Als je tegen onbekende mensen zegt dat je diabetes hebt
krijg je soms rare reacties.
Zeker als het over voedsel gaat....ze denken dat wij niks meer
mogen eten, altijd hetzelfde en dan zeker voedsel zonder smaak.
Want ja, alle suikers moet je mijden...en dat zit bijna overal in.
En geen vetten of sauzen, alle magere vleessoorten mogen,
maar geen spek met ei meer?
Dat soort vragen krijg je dan...
Maar er zijn verschillende soorten suikers en vetten, gezonde en ongezonde.
Geraffineerde suiker is ongezond, natuurlijke suikers in fruit zijn gezonder.
Net zoals de vetten die in vis zitten beter zijn dan volle boter of sommige
margarines waar mee gebakken wordt.
Zelf prefereer ik olijfolie boven de andere gezondere plantaardige olieën,
maar dat is kwestie van smaak.
Wat vooral telt, in elke lekkere maaltijd is het aantal koolhydraten die je op-
neemt.
Met vezels en granen, veel groenten en fruit kom je al een heel eind.
In vele groenten en fruitsoorten zit er geen of heel weinig koolhydraten en
als je oplet in de winkels kan je ook koolhydraatarme produkten vinden die
niet aan smaak hebben ingeboet.
En als je rondkijkt op het internet kan je heel veel recepten vinden die passen
in je levensstijl.
Er zijn ook forums waar je je kan aanmelden en mee kan genieten van heerlijke
recepten die goed voor je zijn en ook de suikers goed onder controle houden.
Een vriendin van mij gaf deze mee, te vinden op facebook:
Lekker koolhydraatarm koken....
Misschien ook iets voor jullie? Het zijn recepten die voor iedereen haalbaar zijn
vind ik.
|