GOED WONEN.RUPELSTREEK start dit jaar nog met de renovatie van de appartementen in de Antwerpsestraat 443 tot 451 (Langblok 1).
In het kader van een tweede renovatiegolf wordt dit jaar ook gestart met de renovatie van deze 70 appartementen en de gelijkvloerse lokalen. Na een lange administratieve weg is de kogel eindelijk door de kerk. Het renovatiedossier werd goedgekeurd door de Vlaamse overheid. Dit wil zeggen dat dit jaar nog de werken zullen starten. In een eerste fase worden de appartementen Antwerpsestraat 449-451 gerenoveerd, daarna komen de appartementen van het nummer 447 aan de beurt en tenslotte worden de appartementen van de huisnummers 443 en 445 aangepakt. Het bestaande gebouw voldeed niet meer aan de huidige normen wat betreft de brandveiligheid en het wooncomfort. Renovatie drong zich op en van de gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om de liften te vergroten. Er zullen nog drie liften in het gerenoveerde gebouw overblijven en via een gang op de verdiepingen zullen dan alle appartementen te bereiken zijn. Bij deze grondige renovatie is het onmogelijk te blijven wonen tijdens de werken. De huurders hebben de keuze: ofwel kunnen zij terug keren na de renovatie (indien dit mogelijk is vanwege de rationele bezetting), ofwel kunnen zij ergens anders definitief gaan wonen in ons patrimonium, afhankelijk van de vrije appartementen. In ieder geval worden de verhuisbewegingen gecoördineerd en betaald door Goed Wonen.Rupelstreek. De huurders van de huisnummers 449 en 451 zijn reeds tijdelijk of definitief ergens anders in ons patrimonium ondergebracht. Ook de gelijkvloerse verdieping wordt gerenoveerd en zowel tijdens als na de renovatie zullen het strijkatelier en het kantoor van de mutualiteit hier onderdak vinden. Het is ook de bedoeling om een gemeenschapsruimte/ontmoetingscentrum ten dienste van de onmiddellijke woonomgeving te openen na de renovatie van het gelijkvloers gedeelte. Dit in samenwerking met de gemeente Boom en partners uit het sociale middenveld. Hiermee wil Goed Wonen.Rupelstreek nogmaals benadrukken dat niet alleen de stenen belangrijk zijn, maar dat ook al wie tussen deze stenen leeft voor de huisvestingsmaatschappij belangrijk is.
Gisteren is op 55 jarige leeftijd Luc Van Linden, gewezen burgemeester van Niel, overleden. Dit voorjaar werd bekend dat de Nielse burgervader aan kanker leed. Freddy Vermeiren uit Hellegat had in augustus de taak van burgemeester reeds overgenomen. In het gemeentehuis van Niel is een rouwregister geopend voor mensen die hun medeleven willen betuigen. Uiteraard enkel tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.
We verzamelen nu maandag om 20u ten laatste ten gemeentehuize Boom, vanwaar we te voet naar het uitvaartcentrum Lenchant Varkensmarkt gaan om een laatste groet te brengen. We kunnen dit tot ten laatste 20u30. Patrick Marnef
De eerste marktdag op de nieuwe locatie was ondanks het Belgische weer, een succes. Gezien de geplande werken in het centrum, was het noodzakelijk om de markt te verhuizen. Dit gebeurde in overleg met de locale middenstand en de marktkramers. Verandering in een menselijk patroon wekt altijd weerstand, en de nieuwe locatie werd argwanend onthaald. Een verplaatsing van de kramen heeft naast een logistieke wijziging, ook een technisch kant. Er moest elektriciteit voorzien worden voor elk kraam, want de meeste werken niet autonoom. In het voorjaar werd met een investering van meer dan 25000 euro (dankzij de contacten van onze burgemeester een koopje te noemen) de nodige kasten voorzien. Maar na de eerste marktdag werd snel duidelijk dat de juiste beslissing genomen was. Er was opvallend veel volk, het openbaar vervoer volgt speciaal voor de markt een ander traject, en ook de locale middenstand (zeker die van de Grote Markt) kregen meer mensen over de vloer dan andere marktdagen. We kunnen enkel hopen dat ze op dit elan verder kunnen. Hou alvast hun promotiecampagnes in het oog. En… tot een volgende donderdag.