Zaterdag 21 november kwamen de grillberen samen bij
voorzitterbeer. Hiermee zijn de vier beren eens aan de beurt gekomen.
Het thema draaide deze keer rond Thanksgiving BBQ style.
Uiteraard werd vooraf duchtig vergaderd in den Bazaar om te
komen tot een strakke planning.
Om de dag wat te ontlasten is de homebeer vooraf al gaan
boodschappen gaan doen. Een groot deel
van de inkopen werd in de Amerikaanse supermarkt in Wilrijk gekocht.
Een kalkoen van bijna 5kg werd besteld bij slagerij Joosens
in Ekeren.
Om 10.00 uur kwamen de grillberen samen om alles goed voor
te bereiden. Pompoen schillen, groenten
voorgaren, champignons vullen,
maisbroodjes bakken, soep maken, dipsausjes maken,
Onze dag was meteen goed gevuld. Gelukkig konden we na de
mise en place nog snel tijd maken voor een pre aperitiefke in den Bazaar.
Om 17.00 uur werd het eigenlijke startschot gegeven en
mochten de vrouwen afkomen. De extra
guests waren deze keer twee buurvrouwen van de homebeer: Mieke en Marijke. Van
ver moesten ze al niet komen!
Voor de aperitief:
-
vers gemaakte Margarita
-
budweiser
-
nachos met huisgemaakte dipjes op basis van
spinazie en pompoen
-
kippevleugeltjes
-
gevulde champignons Ottolenghi stijl
Dit werd alvast een vliegende start!!!
Vervolgens gingen we aan tafel!
Na het pompoensoepjes was het tijd voor het koninginnestuk
van de avond. Onze kalkoen had al
urenlang staan garen op de barbecue en werd dan ook vakkundig versneden door de
homebeer. Enkele sidedishes werden ook
op de barbecue klaargemaakt: sate van spruitjes/spek , gegrilde pompoenparten
en boontjes gewikkeld in spek.
Hiernaast werd er nog veenbessensaus, puree van zoete
aardappel (gekookt in kokosmelk, met koreander en gember) en maisbroodjes
geserveerd.
Guest Mieke verblijde ons nog allemaal met de een
fantastisch dessert: cheese cake en pecanotpie.
Zodoende konden ook de grillberen hun beentjes onder tafel steken.
Het was weer een waanzinnig leuke dag!! Geniet mee van de
fotootjes







|