Leuk dat je onze blog een bezoekje brengt!
Kijk even in de linkerkolom en klik op de gewenste categorie, een link,het gastenboek,de inhoud of het archief om de blog te verkennen!
12-04-2010
smullen maar
Beste allemaal,
Terwijl de paasvakantie al over zijn helft is, wil ik jullie vertellen wat we voor de vakantie gedaan hebben met onze eitjes van de kippenboerderij.
Onze klas was in twee groepen verdeeld, de ene groep bakte pannenkoeken en de andere groep mocht lekkere hartjeswafels bakken. Daarna was het lekker smullen.
Vrijdag voor de vakantie hebben we nog eens gekookt met eitjes. We hebben even gebrainstormd op welke manikeren we allemaal eitjes kunnen bereiden en hebben dit ook eens uitgeprobeerd. Zoals een roereitje, een spiegeleitje, een hard gekookt eitje, een zachtgekookt eitje, een zakeitje.
De foto's kan je bekijken, door op de foto bovenaan te klikken.
Tot na de vakantie!
groetjes juf Joke en juf Leen
Reacties op bericht (3)
20-04-2010
zakeitje opgelost
Ik heb ondertussen vernomen dat dat een eitje is dat je openbreekt en in een kom kokend water laat garen( zoals gepocheerd) Het rauwe ei zakt een beetje maar stolt onmiddelijk door het hete water.
20-04-2010 om 08:50
geschreven door juf Kris
19-04-2010
Zakeitje
Ons Alexander heeft ons de hele paasvakantie proberen uit te leggen hoe we een zakeitje moeten maken, maar ook wij hebben hier nog nooit van gehoord. Graag het recept aub.
19-04-2010 om 14:16
geschreven door Sherley, mama van Alexander
13-04-2010
eitjes klaarmaken
:roll:een zakeitje, nog nooit van gehoord!Wat is dat aub?Ik zou dat ook eens willen proeven:-Pgroetjes, juf Kris