Benodigdheden voor 4 personen:
-400 gr kipfilets in reepjes gesneden -200 gr scampi's, gepeld en schoon gemaakt
-1 rode en 1 gele paprika, geschild, zaadjes uit en in kleine stukjes gesneden
-2 tenen look, fijngehakt
-3 cm gember, geschild en in fijne staafjes gesneden
-3 a 4 lente uitjes, in dunne schijfjes gesneden. -3 koffielepels currypoeder -3 koffielepels paprikapoeder -1 kippenbouillonblokje opgelost in 3.5 dl heet water -250 gr wokmie (ik gebruik Soubry) -3 eetlepels arachideolie -400gr zoetzure saus (medium hot van nonkel Ben )
-1 chilipeper, fijn gesneden, zonder de zaadjes.
- sap van 1 citroen Bereiding:
Kippenreepjes en scampi's in een kommetje bestrooien met het currypoeder en het paprikapoeder, het citroensap + peper en een snuifje zout. Goed mengelen. Een 20 minuten laten trekken. De arachideolie in een hete wok gieten en de kippenreepjes en scampi's roerbakken gedurende een drietal minuten. De paprikas, look, gember, chilipeper en lente uitjes toevoegen en mengelen en wat garen gedurende een minuut. De wokmie erbij doen en de warme kippenbouillon. Goed blijven mengen en laten stoven tot het vocht bijna verdwenen is. Dan de zoetzure saus erover gieten, mengen gedurende een minuut. Opdienen. Smakelijk!
|