Ik ben Marianne, kom oorspronkelijk uit Nederland, woon nu al meer dan 5 jaar in België en ik houd van eten en ook van het klaarmaken van lekker en vers eten.
Ik kook met recepten van over de hele wereld. Koken is voor mij namelijk een manier om heel dicht bij huis te blijven (als ik echte Hollandse pot maak), om dicht bij een nieuw huis te komen (als ik de Vlaamse keuken uitprobeer) en om culturen van verderweg te leren kennen. In de keuken en vooral rond de keukentafel wordt liefde gedeeld, worden tradities doorgegeven en worden herinneringen gemaakt en tradities gevormd.
Koken is voor mij een uitlaatklep. Als ik mij niet goed voel, kook ik. Ik ben depressief geweest omdat ik Fibromyalgie en CVS heb gekregen en op dat moment was koken één van de weinige dingen die nog wel gingen zonder dat het te veel pijn deed of te vermoeiend was. Nu is de depressie gelukkig over, maar het koken doe ik nog steeds. Koken is voor mij iets wat mij vrolijk maakt. Ik vind het fijn om mijn man of anderen iets voor te schotelen en ze te zien genieten van het resultaat van lange (en soms ook korte) arbeid in de keuken. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen in de keuken. Soms mislukt dit, maar vaak komt er een onverwachts heerlijk resultaat uit!
Als het gaat om eten, geloof ik niet in Light-producten. Ze zullen vast goed resultaat geven, maar ik ga voor smaakvol en gezond eten. En daar heb je soms een klontje boter extra voor nodig :) Ik eet liever lekker en een beetje minder dan gewoon en Light.
Ik hoop dat jullie genieten van de recepten die hieronder staan. Zelf ben ik echt niet zo'n ervaren kok, dus het gaat niet om sterrendiners, maar eerder om verse, huiselijke maaltijden en zoetigheden.
|