Inhoud blog
  • Perfecte cupcakes
  • Broodje kip met honing-mosterdsaus
  • Italiaans: Pastasaus (basissaus)
  • Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
  • Nasi van restjes
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Hapjes (3)
  • Hollandse keuken (1)
  • Koken met restjes (1)
  • Lunch/ontbijt (2)
  • Oosterse keuken (0)
  • Sauzen (0)
  • Soepen (1)
  • Toetjes/gebakjes (1)
  • Vlaamse keuken (1)
  • Wereldkeuken (2)
  • My Favorite Recipes
    Lekker Vers en Gemakkelijk!
    08-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
    Mijn moeder maakte deze ovenschotel al toen ik erg klein was. Het is altijd één van mijn lievelingsgerechten geweest. 
    Dit is een heerlijk simpel en huiselijk gerecht. 

    Nodig: 
    1 bloemkool 
    500 gr. aardappelpuree 
    500 gr. kalfsgehakt 
    100 gr. geraspte kaas 
    klein handje paneermeel 
    klontje boter 

    Bereiden: 
    1. Kook de bloemkool in 8-13 minuten beetgaar. 
    2. Maak de aardappelpuree (zie hieronder recept voor aardappelpuree, maar het mag ook uit een kant en klaar zak)
    3. Rul de gehakt in een klein beetje boter. 
    4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
    5. Vet een grote ovenschaal in met wat boter. 
    6. Doe de gehakt onderin de ovenschaal, verspreid over de schaal. Doe de bloemkool hier bovenop en dek dit af met aardappelpuree. 
    7. Maak een korst door de aardappelpuree te bestrooien met een beetje paneermeel en lekker veel geraspte kaas. 
    8. Bak de ovenschotel in 30-45 minuten gaar. De ovenschotel kan uit de oven gehaald worden als de korst van de kaas op gewenste hardheid is. Ik vind het het lekkerst als ze goudbruin en knapperig is. 
    Gemakkelijke aardappelpuree 
    Kook 1.5 kg aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en stamp  met een stamper fijn. Voeg 100-250 mL melk toe (afhankelijk van hoe glad je de puree wilt hebben. In een goede puree zitten geen stukjes en kun je een vork met de platte kant drukken, waarna hij even blijft staan maar langzaam zal verdwijnen). Voeg eventueel wat zout toe voor de smaak. 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs