Van de pellen van de scampi's kan je een bouillon maken. Ideaal om te gebruiken bij scampi diabolique.
Benodigdheden:
- 40 pellen vd scampi's - 15 ml olijfolie - 2 wortels, fijngesneden - 1 ui, fijngesneden - 50 gr groene selder, fijngesneden - 20 ml cognac - 15 gr tomatenconcentraat - 1 l water - een bouquet garni van takjes tijm en laurier
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een diepe pan en voeg er de pellen bij en bak ze op hoog vuur gedurende 1 a 2 minuten. Voeg daarna de wortels, ui en selder toe en laat enkele minuten meebakken. Overgiet met de cognac en laat deze helemaal opkoken. Voeg tomatenconcentraat toe er roer alles goed om. Overgiet met het water en voeg de tijm en laurier toe. Breng aan de kook zonder deksel op de pan. Laat maximum 30 minuten koken. Giet door een zeef in een kom en druk goed met een lepel op de pellen en groenten zodat alle vloeistof eruit is.