Het speelt al een tijdje door mijn gedachten en uiteindelijk vul ik die
gedachte nu in via deze blog.
We worden overspoeld met kookprogramma's, kookwedstrijden,
restaurantwedstrijden, enz ... maar toch zijn we voor een groot stuk verworden
tot een volk van instant food. Ik hoor nu onmiddellijk al verontwaardigde
reacties, maar instant food gaat veel verder dan een uitgehaalde hamburger,
chinees, piza of wat dan ook.
Instant food is ook alle groenten in blik, voorgemaakte pasta's, piza's, brood,
confituur, enz ....
We staan er gewoon niet meer bij stil en de grote ketens en voedselproducenten
beheersen daardoor onze eetgewoontes.
We zijn verleerd hoe we heel basic gezonde voeding kunnen maken. De producenten
kauwen ons de productie immers voor. Dat verkoopcijfers en winsten voorgaan op
onze gezondheid daar staan we echter niet meer bij stil. De resultaten daarvan
zijn nefast voor onze gezondheid. Kijk naar alle suikerzieken, naar
overgewicht, naar colesterol en besef dan, niet dat je dat kan wegtoveren, maar
dat je anders kan leven en toch even lekker, neen lekkerder kan eten op een
zelfs veel goedkopere manier.
Ik ga hier niet beweren dat producenten ons vergiftigen, dat niet. Maar al eens
stilgestaan hoeveel ongezonde suikers en vetten er in die massa productie
gebruikt worden. Die producten verslaven ons lichaam en doen ons steeds meer
naar die producten verlangen.
Vandaar dit blog. Een schamele poging om iedereen die van koken en eten houdt
weg te leiden van de verleiding van de snelle voedingswaren in de richting van
de zelfbedruiping via de basisproducten die ons aangeleverd worden vanuit de
natuur.
Ik zal hier zeker niet beweren dat ik daar voor mezelf in geslaagd ben, maar
mijn lichaam verteld me wel dat ik op de goede weg ben.
Je zal verbaasd staan hoe simpel sommige dingen zelf te maken zijn.
Ik wens iedereen veel leesgenot en hoop op vele positieve bijdrages.