Hobbykoken
Bereidingen met een eigen toets.
Inhoud blog
  • Pikante spaghetti
  • Ravioli gevuld met geitenkaas, rozijnenpuree, gebakken rucola en beurre noisette met amandelen.
  • Scampi's diabolique
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • 1. Aperitiefdranken (1)
  • 2. Aperitiefhapjes (0)
  • 3. Voorgerechten (1)
  • 4. Hoofgerechten (5)
  • 5. Desserten (0)
  • 6. Bouillons (1)
  • 27-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante spaghetti

     

    Voor de pikante olijfolie (aantal dagen op voorhand, hoe langer ze kan trekken hoe beter en je kan ze lang bewaren)

    - halve liter olijfolie

    - 3 teentjes look

    - 10 kleine gedroogde chilipepers

    Nog nodig:

    - 600 gr spaghetti

    - parmezaan

    - 4 plakken pancetta, 0.5 cm dik

    - 2 uien

    - wat verse basilicumblaadjes

    Bereiding:

    - De pikante olijfolie maken we een aantal dagen op voorhand. Zet een pan op het vuur en laat de olijfolie opwarmen tot ze lauw is. De gepelde teentjes look en de gedroogde chillipepers fijn stampen in een vijzel. Deze bij de olijfolie doen, laten rusten tot het afgekoeld is. De olie in een fles gieten. Je kan deze enkele weken koel bewaren. Hoe langer, hoe pikanter;

    Rest van de bereiding (4personen)

    - Breng een ruime pot met water aan de kook. Voeg zout toe en kook de spaghetti al dente.

    - Snipper intussen de uien fijn en snij de pancetta in reepjes of blokjes. Stoof de ui in een pan met olijfolie (niet bakken) en laat dan de pancetta kort meestoven.

    - Snij de basilicumblaadjes fijner

    - Giet de spaghetti af en meng er het ui - en pancettamengsel onder. Meng verder met de pikante olijfolie en de basilicumblaadjes.

    - Verdeel over vier borden en werk af met krullen parmezaan.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:4. Hoofgerechten
    27-07-2011, 11:57 geschreven door jsmisch  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ravioli gevuld met geitenkaas, rozijnenpuree, gebakken rucola en beurre noisette met amandelen.

     

    Geitenkaas ravioli met rozijnenpuree en rucola en buerre noisette met amandelschilfers.

    Voor 4 personen.

     

    Pasta:

    300 gr bloem type 00

    1 eetlepel olijfolie

    1 snuifje zout

    4 tot 5 eieren

     

    Vulling:

    300 gr geitenkaas

    100 gr verse champignons

    1 sjalot

    zout en versgemalen zwarte peper

     

    Rozijnenpuree:

     

    225gr goudkleurige rozijnen

    300 ml kippen of groentenbouillon

    zout en versgemalen zwarte peper

     

    Beurre noisette:

     

    25 gr amandelschilfers

    250 gr ongezouten boter

     

    Voor de rucola:

     

    200 gr rucola bladeren

    1 bakje erwten

    geut olijfolie

    citroensap

    zout en versgemalen zwarte peper

     

    Bereiding:

     

    - Klop 5 eieren los. Meng de bloem met de olijfolie, zout en een deel van het eiermengsel (ongeveer 4 eieren).

    Kneed het deeg ongeveer 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad. Wikkel in keukenfolie en leg het in de koelkast tot je het nodig hebt.

     

    • Meng de geitenkaas met de fijngesneden sjalot en de zeer fijngesneden champignons en kruid naar smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

    • Voor de rozijnenpuree: Laat de rozijnen met de bouillon ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuur (of tot de rozijnen zeer mals zijn en het grootste deel van de bouillon hebben geabsorbeerd. Druk het vocht uit de rozijnen door een fijne zeef en kruid ze met zout en versgemalen zwarte peper.

    • De beurre noisette: Laat de boter zachtjes smelten. Na een tijd komt er schuim op. Schep er een deel van het schuim af. Laat verder opwarmen tot 165°. De boter krijgt een bruine kleur. (niet laten aanbranden). Zet van het vuur. Rooster de amandelschilfers ongeveer 5 minuten in een oven van 180° of tot ze goudbruin zijn.

    • Haal het deeg uit de koelkast en snij het in vier stukken. Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 0,5 cm. Haal het deeg vijf keer door de pasta machine op de grootste stand. Vouw hierbij het deeg iedere keer in de lengte dubbel voor je het door de machine haalt. Rol nu het deeg uit tot de dunste stand.

    • Leg 2 pastavellen op een met bloem bestoven werkblad. Schep nu met een lepel de vulling in 2 rijen, met voldoende afstand ertussen. Strijk de ruimte ertussen in met het overgebleven eimengsel. Leg de 2 ander vellen pasta erboven op, druk ze rond de vullingen (let op dat er geen lucht tussenzit, anders gaat de ravioli open tijdens het koken). Snij met een pastasnijder de ravioli en zet opzij op een bebloemde schotel.

    • Meng de rucola met de erwten in een kom. Doe er een geut olijfolie bij en besprenkel wat met vers citroensap. Kruid goed met zout en gemalen zwarte peper. Bak dit mengsel snel in een hete pan tot de bladeren net geslonken zijn.

    • Breng een ruime kom water aan de kook en kook de ravioli voor 2 a 3 minuten (tot de ravioli aan het wateroppervlak drijven). Laat voorzichtig uitlekken en verdeel over vier borden. Intussen verwarm je zacht de beurre noisette, voeg er de geroosterde amandelschilfers aan toe en lepel het mengsel over de ravioli. “Dot” de warme rozijnenpuree langs de randen van de borden en garneer met het rucolamengsel.

     

    Smakelijk!

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:3. Voorgerechten
    27-07-2011, 08:59 geschreven door jsmisch  
    Archief per week
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs