Deze week bekeken we de 2 grote paddenstoelen die Lotte meebracht naar de klas. Daarna probeerden we een paddenstoel te schilderen op een blad papier. Toen alles droog was, scheurden we witte snippers en ook groene en bruine stroken papier. De witte snippertjes werden op de rode paddenstoelhoedjes gekleefd en de groene strookjes werden grassprietjes. Binnenkort brengt iedereen zijn werkje mee naar huis. Dan kan u het zelf eens bewonderen. (én ze hebben er echt hun best voor gedaan!).
Met de meegebrachte nootjes en kastanjes konden we wegen. Meer, minder, even zwaar, ...
Saar bracht nog enkele extra kolven mais mee naar school. In een mum van tijd peuterden de kleuters alle maisjes los , alles werd in een doos verzameld en daarna konden de kleuters er mee spelen in de herfstbak. Met grote en kleine lepels. platte en diepe borden, potjes enz werd er rond inhouden/meten gewerkt.
Stil zitten, dat kennen de kleuters van de tweede kleuterklas niet. Nee hoor, zelfs tijdens het vrij spel (spelen in de verschillende hoekjes van de klas) willen er altijd wel enkele ijverige kapoenen aan de slag. Hier zie je iedereen geconcentreerd aan het werk tijdens het maken van spinnetjes. Loïs had een zakje lege notedopjes meegebracht naar school en deze kleuters toveren die in één, twee, drie om in leuke kriebelspinnen!
Heel wat kleuters waren dit weekend samen met mama, papa of oma en opa naar het bos/de ster of het park getrokken. Gewapend met een zak vol noten, blaadjes en kriebelbeestjes kwamen ze super enthousiast al dat herfstmateriaal tonen. Het werd een hele fijne ontdekkingstocht! (dank je wel!)
FWIEEEET!... op het dopje van een eikel kan je fluiten!
Ik bracht mais mee... om onze fijne motoriek nog beter te oefenen maken we alle maisjes los.....
Sorteren, sorteren.... sorteren én sorteren... iedereen had er zijn of haar eigen systeem voor..
Vorige week bracht Kobe V. niet enkel een spin, maar ook een wants mee naar de klas. Het is een klein diertje met 6 pootjes en 2 lange voelsprieten. Het heeft een schildje en haakjes aan de pootjes. Nadat we er eens goed naar gekeken hebben hebben we het diertje terug vrij gelaten.
Vandaag brachten Ann-Sophie en Margot een regenworm mee naar school. Nadat we er in de klas eens goed naar gekeken hadden, hebben we een regenwormenbak gemaakt. Zo konden we zien hoe de regenworm de aarde omwoelde en er gangen ontstonden. Warre was er van overtuigd dat de regenworm een vlieg zou worden... natuurlijk had hij het over een made. Toen we de kastanjes en noten uit het bos sorteerden, kropen er op de bodem van de bak vol herfstmateriaal ook wormpjes. Zo zagen we al gauw dat er verschillende soorten zijn... Het was een boeiende ontdekkingstocht!