De teksten op dit blog zijn geschreven door Bert en meestal nagezien en gekeurd door Mieke. Mieke is hélaas niet meer. Vroeger veel reisverslagen, nu foto's uit mijn omgeving. Tof dat u even langskomt! Kijk maar even rusti
SOCIALISME : wijze van samenleving gericht op het afschaffen van privé kapitaalbezit, socialisatie van productiemiddelen....enz.
Patrick Janssens wordt lid van de Raad van bestuur van Dexia.
Hallo, iedereen! De bezoldiging voor een lid van de Raad van Bestuur is een jaarlijks brutobedrag van 20.000 Euro, aangevuld met een presentiegeld per vergadering van 2.000 Euro.
(ex-burgemeester van Gent - Frank Beke - haalde zo 38.000 Euro op in 2005).
Mooi meegenomen toch?
O ja, voor dat ik het vergeet. Het Dexia-mandaat van Janssens is eigenlijk zijn job niet. Janssens is Vlaams volksvertegenwoordiger en krijgt daarvoor bruto 74.923 Euro per jaar (plus een forfaitaire onkostenvergoeding van bruto 20.978 Euro).
Janssens combineert deze twee 'jobkes' met het burgemeester-schap van Antwerpen. Als burgemeester krijgt hij bruto 50.899 Euro.
Dus in totaal verdient deze socialist (een zogezegde man van en voor 'Het Volk') met zijn drie jobkes bruto 184.800 Euro.
Omgerekend in oud Belgisch geld is dat: 7.452.984 BEF op jaarbasis of dus 621.082 BEF per maand.
En hij is niet de enige ! ! ! Die kerels, met hun tien verschillende jobs waar ze blijkbaar toch niet moe van worden , vragen aan de gewone man om:
> - in te leveren,
> - solidair te zijn,
> - flexibel te zijn op de werkvloer, en
> - voor hen te stemmen ! ! !
Ge moet maar durven..
Groetjes aan de ARME GEPENSIONEERDEN met hun 850 euro per maand en per gezin!!! Van voorbeeldfunctie gesproken... t'kan tellen. Of heeft hij dat geld misschien ook verbrand?
Onze technieken zijn ver gevorderd. Met de hedendaagse machines is het aanleggen van een spoorlijn bijna kinderspel geworden. Wat een verschil met vroeger!
 
Vandaag verloopt ons ticket. We moeten hier voor halfeen weg zijn. Wegens een niet al te prettig telefoontje van ons vrienden die in de problemen zitten hebben we besloten om huiswaarts te keren.Hun tegenslag heeft een domper op onze uitstap gezet. We vertrekken hier rond twaalf en rijden eerst tot aan het station om nog een paar kaartjes te posten. Daarna de GPS instellen en vertrekken. Toch nog even langs de markt. In de omgeving van Aras stoppen we aan een Friterie langs de weg. Het is zeer lang geleden dat wij nog friet van 't kot gekocht hebben. Niettegenstaande het geen Belgische frieten waren hebben ze ons toch gesmaakt! Rond kwart voor vier zijn we thuisgekomen. Op hetzelfde ogenblik stopt er een taxi die Eric en Imelda thuis brengt vanuit Zaventem. Ze zijn terug van Spanje, helaas zonder motorhome.
;
Deze morgen was het reeds vroeg een drukke bedoening hier op de camperplaats. Velen maken zich klaar om vandaag de terugreis aan te vatten. Tegen de middag is de parking voor de helft leeggelopen. Wij zijn nog maar eens gaan wandelen. We zijn met het treintje boven op de kliffen getrokken. Daar zijn we verder gestapt tot aan de camperplaats boven op de kliffen. O de terugweg zijn we de sluizen overgestapt richting station Mers-les-bains. Van het station richting markt en daarna via de spoorwegtunnel terug naar de camperplaats. Goed voor een wandeling van meer dan drie uur. Bij de terugkeer op de parking staan er nog twaalf motorhomes. Regelmatig komen er nieuwe mensen aan maar die kunnen de parking niet op omdat hun kaarten geweigerd worden. Terloops: de tarief is per 1 januari gestegen met 0,35. Voor deze aanpassing van het tarief werkt het systeem wel!
Heel lang geslapen, want vorige nacht heel lang opgebleven. Gisteren avond hebben we het gezellig gemaakt onder ons tweetjes. Na een aperitiefje hebben we de coquille Saint Jacques in de oven gezet. Daarna zijn we begonnen aan het vispannetje en om te eindigen een kerststronk. Dit alles met een glaasje wijn. Om middernacht begonnen de motorhomes op de parking te toeteren. Ook werd er een klein vuurwerk afgestoken. Daarna stonden, vooral de mannen, op de parking met het glas en de fles in de hand. Toch een ander soort oudejaarsavond dan thuis. In de namiddag zijn we nog een wandeling gaan doen in Mers-les-bains. Toch nog wat volk op de baan. Het was al goed donker toen we weer thuis waren. Na nog wat TV kijken zijn we dan wat vroeger dan anders onder de lakens gedoken.
Ontbijt met lekkere verse croissants. Vroeger kwam de bakker op de parking maar nu blijft hij aan de ingang staan. Zoniet kost het hem 8,60 en ziet hij zijn winstmarge dalen. Er is hier een motorhome aangekomen die een zeer klein wagentje meesleept. Een overdekte vierwieler van 80cm breed en 1m hoog en 1m lang. Eigenlijk een zeer sympathiek dingetje. Na een zeer kalme voormiddag hebben we ons klaargemaakt voor een goede wandeling en daarna nog wat inkopen te doen. Aan de haven zijn we onze minister van justitie, Stefaan Declercq, tegen het lijf gelopen. Hij was samen met zijn familie een restaurant aan het zoeken om oudejaarsavond door te brengen. In de haven ligt de bijna volledige vissersvloot van Le Téport aangemeerd. De meeste vissers zullen dan ook oudejaarsavond aan wal doorbrengen. Na onwaarschijnlijk lang te hebben aangeschoven bij de vishandelaar zijn we dan huiswaarts gekeerd. De parking staat goed vol. Wat opvalt is dat er hier geen enkele Nederlander staat. Dit verklaart misschien de rust op de parking. De meerderheid zijn Fransen met een nummerplaat eindigend op 59: Nord Pas de Calais. Heb al met een paar mensen gesproken en ze zijn afkomstig van Bergues, Duinkerke en Hondschote. Ook zijn er hier nog een vijftal Belgen. Rond 19:00u komen er nog altijd motorhomes aangereden.
Deze morgen hebben we na het ontbijt de parking verlaten. Onze GPS drijft ons in de richting Le Tréport. Na een tiental km komen we in de mist terecht. Het is zeer vermoeiend rijden in de dikke mist. Het is opvallend dat er zeer weinig vrachtverkeer op de weg is. De dagen voor Nieuwjaar zijn de meeste Fransen ook met verlof. Op een achttal km van Le Tréport is de mist terug helemaal verdwenen. Bij onze aankomst op de camperplaats stellen we vast dat er vernieuwing is. De toegang tot de parking is nu geregeld door het op en neerhalen van dikke palen in asfalt. Dit alles is geregeld met Visa betaalkaart. Maar wat blijkt? De automaat aanvaardt onze kaart niet. Gelukkig zijn er vriendelijke Fransen die ons voorstellen om de toegang te regelen met hun betaalkaart. Voor de rest is dit hier een prima parking. Zeer ruime plaatsen en iedereen beschikt over 10A elektrische stroom. Dit alles voor de prijs van 8,60 per 24 uur. In de namiddag zijn we gaan wandelen tot aan de haven. In Le Tréport is er veel bedrijvigheid. Zowel toeristen als de lokalen die nog hun laatste inkopen doen. Toch nog even binnengestapt in het Office de Tourisme om te gaan melden dat we problemen hadden met de betaalautomaat. De dame aan het loket wist ons te zeggen dat ze het probleem reeds kende, en het was de Franse bank die het betaalverkeer van de Duitsers, Engelsen, Nederlanders en de Belgen uit Vlaanderen niet doorlaten. Begrijpe wie kan! Vermits we hier toch een paar dagen zullen blijven hebben we in de vooravond onze kerstboom met verlichting geïnstalleerd. Kwestie van het een beetje in de feeststemming te blijven.
Vandaag trekken we er voor de tweede maal op uit met onze Hymer motorhome. Het is al halfelf als we de sleutel in de starter steken. De GPS is ingesteld en voert ons naar Westende. We hebben gekozen voor de camperplaats bij camping Kompas. Op deze staplaats zijn er 35 ruime plaatsen voorzien. Alles wordt volledig automatisch bediend. De betaalautomaat regelt de slagbomen, het aantal beschikbare plaatsen en tenslotte de afrekening. We betalen 9,50 voor 20 uur. Zeer bijzondere tijdregeling. De ondergrond bestaat uit grastegels of grasdallen. Bij onze aankomst staan hier 5 motorhomes. Daarna rijdt er eentje weg maar tegen het eind van de namiddag staan we hier met twaalf. Ondertussen zijn we gaan wandelen tot aan de zee. Hier is er redelijk veel beweging. Ook staan er op het einde van de dijk een twintigtal campers. Het is al donker als we onze goed verwarmde camper binnenstappen. Na het eten nog een gezellig avondje TV kijken en een beetje op de PC tokkelen.
Zegt de ene tegen de andere: "Waarom zit jij hier?"
Andere: "Wel ik liep met mijn baasje over de straat en aan de andere kant van de straat liep een teefje. De wet van de natuur was sterker dan mezelf en nu zit ik hier hee, castreren."
Eerste herder: "Ooooh, erg hee"
Andere herder: "En gij waarom ben jij hier?"
Eerste herder: "Wel ik zat voor de deur van de badkamer en mijn bazinneke zat in bad. Nu laat dat mens de zeep vallen, staat op en bukt zich om de zeep terug op te rapen, en ik zie dat poepke, en de wet van de natuur was sterker dan mezelf." Andere: "En en en..... ook castreren?"
Gisteren avond nog aan het skypen met onze buren. In Alfaz was het zonnig maar eerder aan de frisse kant. Eric en Imelda zijn toch gaan fietsen. Bij ons staan de fietsen op stal. De temperatuur is ietsje boven het vriespunt maar het regent. Regelmatig harde regen. Wij zijn begonnen met het uittekenen van het elektrisch schema van de verbouwingen. Dit moet toch gebeuren voor de keuring van de installatie. Het is toch een hele klus. Momenteel heb ik reeds 26 kringen. Deze avond is het terug gaan vriezen. Op de weg ligt er terug een laagje aangevroren sneeuw. Terwijl Marijke de kerstboom aan het zetten is werk ik verder aan de tekeningen. Voor morgen verwacht men terug gelijkaardig weer. We zien wel.
Deze morgen een beetje lang blijven liggen. Bij het opstaan ziet het landschap wit. Er is een paar centimeter sneeuw gevallen. Na het ontbijt de stoep toch eventjes sneeuwvrij vegen. Rond de middag is de temperatuur boven het vriespunt uitgeklommen. Het is ongeveer 3°C. Toch maar even naar buiten. Zouden graag de motorhome in de wax zetten. Dan toch maar een stukje uitproberen. Vingers worden ijskoud. De wax laat zich ook niet goed uitsmeren. Dan maar stoppen en mijmeren. We denken aan onze buren die nu in Alfaz del Pi verblijven. Gisteren stuurde Eric mij nog een paar foto's per Email. Blauwe hemel en zon. Door de werken aan het huis van mijn zoon zijn wij niet meegereisd. En nu zitten we toch thuis want het is te koud om te klussen. Het is terug donker en er ligt opnieuw een dun laagje aangevroren sneeuw. Verder afwachten wat het morgen wordt
Woensdagmiddag 09/12 zijn de wegen opnieuw sneeuw en ijs vrij. Voor de volgende dagen tot en met het week-end voorspelt men zelfs temperaturen tot 6°C boven nul aan de kust. Dus besluiten we om er donderdag voor enkele dagen op uit te trekken. Ook vinden we dit ideaal om ons te wennen aan de nieuwe motorhome. We moeten om te beginnen ons aanpassen aan het rijgedrag van het voertuig. Breedte, lente en draaicirkel zijn totaal verschillend. We rijden naar Bray-Dunes want bij ondervinding weten we dat er daar brede plaatsen zijn op de parking, Een kwestie van geen mal figuur te slaan bij het achteruit inrijden op de staplaats! Op de autostrade rijden we braafjes op het rechter rijvak achter de vrachtwagens aan. Na een paar km's begint de snelheid van om en bij de 90km/u mee te vallen. Na een paar ronde punten valt het draaien ook al erg mee. Na ons te hebben geïnstalleerd doen we eerst een flinke wandeling langs de dijk. Uitwaaien pleegt men dat te noemen. Daarna terug in onze motorhome. Al vlug hebben we ons aangepast aan het grote verschil in ruimte. Voorlopig hebben we nog geen vaste plaats. We zetten ons een beetje overal. De verwarming werkt uitstekend. Er heerst een aangename warmte in ons leefruimte. De deur van het slaapgedeelte is gesloten. Hierdoor is het ook aangenaam om in bed te duiken.
Vrijdag namiddag rijden we naar Duinkerke. De staplaats aldaar is ingenomen door foorreizigers die hier hun winter doorbrengen. Wij besluiten dan maar terug te keren naar Bray-Dunes. Hier ook weer een ervaring rijker door in de stad te rijden. Valt best mee. We brengen er de nacht door in het gezelschap van nog drie motorhomes. Bij het wakker worden stellen we vast dat er twee motorhomes zijn waarvan de motor stationair draait. Kwestie van hun batterijen op peil te krijgen. Wij voelen ons gelukkig dat dit bij ons niet hoeft. Rond de middag verplaatsen we ons naar Oostende. We overnachten op de parking bij Fort Napoleon. Hier staan vijftien wagens geparkeerd. En we merken ook dat er vier hun generator hebben aan staan. Zondag in de vooravond zijn we dan terug naar huis gereden en deze keer niet langs de autobaan maar wel via de gewestwegen. Ook een kwestie om de wagen te leren kennen. We zijn zeer tevreden thuisgekomen omdat alles zo goed is meegevallen.
Klimaattop: OK Maar is dit niet een beetje te veel van het goede?
Deze week is in Cancún de klimaattop van start gegaan. In totaal wonen 107 Belgen de top bij. Onder hen vier ministers, een staatssecretaris, vijf parlementsleden, vijftien kabinetsleden, een veertigtal overheidsmedewerkers en een paar dozijn andere deskundigen. De verplaatsing alleen al is goed voor een CO2-uitstoot van 800 ton. U vraagt zich ongetwijfeld af wie die mensen nu allemaal zijn. Daarom alle deelnemers netjes op een rij.
Ministers en staatssecretarissen: 1. Minister van Milieu Joke Schauvliege (Vlaanderen) 2. Minister van Milieu Philippe Henry (Wallonnië) 3. Minister van Milieu Evelyne Huytebroeck (Brussel Hoofdstedelijk Gewest) 4. Federaal minister van Klimaat en Energie Paul Magnette 5. Bernard Clerfayt, staatssecretaris voor Milieufiscaliteit
Parlementsleden 6. Eric Jadot 7. Philippe Blanchart 8. Kristof Calvo y Castañer 9. David Clarinval
Kabinetsleden: 10. Elisabeth Ellegaard, kabinet van minister Magnette 11. Tineke Sonck, woordvoerder van minister Magnette 12. Jérôme De Mot, kabinet van staatssecretaris Clerfayt 13. Christian Ferdinand, kabinet van staatssecretaris Clerfayt 14. Delphine Bourgeois, kabinet van staatssecretaris Clerfayt 15. Aart Geens, kabinet van minister van Financiën 16. Jihane Annane, kabinet van minister van Ontwikkelingssamenwerking 17. Wim Schaerlaekens, kabinet van minister van Ontwikkelingssamenwerking 18. Jan Winters, kabinet van minister van Ontwikkelingssamenwerking 19. Hanne Descamps, kabinet van minister Schauvliege 20. Patrick Verstuyft, woordvoerder van minister Schauvliege 21. Dominique Perrin, kabinet van minister Henry 22. Pierre Castelain, kabinet van minister Henry 23. Pascal Devos, woordvoerder van minister Huytebroek 24. Mikaël Ange, kabinet van minister Huytebroek
Overheidspersoneel: 25. Peter Wittoeck, coördinator bij FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 26. Ulrik Lenaerts, plaatsvervangend coördinator bij FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 27. Etienne Hannon, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 28. Nathalie Boucquey, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 29. Benjamin Denis, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 30. Alain Wilmart, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 31. Geert Fremout, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 32. Sarah Keun, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 33. Yannick Ghelen, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 34. Olivier Kassi, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 35. Samuel Buys, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 36. Sophie Closson, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 37. Luc Dries, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 38. Christophe Van Orshoven, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 39. Bart Landuyt, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu 40. Johan Dubois, FOD Financiën 41. Christian Vanden Bilcke, FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 42. Jozef Buys, FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 43. Patrick Hollebosch, FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 44. Davy Adam, FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 45. Marc Depoortere, Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling 46. Anne Panneels, Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling 47. Vicky Noens, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie 48. Jeroen Vandeur, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie 49. Sophie Vancauwenbergh, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie 50. Pieter Logghe, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie 51. Dries Maebe, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie 52. Rik De Baere, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie 53. Els Van Den Broeck, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie 54. Diane Verstraeten, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie 55. Ruth Declerck, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie 56. Karla Schoeters, Vlaams gewest 57. Stéphane Nicolas, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat 58. Andé Guns, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat 59. Stéphane Cools, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat 60. Georges Liebecq, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat 61. Cécile Batungwanay, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat 62. Martine Leroux, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat 63. Claude Martin, Waals gewest Ambassadepersoneel: 64. Boudewijn E.G. Dereymaeker, Belgisch ambassadeur in Mexico 65. Raphaël W. Baekeland, honorair consul van België in Mexico 66. Françis Sobry, Belgische ambassade in Mexico 67. Séverine Naessens, assistant honorair consul van België in Mexico Andere: 68. Julien Guillaume, Brussels Institute for the Management of the Environment 69. Joëlle De Sepibus, Brussels Institute for the Management of the Environment 70. Martine Vanderstraeten, Wetenschapsbeleid 71. Kapitein Walter Mille, Scheepvaartinspecteur, FOD Mobiliteit en Transport 72. Professor Jean-Pascal Van Ypersele, Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) 73. Philippe Marbaix, wetenschappelijk adviseur 74. Ben Matthews, wetenschappelijk adviseur 75. Marc Pallemaerts, adviseur klimaatverandering 76. Delia Villagrasa, European Climate Foundation 77. Dries Acke, European Climate Foundation 78. Jacob Werksman, World Resources Institute 79. Dieter Cuypers, bosexpert 80. Marieke Vangoidsenhoven, bosexpert 81. Tom Dauwe, wetenschapper
Logistiek medewerkers in Mexico: 82. Tine Casiers 83. Frederic Gies 84. Miek De Fruytier 85. Jacky Romers 86. Sven Vanhemmens 87. Karine Gillis 88. Jospeh Sarto Mugenzi 89. Nurcan Kucukbinar
Andere organisaties: 90. Joel Decaillon, Confédération Européenne des Syndicats (CES) 91. Bert De Wel, Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) 92. Sébastien Storme, Fédération générale de Travail de Belgique (FGTB) 93. Daniel Van Daele, Fédération générale de Travail de Belgique (FGTB) 94. Isabelle Callens, Fédérations des Entreprises de Belgique (FEB) 95. Michael Voordeckers, Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) 96. Isabelle Chaput, Essenscia 97. Brigitte Gloire, Oxfam 98. Teresa Elola Calderón, Wallonia-Brussels International (WBI) 99. Véronique Rigot, Centre National de Coopération au Développement (CNCD) 100. Sarah Vaes, Vlaams Overleg voor Duurzame Ontwikkeling (VODO) 101. Saar Vanhauwermeiren, 11.be 102. Arnaud Collignon, Greenpeace Belgium 103. An Lambrechts, Greenpeace Belgium 104. Cécile De Schoutheete, Inter-Environnement Wallonie 105. Annick Vanderpoorten, WWF Belgium 106. Thomas Eraly, Waalse Jeugdraad 107. Brendan Coolsaet, Vlaamse Jeugdraad