Inhoud blog
  • Er zijn van die momenten...
  • Eindelijk weer wat nieuws
  • speleo en rotweer
  • Van zwembaden, palen en meer ...
  • Wegwerpmaatschappij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ons Spanje-avontuur
    Op naar Canillas de Aceituno
    05-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookavontuur

    Koken in Spanje is hetzelfde, maar toch anders.

    De grote constante zijn de recepten van Pascale Naessens. Net voor ons vertrek naar hier, lag haar laatste boek in de winkelrekken. Nu staat de volledige collectie op het rek in onze keuken. Niets is hier zo lekker als de vis. Keuze te over, bekende en ook onbekende vissoorten, maar allemaal vers en heerlijk. Om de drie dagen halen we verse groenten en vis. De lijstjes worden netjes samengesteld aan de hand van de ingrediëntenlijst uit één van de kookboeken. Zo zou ik onder andere “zalm met broccoli, avocado en een oosters sausje” bereiden. Hiervoor heb je geconcentreerde tomatenpuree nodig. Geen probleem, kan je denken. Inderdaad, verse tomaten in alle maten, soorten en zelfs kleuren. Zowel in glas, als in brik een volledige gang vol tomatenbereidingen, gezeefde tomaten, tot zelfs tomatenconfituur toe en dat alles voor weinig geld. Helaas in de hele gang geen enkel recipiënt met tomatenconcentraat. Na lang zoeken vond ik in de gang met buitenlandse producten, tussen de Oosterse, Engelse en andere specialiteiten helemaal onderaan in een rek verstopt, blikjes tomatenconcentraat. Ze worden hier per 2 verpakt en kosten in vergelijking met in België veel geld.

    Wat je hier ook in geen enkele winkel kan vinden, zijn natuurazijn en cif (schuurcrème). Azijn vind je wel met allerlei smaaktoevoegingen. De avocado’s in het grootwarenhuis zijn meestal groen en nog niet te eten. Op het marktje in ons dorp, liggen wel “ready to eat” avocado’s.

    Gewapend met alles wat ik nodig had, vertrokken we weer naar huis. Patrick en ik hadden samen in de keuken wat staan kletsen, terwijl ik de marinade klaar maakte. De zalm zag er goddelijk uit en toen het eten klaar was, dresseerde ik alles mooi op de borden. Het rook heerlijk en het zag er ook bijzonder smakelijk uit. Helaas, ik was blijkbaar Handige Harry niet. Bij het neerzetten van de borden, liet ik er één pardoes vallen. Bord stuk, eten voor de vuilbak. Zoals het een goed koppel betaamt, hebben we de overblijvende portie verdeeld en wees maar zeker dat het smaakte!Koken in Spanje is hetzelfde, maar toch anders.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 21/05-27/05 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs