Op dinsdag 5 februari werden we door L5 en L6 uitgenodigd op hun Europese landenmarkt.
We luisterden er naar een boel interessante weetjes over landen die we al een beetje of nog helemaal niet kenden. We speelden een leuk spel of testten onze kennis in een quiz en we konden ook proeven van de plaatselijke specialiteiten... mmm...!
BEREIDING Je weegt 500g bloem op de weegschaal en doet dit in een grote kom. Voeg er de suiker, het bakpoeder, het puddingpoeder, het snuifje zout en het geschraapt vanillezaad aan toe. De boter laat je zachtjes smelten op het vuur, maar het mag niet verkleuren. Je giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel. Meng dit goed en voeg er de 6 eieren aan toe. Mix dit alles gedurende 1 minuut. Het wafeldeeg is klaar , maar moet nog 1 uur in de koelkast opstijven.
EN DAARNA ...................... BAKKEN
je schept met een eetlepel een balletje deeg en legt het op het wafelijzer . Laat ze eventjes bakken en met een prikvork neem je ze uit het wafelijzer. Je laat ze afkoelen op het rooster......... SMAKELIJK!