Over mijzelf
Ik ben Christel Merken
Ik ben een vrouw en woon in Limburg () en mijn beroep is Verpleegkundige / Pedicure.
Ik ben geboren op 16/07/1968 en ben nu dus 57 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, sporten, lezen, ....
Mijn recepten zijn voor de dagelijkse keuken, maar ik hou zeker rekening met de seizoenen of bijzondere feesten.
Inhoud blog
  • Pannekoeken met havervlokken
  • Muffins ( recept van onze oma )
  • Havermoutkoeken
  • Kokostaart
  • Italiaanse pasta
    Categorieën
  • Gebak en koekjes (5)
  • Hapjes (5)
  • Hoofdgerechten (21)
  • Nagerechten (4)
  • Soepen (8)
  • Voorgerechten (4)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Christel's Keuken
    Mijn keukenrecepten
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtroom
    Benodigdheden voor 5 pers. :

    500 ml volle melk
    50 gr puddingpoeder vanille
    150 gr suiker
    2 eieren (alleen de eiwitten)
    500 ml volle yoghurt
    250 ml volle platte kaas of ricotta

    Bereiding :

    Breng 300 ml melk met de suiker aan de kook.
    Meng 200 ml melk met de puddingpoeder en voeg toe aan de kokende melk.
    Goed roeren zodat er geen klonters ontstaan en laat de pudding afkoelen.
    Meng de yoghurt en de kaas onder de pudding alsook de stijfgeklopte eiwitten.
    Eventueel afwerken met vers fruit.
    Smakelijk !   

    19-11-2012 om 22:23 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde witloof in gerookte zalm met roomkaas
    Benodigdheden voor 5 pers. :
     
    1 kg witloof 
    250 gr. mascarponekaas
    1.5 blokje visbouillon 
    6 grote sneden gerookte zalm 
    125gr grijze garnalen 
    200 ml culinaire room
    1 glas witte wijn
    gemalen kaas
    peper, zout en muskaatnoot

    Bereiding :

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Reinig het witloof en kook beetgaar in een bodempje water.
    Giet de wijn in een pan, zet op een laag vuurtje en smelt er de bouillonblokjes in.
    Voeg er dan de room bij en roer stevig om.
    Schep er de mascarpone bij en laat smelten.
    Kruid met peper, zout, nootmuskaat.
    Indien de saus te vloeibaar is dik ze dan met gemengde bloem (1 eetlepel bloem gemengd met 1 eetlepel boter).
    Knijp het overtollige vocht uit de witloof en rol ze elk in een plak gerookte zalm.
    Leg de rollen in een ovenschotel en overgiet met de saus.
    Bestrooi met gemalen kaas en zet 30 minuten in de oven.
    Strooi er de garnalen over en dien op.

    Smakelijk! 

    19-11-2012 om 00:00 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennismaking
    Hallo beste keukenliefhebber

    Mijn naam is Christel. Doordat ik graag in de keuken sta en het koken mij al enkele jaren boeide, ben ik naar de hotelschool beginnen gaan.
    Ik zou mijn passie graag delen met anderen en daarom ben ik deze blog gestart. De recepten die jullie hier zullen vinden zijn voor de dagelijkse keuken maar ik hou hierbij rekening met de seizoenen en met bijzondere feestdagen. Ik zou mijn recepten graag met jullie willen delen en hopelijk zijn ze naar jullie smaak.
    Momenteel zal je hier helaas nog geen recepten kunnen vinden. Ik ben nog bezig met deze te verwerken maar ben er zeker mee bezig om ze zo snel mogelijk online te zetten! Nog even geduld..

    Vriendelijke groetjes
    Christel

    14-11-2012 om 20:09 geschreven door Christel's Keuken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)

    Archief per week
  • 03/06-09/06 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs