Inhoud blog
 • Melkproducten?
 • Het ontbijt
 • Maar hoe komt het nu eigenlijk dat ik afval?
 • Hoe vaak moet men eten?
 • Het principe
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Ikzelf ben 15 kilo afgevallen in 75 dagen met een bijna constant gemiddelde van 200 gram per dag. Mijn startgewicht was 101,8 kg en mijn huidig gewicht is 86,8. Ik ben 1m87 en doe sowieso al vele jaren aan sport.

  Hoe ik ben afgevallen zonder dieet.
  Mijn succesvolle ervaring.
  01-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melkproducten?
  Wanneer u denkt aan gewichtsverlies, zou u ook moeten trachten om gevarieerd te eten.

  Tussendoortjes zorgen ervoor dat je kacheltje blijft branden...

  Als tussendoortje neem ik ook melkproducten in.  Ik adviseer om dagelijks twee verschillende melkproducten in te nemen, dit is onder andere goed voor het calciumgehalte en de eiwitten in deze producten, in de meeste andere gezonde tussendoortjes zal je weinig eiwitten en calcium terugvinden.

  In de voormiddag zou je een melkproduct moeten eten/drinken, alsook in de namiddag.

  Ikzelf drink in de voormiddag een melkproduct, omdat de tijd tussen het ontbijt en het middagmaal niet zo erg lang is, volstaat dit zeker als 1 van de tussendoortjes per dag.  Ik drink zelf een alpro soya drankje, maar ik neem de light versie gezoet met stevia.  Niet goedkoop, maar het heeft slechts 105 calorietjes, bijna 6 gram eiwitten(de functie hiervan leg ik later uit), is lekker en bevat 300mg calcium(dat is toch bijna 40 pct van hetgeen je per dag zou moeten innemen).

  In de namiddag eet ik dan een potje magere yoghurt van het huismerk van de Colruyt, bevat opnieuw slechts 45 calorieën, 5.4 gram eiwitten en 162 mg calcium.

  De smaak van magere yoghurt is in het begin wat vies, maar went snel wanneer je van je suikergewoonte bent afgeraakt.

  Bij de aankoop van de magere yoghurt raad ik wel aan om goed te kijken hoeveel calorieën er in een potje zitten, er zijn varianten die meer dan 100 calorieën per potje bevatten, zonde als je op die manier al meer dan 50 calorieën te veel inneemt terwijl je toch zo goed je best doet!

  01-08-2017 om 22:50 geschreven door Tim Van Steenwinkel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ontbijt
  Iedereen weet dat het ontbijt een belangrijke maaltijd is en toch kom ik nog steeds mensen tegen die dit overslaan.

  Als je het principe van het kacheltje beet hebt, weet je dat je de dag moet beginnen met een ontbijt, zo is de verbranding alvast gestart.

  Maar wat moet je nu eigenlijk eten als ontbijt?

  Ikzelf at vroeger wit brood met nutella-choco en dat vond ik heerlijk.

  Toen ik wat bewuster omging met voeding at en maakte ik al vanalles gaande van eieren, bruin brood, volkoren brood, confituur(al dan niet light), speculoospasta, honing, havermoutpannekoeken met en zonder appeltjes, havermout met gesuikerde yoghurt, magere yoghurt met fruit, granola met zonnebloempitten, pijnboompitten, sesamzaadjes, pompoenpitten, griekse yoghurt, griekse stijl yoghurt, vers fruit, fruitsap, koffie, thee, cornflakes, ontbijtgranen.

  Bij het ene ontbijt was er al wat meer werk en voorbereiding aan dan aan het andere.

  Nu heb ik voor mezelf het meest ideale ontbijt samengesteld en dat bestaat heeeeeel eenvoudig uit:

  4 volkorenboterhammen met boter en choco of confituur, heerlijk!  Nu moet ik wel toegeven dat ik niet zomaar eender welke boter en choco gebruik.  Ik weet niet of ik in mijn blog merkprodukten mag vernoemen, maar als smeerboter gebruik ik die van boni(heeft slechts 170 calorieën per 100 gram), als choco gebruik ik 'ballade'-choco(in de Colruyt te koop en slechts de helft van de calorieën van andere choco) en als confituur gebruik ik ook heel gewone confituur van de Colruyt met de minste calorieën(van één van de huismerken).

  Hou er wel rekening mee dat je niet dik mag smeren uiteraard.  Het heeft geen zin om 1 cm dik te smeren met light produkten e...

  Voor vrouwen is het wel zo dat je je zou moeten beperken tot 2-3 volkorenboterhammen bij het ontbijt.

  De volkorenboterhammen zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft en vind ik ook niet zo lekker, een voordeel, want anders zou ik wel 10 boterhammen kunnen eten en brood is en blijft toch wel een dikmaker als je overdrijft.

  Succes!

   


  31-07-2017 om 07:48 geschreven door Tim Van Steenwinkel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar hoe komt het nu eigenlijk dat ik afval?
  In het bericht met betrekking tot 'het principe' was ik een belangrijke vuistregel vergeten te vermelden.

  Hoe komt het nu dat ik eigenlijk vet verlies?

  Welnu, in dat bericht kon je lezen dat je je als man moet beperken tot een inname van ongeveer 2000 kcal(hier eenvoudig weg vaak calorieën genoemd) en dat je je als vrouw moet beperken tot 1800 kcal per dag.

  In werkelijkheid heeft een man ongeveer 2400 kcal per dag nodig en een vrouw 2200 kcal.  Met die opname zal het lichaam niet verzwaren, maar ook niet verlichten.  Het lichaamsgewicht zal stabiel blijven.  Neem je meer dan die calorieën op per dag zal je verzwaren, neem je er minder op, zal je verlichten.  Het is echter niet verstandig om je calorie-inname drastisch te laten zakken tot bijvoorbeeld slechts 1000 calorieën per dag.  Het lichaam houdt dit even vol, maar je gaat er gek van worden, het lichaam zal sowieso weerwraak nemen.  Voor enkele dagen, zelfs weken, kan je je lichaam 'te kort doen', maar het lichaam gaat dit sowieso terug willen ophalen.  Ofwel wordt je flauw, duizelig en slechtgehumeurd, dit heeft te maken met een wisselende bloedsuikerspiegel(die moet je zo gelijk mogelijk proberen houden, dit bespreek ik later in de blog), ofwel zal je een 'vreetaanval' krijgen, zoals ik het noem en zal je alles opeten wat je tegenkomt.

  Daarom moet je je kacheltje rustig brandende houden met voldoende brandstof!(lees: eet om de 3 uur)

  Om 1 kilo(1000 gram) vet te verliezen, moet je lichaam 7000 calorieën verbranden.  Als je dus als man elke dag 2000 kcal opneemt in plaats van de 2400 kcal om stabiel te blijven, zal je lichaam 400 kcal te weinig gehad hebben.  Die 400 kcal deel je door 7 en je weet onmiddellijk hoeveel vet je op die dag bent verloren.  400/7 is 57 gram.  Indien je je dus beperkt tot 2000 kcal als man, of 1800 als vrouw, zal je dus zonder inspanning 57 gram vet per dag verliezen. 
  57 gram vet per dag lijkt niet veel, maar op 30 dagen verlies je zo al snel 1.7 kg zonder moeite, want als we eerlijk zijn is 2000 kcal nog steeds meeeeeeer dan genoeg.
  Stel u voor dat je die 57 gram gedurende 6 maanden zou volhouden, dan ben je 10.5 kilogram kwijt in 6 maanden zonder ook maar 1 meter aan sport te doen.

  In het volgend bericht bespreek ik zoals beloofd 'mijn ontbijt'.

  28-07-2017 om 09:20 geschreven door Tim Van Steenwinkel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe vaak moet men eten?
  Hoe vaak moet je eten om gezond bezig te zijn?

  Eigenlijk is dit een heel eenvoudig principe: je moet je lichaam zien als een open haard.
  Een open haard hou je aan de praat door af en toe hout bij te gooien, zo blijft hij branden. 
  Wanneer je geen hout meer bijgooit, zal de haard uitdoven.

  Met het menselijk lichaam is dit net hetzelfde. 

  Na het ontwaken begin je met een maaltijd en vanaf dan begint je lichaam met de 'verbranding/verwerking' van je opgenomen voeding en drank.  Na ongeveer 4 uur zonder voedsel 'dooft de haard' en zal je lichaam in een andere modus gaan.  Je lichaam gaat anders omspringen met het voedsel dat het binnenkrijgt.  Je lichaam gaat meer de neiging hebben om het voedsel 'vast' te houden omdat er onvoldoende vaak voedsel binnenkomt.

  Daarom is het van belang dat je ongeveer om de 3 uur iets eet, zo is je lichaam er zeker van dat er voldoende voedsel binnenkomt en moet het lichaam niet hamsteren.  Het lichaam blijft dus calorieën verbranden, de haard dooft niet.

  Naar het einde van de dag toe, mag je de haard dan laten uitdoven, daarom eet ik zelf niets meer in de laatste 2 uur voor het slapengaan.  

  Indien je lang wakker blijft 's avonds moet je daarom ook goed omspringen met je voedsel-inname.  Stel dat je om 18.30 uur je avondmaal neemt en je pas gaat slapen om middernacht ga je sowieso honger krijgen rond 22.30 uur-23.00 uur en stort je je meestal niet in het meest gezonde wat er op dat ogenblik voor handen is.  Ik denk dat die avondsnack het grootste gevaar is wat betreft de dagelijkse opname van calorieën.

  Vandaar dat ik in mijn bed kruip tegen dat die avondhonger er is, dat scheelt al snel een paar honderd calorieën. Als je dat je ongeveer 7000 kcal moet verbranden om 1 kilogram vet te verliezen, zullen deze laatste avondcalorieën je dus zeker niet helpen.

  Zo zijn jullie opnieuw op de hoogte van een belangrijk principe, eet minstens om de drie uur iets en plan je maaltijden dus zo vooraf in!

  In het volgend bericht zal ik het 'ontbijt' bespreken.

  Tot dan!! 

    

   

   

  28-07-2017 om 08:59 geschreven door Tim Van Steenwinkel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het principe
  Dag beste lezers,

  opnieuw welkom op mijn blog.

  Zoals beloofd ga ik jullie nu het principe van 'mijn succesvol afvallen' proberen uit te leggen.

  Ik herhaal hierbij dat ik geen voedingsdeskundige of specialist ben, maar enkel mijn eigen ervaringen met jullie deel.

  PRINCIPE

  Om af te vallen moet je terug naar het oeroude basisprincipe: ELK PONDJE GAAT DOOR HET MONDJE.  Dit geldt voor 95 procent van de bevolking denk ik.  De mensen die een medische oorzaak hebben die aan de basis van overgewicht ligt, moet ik doorverwijzen naar specialisten in die materie.

  Eigenlijk zou je dagelijks je calorieën moeten tellen.  Wij gaan echter nooit calorieën tellen, dat is voor als je op dieet bent.  'Op dieet zijn' betekent voor mij per definitie: tijdelijk.  Ik ga voor permanent, daarom gaan we wel bewuster omgaan met onze calorietjes.  We gaan geen eten afwegen, we gaan geen poedertjes drinken, we gaan geen 'pillen' nemen.  Het gaat er vooral om 'wat' je eet, ongeveer 'hoeveel', 'hoe vaak' en 'wanneer'.  Een man die wil afvallen zou zijn dagelijkse calorie-inname moeten beperken tot ongeveer 2000 Kcal per dag, een vrouw moet het hier stellen met ongeveer 1800 Kcal per dag.  Of je nu als persoon start met een gewicht van 105 kilo of 85 kilo maakt volgens mijn ervaringen niets uit, heel simpel dus: man: 2000 Kcal, vrouw: 1800 Kcal.

  Wanneer je nu al zin hebt om te stoppen met het lezen van deze blog kan ik iedereen alvast gelukkig maken met het feit dat je nog ALLES mag eten en drinken wat er in de wereld te verkrijgen is. 

  Enkele eerste 'verplichte' tips kan ik jullie nu al meedelen:

  1. Drink voldoende water! Ikzelf heb/had het behoorlijk lastig met het drinken van water.  Ik dronk ongeveer 1 liter water per week! Nu is het aan te raden om MINSTENS 1 liter water per dag te drinken.  Indien je hier geen problemen mee hebt, mag je tot 2 liter water per dag gaan.  Hiermee moet ik jullie vertellen dat het geen zin heeft om 1 liter in 1 keer uit te drinken, het lichaam kan maar 300 ml op korte tijd verwerken.  Mijn ervaring werd succesvol met het drinken van flesjes van een halve liter.  Dat formaat ligt perfect in de hand en door de meestal grote opening is dat flesje in 2 drinkbeurten leeg, zo heb je heel snel en gemakkelijk al een halve liter water binnen, best bij het ontbijt al beginnen, dan heb je nog een hele dag om de rest van je water te drinken.

  Kies hiervoor voor PLAT water, neem geen bruisend water! Vraag me niet waarom, mijn persoonlijk gevoel geeft me niet dezelfde resultaten als ik plat water drink of spuitwater.  Wetenschappelijk echter blijkt er volgens mij geen verschil in het feit of je plat of bruisend water drinkt.  Ik ga voor plat water.  Het merk dat je hierbij kiest maakt niet zo veel uit, maar variatie is belangrijk, elk water heeft een andere samenstelling.

  2. Voor het bereiden van eten gebruik je olijfolie extra vierge of vloeibare boter(liefst soya), GEEN VASTE botersoorten.

  In het volgende bericht leer ik jullie hoe vaak je MOET eten.

  Tot dan!!

   

  27-07-2017 om 00:00 geschreven door Tim Van Steenwinkel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie is deze blog bestemd?
  Dag beste lezers, welkom op mijn blog.

  Deze blog is eigenlijk ontstaan omdat ik te veel vragen kreeg over 'mijn succesvol afvallen', ik val zowat 200 gram per dag af, zowat 15 kilo in 75 dagen, waarbij het hierbij bijna volledig over 'vetverlies' gaat.

  De bedoeling van deze blog is jullie te laten inzien hoe je op een eenvoudige manier gewicht kan verliezen. 
  Ik meen dat ik de sleutel gevonden heb waarmee je vlot kan afvallen en toch van het leven kan blijven genieten.

  Als ervaringsdeskundige/Bourgondiër/levensgenieter/sportman probeerde ik al verschillende tips en tricks en dat gedurende ongeveer 15 jaar.

  Mijn manier van afvallen is zo succesvol dat ik ze maar drie maanden doe om de vijf jaar.  De 15-20 kilo die ik telkens bijkom in die 3-4-5 jaar verlies ik vlotjes terug in 3-4-5 maanden. 
  Uiteraard is dit geen verstandige manier van werken omdat je zo telkens opnieuw moet beginnen, hier tracht ik nu verandering in te brengen.  Het betreft hier dus helemaal geen dieet, maar een andere manier van leven.

  Eens je de andere manier van leven beet hebt, zal je nooit geen kilo's meer aankomen, geen jojo-effect dus.

  Hoe ik het doe leg ik jullie uit in verschillende etappes. 

  Ik beschrijf jullie dus eigenlijk hoe "ik" het doe, ik probeer deze blog zo snel mogelijk te vervolledigen.  Ik streef ernaar om binnen twee weken jullie te voorzien van een volledige leidraad die jullie kan leiden tot succes.

  De eerste etappe lezen jullie in mijn volgend bericht: 'Het principe'.

  Succes!!

   

   

   

  27-07-2017 om 00:00 geschreven door Tim Van Steenwinkel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!