Vanavond met de kinderen naar Café Parti geweest (www.cafeparti.be) Leuk restaurant aan het station van Gent.
Vrijdagavond is onze kwaliteitsavond. Dan nemen we een aperitiefje en nemen we languit tijd om samen het weekend in te gaan. Seppe vindt vooral de grills (chips) de max, Kemp kijkt uit naar de toastjes in de vorm van een vis met scampi's in looksaus (zie versafdeling Delhaize).
Deze morgen zei seppe: "papa, gaan we vanavond naar cafeetje partietje?" Vanavond in ons gebruikelijke telefoongesprek "wie gaat vanavond boodschappen doen" spraken we af een plekje te reserveren in Café Parti.
Ik dronk mijn favoriete aperitief: "picon au vin blanc", eigen aan de westhoek en Noord Frankrijk waar mijn roots liggen.
Doreen at een mooie gebakken Dorade met frietjes, ik koos voor de grainfed steak uit Australië met bearnaise en frietjes, Kemp koos het kindermenu met fish sticks en Seppe kreeg op speciaal verzoek een stukje beef steak met frietjes. Leuk dat de kok liet meedelen dat hij zelf een stukje grainfed steak verkoos boven gewone beaf steak, wegens minder vet en meer smaak.... aan de gewone prijs van het kindermenu.
Lekker gegeten en wandelend terug naar onze auto. Mooie avond, dag weekend!!
Wij zijn Luk & Doreen, we wonen in Melle samen met onze twee zoontjes Seppe (8) en Kemp (6) Koken is onze hobby. We maakten vroeger al eens een kookwebsite (users.pandora.be/onzekooksite), maar spijtig genoeg werd de portable PC van Luk gestolen en weg was het bronbestand.
Nu dus maar gestart met een weblog. We nemen je mee in onze kook- en bakavonturen. En in de zoektocht naar eten dat zowel papa en mama als onze zonen lekker vinden. Zeker weten dat veel ouders deze uitdaging kennen.
We hopen dat jullie iets hebben aan onze kookberichten en laat vooral af en toe iets weten als je iets aan onze weblog hebt of als je ideeën hebt die je met ons en andere lezers wil delen.
Vanavond heeft Doreen stoemp gemaakt van aardappelpuree en groene kool. Eerst aardappelen gaar koken en de groene kool in kleine reepjes gedurende 20 minuten koken. Aardappelen en groene kool samen stampen tot puree en peper, zout en nootmuskaat toevoegen Wij aten er gebakken worst bij en....... het werd door Seppe en Kemp goedgekeurd. Beide bordjes leeg. Lekker & eenvoudig. Doreen zei aan tafel dat veel mensen dit heel erg lekker vinden. Hoe is dat voor jou?
Dit is de kookweblog van Luk en Doreen Dewulf-Rogier, Seppe en Kemp. Je vindt ons vaak in de keuken of al lezend in een kookboek of -tijdschrift. Een evenwicht vinden tussen lekker koken voor onszelf en voor twee jongens van zeven en negen is voor ons een boeiende uitdaging. Misschien vind je hier wel iets wat je leuk of lekker vindt. Aarzel niet om ons iets te vragen via luk.dewulf@pandora.be