Inhoud blog
  • Frietjes
  • Blinde vinken
  • Roux
  • Simpel zelf pizza maken
  • Coctailsaus
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Aardappelbereidingen (1)
  • Basistechnieken (1)
  • Deegbereidingen (2)
  • Gerechten met vlees (1)
  • Hoe doe je het ? (1)
  • Leuke adresjes (1)
  • Zelf sauzen maken (3)
  • Koken voor beginnelingen

    16-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerriesaus

    Benodigdheden:
    1 eetlepel vetstof – 1 appel – 1 stuk selderstengel (evenveel als appel) – 1 eetlepel bloem – 1 flinke koffielepel kerriepoeder – 1 dl witte wijn – 2 dl bouillon naar keuze (een eetlepel is een soeplepel of ook wel 25 tot 30 gram)

     

    Snij de appel en de selder in fijne brunoise. (Brunoise zijn vierkante stukjes)

    Er is geen nood aan het ontvliezen van de selder aangezien deze saus gezeefd wordt.

     

    Stoof de selder en de appel gaar in de vetstof.

    Het is belangrijk dat de appel zo gaar mogelijk is.

     

    Overstrooi met een flinke koffielepel kerriepoeder en een volle eetlepel bloem.

    Zet goed om een laat dit basismengel dextrineren (laten bakken om de bloemsmaak er uit te krijgen)

    Voeg de bouillon en de wijn toe in kleine beetjes en blijf roeren zodat je mengsel niet aanbrand.

    Laat dit geheel even aan de kook komen en dikken.

     

    Mix het geheel nu fijn met de soepmixer en duw het door een zeef.

     

    Het resultaat is een zachte smaakvolle kerriesaus.

     

    tip.: gebruik bij kip bijvoorbeeld kippenbouillon of groentenbouillon. Gebruik bij varkenvlees kalfsbouillon en zo verder.

    16-10-2011 om 14:16 geschreven door Patje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Zelf sauzen maken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayonaise

    Benodigdheden:
     

    1 eidooier

    1 koffielepel mosterd

    1 eetlepel azijn

    peper en zout

    2 dl maisolie

    Mayonaise is een emultiesaus, wat betekent dat de koude binding blijvend is.

     

    Doe de eierdooier, de mosterd, de azijn, peper en zout en al één eetlepel olie bij elkaar in een niet te diepe kom of pastabord.

    Neem een vrij grote klopper en klop de massa los en tot een emulsie.
    Voeg nu beetje bij beetje de rest van de olie toe terwijl je blijft kloppen.

    Klop stevig, niet roeren. De kleur van de emulsie moet witachtig worden en met pieken gaan staan.

    Niet stoppen met kloppen want dan mislukt de mayonaise.

    Is kloppen te moeilijk, gebruk dan de mixer. )

    16-10-2011 om 16:44 geschreven door Patje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Zelf sauzen maken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coctailsaus

    Benodigdheden:
    mayonaise - room - whiskey - tomatenketshup - cayennepeper.

    Maak mayonaise.

    klop een beetje verse room half op en voeg bij de massa van de mayonaise twee eetlepels van de halfopgeklopte room, een goeie scheut (naar smaak en kleur) tomatenketchup, een geut whisky en wat cayennepeper.

    Laat koelen en terug wat opstijven in de koelkast.

    16-10-2011 om 16:49 geschreven door Patje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Zelf sauzen maken


    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Contact

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs