Ingrediënten voor 4à6 personen
1 Bloemkool
1 wit van prei
1 ajuin
1 soeplepel soya bakken
zout & peper
1 L 1/2 kippebouillon (met kippebouillonblokjes 1x1/2l water)
liaison van soya room (25cl) en 1 eigeel
50 gr gepelde garnaaltjes
Kuis de bloemkool en verdeel in roosjes. Hou enkele kleine roosjes aan de kant voor de afwerking.
Gebruik alleen het wit van de prei (het groen zal de witte kleur beïnvloeden) en snij in blokjes.
Pel de ui en snij in blokjes.
Doe de lepel soya bakken & braden in een soepketeltje en laat smelten. Voeg zuinig zout (bouillonblokjes bevatten al veel zout) en peper toe vooraleer ALLE groenten erin te stoven. Laat niet bruin worden.
Voeg de kippebouillon toe en laat minstens 1/2 uur koken.
Blancheer ondertussen de apart gehouden bloemkoolroosjes heel kort, beetgaar.
Mix de soep en voeg de liaison (klop het eigeel door de soya room) toe, pas op de soep mag na het toedienen hiervan niet meer aan de kook gebracht worden.
Voeg de geblancheerde bloemkoolroosjes en de garnaaltjes toe en dien op
|