·Eiwitten loskloppen (fouetter) en onder de zachte boter spatelen, het mengsel mag niet schuimen.
·Met enkele druppels vanille-essence parfumeren (parfumer).
·Gezeefde bloem voorzichtig door de massa spatelen.
·Het beslag gedurende ongeveer 45 minuten in een koelkast plaatsen.
·Een bakplaat inboteren (beurrer) en met bloem bestuiven (fariner).
·Geef de gewenste vorm (meestal rond) en strijk het beslag zeer dun en gelijkmatig uit:
-Met behulp van een soeplepel die even in koud water gedompeld is op een
voorverwarmde bakplaat (daardoor kan het beslag gemakkelijk bewerkt worden).
·Iaat tussen elk plakje beslag voldoende ruimte.
·In een oven bij 190°C gedurende ongeveer 8 minuten bakken (controleer regelmatig of het koekje gaar is, de randen moeten goudgeel zijn).
·Het koekje met een paletmes van de bakplaat halen, snel maar voorzichtig de gewenste vorm geven en laten afkoelen.
3.NUTTIGE INFORMATIE
·Het aantal tulpen hangt af van de grootte en verdere verwerking
·Bij het vormen van de koekjes, heeft men volgende mogelijkheden:
-Mondjes van plakjesbeslag
-Tulpenrolletjes met behulp van de steel van een spatel (spatule) of een klopper (fouet)
-Met behulp van sjablonen op de bakplaat, het beslag aanbrengen en bakken.
-Op een omgekeerd glas de vorm van een bloem geven (met de vingers).
·Men kan het beslag uitbreiden met, bv grofgehakte amandelschilfers, amandelpoeder, geraspte sinaasappelschil (zeste), ...
·Maak de tulpen niet te lang van tevoren, ze verliezen snel hun knapperigheid.
·Dit beslag is voor allerlei nagerechten en gameringen bestemd. Een voorbeeld hiervan is: -Tulpengebakje met vanilleroomijs, peren en warme chocoladesaus.