Gisteren heb ik onderstaand receptje uitgevonden :
Voor 3 tot 4 personen :
400 g Papardelle (kan ook met tagliatelle) 150 g Philiadelphia light met fijne kruiden 100 g rauwe hesp (Serrano, italiaanse....) 500g champignons 1 bouillonblokje van kip (Knorr) 1/2 busseltje pijpajuintjes 1 glas witte wijn 1 glas melk 1 tomaat 20gr bakboter peper-zout
Borstel de champignons schoon, snij ze in stukjes. Snij de pijpajuintjes, spoel ze af en snij ze in ringetjes. Pel de tomaat, haal het vruchtvlees eruit, en snij ze in kleine blokjes. Trek of snij de rauwe hesp in stukken. Breng ondertussen het water met zout aan de kook voor de Papardelle. Laat de boter heet worden en bak er de champigons in. Voeg er peper en zout aan toe. Laat bakken tot alle vocht eruit is en voeg het bouillonblokje, de rauwe hesp en de witte wijn toe. Laat even inkoken. Doe de pijpajuintjes erbij samen met de philadelphia kaas en de melk. Breng eventueel nog op smaak met wat peper. Giet de papardelle af (naar wens een beetje olijfolie overgieten) en voeg onmiddellijk bij de saus. Dien warm op overstrooid met de gesneden tomatenblokjes.
Smakelijk!
|