Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Geluk
Handicap-leuke dingen-fashion-recepten-handwerken
11-01-2016
KNOLSELDERSOEP MET GRANNY SMITH
1 kleine knolselder
1 grote ui
4 kleine wortelen
peper + zout
2L kippen bouillon (4 blokjes Knorr)
laurierblad
2 el olijfolie of bakken & braden Soya
Voor de appelcompote
2 Granny Smith appels
1 limoen
snuifje zout + peper
beetje suiker naar smaak
BEREIDING
Voor de soep :
Schil de knolselder en snij in blokjes. Doe hetzelfde met de ui en de wortelen.
Laat de vetstof smelten en voeg peper en zout toe, doe er onmiddellijk alle groenten bij en laat even stoven. Niet bruin laten worden.
Voeg de bouillon toe en laat 1/2 uurtje koken.
Mix fijn, de soep mag niet te romig maar ook niet te dun zijn. Ze heeft een zachte oranje kleur en smaakt nogal zoet. Dit wordt met de zure smaak van de appel een smaakbom.
Voor de compote :
Ondertussen de appelen schillen en in blokjes snijden, stoven in wat boter. Voeg een heel klein beetje zout en peper toe. Suiker naar eigen smaak, niet overdrijven.
Mix de compote fijn in een maatbeker en voeg sap van 1/2 limoen toe.
Opdienen :
Giet de soep in een bord en voeg een eetlepel van de compte toe, werk af met wat garnituur zoals peterselie ...voor een feestelijke touch!
Roer de compote volledig door de soep alvorens ze op te lepelen.
1 L 1/2 kippebouillon (met kippebouillonblokjes 1x1/2l water)
liaison van soya room (25cl) en 1 eigeel
50 gr gepelde garnaaltjes
Kuis de bloemkool en verdeel in roosjes. Hou enkele kleine roosjes aan de kant voor de afwerking.
Gebruik alleen het wit van de prei (het groen zal de witte kleur beïnvloeden) en snij in blokjes.
Pel de ui en snij in blokjes.
Doe de lepel soya bakken & braden in een soepketeltje en laat smelten. Voeg zuinig zout (bouillonblokjes bevatten al veel zout) en peper toe vooraleer ALLE groenten erin te stoven. Laat niet bruin worden.
Voeg de kippebouillon toe en laat minstens 1/2 uur koken.
Blancheer ondertussen de apart gehouden bloemkoolroosjes heel kort, beetgaar.
Mix de soep en voeg de liaison (klop het eigeel door de soya room) toe, pas op de soep mag na het toedienen hiervan niet meer aan de kook gebracht worden.
Voeg de geblancheerde bloemkoolroosjes en de garnaaltjes toe en dien op
Gisteren heb ik onderstaand receptje uitgevonden :
Voor 3 tot 4 personen :
400 g Papardelle (kan ook met tagliatelle) 150 g Philiadelphia light met fijne kruiden 100 g rauwe hesp (Serrano, italiaanse....) 500g champignons 1 bouillonblokje van kip (Knorr) 1/2 busseltje pijpajuintjes 1 glas witte wijn 1 glas melk 1 tomaat 20gr bakboter peper-zout
Borstel de champignons schoon, snij ze in stukjes. Snij de pijpajuintjes, spoel ze af en snij ze in ringetjes. Pel de tomaat, haal het vruchtvlees eruit, en snij ze in kleine blokjes. Trek of snij de rauwe hesp in stukken. Breng ondertussen het water met zout aan de kook voor de Papardelle. Laat de boter heet worden en bak er de champigons in. Voeg er peper en zout aan toe. Laat bakken tot alle vocht eruit is en voeg het bouillonblokje, de rauwe hesp en de witte wijn toe. Laat even inkoken. Doe de pijpajuintjes erbij samen met de philadelphia kaas en de melk. Breng eventueel nog op smaak met wat peper. Giet de papardelle af (naar wens een beetje olijfolie overgieten) en voeg onmiddellijk bij de saus. Dien warm op overstrooid met de gesneden tomatenblokjes.
600gr verse vaste vis (kan ook met diepvriesvis) 300gr verse spinazie (gewassen en fijn gesneden) 200gr light room 50gr light Soya bakboter peper, zout 1 bouillonblokje Knorr (vis of kip) 100ml champagne of witte wijn
Laat de boter smelten in een kookpan, (niet bruin laten worden), doe er de spinazie bij en laat heel even slinken (1min). Champagne of wijn toevoegen samen met het bouillonblokje. Even laten inkoken (5min). Ondertussen de vis in stukken van 4cm snijden en kruiden met zout en peper. Voeg de room toe, alsook de vis. Laat de vis 5à8 minuten (afhankelijk van de dikte) mee pocheren. Niet meer roeren, of heel voorzichtig om de vis niet stuk te maken. Evetueel nog verder op smaak brengen met peper, zout.