Santo Domingo de la Calzada - petje en wandelstokken
Een goeie dag allemaal,
Vandaag op stap van Najera naar Santo Domingo De La Calzada. Na zondag alles wat rustiger in orde te brengen, wat plaats en wat ruimte en ook rust. Rust omdat er heel wat bedevaarders schijnbaar wat problemem hebben.
De afspraak om 7 uur heb ik gemist met Jasmin, na enige controle ben ik dan tussen de groep alleen vertrokken. Trouwens op weg ben je nooit alleen.
Het alleen zijn gaf het voordeel volledig te kunnen genieten van het krieken van de dag, de weg was breder, wel met keien, maar goed begaanbaar.
Na het gebergte bestaande uit een structuur van gesteente in horizontale lagen, kwam ik in een itgetrekt gebied met druiventeelt voorzien van irrigatie. Af en toe worden olijfboompjes aangeplant, en naargelang de percelen groter worden komt meer en meer graan, tarwe en gerst voor. Verderop worden de percelen nog groter (10 ha en meer) en staan er ook bieten en aardappelen.
Na enkele uren stappen stop ik in een eetgelegenheid voor de gebruikelijke tas thee en croissant, onmoet ik Jasmim opnieuw. Hij vertrekt verder met een Italiaan, zelf geniet ik van dit rustmoment. Ondertussen merken we dat ieder de tred heeft en in zijn eigen tempo en weg gaat.
In CIRINUELA haalt een Fransman mij in, hij vertaagt zijn stap en vraagt of het goed is samen te stappen, dit heeft het vordeel met 2 de weg te volgen. Hij vertelde mij dat hij afkomstig is van Bretange Sint Malo. Na een tijd samen stappen stelde hij voor zijn stapstokken die hij gebruikt uit te proberen. Dit zijn inderdaad goede hulpmiddelen en bij gelegenheid schaf ik mij er aan.
Mijn hoedje was ik kwijt en ik behielp mij met de traditionele zakdoek op het hoofd tegen de zon.
Om 11 uur krijgen wij beiden dorst en lopen een 200 meter om, om iets te kunnen gebruiken. We bestellen ons een goede pint en een tortillia: lekker! Na deze inwendige verwenning genieten we nog meer van de uitgestrekte omgeving, verrassend,er staat een perceel hop! De grote graanvelden zijn mooi, en in een aantal percelen zijn de papaver somniferum een streling voor het oog, de dieprode kleur is uitzonderlijk in de voormiddagzon.
Nog 6 km zijn we voor Santo Domingo de la Calzada. Vanaf nu op 600 m hoog is het geleidelijk afdalen naar het stadje dat voor ons ligt, mooi in het prchtige landbouwlandschap.
Om 12 uur bereiken we de refugio Santo Domingo de la Calzada met 80 slaapplaatsen. We schrijven in, zoeken een bed, en trekken vlug de stad in die nog wat te bieden heeft tot 14u, daarna gaat alles onherroepelijk dicht tot 5 uur. De stad is gelegen aan de Rio Oja, ik bezoek de kerk kathedraal en museum. De katedraal dankt haar bekendheid aan het verhaal met de hen en de haan. Nog steeds zitten rechts achteraan een Haan en een Kip in de kerk in een zichtbare ruimte vanuit de kerk, bijzonder.
De stad heeft ook vele andere 17 eeuwse gebouwen. Even ben ik de was gaan doen, mezelf wat opfrissen ,wat rusten. Om 5 uur terug naarde stad, om te e-mailen en een petje en wandelstokken te kopen.
Najera - en alles wat je nog niet wist over wijnvelden
Hallo,
Ben ondertussen aangekomen in Santo Domingo De La Calzade. Gekend om het verhaal met De Kip en De Haan.
Terug naar zondag 22 juni 08. Van Logrono via Navarrette naar Najera.
De tocht is vlot verlopen, enkel wat pijn in de knie en rechts in de rib van de rugzak. Wat medicatie helpt wel mee, de medestappers zijn verwonderd dat ik, na de beschadiging van de knie, terug met hen op stap ben. (nvdr: ja pa, wij ook )
Zondag stapten we door een variërend glooiend landschap op wegen die smal zijn zonder verkeer, door de natuur en tarwe en gerstvelden , afwisselend met druiven die een stronk hebben van een halve meter, waarop dan een achttal dragende eenjarige takken staan, een heel andere technieck dan in Frankrijk (en onze pa die kent dat allemaal hé )
Naargellang wij het Riojagebied verder binnentrekken komen er steeds meer wijngaarden opdagen, die zeer goed onderhouden zijn door bewerking of door een onderzaai van gerst. Het vocht in deze wijngaarden wordt op niveua gehouden met bergwater door een eenvoudig kanaken systeem te laten vloeien. De wijn bekomen van de druif van deze streek heeft een bijzonder boeket, en fris zowel rood als wit is zeker te genieten.
In Navarrete kwamen we aan om 3 uur, we gingen tot aan de Refugio, maar bij de inschrijving heb ik besloten een hoel te nemen, in mijn boekje aanbevolen als goed tot zeer goed.
Ik dien af te sluiten want de tijd zit erop.Sluitingstijd!
"Vandaag was een "rustdag". We hadden 14 km gestapt en vonden dat wat te weinig, daarom hebben we er nog 16 km bij gedaan. Totaal dus weerom 30 km in de benen. Hiermee is etappe 14 van de tocht afgerond (goed om weten is dat ik met etappe 7 gestart ben en er in totaal een 30 tal etappes zijn)
Tocht was goed maar vermoeiend. Onderweg niet altijd eenvoudig om eten te vinden. 's Avonds is het pas mogelijk na 19.00 u te eten en dat is laat als je 's anderdaags om 5.30u uit bed sluipt om om 6.00u de eerste stappen te zetten. Maar al bij al alles goed.
Nog steeds op tocht met Jasmin die er de pas in houdt, vooral stappen en af en toe een een korte babbel.
Vandaag eens een hotel genomen, om eens goed te kunnen rusten. 't Is ten slotte een rustdag.
Hier nog vlug een late zending, de computer deed het niet maar ik heb het probleem opgelost.
Dank voor al deze berichten vanuit Vlaanderen!
Ik ben goed aangekomen in Logrono, een 10 km verder dan ik had voorzien,zoals naar gewoonte om 5 uur stilletjes het bed uit om dan om 6 uur te vertrekken, de ochtend was mooi! Ochtendzon kwam op die in de loop van de dag haar best deed en 30 graden en meer bezorgde.
We wandelen door een uitzonderlijk mooi gebied waar grote graanvelden afwisselen met druiven voor de Riojawijn, waar we af en toe een glaasje van meepikten.
Ik stapte in gezelschap van Do en Jasmin respectievelijk Nederlandse en Indiër. Onder de weg deden we de kleine dorpjes aan die meestal hoger gelegen zijn. Telkens een mooi panorama.
We passeerden een gans natuurgebied, werkelijk een gebied voor een uitstap voor 18-jarige student: sportief, educatief in combinatie met landbouw en geschiedenis van cultuur en erfgoed. De weg was steeds berg op en berg af over keiige wegen. Reeds veel medestappers kampen met problemen aan de voeten. Regelmatig dienen wij onze watervoorraad aan te vullen.
De kerk in Logroño is een mooi gebouw en er was een huwelijk. De feestvierders zijn mooi in pak. Vandaag is het feest en bij het binnenkomem van de stad werden we door een muziekgroep vergast op Bluesmuziek. Even zitten en genieten.
Gisterenavond was er een misviering waar de bedevaarders de zegen krijgen in de kerk.
In de stad op een terrasje vraagt een Nederlander (Veenstra) om er bij te mogen zitten. Een vrij intens gesprek over zijn vlucht op de fiets naar Compostella, en verhalen over wat hij onderweg beleefde.
Voor morgen moet ik nog uitkijken welke etappe ik zal afleggen. Ik stap in elk geval verder met Jasmin (de Indiër) die me zojuist op de schouder tikte om een slaapwel te wensen. Jasmin studeert in Rome en is reeds priester. Het is kort bij 10 uur en iedereen respecteert de slaaptijd en sluit af. Ik ook.
Nog een goede zaterdagavond en tot een volgend bericht. Dank je wel aan eenieder die in gedachte mee op stap gaat.
Los Acos - Refuge opengehouden door West-Vlamingen
Daag, Ik ben juist aangekomen in Los Acos, een Refugeo waar West-Vlamigen de ontvangst doen. Leuk terug Nederlands te praten!
Zoals elke dag vertrokken om 6 uur om dan een 25 tal km te lopen. Ondertussen hebben de werking van de Refugios onder de knie.
Een Refugio is een eenvoudige maar goede voorziening. Je meldt je aan met de geloofsbrief, je krijgt een bed toegewezen, je neemt een frisse douche, je wast je bezwete kleren en laat ze drogen in de volle zon. Dan ga je op zoek naar wat eten in het dorp en dan een nodige rust.
Het hele gebied is en blijft bergachtig, dus heel de dag door, berg op en berg af, met tal van vergezichten die wondermooi en verrassend zijn. Wij stappen op dit moment door een ruim landbouwgebied als in de Ardennen: uitgestrekte velden graan onderaan de berghellingen, hogerop druiventeelt voor de wijnproductie waar we ondertussen ook al van genieten, en bovenaan bebost gebied. WONDERMOOI!
Steeds komen we dezelfde mensen tegen, maar ook andere pelgrims komen we onder de weg tegen. De dorpen zijn schilderachtig en de mensen zijn zeer lief. We gebruiken al enkele woorden Spaans en een 'Bon dia' doet wonderen.
De dagtochten zijn zwaar, maar aankomen geeft steeds een goed gevoel Als de tocht op deze manier verder mag verlopen hoop ik tegen 25 juli te kunnen aankomem in Compostella, feestdag van Sint Jacob.
Maar we gaan niet te ver vooruitkijken en de nodige rust nemem om morgen terug om 6 uur te kunnen beginnen, we zien wel dag per dag op eigen tempo.
Hallo, hier zijn we dan,dag aan ieder in het bijzonder,
Vandaag gestapt van Puentae la Reine naar Estella. Het weer is sinds gisteren van slecht naar zeer goed tot zeer warm omgeslagen. Na de dagen van pijn en slecht weer is dit zeer deugddoende.
Zoals de vorige dagen vroeg uit de veren om 5 uur om ten laatste om 6 uur te vertrekken met pak en zak van zowat 17 kg. Deze morgen viel dit behoorllijk mee, een heldere hemel en een tocht op en af van een twintig km.
Bij het vertrek was het nog eens genieten van het mooie dorp en kerken. Het tempo lag vrij hoog, nog eerst de brug over, een mooi zicht in de ochtend en dan de berg op.
Ieder nam zijn eigen tempo en kwam in gesprek met een man uit India, Jasmim, die in Rome studeerde, samen stapten we een 14 km op en we spraken terug af op onze aakomstplaats. Ondertussen vervoegde ons een Nederlandse die zich verdiept in alles wat met ons denken te maken heeft, het niet materiele.
De weg was niet bijzonder: veel steenslag en losliggende stenen en verder opgedroogde sporen van onze voorgangers en af toe ook heel wat modder.Dit is er graag bijgenomem als je de kans hebt alleen luisterend en kijkend door dit berglanschap te trekken met enorme vergezichten. Kijken naar wat er bloeit in de omgeving, luisterend naar een variatie van vogelgeluiden. Vogels die fluitend een eind met je meevliegen, lijsters en vinken en merels.
De graanvelden staan er zachtgroen bij te wachten op de zon om over te gaan tot de rijping. Bij dit alles vergeet je regelmatig de pijn die in de knie knaagt, bergaf is dit meer pijnlijk ,en vraagt om de nodige voorzichtigheid bij de steile hellingen.
Regelmatig stappen we door nog vredig slapende dorpen. Ook hier voel je de rust en de seriniteit. Op de weg is er zeer weinig horeca en met enig geluk vinden we een bakkerij die brood en frisdrank aanbiedt.
Het is ondertussen 8 uur en hebben en 7tal km afgelegd, tijd om te stoppen en wat te eten. Water tappen we steeds in het begin aan de bron (telkens 2l), en komt zoals onder de weg ook nu goed van pas.
Onmiddellijk na deze stop moeten we de helling op en onder het gemeentehuis vinden we de controlestempel voor de stappers van deze tocht.
Met alle kracht stappen we onze tocht verder door dit uitzonderlijke lanschap, op de middag is het vrij warm en stoppen we onder schaduw van een boom.
We stappen door tot onze aankomstplaats, en vinden onderdak in een verzorgde gemeentlijke Refugeo. VEEL LIEVE GROETEN Laurent
Vandaag heb ik Pamplona bezocht na een toch moeilijke tocht gisteren met schade aan de minuscus. De tochten zijn geweldig berg op berg af, energie is belangrijk.
Het gezelschap is fantastisch: ondersteuning en aanmoediging van mensen van over heel de wereld: Australie, Zuid Afrika, Spanje, Italië, Frankrijk. Ook twee franstalige Belgen uit Eupen ontmoet. Een Frans-Italiaans jong koppel dat gaat huwen in augustus ondersteunde mij sterk via tolken.
Een enorm gevoel van samen onderweg zijn, samen een groep vormen, maar elk met eigen visie en eigen kracht.
DAT IS WAT HET LEVEN TE BIEDEN HEEFT, MAAR JE MOET HET KANSEN GEVEN Veel lieve groeten, Laurent vanuit Spanje
En voilà, onze pa zou onze pa niet zijn, mocht hij niet doorzetten. Dinsdagochtend opnieuw naar de dokter: miniscus......
Maar de beslissing is gevallen: Laurent neemt de bus naar Pamplona, en ziet dan wel! Proficiat!
Nog even met nonkel Marcel (dokter) gebeld, om te checken of dit wel een goed idee is, volgens nonkel Marcel niet, wegens veel pijn, maar echt iets misdoen met er op te stappen, nee, dat niet...
Blijkbaar vertelt de Spaanse dokter min of meer hetzelfde: dus: het wordt de bus.
Niet zo'n goed nieuws op maandag: onze pa door zijn knie gegaan, wegens zeer slecht weer en heel glad onderweg op de kasseien.... Veel heen en weer gebel, bezoek aan een Spaanse dokter, teleurstelling, verzekering gebeld voor eventuele repatriëring. Blijkbaar nog heel veel andere mensen gevallen, .... Het is waarschijnlijk niet voor niets een pelgrimsroute
Ik probeerde Laurent gerust te stellen, en het een nachtje aan te zien, en eventueel een stuk de bus te nemen, niet overhaast zomaar terugkeren. En dat hielp blijkbaar.
In mijn nieuwsbrief kon je al lezen dat ik een opleiding tot landbouwgids aan het volgen was. Ondertussen heb ik eindexamen gedaan, een rondleiding op het bedrijf van mijn neef, Berten Meersschaert (zoon van mijn broer Julien). Het thema van de rondleiding is: 'Berckelaer, innovatief van nature'.
Op 25 mei ontving ik van KVLV, die de opleiding organiseerde, het Getuigschrift Landbouwgids.
Rondleiding in De Loketten van het Vlaams Parlement: Europese landbouwgeschiedenis
Op zaterdag 23 februari nodigde ik de kinderen van mijn broers en zussen uit, met hun kinderen, in Brussel. Mijn pensioen start namelijk met een nieuwe carrière als landbouwgids, en de tentoonstelling 'Europese landbouwgeschiedenis' is één van mijn eerste opdrachten.
Ze waren met velen, maar ik heb dan ook een grote familie.
Na 't bezoek aan de tentoonstelling zakten we af naar het centrum van Brussel, waar een sympathieke gids ons veilig door de binnenstad loodste en leuke verhaaltjes (het ene al wat minder waar dan het andere) vertelde over de geschiedenis van Brussel.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.