Een
avondje smakelijke Tarwebieren(deze
vergeten biersoort van onder het stof gehaald),
infotainment,
met begeleidende uitleg op ludieke manier bij het proeven van 6 minder bekende
Belgische wittekes (die allemaal véél beter zijn dan Hoegaarden)
Via een vleugje
geschiedenis, en anekdotes die bij deze bieren horen ontdekken we dat wie
eigenlijk zegt: witbier das niks voor mij nà deze avond zijn mening zal herzien. Steeds is men onder de indruk wat er eigenlijk allemaal (vooral
lekkere niet typische witbieren) beschikbaar is.
onze Belgische bieren behoren tot de wereldtop. Elke belg kent
Grimbergen, Leffe, Palm, Duvel, . . . maar er zijn nog zoveel andere lekkere parels
in eigen bierland. We volgen deze avond de laatste nieuwe bieren. deze behoren alvast tot de reeks die nu "in" zijn Hopus, Urtel Hop-It, Houblon Chouffe, Valeir Extra,
Tripel Klok, Kameraad Tripel, Pausbier, Belgoo Luppo, Omer, Tongerlo Prior, Gouden Carolus Hopsinjoor, Alvinne Restyled, Met
ook een algemene toelichting rond basis kennis over bierproeven, degusteren van 6
belgische minder bekende maar lekkere Trendy hoppige biertjes (waarvan één
zeldzaam), een pak toffe weetjes, een kort vleugje geschiedenis,
anekdotes, enz. ook dit wordt een voltreffer.
- Een
avondje smakelijke Saisonbieren(deze
bijna verdwenen biersoort in de kijker geplaatst),
infotainment,
met begeleidende uitleg op ludieke manier bij het proeven van 6 minder bekende Belgische Saisons. Saison Dupont is nog steeds een ware klassieker, en dit gamma wint weer terrein er komen zelfs af en toe nieuwe saisons bij... (bvb Saison IV van de kleine Waals-Brabantse brouwerij (Jandrain-Jandrenouille). Via een vleugje geschiedenis, en anekdotes die bij deze
bieren horen
krijgen we telkens opnieuw te horen dat deze (authentieke) bieren (vooral uit
Henegouwen)
geweldig
in de smaak vallen. Er zijn echter ook enkele smaakvolle uitzonderingen.
Deze minder bekende biersoort valt doorgaans héél goed in de smaak.
Sinds een aantal jaren hebben (ondertussen 14) kleine tot middelgrote Brouwerijen zich gebundeld in deze verenging. Allen zijn ze minstens 50 jaar in dezelfde familiehanden. Ze maken authentieke bieren waarvan -deze die het label dragen- niet onder een ander naam beschikbaar zijn.
Tijdens deze proefavond genieten we van 6
minder bekende goede bieren (van enkele van deze brouwers) met begeleidende uitleg.
Met boeiende, ongedwongen
nuttige basisinfo en anekdotes rond de bieren, bierproeven . . .
Een
culinair avondje bier en gastronomie tijdens een menu en/of hapjes (tapas) kan ook. Dan worden de
leemtes opgevuld met boeiende, ongedwongen nuttige basisinfo en anekdotes rond de begeleidende
bieren v/d gerechten,
bierproeven
hoe doe je dat, biersoorten, enz. Bedoeling is wel dat de inrichter (horecazaak, vereniging) zelf zorgt voor de gerechten. Vooral de combinatie met hapjes valt iedere keer héél goed mee.
Bier proeven is als kijken naar kunst... Net zoals het geval met het
appreciëren van kunstwerken is bier proeven een uiterst persoonlijke
vorm van genieten. Zo zal ook niet iedereen genieten van een oude
lambik uit houten vaten of van een orval of.. (Youri Desmedt)
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek