Voor de pikante olijfolie (aantal dagen op voorhand, hoe langer ze kan trekken hoe beter en je kan ze lang bewaren)
- halve liter olijfolie
- 3 teentjes look
- 10 kleine gedroogde chilipepers
Nog nodig:
- 600 gr spaghetti
- parmezaan
- 4 plakken pancetta, 0.5 cm dik
- 2 uien
- wat verse basilicumblaadjes
Bereiding:
- De pikante olijfolie maken we een aantal dagen op voorhand. Zet een pan op het vuur en laat de olijfolie opwarmen tot ze lauw is. De gepelde teentjes look en de gedroogde chillipepers fijn stampen in een vijzel. Deze bij de olijfolie doen, laten rusten tot het afgekoeld is. De olie in een fles gieten. Je kan deze enkele weken koel bewaren. Hoe langer, hoe pikanter;
Rest van de bereiding (4personen)
- Breng een ruime pot met water aan de kook. Voeg zout toe en kook de spaghetti al dente.
- Snipper intussen de uien fijn en snij de pancetta in reepjes of blokjes. Stoof de ui in een pan met olijfolie (niet bakken) en laat dan de pancetta kort meestoven.
- Snij de basilicumblaadjes fijner
- Giet de spaghetti af en meng er het ui - en pancettamengsel onder. Meng verder met de pikante olijfolie en de basilicumblaadjes.
- Verdeel over vier borden en werk af met krullen parmezaan.
|