Inhoud blog
  • Pollinkhove
  • Nieuwkapele
  • Lo
  • Wulveringem.
  • Alveringgem
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Welkom op mijn blog dit is onze bouvier zorkie
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    De kerken van Belgïe

    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westende- bad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Sint-Theresiakapel.

    De Sint-Theresiakapel in Westende-Bad dateert uit 1930 en werd later verlengd.

    30-01-2009 om 09:21 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Sint-Laurentus kerk.


    De Sint-Laurentiuskerk in Westende-Dorp is een neogotische kerk, die in 1922 werd heropgebouwd na vernieling in de Eerste Wereldoorlog

    30-01-2009 om 09:19 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lombardsijde

    Onze-Lieve-Vrouw  Bezoek kerk.





    Lombardsijde, oorspronkelijk en in de volksmond nog steeds Lombardië, zou kunnen een verwijzing zijn naar een Lombardische volksgroep, die zich hier vestigde tijdens de volksverhuizingen in de 5de eeuw. Het was een vissersstadje aan een Yde, een zeeïnham, dat waarschijnlijk reeds in de 12de eeuw een kerk bezat. Toen de bevolking verminderde, werd alleen nog een Mariakapel in de duinen gebruikt. De kerk werd in 1643 hersteld en in 1769 herbouwd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden Lombardsijde en de kerk totaal verwoest. In 1922 werd begonnen met de bouw van de huidige neoromaanse kerk.








    De traditie vertelt hoe in 1596 vissers op het strand een Mariabeeld vonden, waarvoor in de duinen een Mariakapel werd gebouwd. De vissers kwamen er vóór hun afreis bescherming vragen aan Maria en haar danken na een veilige terugkomst. Wegens de grote volkstoeloop werd het beeld naar de parochiekerk overgebracht. De devotie is te zien in het tijdskader van de opkomst van het Protestantisme en de Katholieke Hervorming in onze streken. Lombardsijde was getuige van het oorlogsgeweld tussen de Staatse en de Spaanse legers: de Slag van Nieuwpoort in 1600 en het  Beleg van Oostende van 1600 tot 1604. Het  tussen die twee steden aangespoelde beeld werd te Lombardsijde met grote eerbied onthaald, als  een teken van hoop op vrede in die woelige tijd.





    Het sobere kerkinterieur heeft enkele mooie glasramen (1966), ontworpen door Cor Westerduin uit Oostende. In het hoofdkoor symboliseren de ramen de drie hoofddeugden: geloof, hoop en liefde en het berouw. De ramen in de kruisbeuk tonen het Genadebeeld met kanunniken (links) en mirakelen, toegeschreven aan O.-L.-Vrouw van Lombardsijde (rechts).

     

    Het koor heeft achteraan het voormalige hoofdaltaar bewaard als Sacramentsaltaar. Erboven is de Calvarie geplaatst, afkomstig van de oude kerk.

     





    Christenen hebben Maria steeds bezongen als de ‘Ster der Zee’ om de weg te wijzen op een tocht over de vaak donkere en stormachtige zee van het leven en de geschiedenis. Bij wie kunnen wij beter kunnen wij die ster vinden dan bij Maria, die meer dan ieder ander goed mens iets laat schijnen van het Licht van Christus over ons leven?





    Naast het beeld hangen replica’s van visserssloepjes, die  door vissers werden geschonken uit dankbaarheid aan O.-L.-Vrouw. Ook de 16de en 17de eeuwse zilveren ex-voto’s getuigen daarvan. Op 12 september 1617 wordt Mgr. Antonius Triest, bisschop van Brugge, lid van de ‘Gilde van O.-L.-Vrouw van Lombardsijde’. Rondom de kerk worden in 1637 zeven kapelletjes gebouwd met de ‘Zeven Smarten van Maria’. Vóór iedere afreis gingen de vissers de omgang. Tijdens de plechtigheden viel de eer te beurt aan de IJslandvaarders om het beeld te dragen.De jaarlijkse noveen gaat door van 2 juli, de vroegere datum van het feest van Maria Bezoek, tot 10 juli.

     





    Het
    Genadebeeld is een gepolychromeerd beeld, vermoedelijk uit de 16de eeuw van Brugse makelij. Het prijkt op het altaar van de linkerzijbeuk van de parochiekerk. Lombardsijde is de oudste bedevaartplaats van de Westkust. Het houten Mariabeeld is waarschijnlijk een beeld dat na een schipbreuk aan het strand ongeschonden was aangespoeld, en door de vrome vissers werd vereerd om door Maria, de ‘Ster der Zee’, beveiligd te worden tegen de gevaren van storm en ontij. Op voorspraak van Maria zouden enkele reddingen op zee en genezingen zijn gebeurd.




    De moderne glasramen (detail) verwijzen naar enkele wonderlijke gebeurtenissen, toegeschreven aan O.-L.-Vrouw van Lombardsijde

    30-01-2009 om 08:16 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.manekensvere


    Onze-Lieve-Vrouwenkerk.

    Mannekensvere is een Belgisch dorpje in de Polders. Het is een deelgemeente van de kustgemeente Middelkerke. In 1971 werd Mannekensvere deel van de gemeente Spermalie, maar deze verdween in 1977 en Mannekensvere werd bij Middelkerke gevoegd. Het dorp ligt langs de rivier de IJzer


     

     







    Wapenschild 

     

     

     

    28-01-2009 om 10:42 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slijpe

    Sint-Niklaaskerk.

    Slijpe is een Belgisch dorpje in de Polders. Het is een deelgemeente van de kustgemeente Middelkerke. In 1971 werd Slijpe een deel van de gemeente Spermalie, maar deze verdween in 1977 en Slijpe werd bij Middelkerke gevoegd.

    Over het grondgebied van Slijpe loopt het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort. In het westen van de deelgemeente ligt rond een brug over deze vaart het gehucht Rattevalle. Slijpe ligt ook aan de E40. De verbindingsweg tussen de autosnelweg en de populaire toeristische kustgemeente Middelkerke loopt echter dwars door de dorpskern. Om die dorpskern wat te verlichten werd het plan opgevat om een directe verbindingsweg aan te leggen naast het dorp.

    De kerk en de parochie zijn genoemd naar Sint-Niklaas.





     





    28-01-2009 om 10:24 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leffinge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onze-Lieve-Vrouwwekerk.

    De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Leffinge - ook wel de kathedraal van het Noorden genoemd - werd in 1879 ingewijd. Ze kreeg 13 torentjes omdat toenmalige bisschop Johan Joseph Faict geboren was in 1813 in Leffinge. De bouw ervan had 30 jaar geduurd. De kerk is sinds 1976 beschermd. In november 1980 besliste het schepencollege over te gaan tot de restauratie van de kerk. Deze restauratie verliep echter niet vlekkeloos. Enkele fases uit de restauratie waren niet succesvol door problemen met de aannemersbedrijven, en bij het begin van de 21ste eeuw was de restauratie nog steed niet afgerond. Sinds oktober 1995 was de kerk jarenlang ontoegankelijk en dienden pariochen uit te wijken naar de omliggende kerken. Tijdens de restauratiewerken werd het graf van een Tempelridder gevonden door de Oostendse architect Walter Snauwaert.


    28-01-2009 om 09:33 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snaaskerke

    Sint-Corneliuskerk.

    De neogotische kerk van Snaaskerke werd in 1913 gebouwd, ter vervanging van een kerk die in 1911 afgebroken werd.







    28-01-2009 om 09:16 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.keiem

    Sint-Niklaas kerk


    De neogotische Sint-Nicolaaskerk uit 1922-1924, naar ontwerp van architect Theo Raison (Brugge) vervangt de laatgotische hallenkerk, die samen met het dorp tijdens de eerste wereldoorlog werd verwoest.

    In de kerk is er een Sint-Niklaasbeeld uit het begin van de 18e eeuw. Op het kerkhof vind je grafstenen uit de 18e en 19e eeuw.

    In 2000 werden altaar en ambo vernieuwd. Voor meer informatie, klik hier.Sint-Niklaas kerk.







    25-01-2009 om 13:14 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Pieters-Kappele (wvl)

    Sint-Pieterskerk en kapelle.


    Even verder in de richting van Gistel ligt het dorpje Sint-Pieterskapelle, waar edelvrouwe Gela de kapel bouwde. De eerste vermelding van de parochie Sint-Pieterskapelle dateert van 1272. Voordien maakte ze deel uit van Slijpe, voor het eerst vernoemd in 840 en parochie vanaf 1137. Vandaar dat in de bulle van paus Innocentius III van 1200, waarin hij aan Gela de toestemming geeft om een kapel en een klooster te bouwen, Slijpe wordt vernoemd.

    De kleine neogotische Sint-Pieterskerk staat waarschijnlijk op de plaats waar de Sint-Pieterskapel door Gela werd gebouwd. In een nis boven de ingang onder de toren staat een beeld van Petrus, met de sleutel van het Rijk Gods in de hand (vgl. Matteüs 16, 19).










    Beeld van Petrus,met de sleutel van het rijk Gods in de hand.



    't Kapelleke en de kerk vormen een stemmig geheel,om er even te genieten van het stille dorpje

    25-01-2009 om 12:04 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moere
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sint - Niklaaskerk.


    Tenmidden van een ommuurd kerkhof dat afgeboord is met knotlinden bevindt zich de beschermde Sint-Niklaaskerk. Dit neogotische kerkgebouw werd van 1858 tot 1860 gebouwd op de plaats van de vroegere kruiskerk. De achthoekige toren is hier nog een restant van en stamt uit de dertiende eeuw en is in 2001 gerestaureerd. Bemerk ook het typisch gotische roosvenster en de pinakels aan de noordgevel van het gebouw. Aan de zijgevel merken we onder een luifel een negentiende eeuwse Christuscorpus op in dennenhout.

    In de rechterzijbeuk bevindt zich een neogotisch altaar, toegewijd aan St. Petrus. Het altaar in de linkerbeuk is toegewijd aan Onze Lieve Vrouw-onbevlekt-ontvangen. Merk op dit altaar, tussen de andere vrouwelijke heiligen, de afbeelding van St. Godelieve op. Boven het orgel hangt een immens schilderij geschilderd door Joseph van Severdonck, van Brussel "verrezen Christus met kruis en wimpel" (1864). We zien Christus die met een vaandel ten hemelen verrijst en omringd wordt door een gouden gloed.

    [bewerk] Van Peteghemorgel

    In de St-Niklaaskerk van Moere bevindt zich een zogeheten Van Peteghemorgel. Dit orgel werd in 1776 gebouwd door vader en zoon Van Peteghem, een bekend orgelbouwersgeslacht uit Gent. Hoogstwaarschijnlijk werd de kas door een lokale schrijnwerker vervaardigd. Tijdens de bouw van de nieuwe kerk werd het orgel in de centrale toren geplaatst. Later werd het verplaatst naar het koor. Het orgel van Moere is een van de weinige overgeblevene van dit type in West-Vlaanderen, want vele instrumenten in het zuiden van de provincie gingen verloren tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het orgel in Moere is beschermd als monument. Het werd dan ook gerestaureerd met onder andere een reconstructie van het klavier, het pijpwerk werd gereinigd en hersteld. De frontpijpen werden ontdaan van hun verflaag en het snijwerk werd hersteld.





    25-01-2009 om 11:19 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zevekote
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Onze-Lieve-Vrouwenkerk.



    Inwijding van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Zevekote door Mgr. Van Susteren op 8 september 1719. Deze vaak verbouwde kerk heeft een plattegrond in de vorm van een byzantijns kruis. De westertoren uit 1856 contrasteert erg met de rest van de kerk. Het merkwaardige orgel van A. J. Berger uit 1772 werd in 1993 gerestaureerd

    De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Zevekote werd gesticht tijdens de 13de eeuw door de abdij van Sint-Andries in Brugge.Het oudste kerkgebouw, dat men zijn hoge toren duidelijk herkenbaar is op de kaar van het Brugse Vrije van Pieter Pourbus (1571), werd tijdens de godsdienstroebelen van de 16de eeuw grotendeels vernield. Vanaf 1611 werd gestart met het herbouwen van een eenbeukige kruiskerk. De ruwbouw was voltooid in 1629, aangezien de rekeningen van dat jaar het dekken van het dak vermelden.
    De kerk werd in 1719 herwijd door de Brugse bisschop Van Susteren, wat erop wijst dat zij tijdens de vroege 18de eeuw grondig hersteld of zelfs gedeeltelijk herbouwd werd.
    Het sobere interieur bewaart in het koor nog vier kraagstenen in de vorm van engelenkopjes, waarop vroeger de gewelfribben rustten.
    De huidige bakstenen westtoren werd opgetrokken in 1856 naar de plannen van provinciaal architect Pierre Buyck.
    Het orgel, een instrument uit 1772 van Andries-Jacob Berger, werd in 1993 gerestaureerd.
    Het als dorpsgezicht beschermde kerkhof is gedeeltelijk afgesloten met een bakstenen muur uit 1869 en gedeeltelijk met een beukenhaag.
    Op het kerkhof bleven heel wat laat-19de en vroeg-20ste-eeuwse graftekens en enkele gietijzeren grafkruisen bewaard.
    Bron: Monumentaal West-Vlaanderen van Jeroen Cornilly

    Onze-Lieve-Vrouwekerk.

    25-01-2009 om 10:54 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leke


    De  Sint - Niklaaskerk.


    De neogotische Sint-Nicolaaskerk (1855) is een driebeukige hallenkerk die tijdens de eerste wereldoorlog werd vernield. De kerk werd in 1922 hersteld. Neogotisch meubilair, behalve arduinen doopvont (ca. 1500). Beeld van Jezus aan het Kruis (18e eeuw).





    25-01-2009 om 10:05 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Moker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kerk van de heilige pastoor van Ars.



    De Mokker is een gehucht in de Belgische gemeente Koekelare. Hoewel de kern afgezonderd ligt van de dorpskern van Koekelare, is De Mokker geen deelgemeente. De Mokker ligt op de weg van Koekelare naar de Diksmuidse deelgemeente Leke.

    Kerk van de Heilige Pastoor van Ars

    De Mokker is een parochie sinds 1925. Het gehucht heeft een modern kerkje uit 1932, grotendeels opgetrokken in baksteen. Het is een driebeukige kerk onder drie zadeldaken. De kerk heeft echter geen toren. De doopkapel en het hoofdportaal zijn uit 1970. De patroonheilige van de kerk en de parochie is de Heilige Pastoor van Ars, Jean Vianney.






    Biechtstoel.



    Binnenzicht.

    25-01-2009 om 09:50 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zande

    Sint-Andreaskerk.


     

    De kerk en de katholieke parochie zijn genoemd naar Sint-Andreas of Sint-Andries. Het neoromaanse kerkje heeft een toren van 40 meter hoog en werd in 1910-1911 heropgebouwd naar het uitzicht van een vroegere 13e-eeuwse vroeggotische kerk. De gelijkenis met de nog intacte 13e eeuwse toren van buurdorp Moere is dan ook treffend. De kerk heeft een vieringtoren en de torenspits wordt getypeerd door het Lotharings kruis bovenaan.

    De kerk bezit een reliekhouder uit het begin van de 17e eeuw met een stukje van het Heilig Kruis dat in 1442 aan de kerk zou zijn geschonken. Verder bevat de kerk nog een aantal 17e-eeuwse en 18e-eeuwse beelden en schild

    25-01-2009 om 08:23 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    24-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Score


    O-L-Vrouw kerk

    Schore is een Belgisch dorpje in de Polders. Het is een deelgemeente van de kustgemeente Middelkerke. In 1971 werd Schore deel van de gemeente Spermalie, maar deze verdween in 1977 en Schore werd bij Middelkerke gevoegd. Het dorp ligt langs de rivier de IJzer. In Schore staat een abdijhoeve, de Schoorbakkehoeve.

    24-01-2009 om 12:26 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekegem


    Sint - Amanduskerk.

    De Sint-Amanduskerk is een laat-gotische kerk, die in de 17de eeuw werd gebouwd. De kerk heeft een goede akoestiek, en regelmatig worden er concerten uitgevoerd. Opmerkelijk is ook de reeks leilinden die rond het kerkhof zijn aangeplant.

    Bekegem is een klein boerendorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Het is een deelgemeente van Ichtegem. De dorpskern ligt wel relatief ver van het centrum van de hoofdgemeente, namelijk ruim 7 km in vogelvlucht en ruim 10 km over de weg. Waar de hoofdgemeente Ichtegem en andere deelgemeente Eernegem nog onder de kleinstedelijke invloedssfeer van Torhout valt, richt Bekegem zich meer op de steden Oostende en Brugge.

    Sint-Amanduskerk



    24-01-2009 om 10:59 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (8 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ichtegem
    • Sint - Michielskerk.



      De Sint-Michielskerk bevat nog enkele delen van het oude 15de eeuwse laat-romaanse kerkje, namelijk de kruisbeuk met gotisch venster, de koornis en de basis van de vieringtoren. In 1884 verdween het romaanse schip en kwam een driebeukig schip in de plaats. Er kwam een nieuwe ingang, op de plaats van het vroegere koor dat naar het oosten was gericht. In de plaats kwam ook een nieuw naar het westen gericht koor. Van de toren is de basis nog het oudst; er bovenop is een achtkantige toren gebouwd.









    Postkaart uit 1930

     Wapenschild van Ichtegem

    24-01-2009 om 09:15 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eernegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sint - Medardus kerk.




    De oudste vermelding van de Sint-Medarduskerk van Eernegem klimt op tot 1081, maar over het oudste kerkgebouw is niets bekend. Tijdens de religieuze onlusten van de 16de eeuw werd een vermoedelijk gotisch gebouw zo zwaar getroffen dat het herstellen van de schade onhaalbaal bleek. Daarom werd in 1626 gestart met de bouw van een nieuwe gotisch kruiskerk met vieringtoren. De achthoekige klokkenverdieping is aan elke zijde doorbroken door een spitsboogvormig galmgat. De bakstenen toren werd hersteld na een blikseminslag in 1661. De Sint-Medarduskerk werd in 1852 op de toren na volledig gesloopt en herbouwd in neogotische stijl naar de plannen van Pierre Buyck. Tegen de toren werd op de plaats van het vroegere koor, een portaal gebouwd. Na de bouw van twee zijbeuken in 1901 raakte de vieringtoren weer bijna volledig ingesloten.







    24-01-2009 om 00:00 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Bosco (Torhout)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Don-Bosco kerk .

     


    Parochiekerk Don Bosco

    Don Bosco is een wijk van de Belgische stad Torhout. De wijk heeft een parochie, met als patroonheilige Don Bosco. Don Bosco bevindt zich ten westen van het stadscentrum en heeft een eigen fysisch centrum met een centraal plein, een school en een parochiekerk.

    Don Bosco wordt fysisch van het centrum gescheiden door de Torhoutse ringweg R34 of Vredelaan. Het noorden van de wijk is begrensd door de drukke gewestweg naar Oostende, de N33, een belangrijke invalsweg naar Torhout-centrum. Het zuiden van de wijk is begrensd door een kleinere invalsweg, de Revinzenstraat, die aansluit op de oude landelijke weg richting Edewalle.

    Langs de noordelijke N33 ligt een lint met handelszaken en woningen. Het centrale gedeelte van Don Bosco is een woonwijk, voornamelijk verkavelingen.

     

     

     

    23-01-2009 om 16:16 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De drie Koningen (Torhout)

    Sint Jozefskerk.

    Sint-Jozefskerk De Driekoningen


    De Driekoningen
    is een gehucht in de Belgische stad Torhout. Het wordt ook wel Sint-Jozef-Arbeider genoemd, naar de patroonheilige van de eigen parochie van het gehucht. De Driekoningen ligt iets ten noorden van het stadscentrum, waar de Zeeweg, een oude heerweg, samenkomt met de weg naar Aartrijke. Het gehucht ligt nog enigszins landelijk, maar is door sterke lintbebouwing verbonden met het stadscentrum van Torhout, en houdt daardoor wat het midden tussen een aparte kern en een buitenwijk van de stad.

    De Driekoningen is voor voorzieningen (winkels) aangewezen op het nabije stadscentrum, maar heeft als parochie wel zijn eigen kerk en zijn eigen lagere school.

     

    23-01-2009 om 16:07 geschreven door zorkie  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Klik op de hond en u bent in mijn ander blog
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    http://blog.seniorennet.be/zegel


    Blog als favoriet !


    Zoeken met Google



    {TITEL_VRIJE_ZONE}


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    weerdienst
    www.bloggen.be/weerdie

    http://www.bloggen.be/kerken


    Zoeken met Yahoo



    http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs