Inhoud blog
  • Frietjes
  • Blinde vinken
  • Roux
  • Simpel zelf pizza maken
  • Coctailsaus
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Aardappelbereidingen (1)
  • Basistechnieken (1)
  • Deegbereidingen (2)
  • Gerechten met vlees (1)
  • Hoe doe je het ? (1)
  • Leuke adresjes (1)
  • Zelf sauzen maken (3)
  • Koken voor beginnelingen

    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roux

    Een roux is de basis van bechamelsaus en velouté.
    Per kwart litel vocht gebruik je ongeveer je 1 eetlepel bloem en 1 eetlepel boter.

    Smelt je boter en voeg de bloem toe.
    Goed roeren en als het goed is krijg je een kruimelig boter met bloemmengsel.
    Dit laat je even bakken zodat de bloemsmaak later uit je saus verdwenen is.

    Ga verder met het vocht van de saus die je wil maken.



    17-10-2011 om 14:53 geschreven door Patje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Basistechnieken


    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Contact

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs