Marina's diabetesblog
Inhoud blog
  • Diabetesvakantie
  • Tussen berg en dal
  • Domme opmerkingen...
  • Voeding en vitamine D
  • Zomeruur, winteruur....

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    om diabetes positief te benaderen
    22-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding
    Iedereen die met diabetes bekend is, weet dat de voeding heel belangrijk
    is in de behandeling.
    Net dat feit was zeker in het begin, het moeilijkste voor mij.
    Ik was/ben een levensgenieter en lekker eten is belangrijk en ik was vroeger
    een grote snoeper, zeker zoetigheden....ik kon niet weerstaan aan koffiekoeken,
    geregeld een Limburgs taartje en natuurlijk een stuk chocolade.
    Zelfs op het werk, waar ze weten dat ik diabeet ben, wordt nog geregeld taart
    aangeboden.
    Wat ik vanaf nu weiger, om verschillende redenen, maar waar ik dan nog eens
    duidelijk vermeld dat ik diabeet ben.
    Ik heb geregeld geprobeerd om verandering in mijn eetpatroon te brengen, maar
    helaas ook evenveel mislukte. Deels omdat ik niet gesteund werd, maar ook omdat
    er problemen in de familie waren,en mijn frustraties weg at.
    Ik at ook veel bereide gerechten...wat eigenlijk heel funest is, er zit niks goed in...veel 
    vetten, minder goede koolhydraten (suikers dus), heel calorierijk ed meer.

    Maar in maart van dit jaar heb ik een drastische beslissing genomen met het juiste
    resultaat.
    Ben de juiste artsen en een dieëtiste gaan zoeken die me ernstig neemt en me steunt.
    Ik was al wel aan het koken met verse groenten, fruit,vlees, vis ed meer, maar dan
    enkel in het weekend. Door de week werd er vooral eten gegeten dat in de microgolf
    maar op te warmen was.
    Nu kook ik, nog in het weekend ;-) veel vers eten, maar als ik 's avonds op tijd thuis ben,
    wordt er ook met dagverse ingrediënten gekookt. En verse soep is er bijna altijd, voor als
    het toch wat later wordt, om dit samen met een boke (boterham) op te eten. Dan heb ik 
    toch altijd een portie groenten binnen.
    Ik eet ook meer vis nu, gemiddeld 2x per week, 1 maal bij warm eten en 1 maal bij de boterham.

    Wat ik nu wel vermijd zijn petatten, rijst en pasta.....petatten maximaal 1 keer per week,
    pasta of rijst 1 keer per maand.
    Waarom? Omdat daar de koolhydraten felle pieken geven bij mij , zelfs met uitgestelde
    bolussen.
    Snoepen? Zoetigheden?
    Nauwelijks nog, ik heb snoeptomaatjes ontdekt, af en toe een stukje kaas, maar 1 ding sta 
    ik mezelf nog wel toe; 1 stukje chocolade 's avonds bij de laatste koffie voor het slapen-
    gaan.
    Het resultaat is ernaar, ben eindelijk aan het afvallen, ook omdat ik minder insuline nodig
    heb en voel me fitter en beter in mijn vel.....
    En ook het weten dat ik dit kan op deze manier , samen met de steun van mijn arts, het 
    diabetesteam en de dieëtiste....
    Dat maakt het verschil...



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs