De grillberen
Inhoud blog
  • BBQ goeroes onder elkaar!
  • Smokey Mountain Experience
  • Smokey Jo’s Garage – Redneck session
  • Beren met een missie ! Alleen het beste is goed genoeg!
  • BK BBQ low en slow

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Mijn favorieten
  • Fire and Food
  • BBQ helden
  • World Barbecue Association

  • een barbecueclub met ambitie!
    10-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze eerste activiteit: de familiedag

    Zaterdag 5 juli was het eindelijk tijd voor de eerste echte BBQ activiteit van de grillberen. 

    We waren van plan om onze familiedag te houden in het park het Prieel.  Het leek een superlocatie: BBQ, speeltuin, klimberg, zandbak,...  Groot en klein kan zich hier wel amuseren!

    Het beloofde sowieso een topdagje te worden met de start van de Tour en de kwartfinale van de Belgen tegen Argentinië.

    Helaas hadden we af te rekenen met echt kakweer! Al van 's ochtends vroeg regende het pijpestelen.  Ondanks alles gingen Vincent en ik nog eerst naar de (vogeltjes)markt voor de laatste inkopen.  Soraya van de Rungis Fish had helaas geen zwaardvis, zodat we met victoriabaar als alternatief huiswaarts keerden. (niet zonder een vlug koffietje in de Peruche)

    Toen het tegen de middag nog niet beter was, besloten we om een last minute locatie wijziging door te voeren. De partytent werd noodgedwongen opgezet in onze eigen tuin.  Spijtig, maar een barbecue in het Prieel gaan we zeker nog eens later doen.

    Rond 14.30 uur (het was ondertussen helemaal opgeklaard) kwamen 4 grillberen, 3 partners, en 5 junior grillberen samen.  De grillberen hadden vooraf al een concept bedacht.  Dit gebeurde 2 weken eerder in ons officieus stamcafe Den Bazaar. We spraken toen af dat we elks twee hapjes gingen maken om een soort van BBQ tapas middag van te maken.  De keuze werd gemaakt via lottrekking uit een BBQ kookboek. We kozen elks 2 willekeurige nummers en het gerechtje op die bladzijde zou het worden.

    Dit was het resultaat: (zie ook de menukaart in bijlage, opgesteld door Tim)

    Tim maakte kalkoen met dragon en (Argentijnse hihi) steak met waterkersboter.  Filip had een griekse groentespies (met haloumi en nectarine, njam...) en lamsburgertjes (helaas geen foto van, maar wel heel lekker) bij. Vincent was verantwoordelijk voor de scampibrochette met citrussalsa en brochette van victoriabaars, zongedroogde tomaten en chorizo. Ikzelf had een brochette gemaakt met gemarineerde (in honing en chinese vijfkruidenmix) eend en gedroogde abrikoos en als tweede gerecht had ik kruidige krabbetjes. Neen, die krabbetjes ben ik niet in de viswinkel gaan halen, maar wel in de vleeshal Criée.  Een krabbetje is nl. een deel van een varkensrib!  De ribbetjes werden gemarineerd in een thaise marinade met sojasaus, gember, peperke, palmsuiker etc...)

    Iedereen had vooraf zijn hapjes klaargemaakt zodat we op het moment zelf heel weinig werk hadden. Het resultaat mocht gezien worden.  Ieder hapje was een absoluut toppertje.  De foto's zijn hiervan het beste bewijs. 

    Op het einde hebben we het ritme van onze hapjes nog wat opgedreven.  Marcel Kittel had ondertussen al zijn eerste rit in de Tour gewonnen, maar de aftrap van België-Argentinië kwam ineens we heel dichtbij.

    Na de barbecue zagen we op de Dageraadplaats de Rode Duivels -helaas- verliezen. De match en de barbecue werden op ons terras op gepaste wijze doorgespoeld.

    Een geslaagde start!!! 




















    Bijlagen:
    bbq menu.pdf (458.4 KB)   

    10-07-2014, 00:00 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    29-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paellapan
    Vandaag is mijn goede vriend Danny 50 jaar geworden. Gisteren gaf hij een geweldige verjaardagsfuif, waar ik voor de catering zorgde.

    Voor een grillbeer zou je verwachten dat hij de barbecue aansteekt, maar voor 90 personen leek een paellapan een betere oplossing. Met het recept van Jeroen Meus, de vis (en goede raad) van Rungis Fish gingen we aan de slag.
    De paellapan van 1 meter doornsnede is gigantisch, maar het is toch supergoed gelukt.
     
    Ikke tevreden! En belangrijk: het was de moment om de nieuwe grillberen schort te proberen.  Een voltreffer!!!

    De foto's zijn genomen onder een discolicht.  In het echt zag er (nog) beter uit!!

    en oh ja: Danny, nog eens: een gelukkige verjaardag!



    29-05-2014, 22:31 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze tweede vergadering in Dilbeek
    Bij een tweede vergadering kreeg de agenda voor 2014 wat meer vorm.

    We waren uitgenodigd in Dilbeek waar op gepaste wijze -aan de barbecue- werd vergaderd.
    Ondertussen aten we met smaak gegrilde sardientjes, worstjes, ribbetjes en een ferm stuk dunne lende! 

    We vergeten zeker niet de Duvel en de Westlvleteren.  Leuke avond!!!!

    Volgende zaken werden doorsproken:

    1/ Bestellen gepersonaliseerde keukenschorten: hiervoor zijn er genoeg online mogelijkheden.  Kristof maakt een ontwerp en na goedkeuring zorgen we voor de bestelling.

    2/ Grillberen familiedag: in juli voorzien we een uitstap naar de zee of eventueel Ardennen. Dit met vrouw en kroost...  
    Datum wordt nog exact bepaald.

    3/ de eerste Grillmeeting: Tim stelt zich kandidaat om als eerste de rol van homegrillbeer op te nemen. Dit voorzien we ergens in september.
    Het idee werd geopperd om dan iets te doen rond bieren.  

    4/ Filip en Katia kennen in Duitsland een leuke Grillhut. Dit is te vinden in een vakantiedomien vlakbij de Nürnbergring. (Lindner Ferienpark).  Een idee voor nog verder uit te werken. Eventueel als winteraktiviteit?

    Ergens in juni plannen we in ieder geval onze volgende meeting. Hier zal de praktische organisatie van de Grillberenfamiliedag verder uitgewerkt worden. (en een alternatief plan bij slecht weer)




    Bijlagen:
    IMG_1632.JPG.zip (3.5 MB)   

    01-05-2014, 19:12 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grillhouse 77: de opstart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren hebben de Grillberen met stijl hun club officieel opgericht. We zijn nl.  gaan eten in Grillhouse 77, een bekend grillrestaurant in Antwerpen. Het decor oogt een beetje gedateerd, maar het eten is supperlekker.
    Onze dunne lende -perfect klaargemaakt door gastheer Marc- zal ons nog lang heugen.

    De Grillberen zijn vier vrienden (Tim, Vincent, Filip en Kristof) die zich willen toeleggen op de kunst van het barbecuen.  Zo zullen we barbecue's organiseren (voor ons onderling), bbq kampioenschappen bezoeken (zelf deelnemen is nog niet aan de orde ;-), workshops volgen, ...

    Met deze blog kan je alvast onze vorderingen volgen!!

    24-01-2014, 00:00 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Archief per week
  • 17/10-23/10 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 29/09-05/10 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 20/01-26/01 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Laatste commentaren
  • Loes en krikke (Francesca)
        op De cirkel is een eerste keer rond !
  • Lid worden? (Jos Verstraete)
        op Ons allereerste Homegrillevent



  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs