Ik ben Rudi, en gebruik soms ook wel de schuilnaam kartix.
Ik ben een man en woon in Bonheiden (België) en mijn beroep is technisch bediende.
Ik ben geboren op 29/11/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: o.a. fotografie, electronica, indoorkarten, computers..
Materiaal
Canon 20D
Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC HSM
Canon EF24-105 f4 L IS USM
Sigma 18-50mm / f2.8
Canon EF50mm f1.8 II
Sigma 70-200mm f2.8 HSM APO
Sigma 180mm f3.5 EX IF APO HSM macro
Sigma 50-500mm f4-6.3 EX APO RF HSM DG
Canon MP-E65 f2.8 macro
Sigma 1.4x & 2x teleconverters
Sigma EF500DG ST
Manfrotto 055PRO
Manfrotto RC322 ballhead
Kartix fotoblog
In horam vivere betekent: leef van dag tot dag (letterlijk leef van uur tot uur) !
Dagelijks minstens 1 nieuwe foto. Uw commentaar of beoordelingen zijn altijd welkom.
07-06-2007
Kleur bekennen
Dagelijks verhoogt de verkiezingskoorts in politieke kringen en in medialand naar aanleiding van de wetgevende verkiezingen van 10 juni aanstaande. Alle (politieke) kleuren komen ruimschoots in de aandacht. Het viel me op dat de foto's hier de afgelopen dagen getoond allen overwegend groen getint zijn. Tijd om eens een andere kleur te gebruiken Voor de duidelijkheid, de kleuren hebben niets te maken met mijn stemkeuze
De foto toont de waterpompgroep op één van de vier oude brandweerwagens vorige zaterdag geparkeerd op de parking van De Schorre in Boom, waarschijnlijk naar aanleiding van een trouwfeest. De wagens stonden fotografischer wijze slecht opgesteld, daarom wat meer detailfoto's gemaakt.
Eén van de vele waterjufferfoto's. Het blijft moeilijk om grote scherptediepte te verkrijgen. Een statief kan uitkomst bieden. Je kan dan met een kleiner diafragma werken en langere sluitertijden gebruiken voor insecten die rustig zitten blijven.
In de vrije natuur gebruik ik het zelden omdat ik het een gedoe vind: rondwandelen met fototoestel rond de nek, fototas op de rug en dan nog eens het statief over de schouder. Vele insecten blijven niet zitten wachten tot je de boel hebt opgesteld, het beperkt je in bewegingen en op sommige plekken heb je gewoon geen plaats om het op te stellen. Nogthans is het een enorme hulp en maak je er gegarandeerd rotsvaste beelden mee maar voor macrofotografie is het niet aan deze jongen besteed, ik word van het opstelgedoe steeds vreselijk nerveus en laat het tegenwoordig dus gewoon thuis. Onnodig te vertellen dat ook deze foto gewoon uit de hand werd geschoten.
Niet echt onbekend is de groene bladsnuitkever. De kevers eten van bladeren van verschillende loofbomen en kruiden en je vind ze ook dikwijls op brandnetel.
De voorbije week en tijdens het afgelopen weekend heb ik meer dan 650 foto's gemaakt waarvan de meeste macro opnames zijn met insekten als model. Veel te veel om hier te tonen en moeilijk kiezen welke dan wel. Bovendien weet ik niet of die 'vieze beesten' u nog niet beginnen te vervelen? Ik zal er een hoop opsparen voor tijdens de winterperiode
Een willekeurige uit het aanbod is deze Gewone oeverlibel. Heb er ook waar hij volledig op staat maar 'k vind deze zo schuin wel mooier.
1 jaar Vandaag net een jaar geleden gestart met deze blog . Ik plaatste voordien al wat foto's in een blog bij een andere bloghost maar omdat ze er op een zeker moment een zootje hadden van gemaakt bij het upgraden was ik het beu, zocht een betrouwbaardere host en al snel werd bloggen.be een logische keuze. Het blijft fijn om vast te stellen dat een aantal bezoekers trouw en regelmatig komen kijken al weet ik maar al te goed dat niet alle foto's iedereen kunnen bekoren en ook dat kwaliteit en stijl van iedere foto niet op eenzelfde lijn liggen. Bedankt voor uw trouw bezoek!
Schorpioenvlieg Zo, over tot de orde van de dag. Foto's van de schorpioenvlieg die eigenlijk geen vlieg is maar zo wordt genoemd door de vorm van het achterlijf.
Eergisteren nog eens 't Ven bezocht, hopende op libellen maar ze zijn daar altijd wat later dus nog geen libel gezien. Plots bemerkte ik wat beweging op de grond tussen de dorre bladeren. Het waren een heleboel heel kleine bruine kikkertjes van nog geen twee centimeter groot die alle kanten uitsprongen. Eentje bleef wat langer zitten en kon voorzichtig benaderd worden. Langer is relatief, niet meer dan enkele foto's werden me gegund waarop ook hij/zij verdween.
Waterjuffer in oranje-bruin-wit. Heb te laat gemerkt dat ik geen foto heb met de tekening van de segmenten bijgevolg kan ik niet opzoeken welke waterjuffer het is. Maar het ging me hier om de close-up. Gebruik gemaakt van 180mm macro + 1,4x TC en 20mm tussenring.
Vanochtend nog eens afgezakt naar het Torfbroek in Berg. Heb er een heleboel mooie macro opnames kunnen maken van onder andere een aantal libellen zoals deze Gewone Beekoeverlibel en de Viervlek. --> Update: geen Gewone oeverlibel maar een Beekoeverlibel die blijkbaar zeldzamer zijn dan de Gewone oeverlibel.
Op iedere poel/plas waarvan ik weet dat er kikkers op zitten is het deze dagen een kwaken van jewelste. Op sommige plaatsen telde ik 24 kikkers per vierkante meter.
Best grappig: je hoort het gekwaak van verre, nadert voorzichtig tot er een je opmerkt (kikkers reageren voornamelijk op beweging) en plots is driekwart van de populatie onder water verdwenen en wordt het stil. Blijf een minuut stilletjes zitten en ze komen zo weer boven om kort daarna weer van wal te steken met een heus kikkerconcert.
Nog eentje uit Damme van zondag laatstleden. Ik heb 51 foto's van die dag in een album gestoken, als je wil kan je een kijkje nemen.
Het verloop van de dag was als volgt: Om 10u begon de wandeling vanaf parking net buiten het centrum, richting Damse Vaart. Vandaar naar het natuurgebied Damse Wallen waar we het een en ander opstaken van de Natuurpuntgids Martin. Het was al middag toen we teruggingen. Een broodje en een ferme pint als middagmaal. Ondertussen reed de ene na de andere oldtimer ons voorbij, Damme lag blijkbaar op het pad van een rally voor oudjes. In de namiddag ging het te voet richting Blinker en Stinker (Leopoldkanaal en Schipdonkkanaal) en daarna naar Oostkerke. Toen begon het te regenen en hebben we gezellig samengezeten in cafe De Knotwilg. Al bij alwas het een erg geslaagde zondag geworden.
Eentje vanuit de schuilhut in natuurgebied Damse Wallen, een kluut. Jammer genoeg waren de vogels op een verre afstand verwijderd en is dit zowat de enige foto die wat detail kan vertonen. Behalve enkele kluten en bergeenden was ook een Kleine zilverreiger aanwezig maar echt te ver weg voor een goede foto. Martin, onze Natuurpuntgids had zijn telescoop bij zodat we de zilverreiger toch nog goed konden zien.
Gisteren werd via BelgiumDigital een shooting day gehouden in het schilderachtige Damme. En ik was mee van de partij. Het werd een gezellige dag en ik heb weer wat gezichten kunnen plakken op een aantal forumleden. Een albummetje is in de maak maar dit klassiek zicht om u al warm te maken
Vroeger toen we klein waren gingen we geregeld sprinkhanen vangen, hier in de buurt waren genoeg velden. Zelfs naast ons huis lag een veld waar heel wat insecten zich thuis voelden. Nu staan er huizen en om sprinkhanen te zien moet je al wat verder weg.
Heel af en toe kom ik wel eens een minder algemeen bekend insect tegen zoals deze bloedcicade die netjes voor me bleef poseren. Niet moeilijk om te achterhalen waar het beestje zijn naam vandaan heeft, de rode vlekken zijn overduidelijk aanwezig.