Brouwerij De Arend werd opgericht in 1896 in Stekene door Alphonsus De Vogelaer. Bier werd gedronken om de dorst te lessen. In die tijd had elk dorp wel enkele brouwerijen. Het brouwen werd in Stekene stopgezet rond 1955. Ondertussen krijgen we de wereldoorlogen. In 1914 nemen de Duitsers alles in beslag. Zoals de koperen ketels voor munitie, paarden voor aan het front,... . Tijdens het interbellum draait de brouwerij op volle toeren. In 1930 starten ze ook een productie in Hoboken. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog verkoopt Achilles De Vogelaer alles behalve de gebouwen. Vele jaren later wordt de productie van Brouwerij De Arend voortgezet in Hoboken die ondertussen reeds 2 streekbieren hebben.
Bestaan tot 1900, dan opgevolgde door Felix van Boxmeer ("Brasserie Salvator"), tot 1902. Dan overgelaten aan Léon Goosens die er "Brasserie La Fontaine" van maakt (tot 1922).
Actief onder deze naam tot 1937. Brouwen Breydelbier, Export, Extra bleek, Oud Bier, Van Buynders Blond. Daarna actief onder de naam Brouwerij Van Buynder, en dit tot 1954.
Bestaat tot 1900, en ondergaat dan een naamweiziging tot Brasserie Julien Robert - Franckx (tot 1910). Later nogmaals veranderen Tot Julien Robert "Brasserie Gambrinus"(tot 1928)