Zaterdag 5 juli was het eindelijk tijd voor de eerste echte BBQ activiteit van de grillberen.
We waren van plan om onze familiedag te houden in het park het Prieel. Het leek een superlocatie: BBQ, speeltuin, klimberg, zandbak,... Groot en klein kan zich hier wel amuseren!
Het beloofde sowieso een topdagje te worden met de start van de Tour en de kwartfinale van de Belgen tegen Argentinië.
Helaas hadden we af te rekenen met echt kakweer! Al van 's ochtends vroeg regende het pijpestelen. Ondanks alles gingen Vincent en ik nog eerst naar de (vogeltjes)markt voor de laatste inkopen. Soraya van de Rungis Fish had helaas geen zwaardvis, zodat we met victoriabaar als alternatief huiswaarts keerden. (niet zonder een vlug koffietje in de Peruche)
Toen het tegen de middag nog niet beter was, besloten we om een last minute locatie wijziging door te voeren. De partytent werd noodgedwongen opgezet in onze eigen tuin. Spijtig, maar een barbecue in het Prieel gaan we zeker nog eens later doen.
Rond 14.30 uur (het was ondertussen helemaal opgeklaard) kwamen 4 grillberen, 3 partners, en 5 junior grillberen samen. De grillberen hadden vooraf al een concept bedacht. Dit gebeurde 2 weken eerder in ons officieus stamcafe Den Bazaar. We spraken toen af dat we elks twee hapjes gingen maken om een soort van BBQ tapas middag van te maken. De keuze werd gemaakt via lottrekking uit een BBQ kookboek. We kozen elks 2 willekeurige nummers en het gerechtje op die bladzijde zou het worden.
Dit was het resultaat: (zie ook de menukaart in bijlage, opgesteld door Tim)
Tim maakte kalkoen met dragon en (Argentijnse hihi) steak met waterkersboter. Filip had een griekse groentespies (met haloumi en nectarine, njam...) en lamsburgertjes (helaas geen foto van, maar wel heel lekker) bij. Vincent was verantwoordelijk voor de scampibrochette met citrussalsa en brochette van victoriabaars, zongedroogde tomaten en chorizo. Ikzelf had een brochette gemaakt met gemarineerde (in honing en chinese vijfkruidenmix) eend en gedroogde abrikoos en als tweede gerecht had ik kruidige krabbetjes. Neen, die krabbetjes ben ik niet in de viswinkel gaan halen, maar wel in de vleeshal Criée. Een krabbetje is nl. een deel van een varkensrib! De ribbetjes werden gemarineerd in een thaise marinade met sojasaus, gember, peperke, palmsuiker etc...)
Iedereen had vooraf zijn hapjes klaargemaakt zodat we op het moment zelf heel weinig werk hadden. Het resultaat mocht gezien worden. Ieder hapje was een absoluut toppertje. De foto's zijn hiervan het beste bewijs.
Op het einde hebben we het ritme van onze hapjes nog wat opgedreven. Marcel Kittel had ondertussen al zijn eerste rit in de Tour gewonnen, maar de aftrap van België-Argentinië kwam ineens we heel dichtbij.
Na de barbecue zagen we op de Dageraadplaats de Rode Duivels -helaas- verliezen. De match en de barbecue werden op ons terras op gepaste wijze doorgespoeld.
Een geslaagde start!!!

   
 
 
Bijlagen: bbq menu.pdf (458.4 KB)
10-07-2014, 00:00 geschreven door Grillbeer 
|