De Toon Hermans Huizen zijn er voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en bieden allerlei mogelijkheden om tot rust te komen, lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen, iets aangenaams voor jezelf te doen of om professionele psychosociale begeleiding te krijgen.
Via de websites van ieder huis ziet u het overzicht van hetgeen in dát huis aangeboden wordt.
De huizen werken met een team van vrijwilligers en beroepskrachten. U kunt vrijblijvend binnenlopen om eens te kijken of er iets is dat bij u past, waar u wat aan heeft.
De openingstijden kunnen per huis verschillen en staan vermeld per websites.
U bent van harte welkom!
De Toon Hermans Huizen zijn aangesloten bij de landelijke koepelvereniging IPSO-Attendum
Amnesty International organiseert campagnes waarin één thema of land centraal staat. Met deze Agrootschalige acties proberen we gericht veranderingen te bewerkstelligen en bewustzijn te creëren over onderwerpen die iedereen aangaan.
MISSIE EN WERKWIJZE
Amnesty International zet zich sinds 1961 in voor de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Aanvankelijk werd vooral actiegevoerd tegen schendingen die worden begaan door overheden, zoals het opsluiten van gewetensgevangenen, marteling en de doodstraf. Met de jaren breidde Amnesty haar mandaat verder uit en ondertussen nemen ook schendingen door gewapende oppositiegroeperingen en schendingen in de privé-sfeer, zoals huiselijk geweld, een belangrijke positie in. Sinds 2001 vallen ook schendingen van sociaal-economische rechten onder Amnestys mandaat.
Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechtendocumenten. Dit streven wordt inhoud gegeven door het doen van onderzoek en het voeren van actie gericht op het tegengaan en stoppen van ernstige schendingen van al deze rechten, zoals het recht op lichamelijke en geestelijke onschendbaarheid, het recht op vrijheid van geweten en meningsuiting en het recht om niet te worden gediscrimineerd.
Onpartijdig, ongebonden en onafhankelijk
Amnesty is onafhankelijk van elke regering, politieke ideologie, religie of elk economisch belang.
Amnesty International is onpartijdig en onafhankelijk. Amnesty wordt voornamelijk gefinancierd door giften van leden en donateurs. Voor onderzoek en acties tegen mensenrechtenschendingen worden geen giften geaccepteerd van overheden.
Amnesty accepteert alleen geld van overheden voor mensenrechteneducatie in het buitenland. De steun die wij ontvangen van bedrijven en particuliere organisaties wordt vermeld in ons jaarverslag wanneer deze een waarde vertegenwoordigt van meer dan 10.000 euro.
Betrouwbaarheid
Pas als de onderzoekers voldoende zeker van hun zaak zijn, gaat Amnesty tot actie over
De kracht van Amnesty is betrouwbaarheid. Als Amnesty actie voert is daar altijd eerst gedegen onderzoek aan vooraf gegaan. Op Amnesty's hoofdkantoor in Londen verzamelen en analyseren medewerkers informatie over mensenrechtenschendingen uit de hele wereld. Ook worden er geregeld onderzoeksmissies uitgestuurd om de mensenrechtensituatie ter plekke te onderzoeken. Amnesty praat tijdens die missies met onder meer slachtoffers, advocaten, lokale mensenrechtenactivisten en de overheid, en woont rechtszaken bij. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een team van experts, ondersteund door specialisten op specifieke terreinen zoals internationaal recht, media en technologie. Pas als de onderzoekers voldoende zeker van hun zaak zijn, gaat Amnesty tot actie over. Met deze werkwijze is de organisatie altijd in staat schendingen op betrouwbare manier aan de kaak te stellen.
Werving en behoud van medewerkers met het oog op het vergroten van diversiteit is een speerpunt in het huidige diversiteitsbeleid.
Amnesty International wil een organisatie zijn die zich kenmerkt door een grote diversiteit aan mensen. Een organisatie waar verschillen de ruimte krijgen en gewaardeerd worden. Amnesty International is een organisatie waar discriminatie en ongewenste omgangsvormen niet worden getolereerd. In onze gedragscode hebben we afgesproken en vastgelegd hoe wij samen willen werken.
Amnesty ontwikkelt beleid om bovenstaande zaken, die zo in lijn zijn met de missie en het werk van de organisatie, te verwezenlijken. We doen dit in een voortdurend proces van organisatieontwikkeling, beleidsontwikkeling, implementatie en evaluatie. Werving en behoud van medewerkers met het oog op het vergroten van diversiteit is een speerpunt in het huidige diversiteitsbeleid.
Sloppen ruimen is mensen slopen In sloppenwijken over de hele wereld leven mensen onder de constante dreiging van gedwongen huisuitzetting. Jaarlijks worden zon twee miljoen mensen onwettig hun huis uit gezet. De meeste sloppenwijkbewoners hebben geen eigendomspapieren of huurovereenkomst en zijn dus machteloos tegenover deze grove schending van hun mensenrechten. Lees meer
Geen winst ten koste van waardigheid Ook bedrijven hebben een verantwoordelijkheid voor naleving van de mensenrechten. Wanneer door hun operaties de mensenrechten worden geschonden, zouden bedrijven aansprakelijk moeten worden gehouden. Er zijn tal van voorbeelden van bedrijven die, direct of indirect, mensenrechtenschendingen in de hand werken en zich niet of nauwelijks verantwoordelijk voelen. Lees meer
Mensenrechten in Myanmar In 2010 worden in Myanmar de eerste verkiezingen gehouden in twintig jaar. Tenminste, dat heeft de militaire junta aangekondigd; er is vooralsnog geen datum genoemd. De kans dat de verkiezingen eerlijk zullen verlopen is vrijwel uitgesloten. In aanloop van de verkiezingen voert Amnesty campagne voor vrijheid van meningsuiting in Myanmar. Lees meer
Stop geweld tegen vrouwen Op 8 maart 2004 startte Amnesty International voor het eerst de campagne Stop geweld tegen vrouwen. Omdat geweld tegen vrouwen wereldwijd echter nog steeds een ernstig probleem is, besteedt Amnesty er dit jaar opnieuw grootschalig aandacht aan. Kom nu in actie voor mensenrechten en steun de campagne 'Stop geweld tegen vrouwen' van Amnesty International. Lees meer
Mijndomein.nl biedt kleinere goede doelen levenslange gratis hosting aan. Een voorwaarde is dat er een verhaal over dit goede doel hier op de nieuwssite van Mijndomein.nl verschijnt. Freddy Oude Rikmanspoel zet zich met de Werkgroep Humaan Omgaan met Vluchtelingen (HOV) in voor uitgeprocedeerde asielzoekers, die niet meer terug kunnen naar hun land van herkomst om verschillende redenen.
,,Sommigen zijn gevlucht voor oorlogsgeweld, anderen komen naar Nederland om politieke redenen, vertelt Oude Rikmanspoel. ,,Ze proberen hier een verblijfsvergunning te krijgen en dat lukt niet altijd. Enkelen van hen willen terugkeren naar het land waarvan ze gevlucht zijn, maar dit lukt niet iedereen.
Oude Rikmanspoel legt uit dat vluchtelingen vaak geen paspoort meer hebben en dat hun land van herkomst deze mensen dan niet meer accepteert als inwoner van het land. ,,Het is voor deze mensen moeilijk te bewijzen waar ze vandaan komen. Ze worden vaak niet geloofd. Deze mensen worden vervolgens in Nederland aan hun lot overgelaten. Wij vinden dat deze vluchtelingen op een fatsoenlijke humane manier moeten worden opgevangen, nu komen ze maar al te vaak op straat te staan.
Het is niet zo dat de werkgroep daadwerkelijk opvang regelt voor deze uitgeprocedeerde asielzoekers. ,,Wij proberen juist de politiek te beïnvloeden en de bewustwording onder de Nederlandse burgers, bijvoorbeeld door middel van nieuwsbrieven zodat er meer draagvlak is voor een humanere wijze van omgaan met asielzoekenden. Het HOV is ontstaan in Eindhoven, maar wij richten ons ook op de landelijke politiek en het publiek.
Er zijn wel manieren waarop vluchtelingen zonder papieren het land kunnen verlaten. Soms lukt het hen om te bewijzen waar ze vandaan komen, door contact met achtergebleven familieleden en dorpsoudsten. Zij kunnen dan een eenmalig paspoort krijgen via hun ambassade. ,,Het is ook niet zo dat deze mensen per definitie niet terug willen. Vaak komen ze erachter dat Nederland ook niet is wat ze ervan verwachtten en zonder verblijfsstatus mogen ze hier niet werken of een opleiding volgen. Maar zolang ze eigenlijk geen identiteit hebben kunnen ze gewoonweg niet terug, legt Oude Rikmanspoel uit.
Ook kinderen van asielzoekers en uitgeprocedeerde asielzoekers hebben het moeilijk. Zij recht op onderwijs tot hun achttiende. Daarna worden ze op straat gezet, hebben ze nergens meer recht op en moeten ze binnen 48 uur het land verlaten. Volgens Oude Rikmanspoel is dit een systematisch probleem.
,,De politiek moet er in onze ogen voor zorgen dat deze mensen een plek hebben om te slapen en dat ze kunnen bestaan, zonder om te komen van de honger of gedwongen worden om op illegale manieren aan geld te komen.
Het is een moeilijk probleem, erkent ook Oude Rikmanspoel. ,,Het is een dilemma, ik ben er ook geen voorstander van dat iedereen die het slecht heeft maar naar Nederland moet komen voor opvang. Maar mensen vluchten niet zomaar, ze zijn vaak ten einde raad. Ze gaan dan een procedure aan voor een verblijfsvergunning, maar een deel slaagt hier niet in en deze mensen moeten uiteindelijk op straat leven. Wij hebben niets tegen de huidige wetgeving, maar wij willen wel een menswaardig bestaan voor deze mensen zolang ze in Nederland verblijven en werken aan hun procedure en eventuele terugkeer.
Wat wil het HOV?
Een overheid die de vreemdelingenwet 2000 zo uitlegt, dat zij respectvol omgaat met asielzoekers, ook als hun situatie niet onder de criteria voor een verblijfsvergunning valt.
Een overheid die recht doet aan asielzoekers door te zorgen voor: - een zorgvuldige procedure - korte wachttijd voor een definitieve uitspraak. - voldoende ruimte om de reden(en) van hun vlucht duidelijk te maken zodat de 48-uurs procedure zorgvuldig kan plaatsvinden.
Het bewustzijn bevorderen dat wij deel zijn van een samenleving waar momenteel onnodig onrecht wordt gedaan aan asielzoekers.
De stemmen bundelen van iedereen die de uitvoering van het huidige beleid onwaardig en beschamend vindt voor asielzoekers en Nederland(ers).
Via deze stemmen druk uitoefenen op de plaatselijke en landelijke politiek, vooral de regeringspartijen.
Het draagvlak vergroten voor een humaan asielbeleid.
Wat doet het HOV ?
Via een regelmatig verschijnende Nieuwsbrief informatie geven met concrete voorbeelden.
Deze nieuwsbrief combineren met actiemogelijkheden.
Gesprekken voeren met lokale en landelijke politici.
De gemeenteraad en de bevolking medeverantwoordelijk maken.
Nagaan wat andere actiegroepen doen en samenwerken.
Openstaan voor informatie en suggesties van lezers en anderen.
Hierbij verschijnt er alleen een pop-up bericht op uw website wanneer er een kind wordt ontvoerd, de zogenaamde AMBER Alerts. Naar verwachting is dit niet vaker dan 10 keer per jaar. Het pop-up bericht kunt u zelf sluiten, of verdwijnt automatisch na 10 seconden. De AMBER Alert Website Alert gebruikt Adobe Flash en wordt niet gehinderd door pop-up killers.
Om ervoor te zorgen dat een AMBER Alert altijd snel op uw website staat maken we onderscheid tussen een website met minder dan 5.000 bezoekers per maand, en grotere websites. Websites met minder dan 5.000 bezoekers per maand kunnen eenvoudig onderstaande code kopiëren en toevoegen aan hun site. Grotere websites krijgen binnen twee werkdagen na het invullen van het contactformulier, de benodigde bestanden, samen met uitleg toegestuurd, zodat de performance van zowel hun website, als van het AMBER Alert maximaal blijft.
Help mee en maak van AMBER Alert een echte levensredder!
Als particulier, kunt u allereerst helpen door zelf AMBER Alert-software te installeren op uw PC. Of u aan te melden voor de SMS, Instant messenger of E-mail Alerts. U kunt ook de AMBER Alert Banner toevoegen aan uw Hyves of iGoogle pagina. Verder kunt u uw collega's, vrienden en kennissen informeren over dit nieuwe initiatief en zo de verspreiding van de elektronische posters stimuleren.
Organisaties en bedrijven kunnen helpen door de AMBER Alert-software te installeren op hun grote (reclame)schermen en PC's. Dit kan zowel als screensaver/ continue presentatie of door alleen urgente opsporingsinformatie te laten zien, bijvoorbeeld als aanvulling op uw gewone beeldkrant. Onderzoek laat zien dat zakelijke computers slechts de helft van de tijd worden gebruikt. Dus waarom zou u uw computers de rest van de dag niet gebruiken om vermiste kinderen veilig thuis te krijgen? Verder kunt u als bedrijf helpen door aandacht te schenken aan dit initiatief in publicaties van uw bedrijf of op uw website of blog. Ook kunt u de AMBER Alert Newsfeed (RSS) of Website Alert opnemen op uw externe en internet website(s). Of meld alle werknemers via (bedrijfs)e-mail of telefoon aan voor de ontvangst van AMBER Alerts.
De media vragen we om uitzendingen onmiddellijk te onderbreken als er een kind is ontvoerd. Ook op nieuwssites zouden AMBER Alerts automatisch mee moeten worden genomen. En help AMBER Alert door regelmatig uw publiek op te roepen te helpen!
Tenslotte zijn we hard op zoek naar sponsors. Bijvoorbeeld grote bedrijven die AMBER Alerts op al hun schermen willen laten zien of bedrijven die IT hardware of diensten willen sponsoren. Wilt u een bijdrage leveren aan AMBER Alert? Mail ons dan op info@amberalertnederland.nl
Wilt u meer doen? Bekijk hier de vacatures als u interesse heeft in een baan bij politie en Netpresenter.
Artsen zonder Grenzen Medische noodhulporganisatie
Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten) kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk handelen. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking.
In 1999 ontving Artsen zonder Grenzen de Nobelprijs voor de Vrede voor zowel het medische werk als het optreden als pleitbezorger voor mensen en bevolkingsgroepen in nood.
Samenwerken
Ons werk zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van onze medewerkers uit de landen zelf. Medewerkers vanuit Nederland en de lokale collegas vormen één team: samen helpen we mensen. In 2008 zond Artsen zonder Grenzen 821 medewerkers uit naar 25 landen. De medewerkers die door Artsen zonder Grenzen worden uitgezonden ontvangen een bescheiden salaris. Zij werkten samen met 6.200 medewerkers uit de projectlanden zelf.
De vereniging
Artsen zonder Grenzen is een vereniging. Leden zijn mensen die voor Artsen zonder Grenzen werken of gewerkt hebben of op een andere manier aan Artsen zonder Grenzen verbonden zijn. Het bestuur is verantwoordelijk voor het toezicht op de organisatie en zorgt dat het overeengekomen beleid wordt uitgevoerd. Daarnaast bewaakt het bestuur de identiteit van de organisatie en fungeert het als klankbord voor de directie. De vereniging Artsen zonder Grenzen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 41215974 en is in het bezit van het CBF-keurmerk voor goede doelen.
Artsen zonder Grenzen maakt deel uit van het internationale netwerk Médecins Sans Frontières. Dit is een netwerk van 19 organisaties in verschillende landen: Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongkong, Italië, Japan, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland. Verschillende zusterorganisaties werken samen in de vorm van operationele centra die samen de projecten aansturen. In 2008 werkte het netwerk in totaal in meer dan 65 landen wereldwijd.
Artsen zonder Grenzen Nederland werkt samen met de zusterorganisaties in Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Samen sturen wij projecten in zo'n 25 landen aan. Jaarlijks worden er honderden medewerkers uitgezonden naar de projectlanden, zij werken ter plaatse samen met duizenden lokale medewerkers. In Nederland wordt het werk van Artsen zonder Grenzen gesteund door meer dan 476.000 donateurs. Bekijk wat Artsen zonder Grenzen wereldwijd doet (2008)
Artsen zonder Grenzen maakt deel uit van het internationale
netwerk Médecins Sans Frontières. Dit is een netwerk van 19
organisaties in verschillende landen.
Deze pagina geeft een
overzicht van alle internationale websites van Artsen zonder
Grenzen.
· Snel · Voordelig · Discrete verzending . Erkende Artsen · Authentieke medicijnen · De grootste online -apotheek · Geen afspraak nodig · Vertrouwelijk en veilig · Geen wachtkamer · Bestel thuis of op het werk · korting op sommige kosten voor trouwe klanten!