De grillberen
Inhoud blog
  • BBQ goeroes onder elkaar!
  • Smokey Mountain Experience
  • Smokey Jo’s Garage – Redneck session
  • Beren met een missie ! Alleen het beste is goed genoeg!
  • BK BBQ low en slow

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Mijn favorieten
  • Fire and Food
  • BBQ helden
  • World Barbecue Association

  • een barbecueclub met ambitie!
    29-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons allereerste Homegrillevent

    En toen was het tijd voor  onze eerste echte homegrillevent.

    Tim had zich kandidaat gesteld als homegrillbeer. We hadden reeds beslist dat we gingen werken rond het thema bieren. Vooraf hadden we -uiteraard in den Bazaar- alles goed voorbereid.

    Ik bracht 's ochtends de kindjes weg naar Overijse om om de terugweg Filip op te pikken. We maakten een korte stop in Mechelen aan brouwerij Het Anker. We hadden nog geen digestief en de 'whiskey' van Gouden Carolus leek ons wel wat. Nadien pikten we Vincent op en repten we ons naar Mariaburg naar homegrillbeer Tim.

    We hadden afgesproken dat we gezamenlijk boodschappen gingen doen. Gezellige boel om met vier te voet naar de lokale Delhaize te gaan. Homebeer had zijn boodschappenlijstje goed voorbereid zodat we op een wip én met 4 volle zakken huiswaarts keerden.

    We hadden er dorst van gekregen dus  tijd voor een blauwe Chimay. We hadden nog tijd zat (sorry voor de woordspeling) voor de mise en place, dus een tweede Chimay volgde snel.  Dan toch maar tijd maken om alles voor te bereiden want de gasten waren in aantocht.

    De gasten waren onze partners.  In principe kan de homebeer ook extra guests uitnodigen, maar voor deze eerste keer leek het beter om onder ons te beginnen.

    Toen we voltallig waren schoten we in actie.  De aperitief bestond uit champagnebier (Malheur) en als hapje voorzagen we kokkels en venusschelpen die klaargemaakt werden op een Creusetpot op de barbecue. De schelpen en kokkels werden gegaard met ajuin, wortelen, look en Affligem.

    Als voorgerecht hadden we gekozen voor zalm die we 24 uur hebben laten marineren in frambozenbier. We serveerden dit samen met een mengsel van ricotta, room en groene tuinkruiden.  Hierbij dronken Liefmans on the rocks! Eigenlijk een aperitief XL.

    Het hoofdgerecht werd de legendarische 'bier can chicken'.  We namen een blikje bier Gordon Ale's en we duwden die in het poepje van de kip. Nadien zetten we de kip rechtop in de barbecue.  Dekseltje dicht en ruim een uur laten garen.  

    Het vlees was fantastisch. Zelden zo'n malse kip gegeten.  We serveerden bij dit toppertje een Provencaalse groentenspies.  Het smaakte fantastisch, zeker met het bijhorend biertje: blauwe Chimay.

    Ten slotte nog een nagerechtje (helaas geen foto, na zoveel biertjes kan dit vergeten worden...). We maakten een sabayon met kriekbier (vakkundig geklopt door Vincent), samen met gegrilde ananas.  De ananas werd in zijn geheel (ongeschild) in de kolen gelegd. Na pakweg 40 minuten was heel de ananas zwartgeblakerd. Dan was het nog een kwestie van de schil weg te schillen en de heerlijk sappige ananas te versnijden.  We dronken hierbij nog een kriekbiertje (Lindemans),  maar het kon ook iets anders zijn (wederom, de biertjes werkten!)

    Afsluiten deden we met onze onze Whiskey van Gouden Carolus en gastheer Tim nam nog een extra flesje Whiskey uit zijn collectie.


    Dat hadden we nog nodig! ;-))















    29-09-2014, 22:40 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 17/10-23/10 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 29/09-05/10 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 20/01-26/01 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Laatste commentaren
  • Loes en krikke (Francesca)
        op De cirkel is een eerste keer rond !
  • Lid worden? (Jos Verstraete)
        op Ons allereerste Homegrillevent



  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs