Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Geluk
Handicap-leuke dingen-fashion-recepten-handwerken
13-01-2016
SPAARBOEKJE
Gisteren vernam ik op de radio dat de Belg minder spaart.
Verder zou het beter zijn voor de economie, hoe meer het geld rolt hoe beter! Dit zorgt voor werkgelegenheid, meer productie. Hoe meer er uitgeven wordt, hoe beter!
Als ik mijn persoonlijke mening mag geven, vraag ik mij af of dit wel nodig is.
Economische groei kan alleen door mensen meer te laten werken, wat al een probleem is, want men wil altijd maar dat de ouderen blijven werken....
Economisch groei door meer productie, dit kan volgens mij leiden tot overproductie. Dit is dan weer niet goed voor het milieu. Wat volgens mij te vlug weggegooid zal worden, zal weeral bijdragen tot een hogere afvalberg.
Wat dan met het milieu!
Mensen moeten meer uren werken om meer te verdienen om daarmee dan meer te kunnen uitgeven aan dingen die men ofwel niet nodig heeft, of die nog niet hoeven te vervangen worden! Willen wij dit wel ? Of zijn wij te naiƫf om in te zien dat we daarmee alleen de rijken zullen rijker maken?
Iedereen werkt heel hard in zijn jonge jaren, met de droom om dan voldoende geld te kunnen verdienen om later, als men op pensioen is, volop te kunnen genieten.
Maar wat als men die pensioenleeftijd dan nooit bereikt ?
Is het niet beter om tijdens je verblijf hier op aarde te proberen om alle dagen te genieten?
Dus conclusie : die economische groei hoeft voor mij niet!
Met Kerstmis en Nieuwjaar achter de rug, heb ik af en toe een glaasje Cava en/of wijn gedronken.
Ik merk dat ik daardoor toch wel meer last heb de laatste dagen van opvliegers. Veel koffie drinken is blijkbaar, volgens deskundigen, ook niet zo goed. Nu heb ik gelezen dat gember- en brandnetelthee prima alternatieven zijn.
Daarnaast is het ook nog goed voor mijn klachten ivm spierpijn en artrose.
Momenteel test ik dit dus uit....en het lijkt te werken ook!
Schil de knolselder en snij in blokjes. Doe hetzelfde met de ui en de wortelen.
Laat de vetstof smelten en voeg peper en zout toe, doe er onmiddellijk alle groenten bij en laat even stoven. Niet bruin laten worden.
Voeg de bouillon toe en laat 1/2 uurtje koken.
Mix fijn, de soep mag niet te romig maar ook niet te dun zijn. Ze heeft een zachte oranje kleur en smaakt nogal zoet. Dit wordt met de zure smaak van de appel een smaakbom.
Voor de compote :
Ondertussen de appelen schillen en in blokjes snijden, stoven in wat boter. Voeg een heel klein beetje zout en peper toe. Suiker naar eigen smaak, niet overdrijven.
Mix de compote fijn in een maatbeker en voeg sap van 1/2 limoen toe.
Opdienen :
Giet de soep in een bord en voeg een eetlepel van de compte toe, werk af met wat garnituur zoals peterselie ...voor een feestelijke touch!
Roer de compote volledig door de soep alvorens ze op te lepelen.