1 kleine knolselder
1 grote ui
4 kleine wortelen
peper + zout
2L kippen bouillon (4 blokjes Knorr)
laurierblad
2 el olijfolie of bakken & braden Soya
Voor de appelcompote
2 Granny Smith appels
1 limoen
snuifje zout + peper
beetje suiker naar smaak
BEREIDING
Voor de soep :
Schil de knolselder en snij in blokjes. Doe hetzelfde met de ui en de wortelen.
Laat de vetstof smelten en voeg peper en zout toe, doe er onmiddellijk alle groenten bij en laat even stoven. Niet bruin laten worden.
Voeg de bouillon toe en laat 1/2 uurtje koken.
Mix fijn, de soep mag niet te romig maar ook niet te dun zijn. Ze heeft een zachte oranje kleur en smaakt nogal zoet. Dit wordt met de zure smaak van de appel een smaakbom.
Voor de compote :
Ondertussen de appelen schillen en in blokjes snijden, stoven in wat boter. Voeg een heel klein beetje zout en peper toe. Suiker naar eigen smaak, niet overdrijven.
Mix de compote fijn in een maatbeker en voeg sap van 1/2 limoen toe.
Opdienen :
Giet de soep in een bord en voeg een eetlepel van de compte toe, werk af met wat garnituur zoals peterselie ...voor een feestelijke touch!
Roer de compote volledig door de soep alvorens ze op te lepelen.
Smakelijk!
|