje in de fruitbierenmarkt. Door zijn lichtbittere en volstrekt niet zoete karakter is het een heerlijk aperitief. Het smaakt voortreffelijk bij zoete desserts, waar het een leuk contrast mee vormt.
LEIREKEN BIO WILDE VRUCHTEN - Herkomst: Brouwerij Strubbe, in opdracht van Guldenboot - Alcoholvolume: 5,2 vol. % alc - Uitzicht: Mooie kersenrode kleur (framboos?), wit en wandklevend schuim, licht gesluierd. - Aroma: Hopbitter neemt het op tegen de fruitaroma's, met een lichte dominantie van framboos en een tikkeltje hout. - Smaak: Beendroog, ongewoon voor een fruitbier. Volle smaak met opnieuw de bittere hopsmaak maar ook een fijn verfrissend zuur. Lange, peperachtige afdronk die de mond heel droog maakt. - FoodPairing: Zabaglione met bosvruchten.
New Balance Moustache Club opens up its doors to anyone who embraces the moustache way of life.
The beardie lifestyle is definitely back ! Brad Pitt, Jack Black, Luke Wilson and Colin Farrell already groom a tricky moustache. And there are many more - even not celebrities - who do too. Why ? Because the new trend is about classic heritage meeting modern fashion.
It s been many years ever since the first New Balance Moustache Award was given to the employee who performed the most beautiful, creative or funniest moustache. We of New Balance Germany have come to find the award and the lifestyle behind it so cool, that we decided to launch the German New Balance Moustache Club , an official meeting point for all those who cultivate and love the beardie lifestyle. Chairman of the club will be Mr. Moustache, assisted by his barber crew. The official website is: www.nb-moustacheclub.com.
Therefore we invite all fans and friends, retailers as well as other fashion brands to take part to the club. Anyone can apply, even girls ! Simply take a picture of your mustache and yourself, send it including your name to lifestyle@newbalance.de. If you wish you can set up a team with your friends, just dont forget to add the teams and members names in the email.
All members and teams that join the club will automatically participate to the NB Moustache Award 2010, which will be given in April. All moustache-pictures will undergo an official voting. The person or team with the most votes wins the award. To get votes, copy and paste the link to your pictures and share it with your friends. Each vote counts ! There will be two award categories: Professionals (retailers) and not (fans & friends). Professionals can win a NB Moustache Party amounting to 1.000 Euros, not professionals can win amongst a wide range of prizes -- from Nintendo Wiis over Flip Cams to exclusive G-Shock watches. But this is not it ! Theres going to be an official member button for each member, as well as many other cool gadgets like T-shirts or mini-combs for your personal groom.
So what are you waiting for ? Let the moustache grow, found a team and send the pictures in ! The first 30 will get a limited Mr. Moustache T-shirt.
If you have any further questions, please dont hesitate to contact the chairman, Mr. Moustache, either on the website or on his Facebook-profile.
We wish you all a lot of fun with the new Balance Moustache Club!
Nou, na die nieuwjaarsdagen was het weer dringend nodig dat er weer wat inkopen werden gedaan, en zo stootte ik gisteren in de Lidl op onderstaand biertje, en je weet, af en toe proef ik er wel eentje die ik nog niet in mijn collectie staan had.
Een aanlokkelijke groene 75cl-fles met goudbruine etiketten. Op de halsetikette : Bière Blonde du Nord. Op de buiketikette : Bière Blonde de Tradition. Op de achterkant in twee talen : Traditioneel blond bier.
Samengesteld uit water, gerstemout en hop is dit blond speciaalbier tegelijk fris, licht en dorstlessend. Als bier met een alcoholgehalte van 6% met een uitgelezen smaak kan je het best koel te schenken (tussen 5° en 6° graden C). Het wordt geproduceerd door Brasserie Duyck F. in Jenlain (Frankrijk). Jenlain is een gemeente in het FranseNoorderdepartement (regio Nord-Pas-de-Calais). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Avesnes-sur-Helpe.
De Southeast Regionals (Charleston, South Carolina) met als gastheren
de leden van de Holy City Beard and Moustache Society organiseren een concours voor snorren en baarden tijdens het Valentijnweekend van 2010. http://www.myspace.com/holycitybeardsociety
De Austin Facial Hair Club uit Texas organiseerd op 20 februari 2010 hun derde Annual Misprint Beard Contest met speciale trofeeën voor baarden en snorren van '3-maanden' en '6-maanden'. Later verdere informatie. Neem alvast eens een kijkje op http://www.myspace.com/austinfacialhairclub.
Op 27 maart 2010 is er het Deutsche Bartmeisterschaft in Garmisch-Partenkirchen
ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum.
Op 22 mei 2010 hebben we het Internationale Bartmeisterschaft in Kiskunfelegyhaza - Hongarije
Het Nationaal U.S. Kampioenschap voor Snorren en Baarden vindt plaats in Bend / Oregon op 5 juni van 2010
Dan een weekendje Zwitserland met op...
22 augustus 2010 Internationale Schweizer Meisterschaft in Chur... ... en op 23 augustus 2010 25ste Internationale Alpenbart-treffen eveneens in Chur
Op 2 oktober 2010 is er het Europees kampioenschap voor Snorren en Baarden in Saalfelden / Leogang in Oostenrijk
En op 17 oktober 2010 het fameuse Krautfest in Stuttgart waar ze ter gelegenheid
een snorren- en baardenkampioenschap houden in Leinfelden-Echterdingen.
Ik ben Guy Vandendriessche, en gebruik soms ook wel de schuilnaam moustache.
Ik ben een man en woon in Izegem (België) en mijn beroep is Museum-medewerker.
Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: ESA snorrenclub, belleman Stad Izegem, motorrijden,....
Andere hobby's :
www.bloggen.be/belleman
www.bloggen.be/motorrijder
www.bloggen.be/budoka
www.bloggen.be/stadsreuzen